27-30

Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av VM-kampen mellom Sverige og Norge.
    Norge har tidligere i mesterskapet slått Tunisia, Saudi-Arabia, Østerrike, Chile og Egypt, og tapt for vertsnasjon Danmark.
    Norge starter med følgende lag: Bergerud - Bjønsen, Reinkind, Gullerud, O'Sullivan, Sagosen, Jøndal.
    Spillerne er ute på parketten. Vi skal få nasjonalsangene - og deretter er det match.
    Norge bryter første angrep...
    Mål for Norge!
    Sverige 0 - 1 Norge
    Og Sander Sagosen hamrer ballen i mål!
    1'
    Svenskene får straffe. Kan utligne her.
    Mål for Sverige!
    Sverige 1 - 1 Norge
    Mellom beina på Bergerud fra Ekberg.
    2'
    Norsk straffe. Reinkind som stoppes.
    Sverige 1 - 2 Norge
    Sagosen sikker fra straffemerket! To på rappen for den norske superstjernen.
    3'
    Så varter Bergerud opp med en kjemperedning! Strålende redning på avslutningen til Arnesson!
    Sverige 1 - 3 Norge
    Så går Norge rett i angrep og setter den tredje! O'Sullivan som finter seg gjennom og setter den i lengste.
    4'
    Og Bergerud redder igjen. Strålende beinparade fra den norske keeperen!
    Sverige 2 - 3 Norge
    En kanonkule fra Sveriges Nilsson. Den kunne ikke Bergerud gjøre noe med.
    5'
    Så får Sverige-keeper Appelgren sin første redning. Keeperduellen kan bli avgjørende i dag.
    Svenskene kommer rundt på kant ved Wanne. Får avslutningen forbi Bergerud, men spretter i tverrliggeren.
    Sverige 3 - 3 Norge
    Nilsson utligner for Sverige!
    7'
    Sverige 3 - 4 Norge
    Jøndal sender Norge tilbake i føringen etter flott spill av Sagosen.
    7'
    PSG-stjernen har kommet godt i gang her.
    Feil sperre for Sverige. Angrepet avblåses og Norge tar over.
    Myrhol løsner skudd, men Appelgren redder.
    Bergerud med en ny, strålende redning. Igjen er det Nilsson som prøver seg.
    Sverige 4 - 4 Norge
    Strålende underarmsscoring fra Arnesson.
    10'
    Sverige 4 - 5 Norge
    Norge spiller meget godt, får ballen ut til Bjørnsen på kant, som alene med Appelgren ikke gjør noen feil.
    11'
    Harald Reinkind får et gult kort for holding.
    Sverige 4 - 6 Norge
    Jøndal får gode arbeidsforhold ute på kanten, skjærer innover og hamrer ballen i lengste!
    13'
    Sverige 5 - 6 Norge
    Nilsson får ballen på strek. Råsterk i duell med Lie Hansen, setter ballen i mål forbi Bergerud.
    13'
    Espen Lie Hansen pådrar seg en utvisning i situasjonen hvor Sverige scorer.
    Sagosen får fryktelig hard medfart i duell med Darj. Gult kort til svensken.
    Sverige 5 - 7 Norge
    Scoring i undertall for Norge! O'Sullivan rundlurer Darj og banker den i mål!
    15'
    Sverige 6 - 7 Norge
    Ny scoring fra strek på Nilsson. Meget sterk.
    15'
    Sverige 6 - 8 Norge
    Så sitter dagens første for Myrhol!
    16'
    Ny to-minutter på Norge. Gullerud som må sette seg etter å ha vært fryktelig tøff i duell med du Rietz.
    Sverige 7 - 8 Norge
    Straffe for Sverige. Ekberg sikker mot Bergerud.
    16'
    Sverige 8 - 8 Norge
    Wanne med en fin scoring fra kant. Like langt her nå.
    17'
    Sverige 9 - 8 Norge
    Slurv i angrep for Norge i undertall. Uten keeper får Wanne en enkel oppgave med å sette ballen i mål.
    18'
    Nå er Norge fulltallige igjen.
    Sverige 9 - 9 Norge
    Utligning! Abelvik Rød scorer på sin første!
    19'
    Sverige 10 - 9 Norge
    Vi var ikke like langt lenge. Sverige oppe i tosifret antall scoringer takket være en scoring fra du Rietz.
    19'
    Sverige 11 - 9 Norge
    Strålende kontring fra Sverige. Appelgren frem til Wanne. Wanne ekspederer.
    20'
    Det går fort her nå!
    Abelvik Rød går for skudd. Appelgren redder. Myrhol kriger til seg en straffe i jakt på returen.
    Sverige 11 - 10 Norge
    Jøndal reduserer!
    21'
    Sverige 11 - 11 Norge
    Jøndal fortsetter å score! Hans fjerde for dagen!
