Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av eliteseriekampen mellom Tromsø og Sarpsborg 08 på Alfheim.
    Tromsø (3-5-2): Haugaard – Øyvann, A. Jenssen, Gundersen – Vesterlund, S. Opsahl, R. Y. Jenssen, Antonsen, Nilsen – Mikkelsen, Moses. Benken: Thomas, Winther, Kamanzi, Tuominen, Kitolano, T. Hafstad, Bassi, Vik, D. Hafstad.
    Sarpsborg 08 (4-2-3-1): Kristiansen - Wichne, Utvik, Skipper, Soltvedt – Junior, Salétros – Heintz, Lindseth, Maigaard – Molins. Benken: Øy, Ødegaard, Høyland, Halvorsen, Skålevik, Fardal Opseth.
    Tromsø-trener Gaute Helstrup har vært tvunget til å gjøre en endring på laget som spilte 2-2 mot AaFK i Ålesund i forrige runde. Christophe Psyché er ute med en lårskade. Jostein Gundersen som berget 2-2 med sin overtidsscoring mot Aalesund, er inne fra start. Anders Jenssen overtar den sentrale plassen i forsvaret.
    Stefan Billborn i Sarpsborg har også gjort én endring på laget som spilte 1-1 mot Rosenborg 2. påskedag. Jonathan Lindseth (lår) er tilbake etter skade. Ut av laget går en syk Rashad Muhammed. Bjørn Inge Utvik (ankel) har ristet av seg sin skade. Det har også eks-TIL-spiller Magnar Ødegaard (legg) som åpner på benken i dag. Leander Øy er reservekeeper ettersom Simen Vidtun Nilsen er syk.
    Tromsø og Sarpsborg er tabellnaboer, begge med fire poeng. TIL er nr. 12, S08 nr. 11. Tromsø har vunnet sin ene hjemmekamp til nå (2-1 over HamKam), mens Sarpsborg tok tre poeng i sin ene bortekamp (3-2 over Kristiansund).
    Sarpsborg har vunnet fire av de seks siste møtene med Tromsø på Alfheim, i fjor med 2-0 etter scoringer av Ibrahima Koné (straffe) og Jonathan Lindseth.
    Kai Erik Steen fra Østsiden Askøy er dagens hoveddommer.
    Hva tror du mest på i dag?
    Sakarias Opsahl scorer i tredje kamp på rad?
    37%
    Ebiye Moses scorer sitt første seriemål for sesongen?
    27%
    Jonathan Lindseth gjør som i fjor, scorer på Alfheim?
    36%
    Antall stemmer: 81
    Vi nærmer oss kampstart på Alfheim, der temperaturmåleren viser 6 grader, og der det er lett regn i luften.
    Stefan Billborn håper på en hel, god kamp av Sarpsborg. De blåhvite har spilt gode enkeltomganger i år, senest mot Rosenborg, men har ikke levert på godt nivå hele veien.
    Gaute Helstrup er spent. Han tror på en underholdende kamp av to lag som ønsker å angripe.
    Lagene er på plass ute på banen. Sarpsborg for anledningen i grønne overdeler med svarte ermer. Tromsø stiller selvsagt i rødt og hvitt.
    Tromsø med avsparket.
    1'
    Tromsø med dagens første etablerte angrep. Tar seg godt tid, Gutan.
    1'
    Gjestene bryter på midten. Liker også å holde i ballen, Sarpsborg.
    2'
    Soltvedt med innlegg fra venstre, beines kontant vekk av Anders Jenssen.
    3'
    Mer Sarpsborg på venstre. Soltvedt igjen med en ball innover i feltet, men igjen til en TIL-forsvarer.
    3'
    Gjestene legger trykk på TIL, men en mulig frispilling i bakrom mislykkes. Sarpsborg må begynne på nytt.
    4'
    Maigaard får tilsnakk for en litt ufin takling.
    5'
    Så litt Tromsø. Vesterlund svinger ballen inn fra høyre. Men keeper Kristiansen har kontroll i luften.
    6'
    Lasse Nilsen prøver innlegg fra venstre, men Wichne står i veien.
