4 494
4 073

Ble dekket av Sebastian Melsom Johansen

Hei og velkommen til denne live-dekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Vålerenga!
    Det er altså 11.-plassen mot tredjeplassen i Eliteserien som møtes på Marienlyst i kveld.
    Strømsgodset kommer fra et 3-0-tap borte mot Molde på onsdag, mens Vålerenga knuste Sarpsborg 4-1 hjemme på torsdag.
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Mendy - Hove, Stengel, Ipalibo - Stenevik, Friday, Gulliksen.
    Vålerenga (4-3-3): Klaesson, Borchrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui - Christensen, Udahl, Layouni.
    Tom Harald Hagen dømmer kveldens kamp.
    Bra trøkk på tribunen før kampstart.
    Vi er i gang. Og det leveres fra tilskuerne. Nydelig.
    1'
    VIF vinner en corner umiddelbart.
    1'
    Hjørnespark til Vålerenga
    1'
    Heades unna.
    2'
    Jack lager frispark.
    2'
    Sahraoui klipper ned Stenevik.
    3'
    Gult kort til Vålerenga
    Osame Sahraoui
    3'
    Må si at jeg har et par ting å utsette på draktfargene her. Hadde aldri blitt godkjent på FIFA-kveld med gutta, dette.
    4'
    4'
    Inn fra Christensen.
    4'
    Näsberg får gå opp fritt og heade. Den går over.
    5'
    Oldrup slår bort ballen.
    5'
    Er en skikkelig konsentrasjonstest for øyet å skille fargene fra hverandre her. Noen kunne kledd seg ut som en blå eller hvit bjørn og tatt moonwalk på tvers av kunstgresset uten at jeg ville lagt merke til det.
    8'
    Layouni drar seg fri og smeller til en blanding mellom skudd og innlegg. Går gjennom hele feltet.
    8'
    Stengel prøver en utsidepasning, men bommer. Ser litt dumt ut da den går rett utover sidelinjen.
    9'
    Lang ball mot Bjørdal. Heades vekk, men Udahl prøver seg på volley fra returrommet. Skuddet med venstrefoten går over.
    10'
    Borchgrevink slår inn. Rett i klypene til Myhra.
    12'
    Crosser mot Vilsvik. Backen får et dårlig touch og beiner Sam Adekugbe den opp på tribunen.
    14'
    Layouni prøver å legge inn, men ballen går i armen til Vilsvik. "klar straffe" roper Fagermo.
    19'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Fred Friday
    Målgivende: Tobias Fjeld Gulliksen
    FOR ET MÅL!!! Fred Friday med et klasse-skudd. Han limer lærkula i krysset og Klaesson er sjanseløs.
    19'
    Vålerenga prøver å bygge opp et angrep, men ex-VIF-spiller Herman Stengel feier ballen ut av banen.
    22'
    VIF med nytt et angrep, men de klarer ikke å samkjøre seg, og Godset får en enkel oppgave å forsvare seg mot.
    24'
    Bjørdal får ballen høyt i banen og legger den tilbake til Udahl, som mister den med en gang.
    26'
    Godset prøver å spille seg gjennom igjen, men Tollås Nation får klarert.
    29'
    Fagermo tydelig misfornøyd nede på sidelinjen.
    30'
    Det er hjemmelaget som har tatt styringen både spill- og målmessig. Vålerenga på opp et par hakk nå.
    31'
    Godset vinner en corner.
    31'
    En bra slått corner mot Ipalibo, men han får ikke hodet ordentlig på ballen, og han header den utenfor mål.
    32'
    Sarahoui vinner ballen og prøver seg på en kontring, men blir stoppet fort av vertene.
    34'
    Friday kommer seg forbi Tollås Nation og legger inn i feltet, men der er det ingen til å ta den imot.
    34'
    Layouni drar seg inn i feltet og drar av en mann. Han får skutt, med ballen går utenfor mål. Ballen treffer Vilsvik.
    35'
    Corneren legges inn på en Godset-spiller som klarer ballen.
    35'
    Godset i angrep igjen. Leifsson skyter, men den går himmelhøyt.
    39'
    Vålerenga blir liggende å forsvare seg veldig. Godset presser og er nærmest det andre målet i denne kampen.
    42'
    Nytt Godset-angrep. Gulliksen drar seg nedover venstrekanten og legger inn i feltet, men der er det ingen til å ta imot.
    45'
    Da går lagene til pause.
    Kampen er i gang igjen! Og omgangen starter med et brak. Ipalibo går opp i duell med Udahl, hvor sistnevnte kommer dårligst ut. Frispark til gjestene.