    21'
    Nilsson spilles fri på strek, men denne gangen skytes det over!
    Jøndal snapper ballen og bryter et Sverige-angrep, Norge går i angrep - men slurver. Sverige får ballen tilbake.
    Kampens første timeout. Svenskene som tar den.
    Sverige 12 - 11 Norge
    Sverige scorer rett etter timeouten. Andersson som kommer inn og hamrer ballen i mål.
    23'
    Norge slurver igjen med pasningsspillet. Svenskene overtar.
    Men så lager svenskene to kjappe frikast. Norge tar over igjen.
    Advarsel til den norske benken. Gult kort.
    Sverige 12 - 12 Norge
    Myrhol råsterk fremme på strek. Norge utligner!
    25'
    Sverige 13 - 12 Norge
    du Rietz scorer - igjen. Svenskene er hvasse.
    25'
    Sverige 13 - 13 Norge
    Men Magnus Jøndal, han er brennhet! Nok en scoring fra kanten!
    26'
    - Denne mannen, han bommer jo ikke, sier TV 3s ekspertkommentator Kristian Kjelling.
    Sverige 13 - 14 Norge
    Og så kontrer Jøndal inn en ny scoring! Norge i føringen igjen!
    27'
    Christensen for øvrig mellom de norske stengene nå.
    Sverige 14 - 14 Norge
    Reddet første skudd han fikk mot seg - slipper inn andre. Midtback Nilsson som scorer.
    27'
    Sverige 14 - 15 Norge
    Abelvik Rød sender imidlertid Norge tilbake i føringen.
    27'
    Sverige 14 - 16 Norge
    Sander Sagosen!!!! Alene med Appelgren - via keeperen - og opp i krysset.
    28'
    Svenskene har jo to stk. Nilsson ute på banen. Midtback Lukas og strekspiller Andreas.
    Ny timeout. Christian Berge tar Norges første.
    Straffe til Norge! O'Sullivan som får litt juling.
    Sverige 14 - 17 Norge
    Den setter Jøndal!
    30'
    Jøndal har altså scoret syv mål i første omgang.
    Sverige utnytter ikke sin siste mulighet i denne omgangen. Sagosen snapper.
    Der er 1. omgang over. Norge får ikke uttelling på sin siste muligheter. Appelgren med en strålende redning på O'Sullivans avslutning etter, for å bruke basketball-terminologi, en slags alley oop-variant.
    Uansett, Norge tar med seg en tremålsledelse til pause. Det er et godt utgangspunkt før den andre omgangen!
    Og da er vi i gang med den andre omgangen!
    Norge brenner sine to første muligheter, men får straffe etter at forsøk nummer to reddes.
    Sverige 14 - 18 Norge
    Jøndal starter 2. omgangen som han avsluttet den første - med scoring!
    32'
    Sverige har fått en utvisning. Albin Lagergren må ta to minutter på benken.
    Svenskene i undertall her altså.
    Sverige 15 - 18 Norge
    Det hindrer ikke strekspiller Nilsson fra å score.
    33'
    Sverige 15 - 19 Norge
    Sander Sagosen med en god åpning her. Scorer!
    33'
    Sverige 15 - 20 Norge
    Så er det Sander Sagosen igjen - med en flott scoring! Bjørnsen hopper inn fra kant, men serverer Sagosen som flyver inn i midten.
    34'
    Svenskene tar en timeout.
    Sverige 15 - 21 Norge
    Nå er vi brennhete! Rett og slett! Bjørnsen hopper inn fra kant og scorer sikkert.
    35'
    Strålende redning fra Christensen etter skudd fra Lagergren! Nå sliter svenskene!
    Sverige 15 - 22 Norge
    Så er det en kanonscoring fra Abelvik Rød!
    37'
    Norge leder med syv! Jeg gjentar - syv!
    Men for all del. Det er lenge igjen.
    Sverige 16 - 22 Norge
    Og her scorer Ekberg fra kanten. Pen scoring!
    38'
    Sverige 17 - 22 Norge
    To på rappen for svenskene. Pettersson som scorer.
    39'
    Pettersson får en to-minutter etter å ha vært inne i midtsirkelen under Norges avkast.
    Sverige 17 - 23 Norge
    Og så er det Bjørnsen! Inn fra kant - setter den mellom beina på keeper.
    39'
    Gulllerud får en to-minutter. Hans andre i denne kampen. Får den etter å ha vært tøff med Lagergren.
    Sverige 18 - 23 Norge
    Deretter scorer Lagergren. Flott avslutning i lengste.
    40'
    Sverige fulltallige igjen. Norge i undertall.
    Sagosen kliner til- Reddes mesterlig av Palicka.
