3-2

Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Tottenham - Everton fra White Hart Lane.
    0'
    Hjemmelaget ligger på 2. plass i Premier League, ti poeng bak serieleder Chelsea som møter West Ham mandag kveld. Spurs er ett poeng foran Liverpool med én kamp mindre spilt, og kan dermed øke forspranget på dem til 4 poeng.
    0'
    Everton ligger på 7. plass, fem poeng bak Manchester United. De blir værende på syvende plass uavhengig av dagens resultat.
    0'
    Everton har bare vunnet tre av 24 Premier League-kamper på White Hart Lane. Forrige gang de tok alle poengene på Tottenhams hjemmebane var i 2008.
    0'
    Tottenham er forøvrig det eneste laget som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen. På 13 hjemmekamper har det blitt 11 seiere og to uavgjort.
    0'
    Tottenham XI: Lloris (C) - Walker, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Wanyama, Dembele, Eriksen, Dele Alli - Kane.
    0'
    Everton XI: Robles - Coleman, Williams, Funes Mori, Baines (C) - Gueye, Schneiderlin, Barry - Davies, Barkley - Lukaku.
    0'
    Hugo Lloris spiller i dag sin kamp nummer 200 for hjemmelaget.
    0'
    Dersom Tottenham vinner, blir det klubbrekord med ni strake hjemmeseiere.
    0'
    Harry Kane har scoret 12 mål på elleve kamper i 2017. Han er toppscorer i Premier League, sammen med Evertons Romelu Lukaku. De står med 17 scoringer hver. 17 scoringer har også Alexis Sanchez.
    0'
    Tottenham har også Christian Eriksen, som har nest flest målgivende pasninger i ligaen (10). Bare Gylfi Sigurdsson har flere, med 11.
    0'
    Lagene har komt på banen og vi er snart klare for avspark.
    0'
    Tottenham kommer ut i en noe spenstig 3-4-3 formasjon. Det blir spennende å se hvordan det fungerer mot to av Premier Leagues beste backer i Coleman og Baines.
    2'
    Rolig åpning på oppgjøret her. Ingen av lagene som har etablert noe spill.
    3'
    Frispark til Tottenham på 25 meter.
    5'
    Kan få dagens første avslutning her.
    5'
    Liten frekk luke fra Alli på Barry som sto for forseelsen der.
    5'
    Eriksen står klar.
    5'
    Banker den i muren.
    5'
    Tottenham beholder ball og kommer til innlegg, men klareres av Schneiderlin. Tottenham har fortsatt ballen, dog.
    6'
    Fine kombinasjoner på Tottenhams venstre flanke, men innleggene blokkeres.
    6'
    Så kommer Lukaku og utfordrer landsmann Vertonghen, som er nede og takler spissen på vakkert vis.
    6'
    Er ikke ofte man omtaler taklinger som vakre, men det var tilfellet her. Strålende forsvarsspill av Vertonghen!
    7'
    Så roper Walker på straffe i andre enden, men får bare hjørnespark.
    7'
    Hadde vært billig med straffe der for Kyle Walker i duell med Baines.
    7'
    Eriksen svinger inn, men klareres.
    7'
    Tottenham fortsatt med ball.
    8'
    Har festet et lite grep om kampen her, hjemmelaget.
    8'
    Gueye feller Dembele.
    9'
    Michael Oliver, dagens dommer, benytter oppholdet til å hente seg en ny sprayboks. Greit å ha.
    10'
    Ben Davies drar seg innover og banker til med sin noe svakere høyrefot. Rett i blokka.
    10'
    Så lager Ben Davies frispark i duell med Tom Davies.
    11'
    Kan fort bli kluss med to Davies-er.
    11'
    Offside på Lukaku.
    11'
    Everton ligger lavt og kompakt så langt. Må få langt mer tempo i pasningsspillet her hjemmelaget. Sliter med å bryte gjennom.
    12'
    Barkley kommer til innlegg, men det klareres.
    13'
    Tom Davies kommer nesten gjennom, men Dier bryter inn med en god takling.
    14'
    Tottenhams trebacks-linje står godt i mot Evertons angrep så langt. Mer med i kampen nå, gjestene.
    15'
    Vertonghen svinger inn et innlegg, men det mangler adresse.
    16'
    Flere tøffe dueller på midtbanen nå. Bra trøkk.
    16'
    Schneiderlin feller Alli på venstrekanten. God innleggsposisjon.