    7'
    Moses finner Vesterlund på høyre, men danskens innlegg styres vekk. Opsahl får tak i ballen, og han er ikke vond å be: klinker til fra distanse. Kristiansen må ut i full strekk for å redde!
    7'
    Tromsø får dagens første corner.
    8'
    Sarpsborg vinner duellen på første stolpe, vekk med ballen.
    8'
    Anders Jenssen tvinger frem enda en TIL-corner.
    9'
    Corneren halvklareres. Ruben Yttergård Jenssen løfter ballen inn igjen. Moses nikker, men utenfor.
    9'
    Opsahl fyrer løs igjen. Kristiansen parerer nok en gang. Situasjonen ender med corner.
    10'
    Denne corneren blir det ingenting ut av.
    11'
    Gode TIL-minutter nå, anført av formspiller Opsahl.
    11'
    Tromsø slurver på egen halvdel. Sarpsborg kan komme, men velger å ta det med ro. Mange trekk nå.
    12'
    Soltvedt klemmer til fra 16 meter, men Anders Jenssen blokkerer skuddet.
    13'
    Nok en feilpasning...
    14'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Tromsø 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Tobias Heintz
    Målgivende: Guillermo Molins
    OG FEILPASNINGEN STRAFFES MED SCORING! Det kommer innlegg fra høyre, ballen flikkes mot mål av Molins. Der kommer Heintz, men er han borti ballen? Denne må finsiktes. Det lukter også litt offside av situasjonen. Sarpsborg er uansett i ledelsen!
    14'
    Nesten 1-1! Mikkelsen skyter. Kristiansen må gi retur. Moses er godt plassert på returen, men styrer sin heading utenfor!!
    16'
    Nilsen prøver innlegg, men mangler presisjon. Altfor høyt.
    20'
    Tromsø får frispark ute til høyre. God innleggsposisjon.
    20'
    Opsahl løfter ballen inn i klyngen på 14 meter. Der ryddes den unna.
    21'
    Fine kombinasjoner av Sarpsborg, men sistepasningen er ikke presis nok.
    23'
    Sarpsborg bryter på midten, Lindseth driver fremover, men går ned etter en sugende Ruben-takling.
    24'
    Sarpsborg biter seg fast på Tromsøs halvdel. Vertene blir løpende imellom.
    25'
    Mikkelsen drar seg fri på høyre side i feltet, skaffer TIL en corner.
    26'
    Corneren ryddes unna. Nytt innlegg kommer. Moses nikker, men Kristiansen redder komfortabelt.
    27'
    Mye ballkontakt for Sarpsborg. Når Tromsø bryter, så mister de ballen ganske raskt.
    29'
    Lindseth faller inne i TIL-boksen i duell med Vesterlund. Det er kontakt, men S08-spilleren faller litt vel lett. Dommeren er heller ikke interessert i å blåse.
    30'
    Mikkelsen på farten igjen, Forsøker en ball skrått innover fra kortlinjen, men Saletros blokkerer til corner.
    31'
    Sarpsborg renser unna. Antonsens påfølgende innlegg går over alle i feltet.
    31'
    Fint en-touch-spill av Sarpsborg som broderer seg oppover i banen.
    33'
    Tromsø 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Jonathan Lindseth
    SARPSBORG DOBLER! Gjestene presser høyt, fremprovoserer en feil av Antonsen. Molins vender vekk sin mann, triller til Lindseth som setter ballen kontant forbi Haugaard. Og NÅ er det ingen tvil om målscorerens navn!
    34'
    Nesten igjen! Fint kombinasjonsspill, ender med Soltvedt-skudd fra 15 meter, via en forsvarer og til corner.
    36'
    En kort variant av Sarpsborg. Heintz prøver innlegg, men i blokken.
    37'
    Fint triangelspill på høyre av TIL, men innlegget går til en forsvarer.
    38'
    Bra av TIL igjen, Opsahl med nydelig pasning til Anders Jenssen, mens hans ball inn mot mål treffer ingen medspiller.
    39'
    Ruben Yttergård Jenssen løfter ballen inn i feltet, men det er vel mye luft under den. Keeper Kristiansen rykker ut og plukker.
    40'
    Men TIL kommer igjen, og får corner.
