0-0

Ble dekket av Magnus Helle

Hei og velkommen til dekningen av denne helt avgjørende VM-kampen for Norge!
    Det har vært mye spekulasjoner om Caroline Graham Hansen starter kampen. Om ikke lenge får vi svaret på hvem som er Hege Riises utvalgte.
    Norge tapte 0-1 mot New Zealand i åpningskampen. Sveits derimot vant 2-0 mot Fillippinene. Presset er derfor virkelig på Norge i denne kampen.
    Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen er vraket!
    Norge starter med følgende ellever: Mikaelsen - Bjelde, Mjelde, Harviken, Hansen - Risa, Reiten, Maanum - Eikeland, Roman Haug, Haavi.
    Graham Hansen, Syrstad Engen og Blakstad får ikke fornyet tillit. Inn for dem kommer: Haavi, Risa og Eikeland.
    - I dag velger jeg det med trygghet og gode rammer defensivt. Det er ikke gambling. Det gir oss noe. Det som er viktig er laget, sier Hege Riise om laguttaket til Viaplay før kampen.
    - Hun er skuffet som alle andre, sånn er det å være i et VM når viktige kamper spilles, svarte Riise på vrakingen av Graham Hansen.
    VG Live svarer
    Pia
    Har ikke Graham Hansen vært syk?
    Graham Hansen hadde litt sår hals i helgen, men var tilbake på trening som normalt på mandag.
    Bønna
    Hva mister Norge nå som Graham er vraket fra start?
    Norge mister kanskje verdens beste spiller én mot én offensivt.
    - Sykt overraskende. Jeg har fremdeles ikke ord. Å bytte ut vårt beste angrepsvåpen, jeg forstår virkelig ikke det, sier Viaplays fotballekspert Sigrid Heien Hansen om vrakingen av Graham Hansen.
    VG Live Bruker
    Hvor kan man se kampen?
    Kampen sendes på TV3.
    New Zealand tapte svært overraskende 0-1 for Fillipinene. Det er meget gode nyheter for Norge. Det betyr at Norge ikke må vinne mot Sveits for å ta seg videre.
    Tom
    Graham så sykt misfornøyd ut hele new zeland kampen. Det er klart at det er noe som har skurret her. Ikke overraskende at hun er vraket.
    Skjønner ikke norges taktikk..er som å benke messi fordi argentina vil spille defensivt..må da være lurere å ha en klasse spiller på topp som tvinger sveits å holde igjen bak
    Spillerne kommer ut på matta. Nå gjelder det!
    Hegerberg gikk inn i spillertunnelen her nå.
    Hegerberg spiller ikke her!
    Kampen er i gang, for en dramatikk på starten av denne kampen..
    Roman Haug kommer inn
    1'
    Hjørnespark til Norge
    1'
    Hegerberg sto med de andre under nasjonalsangen, men gikk så i garderoben.
    2'
    Amund
    Hvorfor spiller ikke Ada Hegeberg
    Jeg vet ikke...
    Norge har hatt mye ball innledningsvis.
    3'
    Det kan jo være at Hegerberg har kjent på en skade like før kampstart. Det er selvfølgelig bare synsing.
    4'
    Hallgeir
    Vil det også si at hun regnes som byttet ut, og kan ikke byttes inn senere i kampen?
    Nei, ikke så lenge hun ikke starter kampen.
    "Landslagslege Trygve Hunemo forteller at Ada Hegerberg fikk en kjenning i lysken på siste sprint under oppvarmingen", skriver mediekontakt Halvor Lea til VG.
    6'
    Sveits har initiativet nå.
    6'
    Enorme Sveits-sjanser! Sow kommer seg fri til høyre i feltet. Hun får lagt inn foran mål, men Bjelde blokkerer strålende. De får lagt inn på nytt, men Bjelde får klarert.
    7'
    Terje Bratberg
    Det var da voldsomt så dramatisk dette skulle bli da!
    Lyset
    Sikker på at hun ikke regnes som byttet ut, når dette skjedde etter fristen for innlevering av startoppstilling?
    Ja.
    Sveits kjører kampen nå.
    10'
    Norge får frispark på midtbanen, Sow feller Eikeland.
    10'
    Reiten forsøker å tre gjennom Haavi - ballen blir klarert til corner.