    16'
    Eriksen skal piske denne inn.
    17'
    Klareres på første stolpe av Barkley.
    17'
    Det meste foregår på Tottenhams venstreside.
    18'
    Eriksen og Alli flinke til å vandre i banen. Skaper forvirring for Everton-forsvaret.
    18'
    Begge lags spisser har hatt vanskelige forhold i kampen. Blir pakket godt inn.
    19'
    Mål for Tottenham Hotspur!
    Tottenham Hotspur 1 - 0 Everton
    Mål: Harry Kane
    FOR EN SCORING AV HARRY KANE! Engelskmannen plukker opp ballen på 30 meter, avanserer, banker til fra 25 i nærmeste hjørne! Var det svakt keeperspill av Robles der? Uansett vakkert av Kane, helt ut av det blå!
    20'
    Nesten 2-0! Kane og Eriksen kombinerer, førstnevnte drar av to mann og avslutter, men denne gangen redder Robles. Returen går over fra Eriksen!
    22'
    Denne kampen våknet plutselig til liv!
    22'
    "When the Spurs go marching in" runger på White Hart Lane. Det rister nesten!
    22'
    13 mål på 12 kamper for Kane siden 2017 meldte sin ankomst. Giftig som få!
    23'
    Kane troner øverst på toppscorerlisten i ligaen nå. 18 i tallet.
    24'
    Så står det nesten 2-0! Walker spiller Eriksen lekkert gjennom, dansken skyter i steget men den triller like utenfor.
    25'
    Tottenham er for alvor i førersetet nå.
    25'
    Frispark til hjemmelaget.
    26'
    Ser litt rystet ut, blåtrøyene. Blir løpende i mellom, mister ball, taper dueller.
    27'
    Funes Mori tar Kane stygt der, burde vært gult kort.
    27'
    Eriksen svinger frisparket inn og Kane får nesten hodet på den. Blir farlig, men Everton slipper med skrekken.
    27'
    Så smeller det i stolpen fra Tottenham! Victor Wanyama banker til på en Everton-klarering og treffer stolpen! Robles sjanseløs, sto som en statue.
    28'
    Tottenham er så underholdende å se på nå. De ser ut som Barcelona!
    29'
    Ai, ai ai, nå koker det i regnværet. Gana Gueye sent inne i Ben Davies.
    29'
    Tottenham vinner alt av dueller.
    30'
    Barkley kommer til innlegg, men Lloris klarerer med en lang hånd.
    31'
    Sjelden visitt fra The Toffees.
    32'
    Everton med en seanse hvor de får beholde ballen litt. Skaper ingenting, dog.
    34'
    Lukaku felles av Dier.
    35'
    Lukaku som trenger en scoring til for å bli Evertons mestscorende i Premier League. Har 60 nå, like mange som legenden Duncan Ferguson.
    35'
    Ferguson er forøvrig Lukakus angrepstrener i Everton.
    35'
    Davies prøver å finne Alli med en stikker, men pasningen blir for hard og Williams får skjermet ut.
    36'
    Barkley skaffer bortelaget et hjørnespark.
    37'
    Barkley svinger inn.
    37'
    Funes Mori forlenger men Tottenham klarerer.
    37'
    Davies finner Eriksen med et innlegg, og dansken prøver å legge ned til Kane, men den engelske spissen når ikke frem.
    40'
    55 prosent ballbesittelse for hjemmelaget. Gjestene har logisk nok de resterende 45.
    40'
    Solen titter frem på White Hart Lane nå.
    41'
    Den skinner på Tottenham-spillerne. Det har vært en bekmørk omgang for Everton.
    41'
    45'+2
    En helt fantastisk omgang av hjemmelaget som applauderes av banen.
    41'
    46'
    Velkommen tilbake til andre omgang. Spennende å se om Koeman lykkes med sin peptalk i pausen.
    46'
    Tøff duell mellom Davies og Coleman. Førstnevnte får frispark.
    47'
    Rolig innledning på denne andre omgangen.
    50'
    Wanyama ligger nede og får tilsyn.
    51'
    Den tidligere Southampton-spilleren har vært fryktelig god for Spurs denne sesongen.
    51'
    Kommer seg på beina og ser ut som han skal fortsette. Gode nyheter for hjemmelaget.
    51'
    Tottenham fortsetter å angripe på venstreside, og får en corner.
    52'
    Tas kort, det svinges inn fra Davies og Dele Alli får avsluttet, men får ikke nok trøkk på headingen.