    41'
    Ballen nikkes vekk ved første stolpe.
    41'
    Mikkelsen er god med ballen, men må få med seg lagkameratene.
    42'
    Ruben Yttergård Jenssen finner Moses i feltet. Han legger ballen igjen til Antonsen, men hans skudd går i blokken.
    43'
    Mikkelsen driver fint oppover, felles av Saletros midt inne på Sarpsborgs halvdel.
    44'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Anton Jonsson Saletros
    45'
    Kort frispark. Så innlegg fra Opsahl. Ballen styres til corner.
    45'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Jostein Gundersen
    Målgivende: Sakarias Opsahl
    GUNDERSEN SOM SIST! Stopperen drar seg fri og stusser corneren på første stolpe og inn i lengste hjørne. Match igjen!
    45'
    Og der var det siste som skjedde i første omgang. Sarpsborg går i garderoben med en fortjent 2-1-ledelse, men Gundersens redusering gjør dette spennende igjen. Lindseth scoret Sarpsborgs andre mål. Han var kanskje også sist på ballen ved 0-1-målet, men inntil videre er Heintz kreditert scoringen.
    Tobias Heintz sier til Discoverys intervjuer at han var sist på ballen ved 0-1. - Jeg flikker ballen i mål, ja.
    - Nå har vi momentum inn i 2. omgang og skal kjøre på med det vi har, sier TIL-trener Gaute Helstrup.
    - Jeg synes ikke vi var så veldig gode i første omgang. Vi slipper til litt for mange cornere og innlegg, sier Stefan Billborn i Sarpsborg.
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Eric Kitolano
    Ut: Anders Jenssen
    46'
    Med Kitolanos inntreden går vel Antonsen ned i forsvar.
    46'
    Tromsø har ballen, men bruker lang tid. Og så mister de også ballen.
    47'
    Sarpsborg truer. Presser høyt.
    48'
    Tromsø 1 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Guillermo Molins
    Målgivende: Tobias Heintz
    PERFEKT ÅPNING AV GJESTENE! Heintz spiller fri Molins på høyre i feltet. Molins pisker ballen høyt forbi Haugaard!
    48'
    Tromsø kan slå tilbake. Gunstig innleggsposisjon på frispark til høyre.
    50'
    Ballen nikkes ut på 15 meter. Kitolano prøver seg med en volleydupper, men skuddet går over og utenfor.
    50'
    Sarpsborg bryter, kommer fort.
    52'
    Tromsø 1 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Mikkel Maigaard
    Målgivende: Jonathan Lindseth
    NOK EN SCORING AV GJESTENE! Lindseth fosser opp i midten, trer ut til høyre til Maigaard som setter ballen mellom bena på Haugaard!
    52'
    Nilsen med skummelt innlegg. Skipper styrer ballen til corner på noe klønete vis.
    54'
    Corneren blir resultatløs.
    55'
    Tromsø trykker på. Opsahl skyter, men bare i blokken. Mikkelsen kommer rundt på venstre, men igjen får Sarpsborg klarert.
    56'
    FARLIG! Et innlegg fra høyre, stusses bakover av Utvik. Mikkelsen klemmer til fra spiss vinkel, men over!
    56'
    Mikkelsen prøver hele tiden. Nå tvinger han frem en corner.
    58'
    Kort variant, som stoppes rett utenfor 16-meteren.
    58'
    Sarpsborg kontrer hurtig. Saletros fikser en corner. Sarpingenes overganger er livsfarlige.
    59'
    Corneren ender i en ny corner etter en kanonade av Sarpsborg. Molins hadde den siste avslutningen.
    59'
    Lav corner som ryddes enkelt unna.
    60'
    Tromsø skal foreta et dobbeltbytte.
    60'
    Inn: Jasse Tuominen
    Ut: Ebiye Moses
    60'
    Inn: Felix Winther
    Ut: Sakarias Opsahl
    61'
    Moses klarte ikke åpne målkontoen for sesongen i dag heller. Opsahl går også målløs av banen.
    61'
    Presist innlegg av Winther. Den andre innbytteren, Tuominen, nikker fra syv meter, men Kristiansen er godt plassert og har kontroll.
