Lamela90'+3
1-2

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til dekningen av storoppgjøret i Premier League mellom Tottenham og Liverpool!
    Dette skulle egentlig vært første kamp på nye White Hart Lane, men fordi byggingen ennå ikke er ferdig spilles kampen på Wembley.
    Tottenham mangler trolig både kaptein Hugo Lloris og Dele Alli, mens Liverpool har alle sine beste tilgjengelig.
    Det er to lag som har fått en fin start på sesongen. Liverpool med full pott på fire kamper, mens Tottenham har ni poeng. En Liverpool-seier i dag, vil dog bety at Merseyside-laget allerede vil ha seks poeng ned til Mauricio Pochettino & co.
    TOTTENHAM (4-4-2): Vorm - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Dier, Dembele, Eriksen - Moura, Kane.
    LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Keita - Salah, Firmino, Mane.
    Fjorårets kamp på Wembley mellom lagene endte hele 4-1 til Tottenham. På Anfield ble det 2-2 i en dramatisk kamp hvor Tottenham utlignet sent, så litt å revansjere for Liverpool i dag.
    Klopp klemmer sine spillere i spillertunellen på Wembley, nå kommer lagene ut.
    Så jubler Liverpool for scoring. Et innlegg fra Milner går via Mane og inn, men Mane er i offside.
    2'
    Nytt innlegg fra Milner. Finner Firmino foran mål, han får tuppet ballen mot mål, men Vertonghen blokkerer.
    3'
    van Dijk rager høyest i feltet, men får ikke styrt headingen mot mål. Mane plukker opp og slår inn igjen, men da får Tottenham klarert.
    3'
    Veldig frisk start fra bortelaget Liverpool.
    3'
    Reprisen fra det annullerte målet viser at Firmino var på innlegget og ikke Mane, annulleringen ser dermed ut til å ha vært feil. Mane sto i offside, men påvirket ikke tilsynelatende ikke spillet.
    5'
    Alexander-Arnold får prøve skuddfoten fra frispark på 20 meter, men rett på keeper.
    6'
    Tottenham roper på straffe når Gomez dytter Eriksen i ryggen, får ingenting.
    7'
    Moura får frispark når van Dijk dytter ham i ryggen. van Dijk lynkjapp med å gå i kroppen på Moura når ballen spilles i bakrom, men slipper ikke unna med det.
    9'
    Trippier slår frisparket inn, Alderweireld stuper frem og header over, men flagget kommer også for offside.
    10'
    Rose slår i bakrom mot Kane, men van Dijk har falt av og rydder opp.
    12'
    Etter en veldig god start fra Liverpool, har kampen nå jevnet seg mer ut.
    15'
    Alisson ute å bryter et gjennomspill, nøler litt, før han denne gangen går for det sikre og spiller ballen ut over sidelinja.
    16'
    Mane får vende opp i mellomrommet, men så blir pasningen mot Alexander-Arnold forferdelig upresis.
    18'
    Rose slår inn fra venstre, motsatt back Trippier er med inn i feltet, men lager frispark i duell med Mane.
    19'
    Kjempesjanse for Salah! Han utnytter en feilpasning fra Dier og løper gjennom. Skyter fra 7-8 meter, men rett på keeper.
    22'
    Salah setter opp Firmino en-mot-en mot Alderweireld, men Tottenham-stopperen gjør en kjempejobb med å stoppe brasilianeren.
    24'
    Kane får ballen inne i boksen, prøver å ta med seg ballen, men blir pakket inn av Gomez og Alexander-Arnold.
    27'
    Nydelig Spurs-spill. Eriksen kommer ned langs høyre, men Keita gjør et skikkelig defensivt løp og blokkerer innlegget.
    27'
    Firmino nede i eget felt og header ut, men så lager Mane frispark rett utenfor 16-meteren, perfekt hold for Eriksen og Trippier.
    28'
    Eriksen prøver seg i keeperhjørnet, men der står Alisson Becker og redder trygt.
    29'
    Dier fyrer fra 20 meter. Via et Liverpool-ben og til corner.
    30'
    Igjen Firmino som header ut i egen boks.
    31'
    Nå har Tottenham tatt over, vist mye god fotball de siste minuttene.
    31'
    Milner slår i bakrom mot Firmino, men han blir stoppet av Alderweireld.