    53'
    Tottenham fryktelig aggressive i pressfasen av spillet, vinner ballen gang på gang.
    53'
    Vertonghen blir med hele veien opp og banker til med sin kraftige venstrefot, og Robles må gi corner.
    54'
    Eriksen lemper den inn.
    54'
    Ny corner. Williams klarerer.
    54'
    Tas kort, Eriksen svinger inn og finner Wanyama, som header over og utenfor.
    54'
    59-41 fordel hjemmelaget i ballbesittelse nå.
    55'
    Tottenham Hotspur 2 - 0 Everton
    Han er der igjen! Everton roter det til i eget forsvar, ballen faller til Kane, som gjør ingen feil alene med Robles!
    56'
    Hvor skal dette året ende for Harry Kane?!
    57'
    Corner til Tottenham.
    59'
    Den corneren fikk de forresten aldri noe ut av. Det går pent og pyntelig for seg i London nå.
    63'
    Everton har fortsatt ikke lykkes dette oppgjøret.
    63'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Kevin Mirallas
    Ut: Tom Davies
    Taktisk grep av Koeman her.
    64'
    Inn: James McCarthy
    Ut: Gareth Barry
    64'
    Coleman kommer til et sjeldent innlegg, men det skaper ingen problemer for jubilanten Lloris.
    65'
    Tottenham har god kontroll her. Ser veldig komfortable ut.
    68'
    Jan Vertonghen kommer nok en gang fremover i voldsomme klyv, men Funes Mori blokkerer avslutningen.
    69'
    Mirallas kommer til en sjelden avslutning for Everton, men det blokkeres av Tottenham.
    69'
    Dele Alli feller McCarthy.
    70'
    Barkley kombinerer med Mirallas men avslutningen blir altfor svak. Enkelt for Lloris.
    71'
    Like før Kane får sitt hat trick, men Walker avblåses for offside i forkant.
    72'
    Eriksen banker returen fra Robles i mål, til ironisk jubel.
    73'
    Det er med andre ord fremdeles 2-0.
    73'
    Frispark til Kane og Tottenham. Funes Mori er synderen.
    74'
    Coleman felles på kanten av 16-meteren og får frispark.
    76'
    God innleggsposisjon for Everton.
    76'
    Barkley skal svinge denne inn.
    76'
    Prøver seg på en innøvd variant, men pasningen er fryktelig svak og upresis. Slurv!
    77'
    Alli får frispark i duell med Coleman.
    78'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Harry Winks
    Ut: Mousa Dembele
    Stående ovasjoner for belgieren Dembele når han tas av banen.
    78'
    Ballen lander fint hos Kane som banker til på volley, men blokkeres til corner.
    79'
    Tar en kort variant og får ny corner, hjemmelaget.
    79'
    Frispark til Everton.
    80'
    Mål for Everton!
    Tottenham Hotspur 2 - 1 Everton
    Mål: Romelu Lukaku
    Ut av det blå reduserer Everton! Luaku får ballen feilvendt og vender opp, Vertonghen snubler, og det utnytter landslagskollegaen Lukaku. Med høyrebeinet klinker han ballen i hjørnet!
    81'
    Da er Everton-spissen klubbens mestscorende Premier League-spiller.
    82'
    Inn: Enner Valencia
    Ut: Idrissa Gueye
    Nå kaster Koeman folk fremover.
    82'
    For en sjanse for Kane! Der var det like før det ble nytt hat trick! Kommer alene med keeper og prøver å chippe, men lurer ikke Robles!
    82'
    Et revitalisert Everton her nå. Har fått troen på poeng.
    85'
    Får en corner nå.
    86'
    Lloris bokser ut og Tottenham kan kontre.
    86'
    Roer det hele ned, Eriksen.
    86'
    En Kane med selvtillit prøver seg fra istanse, men over mål.
    86'
    Inn: Moussa Sissoko
    Ut: Christian Eriksen
    Setter inn fysikk på tampen her, Pochettino.
    87'
    Det går mot Tottenham-seier her. Vinner frispark på overtid.
    90'+2
    Det er forøvrig fire minutter tillegg.
    90'+2
    Tottenham Hotspur 3 - 1 Everton
    Mål: Dele Alli
    Målgivende: Harry Winks
    SPIKEREN I KISTA! Dele Alli og Tottenham lykkes med et glimrende frisparktrekk og punkterer kampen!