    62'
    Tromsø forsøker et høyt press, men Sarpsborg spiller seg ut.
    63'
    Og så kommer vanningsanlegget på!! Noen får seg en uventet kalddusj!
    64'
    Sarpsborg forbereder bytte. Neppe som følge av den tidlige dusjen.
    65'
    Maigaard og Lindseth truer utenfor TIL-feltet, men Gutan slipper unna denne gang.
    66'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Guillermo Molins
    67'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Tobias Heintz
    67'
    Eks-Glimt-storscorer Fardal Opseth er nok ivrig etter å sette en scoring i dag.
    67'
    Speaker opplyser om at nettopp Glimt ligger under mot Viking. Det høster selvsagt litt jubel og klapping blant TIL-fansen.
    68'
    Soltvedt chipper inn på bakre stolpe, der det nikkes, men ikke på mål. God tanke.
    70'
    Sarpsborg har god tid nå. Det skulle bare mangle.
    71'
    Samtlige fire avslutninger på mål av Sarpsborg er gått i nettet.
    71'
    Nesten litt power play av Sarpsborg. Tromsø tvinges til å løpe etter ballen.
    72'
    Så får TIL omsider tak i ballen.
    73'
    Vesterlund slår inn fra høyre, men håpløst høyt og upresist.
    74'
    Tuominen er kjapp med føttene, drar seg fri og får skutt fra 13 meter, via en spiller og til corner.
    75'
    Tromsø 2 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Kent-Are Antonsen
    HERLIG AVSLUTNING! Corneren klareres ut på 14 meter. Der står Antonsen parat, skyter ballen på volley inn i høyre kryss!
    75'
    Inn: Waren Hakon Christofer Kamanzi
    Ut: Lasse Nilsen
    76'
    Kamanzi tvinger frem en corner. Ja, det er jo ikke for sent for TIL, her.
    78'
    Inn: Martin Høyland
    Ut: Anton Jonsson Saletros
    78'
    Vesterlund nikker på første stolpe, men høyt over.
    78'
    Tromsø prøver å komme rundt på venstre, men ballen skjermes ut over kortlinjen til utspill ra mål.
    80'
    Frispark Sarpsborg ute til venstre.
    81'
    Høyt inn fra Soltvedt, men på et Tromsø-hode.
    81'
    Nilsen skaffer TIL nok en corner.
    82'
    Kitolano møter med hodet på første stolpe, men headingen går over. Småfarlig.
    83'
    Tromsø gir det de har, men risikerer selvsagt å åpne seg på kontringer.
    84'
    Tromsø 2 - 5 Sarpsborg 08
    OG DER KOMMER KONTRINGEN, JA! Lindseth finner igjen Maigaard ledig på høyre i feltet, og dansken gjør ingen feil. Inn i lengste hjørne med ballen.
    85'
    Inn: Tobias Hafstad
    87'
    Den femte scoringen drepte den siste rest av spenning i kampen. Fardal Opseth er gjennom, men flagges av for offside.
    89'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Joachim Soltvedt
    89'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    89'
    Eks-TIL-gutt Ødegaard overtar kapteinsbindet.
    90'
    Antonsen håper på ny scoring, men skuddet med favorittfoten, den venstre, går over fra 15 meter.
    90'
    Tre minutter legges til.
    90'+1
    NESTEN 2-6! Fardal Opseth spiller gjennom Halvorsen, men han får ikke tredd ballen inn i nettet. Må nøye seg med corner.
    90'+1
    Corneren er ufarlig.
    90'+2
    Tromsø får frispark ved høyre hjørne av Sarpsborgs 16-meter.
    90'+3
    Antonsen prøver venstrefoten, men skuddet går i blokken. Vesterlund skyter, men Kristiansen parerer ved stolpen!
    90'+3
    Et meget kontringsfarlig Sarpsborg 08-lag tar med seg tre poeng etter fem scoringer på Alfheim. Tromsø håpet på spenning og et comeback a la forrige helgs i Ålesund etter Gundersens 1-2-redusering, men var aldri i nærheten mot effektive gjester. Vi takker for følget og ønsker god kveld videre!