3-4
Salvesen85' (Str.)
3 552
1 704

Velkommen til dagens livedekning fra Torvastad Idrettssenter hvor 4. divisjonslaget Torvastad fra Karmøy i dag skal møte eliteserielaget Viking i 2. runde av cupen. Mitt navn er Joakim Ellingsen og jeg vil holde dere oppdatert på hva som skjer i kveldens kamp på Torvastad.
    Torvastad vekket stor oppsikt og stjal overskriftene i medier landet over etter at de slo ut eliteserielaget FK Haugesund i 1. runde. Det var spesielt måten de vant på som vekket oppsikt. Etter at det sto 1-1 etter både 90 og 120 minutter, ble kampen avgjort på straffespark. Her reddet Torvastad-keeper Jørgen Grønningen samtlige fire straffer fra FKH. Dermed vant Torvastad og for første gang siden 1966 vant et lag fra nivå fem mot et lag fra øverste nivå i en cupkamp i Norge,
    Torvastad kan i dag glede seg over at Helge Sandvik er tilbake. Den tidligere eliteseriekeeperen for FKH var bortreist da Torvastad slo ut FKH i 1. runde. I dag er Sandvik tilbake og han tar trolig plass i midtforsvaret, slik han pleier på Torvastad. Sandvik var for øvrig FKHs keeper da de tapte 1-0 for Viking i cupfinalen i 2019.
    Andre kjente spillere på Torvastad er Roy Miljeteig med en fortid i blant annet FKH, Sandnes Ulf, Egersund og Vard. Også spillere som kaptein Arne Bjordal, midtstopper Raymond Skjelde, back Dnaiel Aarås, kantspiller Kaj-Stian Apeland og midtstopper/midbanespiller Håkon Fosen Jacobsen har spilt 2. divisjonsfotball tidligere. I tillegg må vi kunne si at keeper Jørgen Kaldheim Grønningen har blitt et kjent navn etter sine fire strafferedninger mot FKH i 1. runde. På Torvastad spiller også hans storebror Georg Kaldheim Grønningen.
    Mens både 1. og 2. runde er blitt satt opp av forbundet, kan vinneren av dagens kamp møte et hvilket som helst lag fra Norge. Da er det slutt på at en blir satt opp mot lag i forholdsvis nærhet. Det er trekning fra og med 3. runde.
    Torvastad er i fotballsammenheng mest kjent for å være Egil Østenstads moderklubb. Her spilte han fram til han ble hentet av Viking. Østenstad hadde en lang og god karriere hvor han etter noen fine år i Viking var utenlandsproff i Southampton, Blackburn, Manchester City og skotske Rangers. Deretter vendte han tilbake til Viking. Han har 18 A-landskamper og seks mål for Norge. I kveld er Østenstad på plass i hjembygda når hans moderklubb Torvastad møter klubben han har spilt ni sesonger for: Viking.
    Torvastad-trener Kjetil Vikse forteller til Haugesunds Avis at han ikke tror Viking går på samme smell som FKH i 1. runde. FKH byttet ut samtlige elleve spillere fra sin startellever i serien kampen før. På benken hadde FKH stort sett tenåringer. "Viking kommer nok til kamp med en helt annen innstilling. Vi skal være oss selv, vise oss fram og ikke gjøre det lett for Viking. Så hadde det vært kjekt å score et mål", sier Vikse. Den eneste Torvastad mangler er Harald A. Skeie. Ellers disponerer Vikse en fulltallig tropp.
    I serien står Viking med fem poeng etter fire serierunder. De har vunnet mot Sarpsborg og tapt mot Bodø/Glimt. I tillegg har det blitt uavgjort i hjemmekampene mot Brann og Fredrikstad. Torvastad har spilt tre seriekamper og står med full pott og 12-1 i målforskjell.
    Lagoppstillingene er klare. Torvastad starter med sin antatt sterkeste ellever i 4-3-3: J. Grønningen - Apeland, Sandvik, Skjelde, Aarås - Fosen Jacobsen, Severeide Sætre, Bjordal - G. Grønningen, Lippestad, Miljeteig.
    Viking har gjort en rekke endringer fra sin startellever i serien i helgen, men på benken har de en rekke solide førstelagsspillere som kan komme inn og endre kampen om nødvendig. Her er Vikings startellever: Østbø - de Lanlay, Stensness, Paulsen, Urbancic - Auklend, Sætherbø, Kvia-Egeskog - Christiansen, Salvesen, Svendsen.
    Lagene er på banen og det er straks klart for avspark her på Torvastad.
    0'
    Vi er i gang. Torvastad med avspark.
    0'
    Frispark
    1'
    Viking med mye ball er i åpningsminuttene. Torvastad ligger lavt.
    2'
    Sætre kaster seg og blokkerer et Viking-skudd fra 20 meter.
    3'
    Keeper Grønningen er våken og blokkerer et Viking-forsøk. Ender med corner.
