Mawa62'
1-4
392
316

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Surnadal og Kristiansund. Det er tid for 1. runde i cupen!
    Surnadal er kanskje et litt mindre kjent lag for mange, men laget fra Nordmøre har fått en kjempestart på sesongen i 4. divisjon! Tre kamper har resultert i full pott og tabelltopp for dagens hjemmelag. Kristiansund på sin side kan ikke skryte av en god seriestart. 'Uglan' har kun tatt ett poeng på de første fem kampene i Eliteserien, og ble gjort til tabelljumbo da de ble slått 2-0 av Haugesund på søndag som var.
    Surnadal møtte Åndalsnes i første kvalifiseringskamp til cupen. Den vant Surnadal 2-1. I andre kvalifiseringsrunde sto Sunndal på motsatt banehalvdel, og den kampen ble enda jevnere. Surnadal måtte ut i ekstraomganger, hvor Andreas Dalsegg Sæter ble den store helten med sin andre scoring for dagen. Dermed endte det med 2-1 til Surnadal også der, og dermed er det de som får æren av å ta i mot Eliteserie-laget Kristiansund til kamp her!
    Til tross for Surnadals strålende start i 4. divisjon og Kristiansunds grusomme start i Eliteserien, vil Eliteserie-laget alltid være gigantiske favoritter før en slik kamp. Men cup er cup. Alt kan skje her! Vi er tilbake meg lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før avpark på Syltøran stadion. Vel møtt!
    Lagene er klare! Kristiansund gjør mange endringer på laget fra tapet mot Haugesund, og sender også ut en debutant i Marius Alm. Mawa starter på topp, mens Mucolli er en av få som får fornyet tillit. Liten tvil om at Kristiansund skal spare spillere her, samtidig som det trengs en god opplevelse. Surnadal på sin side gjør ikke mange endringene på laget som knuste Eide og Omegn 4-1 i 4. divisjon helgen som var. Aasbø erstatter Todalshaug på topp, mens Bredesen kommer inn for Bergem på høyrebacken!
    0'
    Kristiansund sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Agbo vinner ballen på midten og klinker til fra nærmere 40 meter, rett i nærmeste Surnadal-spiller.
    2'
    Jarl klarerer ballen rett i Smevoll som nesten løper seg alene med keeper, men Kristiansund slipper med skrekken når touchet er litt for hardt!
    3'
    Mawa er råsterk når han kommer til innlegg på høyresiden, men hjemmelaget får klarert.
    3'
    Kristiansund bygger fint opp på høyresiden, men det vinkes til slutt for offside.
    4'
    De første fem akkurat som forventet. Kristiansund rett i angrep og står høyt, mens Surnadal ser ut til å satse på kontringer. Har noen lynraske spillere på topp, hjemmelaget.
    5'
    Nevneverdig at det spilles på naturgress her. Fin matte er det og! Ikke verst å få til i 4. divisjon.
    5'
    Kristiansund spiller seg igjen rundt på høyresiden før det kommer et innlegg, men Snekvik er våkent ute.
    6'
    Rakneberg trekker innover i banen før han legger igjen til Agbo på 26 meter. Han avslutter, men skuddet går noen meter utenfor.
    8'
    Surnadal kontrer! Hauglann Talgø kommer seg nesten til skudd i sekstenmeteren, men får ikke stokket beina.
    9'
    Agbo prøver å bryste ballen ned til eget forsvar, men det forsøket er mildt sagt spenstig. Nesten så Aasbø får plukket opp ballen, men KBK-forsvaret er på og får klarert.
    10'
    Kristiansund med ballen i mål, men det er vinket for offside! Rakneberg løper seg fint fri bak forsvaret før han setter ballen i nettet, men han er altså i offside.
    11'
    Surnadal ypper seg! Mye klabb og babb i boksen før det avsluttes, et par meter over. God mulighet for Surnadal det!
    12'
    Hardt og lavt på første. Rett i en KBK-spiller og til utspill.
    12'
    Mål for Kristiansund!
    Surnadal 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Mikkel Rakneberg
    Målgivende: Moses Dramwi Mawa
    Hvilken scoring av Rakneberg! Mawa legger ballen til Rakneberg, som tar et touch før ballen legges til rette på 20 meter. Med venstrefoten klinker han ballen utakbart opp i lengste kryss. Vakkert av 20-åringen!
    14'
    Spennende å se om Surnadal kan svare på dette!
    16'
    Kartum ser etter Willumsson som har startet bak Surnadal-forsvaret. Klareres til corner.
    17'
    Godt slått. Detter ned i feltet, men Surnadal får klarert. Ender så i et skudd fra Kartum, men det blir aldri farlig.
    17'
    Snekvik med et dårlig utspark. Rakneberg plukker opp på 20 meter, men Brøske får inn en fot.
    19'
    Har du sett! Surnadal får muligheten fra 11 meter! Smevoll slår en tunnel før han legges i bakken. Ser ut som en grei straffe!