    Sverige 19 - 23 Norge
    Så sitter den for svenskene. Jeppsson finner Andreas Nilsson på strek. Setter den kontrollert.
    42'
    Norge er fulltallige igjen.
    Sverige 19 - 24 Norge
    Og Jøndal da. Bare gi ham ballen! Mannen bommer jo ikke!
    42'
    Ni scoringer i kveld for Jøndal.
    Sverige 20 - 24 Norge
    Jeppsson stiger til værs og hamrer ballen i mål.
    43'
    Bergerud får et gult kort ute på benken. Vites ikke hvorfor.
    Like før det gule kortet ble Abelvik Rød avblåst for brøyt. Så ut som han kunne fått en straffe, men ble frikast fordel Sverige.
    Lukas Nilsson har satt seg på benken. Haltet litt etter en situasjon med Sagosen.
    Sverige 20 - 25 Norge
    Kanonscoring fra Abelvik Rød!
    45'
    Så får Bjørnsen en utvisning. Skjønner lite av det, Norges nummer 19.
    Så redder Bergerud avslutningen fra Lagergren! Jubler på sedvanlig vis for den, den norske målvakten.
    En fantastisk inngripen fra O'Sullivan idet det norske buret er tomt! Kaster seg foran og hindrer svensk scoring!
    Sverige 21 - 25 Norge
    Wanne scorer fra kanten.
    48'
    Sverige 21 - 26 Norge
    Sander Sagosen hamrer ballen i mål. Norges femmålsledelse er tilbake!
    48'
    Sverige 22 - 26 Norge
    Vel. Det varte ikke lenge. Jeppsson svarer umiddelbart.
    48'
    Bjarte Myrhol får juling i duell med Kim Andersson. Svensken pådrar seg en utvisning.
    Begge lag har fire utvisninger til nå.
    Norge står godt i forsvar nå... Men svenskene klarer å beholde ballen i undertallsperioden som snart er over...
    Norsk straffe. Sagosen som skaffer.
    Og Sverige får en ny utvisning - rett etter at de ble fulltallige igjen.
    Sverige 22 - 27 Norge
    Jøndal setter den!
    52'
    Og dermed er han oppe i tosifret antall scoringer i kveld. Fire av de fra syvmetersmerket.
    Bergerud redder mesterlig skuddet fra Andersson, men redder med ansiktet. Får seg en skikkelig trøkk der, Norge-keeperen.
    Ser heldigvis ut som det går bra.
    Bjarte Myrhol spilles fri på strek, men det reddes mesterlig fra Palicka.
    Drøye syv minutter gjenstår av kampen..
    Sverige 23 - 27 Norge
    Jeppsson løsner skudd fra distanse - stang inn.
    54'
    Sagosen kommer til skudd, men det blir stang ut for ham.
    54'
    Sverige 24 - 27 Norge
    Nilsson reduserer.
    55'
    Og Gullerud får sin tredje utvisning for dagen. Dermed rødt kort.
    Da tar Christian Berge timeout.
    Vi er i gang igjen.
    Sverige 25 - 27 Norge
    Abelvik Rød hamrer til - men treffer tverrliggeren. Deretter scorer Sverige på det åpne målet ved Andersson.
    56'
    Da er Sverige bare to mål bak, og fire minutter gjenstår.
    Sverige 25 - 28 Norge
    Kanonscoring av PSG-stjernen Sander Sagosen!
    57'
    Sverige 26 - 28 Norge
    Men Sverige scorer fra kant ved Wanne.
    57'
    Norge fulltallige igjen.
    Sverige 26 - 29 Norge
    O'Sullivan med en herlig underarmscoring.
    57'
    Sverige 27 - 29 Norge
    Sverige svarer hver gang nå. Andersson som setter den.
    58'
    Jøndal skaffer Norge en straffe fra kanten.
    Sverige 27 - 30 Norge
    SETTER DEN! Glem sikker som banken. Sikker som Jøndal!
    58'
    To minutter igjen. Norge leder med tre...
    Svenskene sliter med å komme til avslutning. Passivt-armen er oppe.
    Så pådrar Norge seg en to-minutter.
    Abelvik Rød henvises til benken.
    Norge kommer til å avslutte kampen i undertall.
    Så varter Bergerud opp med en helt ELLEVILL redning! Svenskene treffer stolep først ved Jeppsson, men Bergerud er på returen og er en gigant i den situasjonen!
    Norge tar timeout.
    Norge leder med tre - og 30 sekunder gjenstår.
    Svenskene tar en timeout med seks sekunder igjen på klokken.
    Like før timeouten løsnet Tangen skudd. Det var en dårlig vurdering. Her teller alle mål. Skuddet gikk utenfor.
    Vi er i gang.
    Finner veien til mål, men det kommer for sent! Tiden er ute, og Norge vinner med tre!