    4'
    Torvastad vinner ball og kjører overgang.
    4'
    Torvastad kommer på en god overgang. Apeland slår inn fra høyre og finner Arne Bjordal foran mål. Headingen hans går utenfor. Ikke ufarlig, men heller ikke veldig farlig.
    5'
    Mål for Viking!
    Torvastad 0 - 1 Viking
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Viking avslutter i stolpen på et godt skudd fra distanse av Urbancic. På returen er Salvesen på plass og setter ballen sikkert i mål.
    5'
    Viking har uten tvil tatt kommandoen fra start her, men scoringen kom like etter at Torvastad for første gang i kampen hadde vært farlig frampå. Men 1-0 til Viking tidlig i kampen. Det var det hjemmelaget IKKE ønsket.
    10'
    Viking fortsetter å kjøre kampen her.
    11'
    Frispark
    11'
    Ender med et skudd fra skrått hold. Rett på Grønningen.
    13'
    Offside for Torvastad
    13'
    Torvastad framme på en visitt foran Viking-målet med flere spillere, men det blir litt for upresist. Viking overtar igjen.
    14'
    Torvastad 0 - 2 Viking
    Målgivende: Peter Christiansen
    Grønningen slurver med et utspill og Viking får servert en stor mulighet. Salvesen lar seg ikke be to ganger når han spilles fri foran mål. 2-0 til Viking etter et kvarter og en er fristet til å si at kampen er avgjort.
    15'
    Sandvik header unna.
    18'
    Grønningen ute på 30 meter og vinner ballen like foran Salvesen etter en pasning i bakrom.
    20'
    Torvastad nær redusering. Georg Grønningen spilles fri inne i Vikings 16-meter. Fra noe skrått hold skyter han i nettveggen.
    20'
    Paulsen skyter høyt over fra 35 meter.
    23'
    Apeland skyter fra 25 meter. Østbø redder enkelt.
    24'
    Christiansen nær å øke til 3-0, men Grønningen redder denne gangen.
    25'
    Det er ca. 2000 tilskuere her i dag, inkludert spillere fra egen ungdomsavdeling (som har gratis inngang). Et imponerende tilskuertall for Torvastad.
    28'
    Vi passerer halvtimen her. Viking leder 2-0 og har god kontroll. Torvastad er på noen visitter på Vikings halvdel, men det blir sjelden farlig.
    30'
    Gult kort til Torvastad
    Kaj-Stian Apeland
    Hindrer en overgang.
    30'
    Frispark
    31'
    Viking med mye ball. Torvastad ligger lavt.
    34'
    Det har skjedd lite her de siste minuttene, men Viking har fortsatt god kontroll.
    38'
    38'
    Spillerbytte - Torvastad
    Inn: Leif-Morten Jægtvik Iversen
    Ut: Håkon Fosen Jacobsen
    Trolig en skade som gjør at viktige Fosen Jacobsen gir seg her.
    40'
    Torvastad klarerer.
    41'
    Viking fortsetter å holde ballen i laget gode inne på Torvastads halvdel.
    43'
    Urbancic slår inn fra venstre. Høyt over alle og ut av spill.
    44'
    Frispark
    45'
    Mål for Torvastad!
    Torvastad 1 - 2 Viking
    Mål: Georg Grønningen
    Apeland slår et frispark inn i feltet. Viking får ikke klarert skikkelig og ballen faller til Georg Grønningen. Kantspilleren er iskald alene med keeper og setter ballen sikkert nede i hjørnet. Dermed fikk Torvastad en skikkelig opptur her like før pause.
    45'
    45'+1
    Viking har vært det klart beste laget her i 1. omgang, men til tross for spillmessig stort overtak har ikke Viking produsert veldig mange målsjanser. Med ledelsen 2-0 og full spillmessig kontroll så det likevel ut til å likne en transportetappe for Viking. På overtid fikk hjemmelaget så et frispark i innleggsposisjon. Det endte med scoring, og dermed er det nerve i denne kampen igjen.
    45'
    Da er vi i gang med 2. omgang her på Torvastad. Bortelaget Viking med avspark.
    45'
    Frispark
    46'
    Torvastad 2 - 2 Viking
    Mål: Fredrik Lippestad
    Målgivende: Roy Miljeteig
    Det er ikke til å tro, men Torvastad har utlignet! Viking så ut til å ha full kontroll på kampen da vi passerte 45 minutter, men Torvastad reduserte på en dødball på overtid i 1. omgang. Det ga hjemmelaget blod på tann. Utlikningen nesten umiddelbart etter pause. Miljeteig slår inn fra venstre og finner Lippestad foran mål. Han styrer ballen elegant i mål.
    47'
    Hvordan reagerer Viking på dette. Det sitter en rekke etablerte førstelagsspillere på benken. Blir det noen tidlige bytter her?