    10'
    11'
    Risa legger inn, men Thalmann får bokset unna.
    12'
    Mjelde lager frispark på Sveits' banehalvdel.
    12'
    Maanum kommer seg flott inn i feltet og får lagt inn - Sveits klarerer til innkast. Bedre periode fra Norge.
    13'
    Norge kontrer og Haavi legger inn til Roman Haug som header fra 15 meter, men som vi vet er det vanskelig å score på hodet fra den avstanden. Ufarlig for Sveits.
    14'
    Risa med en fryktelig pasning som gjør at Sveits får en kjempefarlig overgang, men heldigvis for Norges del er de for unøyaktige.
    15'
    Harviken og Risa roter det til i pasningsspillet - Norge heldige som slipper unna med skrekken da en ball i bakrom blir avverget av Mjelde.
    19'
    Reiten slår en lang ball opp mot Maanum som forsøker å finne Roman Haug, men stussen går inn til keeper.
    21'
    Eikeland fikser corner for Norge.
    22'
    22'
    Reitens corner er strålende! Maanum får dessverre ikke nok kontakt i headingen på første stolpe. Mjelde får avsluttet like etter, men ballen går over mål.
    22'
    Kjempesjanse for Roman Haug! Norge spiller strålende angrepsfotball. De kombinerer flott og Maanum legger inn fra høyre og finner Roman Haug som får headet fra åtte meter, men Thalmann redder. Eikeland får returen, men den går over mål.
    23'
    Regner noe voldsomt i Wellington nå.
    26'
    Bjelde legger inn fra høyre, men det er veldig upresist.
    27'
    Norge setter inn et høyt press og tvinger frem et innkast høyt i banen.
    28'
    Etter en litt svak start har Norge virkelig kommet seg i denne kampen!
    28'
    Risa slår en lang ball i bakrom mot Roman Haug, men Sveits er først på den.
    29'
    Haavi legger godt inn fra venstre. Roman Haug får nok en gang hodet på innlegget, men den daler ut til utspark.
    30'
    Sveits er farlig frempå. Crnogorcevic kommer seg fri og skyter like over mål. Harviken som sover litt der.
    31'
    Sigbjørn
    Hvordan i all verden kan det stå null på «avslutninger på mål» for Norge? Fikk dere ikke med dere headingen til Roman Haug?
    Det er ikke vi som legger inn statistikken. Så det er nok en feil fra vår leverandør.
    Sveits slår et høyt innlegg fra venstre. Den daler ned og faller oppå tverrliggeren. Sveits får corner. Ser merkelig ut.
    33'
    Hjørnespark til Sveits
    34'
    Mjelde får frispark etter å ha blitt dyttet i feltet.
    34'
    Reiten dribler og får frispark på Sveits' banehalvdel.
    38'
    Rundt 40 meter, kan legge inn.
    40'
    Reiten sikter på Roman Haug, men Sveits header unna.
    40'
    Eikeland lager frispark høyt i banen etter å ha gått inn farefullt.
    40'
    Sveits med ballen i det vår går inn i overtiden av første omgang. Ett minutt er lagt til.
    44'
    En brukbar omgang fra Norge dette. Tidvis gode perioder, selv om man ikke klarte å skape altfor mange store sjanser.
    Norge ser ut til å starte andre omgang uforandret.
    Norge setter i gang kampen igjen!
    46'
    Eikeland legger inn fra høyre og Thalmann bokser ut. Den detter ned til Maanum ute til høyre i feltet, men touchet hennes finner en offside-plassert Eikeland.
    46'
    Flott norsk spill! Reiten legger inn fra venstre, Roman Haug sleiver med venstre og finner Maanum som vender opp og bommer på mål. God mulighet.
    46'
    BAS
    Sendes ikke kampen på noen norske kanaler,
    Den sendes på TV3.
    Haavi fikser corner.
    49'
    Mjelde får headet fra seks meter, men dessverre rett på Thalmann.
    49'
    Bøe Risa blir liggende etter en duell.
    51'
    Har du troen på at Norge avanserer fra denne gruppen?
    Absolutt!
    32%
    Nei, det går nok ikke veien.
    68%
    Antall stemmer: 3563
    Bøe Risa er tilbake på beina.
    53'
    Sveits roter bort ballen på egen halvdel og Maanum snapper. Kommer i overtall, men får ikke utnyttet det..
