1-0
1-1
Moreno90'+2

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Velkommen til kveldens livedekning av denne kampen i Norges kval-gruppe mellom Sverige og Spania. Sverige slo Malta 4-0 lørdag, mens Norge (som de fleste kanskje husker) spilte 1-1 mot Spania på Ullevaal.
    Her er Sveriges startellever mot Spania, skriver Aftonbladet: Olsen - Lustig, Granqvist, Lindelöf, Bengtsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Quaison, Berg.
    Det betyr altså at Manchester United-stjernen Victor Lindelöf er tilbake fra start. Martin Ødegaards lagkamerat i Real Sociedad, Alexander Isak, starter på benken.
    Spanias startellever: De Gea - Carvajal, Albiol, Martinez, Bernat - Thiago, Rodri, Ruiz - Oyarzabal, Moreno, Ceballos.
    Sergio Ramos er ute med karantene.
    Lagene er på banen. Vi er ferdig med den spanske nasjonalsangen, nå den svenske.
    Da er det tradisjonen tro lagbilder.
    Spania går i angrep.
    1'
    Innkast Sverige.
    2'
    Spania bygger opp. Småspiller. Bernat snurrer litt rundt.
    3'
    Ruiz tester skuddfoten. Trøkk i den. Men på Olsen i det svenske målet.
    4'
    Sverige får fordel ogdrar seg fremover. Men spiller ballen ut siden Marcus Berg sitter nede.
    5'
    Ballen helt tilbake til De Gea. Sverige presser litt.
    6'
    Spania kommer ned på kanten. Spiller mot midten, men Bengtsson har kontroll på Riuz.
    7'
    Kjempesjanse til Spania. Thiago skyter. Tar returen selv og er forbi hele det svenske laget, men knoter det til noe voldsomt med beina. Blir ikke noe. Utrolig.
    9'
    Gult kort til Sverige
    Sveriges trener Janne Andersson får gult kort.
    11'
    Spania med hjørnespark. Spinnvill redning av Olsen der. Rodri avsluttet fra kloss hold med venstrefoten.
    12'
    Det går jo an å si at Spania har kommet best i gang i denne kampen.
    13'
    Sverige mister ballen når de spiller seg ut. Alltid litt risky selvsagt.
    13'
    Marcus Berg går ned. Sverige får frispark på 40 meter. Det frisparket går enkelt og rett i hanskene til David De Gea.
    16'
    Sverige med innkast. Forsøker en pasning fremover. Rett i en motstander.
    17'
    Spania får frispark når Thiago går ned. Ruiz slår det. Albin Ekdal får headet innlegget vekk.
    17'
    Olsson setter i gang et angrep for Sverige. Men det ebber kjapt ut.
    19'
    Spania i angrep nå. Bygger opp. Lavt tempo. Så vris spillet ut på kanten til Bernat og Oyarzebal. Moreno får et innlegg og setter pannen frem med Lindelöf i ryggen. Igjen er Olsen på ballen. Ny redning.
    21'
    Spania kommer lekende lett rundt på kanten, men innlegget er upresist. Sverige får ballen vekk.
    23'
    Bengtsson tar innkast for Sverige. Spania overtar.
    23'
    Sverige kommer nå. Fremspillet til Olsson litt for langt. Men Sverige får corner.
    25'
    Spanjolene rydder unna det hjørnesparket umiddelbart. Så blir Lindelöf avblåst for offside.
    26'
    Skal Sverige følge den norske oppskriften fra lørdag, så våkner svenskene cirka nå. Og da blir de gode.
    27'
    Lustig kommer til avslutning, ikke dårlig den. De Gea i full strekk redder.
    27'
    Robin Quaison får en mulighet kjapt etter. Men det er ikke presist nok, ennå.
    28'
    Og med den dobbeltsjansen, så er plutselig Sverige med i kampen.
    29'
    Carvajal er sterk og viser det. Men svenskene avverger. Spanjolene bygger opp igjen.
    30'
    Barnat spiller i beina til Lustig, det blir spansk innkast.
    30'
    Bernat kommer i stor fart, men Mikael Lustig er der og rydder sikkert opp.
    31'
    Lustig legger inn til Quaison som er ledig midten foran mål, men en De Gea i full strekk redder. Kjempesjanse!!!
    34'
    Carvajal ligger nede. Får et skudd midt i fleisen. Den der kjenner man.
    34'
    Spania spiller ball. De kommer til avslutning, men Ruiz skyter langt utenfor.
    36'
    Larsson kommer flyvende, bommer på både spiller og ball, men får frispark. Det så litt rart ut.
    37'
    Lindelöf forsøker å finne Quaison med et strålende gjennomspill. Nesten.
    38'
    Sverige har våknet. Ingen tvil om det. Og Spania har om ikke sovnet, så gått i en form for dvale.
    38'
    Riuz kommer til nok en mulighet etter en smart bevegelse, men Lindelöf er på. Det blir corner.