    32'
    Salah gir bort ballen, blir deretter utspilt av Tottenham-spillerne på små flater. Tottenham dominerer nå.
    35'
    Så kommer Mane til en avslutning, men altfor løs til å lage noe problemer for Tottenham-keeper Vorm.
    36'
    Vertonghen bryter foran Salah, så er selvtilliten i overkant høy når han prøver et skudd fra egen halvdel. Aldri i nærheten.
    37'
    Tottenham roter bort ballen to ganger på egen banehalvdel, men begge ganger misbruker Mane muligheten.
    39'
    Mål for Liverpool!
    Tottenham Hotspur 0 - 1 Liverpool
    Mål: Georginio Wijnaldum
    Liverpool tar ledelsen! Det er keeper Vorm som roter det til på corner. Mister først ballen, Wijnaldum får headet mot mål. Vorm redder, men ballen er allerede inne, det ser dommeren på sin mållinje-teknologi-klokke, og han dømmer scoring.
    39'
    Dermed tar Liverpool ledelsen etter Tottenham-dominans det siste kvarteret.
    41'
    Robertson header ut.
    42'
    Wijnaldum på et offensivt raid, har folk med seg foran mål, men velger å gå for skuddet, utenfor denne gangen for kampens eneste målscorer.
    44'
    Ett minutt lagt til.
    45'+1
    1. omgang er over! Liverpool leder 1-0 etter scoring av Wijnaldum. De røde må også takke Spurs-keeper Vorm som rotet det til på målet.
    45'+2
    2. omgang er i gang!
    46'
    Winks blir litt lett i duellen med Milner, må lage frispark.
    47'
    Gomez mister ball bakerst, Moura bryter, men blir til slutt stoppet. Slipper med skrekken der, Gomez.
    47'
    Corneren går ut i returrom, der står Keita. Han skyter, men over.
    49'
    God sjanse for Mane! Han vender opp i feltet og skyter kjapt, men Vorm får ut armen.
    50'
    Moura nære på! Fosser forbi Gomez og inn i feltet, skyter langs bakken, stolpe ut.
    51'
    Tottenham Hotspur 0 - 2 Liverpool
    Mål: Roberto Firmino
    2-0 til Liverpool! Det er kaos foran Tottenham sitt mål når Mane slår inn. Vertonghen klarerer i egen stolpe, så glipper ballen gjennom henda til Vorm, da står Firmino på streken og dobler enkelt ledelsen.
    54'
    Moura vinner en corner i duell med Alexander-Arnold.
    57'
    Corner til Spurs: Rose slår, men det blir for kort. Robertson stanger unna på første.
    57'
    Lang ball mot Lucas Moura, men Alisson leser forsøket. Kommer ut og plukker ballen enkelt.
    58'
    Firmino ser ut til å ha kontroll defensivt etter en god jobb mot Trippier, men Spurs-backen vinner tilbake ballen. Da blir det også farlig. Legger knallhardt inn mot Kane, men Alisson er først på ball.
    59'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Erik Lamela
    Ut: Mousa Dembele
    60'
    Bra slått frispark av Milner, og i feltet detter ballen rett ned etter en duell. Vorm kaster seg ut og tar ballen.
    61'
    Gomez med en viktig å god takling mot Lucas Moura, som på sin side tar seg til leggen.
    62'
    Liverpool forsøker å roe ned spillet med ballen. Spurs presser høyt...
    63'
    KJEMPESJANSE! Liverpool spiller seg glimrende forbi Spurs-presset, og da er det plutselig tre mot to. Mané velger Keita istedenfor Salah, og avslutningen fra Keita er også for dårlig. Vorm slår til corner.
    64'
    Corner til L'pool: Innoverskrudd fra høyre, men ballen heades unna.
    65'
    Misforståelse for Tottenham idet de triller ball rett utenfor sekstenmeteren til Liverpool. Ballen over sidelinjen og til femmeter.
    66'
    Tottenham nærmer seg nå. Lamela til innlegg fra dødlinja, Eriksen med en mellomting mellom skudd og innlegg, og videre i feltet slenger Kane opp hælen. Hadde vært et kunststykke av et mål, men det blir bare med teorien.
    68'
    Spurs må nesten finne opp kruttet om de skal unngå sitt andre strake tap her...