    21'
    Så settes den utenfor! Dalgsegg Sæter skritter opp et langt tilløp før han sikter mot sitt venstre hjørne. Ballen stryker stolpen og går utenfor. Ai, ai, ai!
    21'
    Ikke noe å si på underholdningen så langt!
    24'
    Enorm mulighet for Kristiansund til å doble ledelsen! Et innlegg fra Annan finner Isaksen som har tatt turen opp fra sin backposisjon. Fra kanten av femmeteren skal han enkelt sette inn 2-0, men skuddet går på en eller annen måte utenfor den borteste stolpen!
    24'
    Mawa jakter en ball i bakrom, men Surnadal-forsvaret får headet unna.
    27'
    Mawa i bakrom igjen. Spilles alene med Snekvik, men det er vinket for offside. Ser helt riktig ut.
    28'
    Smevoll drar seg innover på høyresiden og legger inn, men innlegget blir dessverre for hjemmelaget for upresist.
    29'
    Forsøk fra distanse fra Surnadal og Smevoll. Spretter rett inn til Mbaye som får registrert sin første redning.
    30'
    Klareres unna på første.
    31'
    Surnadal spiller med høy selvtillit når de spiller seg ut bakfra. Gøy å se!
    32'
    Klareres nok en gang unna på første stolpe.
    32'
    Mucolli løper seg fri på venstresiden og legger inn. Forbi alle og ut til kast for hjemmelaget.
    33'
    Rolige minutter her nå. Mye feilpasninger hos Kristiansund, men bortelaget har få problemer med å forsvare seg akkurat nå.
    36'
    Klareres nok en gang unna på første stolpe. Svake cornere fra bortelaget så langt.
    38'
    Willumsson er sterk i kroppen da han vinner en duell 30 meter unna Surnadal-målet. Forsøker så å stikke gjennom Mucolli, men forsøket blir for upresist.
    40'
    Surnadal på en sjelden visitt, men blir stoppet før Kristiansund kontrer. Snekvik er våkent ute på ballen som spilles i bakrom. Kast til bortelaget.
    41'
    Et Surnadal-frispark svinges inn i boksen, men KBK får klarert.
    43'
    Annan mottar ballen på venstresiden. Forsøker å drible seg fri for å så legge inn, men det blir aldri farlig.
    44'
    45'
    Der er det pause på Syltøran stadion, og Kristiansund leder fortjent 1-0 her. Når det er sagt har Surnadal absolutt vært med her, og fikk den største muligheten de kunne ønske seg da de ble tildelt et straffespark halvveis ut i omgangen. Dessverre for hjemmelaget satte Dalsegg Sæter den utenfor. Raknebergs vakre scoring blir dermed omgangens eneste. Kristiansund har hatt grei kontroll, men Surnadal har vist tendenser til å være farlige på kontringer. Alt kan skje i andreomgang. Heng med!
    45'
    Surnadal med avspark i akt to!
    46'
    Rakneberg forsøker å gjøre det samme i førsteomgang. Trekker inn og sikter mot lengste kryss. Over og utenfor denne gang.
    47'
    Mawa kommer seg nesten til en god mulighet, men Snekvik er ute og klarerer like foran beina på spissen!
    48'
    Stille fra Mawa i førsteomgang. Den sterke og raske spissen blir kanskje mer synlig når hjemmelagets spillere blir mer slitne utover her.
    50'
    Rakneberg forsøker å dra seg forbi Surnadal-forsvaret, men det siste touchet blir for langt og ballen triller over dødlinja.
    51'
    Mål for Surnadal!
    Surnadal 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Ingebrigt Løfaldli
    Målgivende: Andreas Dalsegg Sæter
    Har du sett!? 4. divisjonslaget utligner mot Kristiansund! Et innlegg fra venstre plukkes opp av Dalsegg Sæter, som gjør opp for straffebommen i det han legger ballen til rette for Løfaldli som klinker ballen opp i nærmeste kryss. Strålende scoring av hjemmelaget! 1-1!
    51'
    Skal vi få en cupbombe her da?
    53'
    Mawa starter i bakrom, men nok en gang er Snekvik våkent ute.
    55'
    Spillerbytte - Surnadal
    Inn: Sindre Hyldbakk Kvande
    Ut: Ingebrigt Løfaldli
    Målscoreren er ferdigspilt. Inn med friske bein for hjemmelaget.
    55'
    Hjørnespark til Kristiansund
    56'
    Surnadal 1 - 2 Kristiansund
    Mål: Marius Svanberg Alm
    Målgivende: David Agbo
    Kristiansund tar tilbake ledelsen! Etter flere svake Kristiansund-cornere tar Agbo ansvar i det han slår en strålende corner på bakerste stolpe. Der knuser debutant Alm alt av motstand, og stanger ballen i nettet!
    56'
    Kan Surnadal slå tilbake igjen?
    58'
    Rakneberg starter i bakrom, men Snekvik er igjen flink til å lese spillet. Offensiv, og er ute og tar også den ballen.
    59'
    Mawa bommer på det som må være tidenes største sjanse! Spissen får stå helt alene på bakerste stolpe, og skal heade ballen i mål fra to meter. Han header bakken ned i bakken og i tverrliggeren, før han setter returen via en Surnadal-fosvarer og over mål. Det der skal ikke være mulig!