    50'
    Torvastad 3 - 2 Viking
    Mål: Roy Miljeteig
    Målgivende: Fredrik Lippestad
    Nå koker det på Torvastad! Lippestad slår inn fra høyre. Foran mål venter ringreven Roy Miljeteig. Han setter ballen sikkert nede i hjørnet fra kort hold. Torvastad har gått fra 0-2 til 3-2 på sju minutter.
    51'
    Grønningen bokser unna.
    53'
    Gult kort til Viking
    Kasper Sætherbø
    River Sætre over ende.
    54'
    Frispark
    55'
    Torvastad har sjokkert Viking med sine tre kjappe mål og elleville snuoperasjon, men Viking har masse tid til å komme tilbake igjen.
    55'
    Viking presser Torvastad bakpå, men Torvastad forsvarer seg godt.
    58'
    Grønningen går ut i feltet og holder ballen til stor jubel fra hjemmefansen.
    58'
    Tidligere FKH-keeper Helge Sandvik er god i midtforsvaret her. Rydder godt opp.
    60'
    Viking forbereder trippelbytte, eller er det muligens fire?
    60'
    Frispark
    60'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vetle Auklend
    Ut: Jost Urbancic
    61'
    Inn: Viljar Vevatne
    Ut: Kristoffer Paulsen
    61'
    Inn: Joe Bell
    Ut: Kasper Sætherbø
    61'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Sondre Auklend
    61'
    Ble mange bytter her på Viking nå. Vi skal få registrert dem så snart vi har fått full oversikt.
    62'
    Skjelde med en strålende blokkering i eget felt.
    63'
    Miljeteig stanger unna.
    63'
    64'
    Viking ser sterkere ut nå etter byttene og legger Torvastad under solid press, men de sliter med å skape målsjanser her. Så langt har ikke Viking skapt noen store sjanser i 2. omgang.
    66'
    Under en halv omgang igjen. Torvastad holder unna.
    68'
    Viking hadde altså fire bytter her etter et drøyt kvarter av omgangen. Det har resultert i et press fra bortelaget, men Torvastad imponerer stort med hvordan de holder unna her.
    71'
    Frispark
    72'
    Torvastad 3 - 3 Viking
    Mål: Simen Kvia-Egeskog
    Der kommer utligningen, og det er vakkert av Kvia-Egeskog. Han vender bort en Torvastad-spiller og plasserer ballen stolpen inn.
    73'
    Inn: Sondre Klingen Langås
    Ut: Sander Svendsen
    73'
    Kjempesjanse til Viking. Salvesen bryster ballen ned til Nilsen Tangen. Han avslutter kjapt med høyrefoten fra god posisjon. Like utenfor.
    75'
    Frispark
    76'
    Helge Sandvik kaster seg fram og er bare centimetere unna å stange inn 4-3. Der er den tidligere FKH-keeperen nær scoring!
    77'
    Stopp i spillet. En spiller fra hvert lag ligger nede for telling.
    80'
    Nilsen Tangen er igjen nær å gi Viking ledelsen, men Jørgen Grønningen redder på flott vis etter avslutning fra kort hold.
    82'
    Innlegg fra Vikings venstreside. Grønningen går ut i feltet og holder ballen.
    85'
    Straffe til Viking! Aarås er på etterskudd idet Christiansen er på tur inn i vertenes 16-meter, og det ender med at dansken blir felt.
    85'
    Viking scorer på straffe!
    Torvastad 3 - 4 Viking
    Salvesen setter ballen nede til høyre. Grønningen går motsatt vei.
    85'
    Salvesen scorer sitt tredje for dagen, og med det er han mest sannsynlig matchvinner. Veldig unødvendig felling av Aarås som forårsaket straffesparket. Og Salvesen klarte det fire FKH-spillere ikke klarte forrige runde: Å score på straffespark på Jørgen Grønningen.
    87'
    Inn: Flavius Mihet
    Ut: Georg Grønningen
    88'
    Viking holder ballen i laget og ser ut til å hindre Torvastad i å satse framover her i jakten på en utligning.
    90'
    Midtstopper Raymond Skjelde er av en lokal jury kåret til dagens Torvastad-spiller.
    90'
    Inn: Sander Severeide Aase
    Ut: Fredrik Lippestad
    90'+1
    Frispark
    90'+1
    Tre overtidsminutter er passert. Vi har ikke fått med oss hvor mange minutter det skal spilles ekstra.
    90'+3
    Viking vinner et frispark inne på Torvastads halvdel, og da kommer bortelaget til å bruke god tid.
    90'+3
    Frispark
    90'+3
    Salvesen skyter utenfor fra rundt 16 meter.
    90'+4
    90'+4
    Der er det over på Torvastad. 4. divisjonslaget skremte virkelig Viking her og ledet 3-2 da det gjensto et drøyt kvarter av kampen. Seiersmålet til Viking kom på straffespark tre minutter før slutt. Surt for hjemmelaget som var så nær en ny stor cupbombe, men karmøylaget kan utvilsomt være svært stolte av sin cupinnsats i år.