    54'
    FOR EN MULIGHET DA! Reiten legger inn mot Eikeland som får lagt tilbake til Roman Haug. Spissen skyter fra 13 meter, men Thalmann redder mesterlig.
    55'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Caroline Graham Hansen
    Ut: Amalie Eikeland
    55'
    Der kommer Graham Hansen inn! Får håpe hun gjør sveitserne svimle.
    57'
    Maanum legger inn fra høyre - Thalmann plukker.
    57'
    Bachmann kombinerer fint i boksen, men Mjelde får heldigvis ballen vekk til corner.
    58'
    59'
    Den seiler gjennom feltet til innkast.
    59'
    Det siktes på Graham Hansen, men diagonalpasningen er for kort.
    61'
    Graham Hansen slår ballen inn foran mål, men den Thalmann får slått den vekk.
    62'
    Sveits kommer på en overgang, men Mjelde får stoppet den.
    63'
    Bachmann angriper sentralt. Får avsluttet fra seksten meter, men den går godt til side for mål.
    64'
    Graham Hansen forsøker å drible seg forbi to forsvarere, men hun blir stoppet.
    65'
    Maanum våken når Bjelde header ut i farlig område. Avverger det som kunne vært en god Sveits-sjanse.
    66'
    Sveits nok en gang litt farlig frempå, men Harviken er god i forsvarsspillet og tvinger dem til å vende opp.
    68'
    Tuva Hansen kommer fint gjennom på venstresiden. Norge får corner.
    69'
    70'
    Sveits klarerer.
    70'
    Sveits avslutter skrått fra drøye 25 meter - Mikaelsen redder.
    72'
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Sophie Romàn Haug
    72'
    Inn: Anja Sønstevold
    Ut: Tuva Hansen
    72'
    Back- og spissbytte for Norge.
    74'
    Graham Hansen danser innover langs sekstenmeteren. Klemmer til med venstre, men Thalmann redder. Returen kommer skrått til Maanum som legger inn foran mål. Thalmann får den ut til corner.
    75'
    76'
    Corneren er ufarlig.
    76'
    77'
    Corneren blir slått godt inne i feltet foran mål. Den blir klarert ut i farlig område. Bøe Risa får avsluttet, men langt over mål.
    78'
    Spillerbytte - Sveits
    Inn: Sandrine Mauron
    Ut: Géraldine Reuteler
    79'
    Ti minutter igjen med ordinær tid.
    80'
    Sveits er farlig frempå, men blir avblåst for offside.
    80'
    Crnogorcevic fosser fremover, men blir stoppet av Harviken.
    82'
    Norge får frispark til venstre for Sveits' sekstenmeter. God innleggsmulighet.
    83'
    Graham Hansen slår inn hardt foran mål, men blir ikke noe mer enn småfarlig.
    84'
    Mjelde ordner frispark på 18 meter!
    85'
    Dette er en god mulighet!
    85'
    Graham Hansens skudd går langt over mål..
    86'
    Piubel får avsluttet, men blir såpass presset av Harviken sånn at det ikke blir farlig.
    86'
    Inn: Ingrid Syrstad Engen
    Ut: Vilde Bøe Risa
    87'
    Inn: Marit Bratberg Lund
    Ut: Thea Bjelde
    88'
    Inn: Meriame Terchoun
    Ut: Seraina Piubel
    88'
    Ett minutt gjenstår av ordinær tid.
    89'
    Fire minutter er lagt til.
    90'
    Mjelde med en stygg feilpasning og da drar Sveits ned tempoet når de får innkast.
    90'+1
    Crnogorcevic legger inn fra venstre, men headingen i feltet er svak. Heldigvis.
    90'+2
    Inn: Marion Rey
    Ut: Ramona Bachmann
    90'+3
    Norge får frispark på midtbanen. Flytter opp mange nå.
    90'+3
    Kan være det siste som skjer.
    90'+5
    Den detter i fanget til Thalmann.
    90'+5
    Amanda
    Hva skjer om Norge ikke vinner
    Det ser ikke bekmørkt ut før den siste gruppespillskampen mot Fillipinene. Det går først på målforskjell, deretter innbyrdes, så dersom Norge vinner med flere mål så kan det absolutt bli avansement.