    46'
    Et kjempe legg. Ballen slås helt ned på bakerste stolpe mot Udhal, men spisse klarer ikke å heade den i mål.
    47'
    Gulliksen snapper ballen høyt i banen, men dommer blåser frispark til Vålerenga. Det er Stenevik som er for hard i duell med Adekugbe i situasjonen før som er grunnen.
    48'
    Gult kort til Strømsgodset
    Tobias Fjeld Gulliksen
    Gulliksen stempler Udahl og får betalt med et gult kort.
    50'
    Stengel og Vilsvik kombinerer før backen får lagt inn på Friday. Spisser får ikke hodet på ballen og den blir klarert ut til Ipalibo som skyter utenfor.
    51'
    Godset kjører ordentlig på nå. Mendy legger inn mot Hove, men midtbanespilleren får bare til en sleivskudd.
    52'
    52'
    Corneren går ut av banen før den går inn på Klaesson som har full kontroll.
    53'
    VIF vinner en corner.
    54'
    Den også slås rett på keeper. Lite kvalitet i cornerne nå.
    54'
    Stenevik med et bra raid, men han klarer ikke å vinne Friday.
    55'
    Så kommer Udahl alene mot keeper, men Leifsson tar han igjen og setter inn en klasse-takling.
    56'
    Borchgrevink spiller opp Bjørdal som legger den inn i boks igjen, men ingen Vålerenga-spillere er der for å plukke den opp.
    57'
    VIF vinner et frispark i duell mellom Näsberg og Friday.
    58'
    Godset vinner en corner. Hove prøver seg på et innlegg, men Näsberg klarer ut til hjørnespark.
    59'
    Vilsvik legger den inn i feltet, men Tollås Nation får klarer den ut av fare.
    59'
    Bjørdal vinner en corner for Vålerenga.
    61'
    En kort variant der. Ballen blir så lagt over hele feltet.
    62'
    Flere nesten-sjanser for Vålerenga nå. Først Bjørdal som prøver seg på skrått hold, så Sahraoui som ikke klarer å drible seg gjennom før Adekubge blåser ballen høyt over mål.
    63'
    Ipalibo crosser ballen over hele banen til Friday som blåser ballen i nettet på siden av målet.
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Ipalibo Jack
    65'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Henrik Bjørdal
    Der sitter den for gjestene! Sahraoui skaper noen sekunders magi og spiller opp Christensen. Han skyter rett på keeper, men Bjørdal er der på returen.
    67'
    VIF vinner så et frispark i god posisjon. Skal de klare å snu det på et par minutter da?
    68'
    En innøvd variant, men det gir ingen suksess for gjestene. Litt for fancy der.
    70'
    Godset får frispark i god posisjon og Stengel løfter ballen opp mot Friday. Dessverre ble spisse avblåst for offside.
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Gulliksen feller Bjørdal.
    80'
    Vålerenga med frispark i god innleggsposisjon.
    80'
    Inn: Mikkel Maigaard
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    81'
    Slås inn i boks, men Valsvik klarerer.
    81'
    Bjørdal får deretter driblet seg opp på høyre side, og vinner en corner til VIF.
    82'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Tobias Christensen
    82'
    Vilsvik sitter nede i egen 16 meter. Usikkert hva som har skjedd.
    83'
    Inn: Moses Dramwi Mawa
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    84'
    To lag som veldig gjerne vil ha med seg full pott fra denne kampen. Man hører Fagermo skrike som er gærning fra benken. Dette kan bli en skikkelig thriller inn i sluttminuttene.
    86'
    Nok en corner til VIF nå.
    88'
    Den slås inn i feltet og blir klarert ut. Ingen fare for Godset.
    88'
    Mawa stormer i angrep og går på skudd, men Klaesson redder på magisk vis. Skuddet går for øvrig via Borchgrevink.
    89'
    Corner til Godset.
    89'
    Den slås inn i feltet og blir klarert ut til Hove som går på skudd. Den går midt i blokka.
    90'
    Så setter Friday den i mål, men han blir avblåst for offside. For et antiklimaks.
    90'
    Bjørdal får så på skudd, men heller ikke han får lurt ballen inn i mål.
    90'+1
    Skal virkelig dette bli uavgjort? Ville vært skuffende med så mange sjanser.
    90'+1
    Fire minutter lagt til.
    90'+2
    VIF forsvarer seg desperat mot et Godset-lag som angriper med alt de har. 15 sekunder igjen nå.