    69'
    Kjapt frispark fra bak i banen for Tottenham, og det ser veldig lurt ut. Helt til Lucas Moura vinkes av...
    70'
    3-1 i offside.
    70'
    Firmino går i bakken i duell mot Vertonghen. Får seg en hånd i ansiktet der, brasilianeren, men det er ganske utilsiktet. Og det er Tottenham som får frispark.
    71'
    Klopp forbereder et bytte, men ser det litt an. Henderson tripper på sidelinjen.
    71'
    Jubelen stiger på Wembley. Son er tilbake, og straks inne på banen.
    72'
    Men enn så lenge en liten stopp i spillet. Firmino fortsatt nede. Får behandling ved øyet.
    72'
    Inn: Son Heung-min
    Ut: Harry Winks
    73'
    Kampen er i gang igjen, men Firmino er på sidelinjen. Kan hjemmelaget utnytte det å spille 11 mot 10?
    74'
    Kane forsøker å legge inn, men ballen går i hånda på Wijnaldum. Frispark.
    74'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Roberto Firmino
    Den brasilianske spissen er altså ferdig, men det var nok ikke byttet Klopp hadde i tankene.
    74'
    Lamela forsøker skuddet på frisparket fra kanten av sekstenmeteren. I muren.
    75'
    Klopp hadde vel tenkt å bytte ut Keita. Midtbanespilleren har nå lagt seg på spissplassen til Firmino, og det er ikke et helt vanlig syn.
    76'
    Nytt avbrudd i spillet. Denne gang er det Dier som har tatt telling etter å ha fått en ball skutt rett i fleisen.
    77'
    Kroppsspråket til Spurs-spillerne ikke det beste akkurat nå...
    80'
    Mané og Wijnaldum kombinerer fint, førstnevnte kommer til skudd, men det er for dårlig plassert. Ny redning.
    82'
    Stygg feilpasning hos Tottenham. Ballen til Salah, som drar seg innover og skyter. Ballen ikke langt nok mot krysset, men det er ikke langt unna. Vorm redder.
    82'
    Inn: Daniel Sturridge
    Ut: Naby Keita
    83'
    Inn: Victor Wanyama
    Ut: Eric Dier
    83'
    Salah til ny avslutning, og det er jo egentlig så nære, så nære. Men inne i feltet får ikke egypteren nok trøkk på ballen.
    84'
    Salah nok en gang. Forsøker å gjøre alt selv, uten å få det til. Og lagkompisene samt Klopp roper «Pass the ball».
    85'
    Son vender fint opp i mellomrommet, spiller Lamela og argentineren er under halvmeteren fra å få ballen på riktig side av stolpen. Nære på!
    86'
    Lamelas innlegg i van Dijk og høyt til værs. Kane får hodet på ballen, men ikke nok trøkk. Alisson holder.
    87'
    Lucas Moura går seg fast med ballen, og lager frispark når han prøver å vinne den tilbake igjen.
    89'
    Tottenham på god vei mot sitt andre strake tap. Liverpool på vei mot seier nummer fem på rad.
    89'
    Inn: Joel Matip
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    Gomez tar backplassen. Matip inn sentralt med van Dijk.
    90'
    Salah til Mané, som forsøker skuddet fra nærmere 20 meter. Over.
    90'+1
    Klopp slår ut med armene. Det mangler litt på rytmen blant angrepstrioen til Liverpool.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+2
    Lamela med et godt innlegg til Rose. Han skyter på direkten, men Gomez får blokkert skuddet.
    90'+3
    Mål for Tottenham Hotspur!
    Tottenham Hotspur 1 - 2 Liverpool
    Mål: Erik Lamela
    Målgivende: Christian Eriksen
    Corneren fra Eriksen går gjennom hele feltet, og på bakre varter Lamela opp med et lite kunststykke. Demper ballen på brystet og banker ballen i mål! Kan det gå?
    90'+3
    Frispark til Spurs halvveis inn på Liverpools banehalvdel...
    90'+4
    Heades unna, Men Tottenham beholder ballen.
    90'+5
    Lang kast fra Rose, og Liverpool får ikke ballen unna. Til slutt er det Son som får ballen, men han blir tatt akkurat i skuddøyeblikket. Ikke nok til straffe, og ballen til femmeter. Men reprisene viser vel at det fort kunne ha blitt straffe!