    40'
    Thiago slår corneren. Blir ikke noe. Spania helt tilbake. Sverige overtar igjen.
    41'
    Emil Forsberg lader skuddfoten på cirka 25 meter. Spanias forsvar får et ben på ballen, den går ut. Corner. Litt i overkant optimistisk å skyte der.
    42'
    Spania får headet ut corneren med en gang. De Gea setter kjapt i gang et angrep. Spania bygger opp. Mange pasninger. Små. Frem og tilbake. Så bryter Sverige ved Marcus Berg.
    43'
    Sverige får corner. Det ender i absolutt ingenting.
    44'
    Spania fremover nå. Mange små pasninger før Larsson rydder. opp.
    45'+1
    Spania spiller hjem til De Gea. Han kaster ut. Spania bygger opp. Kommer seg over midtstreken. Ned igjen. Opp, og der bryter Sverige. Spania vinner tilbake ballen.
    48'
    Spania angriper nå. Tar med seg kanten. Thiago spiller en fin stikker til Barnat, men han står i offside.
    49'
    Mål for Sverige!
    Sverige 1 - 0 Spania
    Mål: Marcus Berg
    Quaison spiller Berg, Forsberg avslutter, Berg tar returen fra De Gea nesten på streken og setter ballen i mål.
    50'
    Bernat blir tatt av Larsson, går ned. Fort oppe igjen.
    57'
    Rodri kommer til en kjempemulighet, fin heading, men Olsen er på. Særs god kamp av den svenske keeperen.
    59'
    De Gea sitter nede. Må ut han.
    59'
    Spillerbytte - Spania
    Inn: Kepa Arrizabalaga
    Ut: David De Gea
    Manchester Uniteds sisteskanse må forlate banen. Og søndag møter de Liverpool. Dermed er det inn med Kepa som voktet buret mot Norge lørdag. De Gea setter seg ned rett etter at han gjør et utspill. Det ser ut som om han får en form for krampe, men det virker jo veldig rart.
    60'
    63'
    Sverige spiller seg ut av egen halvdel. Spania bryter. Får innkast. Spania spiller og spiller. Vrir spillet. Larsson blir lurt av Bernat. Sistnevnte får frispark.
    66'
    Inn: Rodrigo Moreno
    Ut: Thiago
    67'
    Moreno kommer til en kjempesjanse, men Sverige står den av.
    68'
    Gult kort til Spania
    Dani Ceballos
    Legger Olsson i bakken. Han blir liggende. Tar seg til hodet. Får en kjapp sjekk. Oppe igjen.
    69'
    Sverige med frispark og Bengtsson slår det. For upresist.
    71'
    Larsson feller Bernat. For sen. Larsson har vært på etterskudd i en del dueller.
    71'
    Olsen er litt av en svensk helt!!! Spania spiller seg gjennom det svenske forsvaret med litt klikk-klakk, Oyarzebal kommer til avslutning fra noen få meter, men Olsen er det med benet. Stort keeperspill.
    74'
    Spania får hjørnespark, halvlang variant, Forsberg snapper den ballen.
    75'
    Kepa redder headingen fra Quaison.
    75'
    Spania i angrep. Fra Carvajal og via midten over på andre siden. Carvajal får den tilbake. Legger inn. Ikke noe.
    77'
    Spillerbytte - Sverige
    Inn: Alexander Isak
    Ut: Robin Quaison
    Og der kommer det svenske supertalentet på banen til stor jubel på stadion. Isak er altså klubbkamerat med Martin Ødegaard i Spania.
    77'
    Litt ampert på banen nå. Litt spansk frustrasjon som skal ut?
    81'
    Fabian Ruiz
    81'
    Kristoffer Olsson
    Både Olsson og Ruiz får gult for litt knuffing.
    81'
    Inn: Jesus Navas
    Ut: Dani Carvajal
    82'
    Inn: Gustav Svensson
    Ut: Albin Ekdal
    83'
    Berg legger Martinez i bakken. Spillet går. Sverige bryter.
    85'
    Ceballos river etter drakta til Lustig. På grensen til kort. Har gult fra før. Dommer lar det gå.
    86'
    Nei, altså - etter samme lest som Norge-kampen, så var Spania best i 30 minutter, før hjemmelaget våknet. Mot Norge fikk Spania mål, her ser det ut som om spanjolene skal reise målløse hjem.
    88'
    Spania har ikke tapt en EM- eller VM-kvalifiseringskamp på fem år. Skalp til Sverige det. (Og rett etter at jeg skrev det, så scoret Spania. Så mye for den skalpen.)
    89'
    Marcus Berg
    89'
    Mål for Spania!
    Sverige 1 - 1 Spania
    Mål: Rodrigo Moreno
    Målgivende: Fabian Ruiz
    Spania får corner. Ballen går over på motsatt side hos Ruiz som skyter hardt. Moreno er på returen og setter den i mål.