    60'
    Heades unna på første.
    61'
    Surnadal 1 - 3 Kristiansund
    Mål: Moses Dramwi Mawa
    Målgivende: Agon Mucolli
    Der sitter den endelig for spissen! Mucolli setter på turboen, og løper fra alt av av Surnadal-spillere før han serverer Mawa på sølvfat. Denne gangen tar Mawa vare på muligheten, og setter enkelt inn 3-1!
    62'
    Nå blir det tøft for Surnadal!
    63'
    Gult kort til Surnadal
    Sander Smevoll
    En stygg takling på Willumsson. Fryktelig unødvendig.
    64'
    Småampert her nå. Willumsson får kjørt seg ved et par anledninger. Kristiansund får til slutt et frispark.
    66'
    Isaksen kommer på høyresiden og legger inn mot Willumsson, skuddet går over.
    67'
    Inn: Vegard Gjul
    Ut: Frikk Hauglann Talgø
    67'
    Isaksen kommer til innlegg på høyresiden og sikter på Willumsson, som er en skostørrelse unna å sette inn 4-1! Fint av Isaksen i forkant der.
    70'
    Surnadal på en sjelden visitt, men den siste pasningen blir for upresis. Ender i utspill.
    71'
    Kristiansund forbereder det som ser ut til å være et trippelbytte.
    73'
    Mawa setter på turboen på venstresiden. Kommer seg inn i sekstenmeteren før han forsøker å avslutte, rett i blokka.
    74'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    74'
    Inn: Snorre Strand Nilsen
    Ut: Jesper Isaksen
    74'
    Inn: Nikolai Hopland
    Ut: Sebastian Jarl
    74'
    Trippelbytte fra Kristiansund. Friske bein på bortelaget det siste kvarteret.
    75'
    Kristiansund står høyt nå, og Surnadal får ikke låne ballen mye. Langt mer sannsynlig med 1-4 enn 2-3 i nærmeste fremtid.
    77'
    Godt slått på bakerste der Alm venter igjen, men Surnadal får klarert.
    78'
    Smevoll setter på turboen og kommer seg nesten til skudd fra god posisjon, men KBK-forsvaret får akkurat rydda unna.
    80'
    Ny, stor mulighet for Mawa! Spissen venter på kanten av femmeteren og får avslutte upresset når et innlegg treffer han, men skuddet går til side for nærmeste stolpe!
    80'
    Inn: Lasse Vaseng Hansen
    Ut: Arnstein Aasbø
    81'
    Inn: Kevin Anders Brusethaug
    Ut: Tore Næss
    81'
    Er det flere mål igjen i denne kampen? Det føles sånn.
    82'
    Rakneberg avslutter fra fin posisjon, men skuddet går utenfor.
    82'
    Inn: Marius Weidel
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    82'
    Rødt kort til Surnadal
    Vegar Brøske
    Weidel holder på å komme alene med keeper etter fem sekunder på banen, men Brøske feller han som bakerste mann. Da er det røde kortet soleklart!
    83'
    Frispark til Kristiansund på 18 meter. Kartum rett i muren.
    84'
    85'
    Surnadal 1 - 4 Kristiansund
    Mål: Marius Weidel
    Målgivende: Mikkel Rakneberg
    Unggutten er på riktig plass, og nok en gang er corner mål for Kristiansund! Corneren fra Rakneberg er strålende slått, og innbytter Weidel stiger til værs og stanger ballen i mål fra kort hold.
    86'
    Inn: Martin Sjølstad
    Ut: Agon Mucolli
    87'
    Kristiansund fortsetter å angripe. Jakter det femte.
    88'
    Rakneberg med et nytt forsøk, men får ikke gjenskapt kremmerhuset fra førsteomgang.
    88'
    Mye klabb og babb i Surndals sekstenmeter før det legges inn fra høyre. Snekvik holder.
    90'
    Det legges til tre minutter her.
    90'+1
    Gjertsen trer gjennom retning Weidel, men nok en gang er Snekvik våkent ute.
    90'+1
    Rett i nettveggen.
    90'+2
    90'+4
    Der er det over, og Kristiansund er videre til andre runde i cupen. Det blir til slutt komfortabelt, men det var faktisk spennende lenge her! KBK ledet 1-0 til pause, i en omgang som inneholdt blant annet et brent straffespark fra hjemmelaget. Kort tid etter pause utlignet hjemmelaget, som på dette tidspunktet drømte om en cupbombe! Ta skjerpet Kristiansund seg, og scoret to raske mål. Noen minutter før slutt satte headet innbytter Weidel en corner i mål, og fastsatte sluttresultatet til 4-1. 4. divisjonslaget Surnadal kan absolutt være stolt over innsatsen de la igjen her. Da mangler det bare å ønske Kristiansund lykke til i neste runde, og deg en strålende kveld videre!
    Inn: Jonas Jordet Bergem
    Ut: Håkon Bredesen