Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av oppgjøret mellom Haugesund og Tromsø!
    Haugesund (4-3-3): Selvik - Desler, Fredriksen, Tiedemann Hansen, Stølås - Therkildsen, Krygård, Leite - Ndour, Liseth, Velde.
    Haugesunds benk: Stople, Pallesen Knudsen, Gunnarshaug, Sande og Tjoland.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm - Jenssen, Amundsen, Antonsen - Arnarson, Winther, Yttergård Jenssen, Berntsen, Totland - Moses, Opsahl.
    Tromsøs benk: Thomas, Andersen, Nielsen, Øyvann, Norheim og Rothmann.
    Vi ser at Haugesund har store problemer med troppen sin. Det er svært sjeldent man ser at hjemmelaget kun har fem mann på benken. Hjemmelaget har altså færre spillere å velge mellom enn bortelaget i dag. Spillere som Thore Baardsen Pedersen, Niklas Sandberg og Ibrahima Wadji er ikke med.
    Kai Erik Steen er dagens dommer.
    Tiedemann Hansen åpner kampen med å feie ned egen spiller. Hamrer ballen i hodet til Liseth. Vi er i gang på Haugesund Sparebank Arena med andre ord.
    2'
    Stølås prøver å finne en medspiller i bakrom, men ballen blir brutt.
    2'
    Moses løper i bakrom etter en pasning blir slått, men den kommer med for stor kraft. Går helt inn til Selvik.
    3'
    Ndour går i bakken og får behandling. Kommer seg på beina igjen og tusler av for egen maskin. Er en smell i hodet. Alltid litt ekkelt det der.
    5'
    Ndour er på banen igjen nå.
    5'
    Stølås finner Velde i bakrom og kanten setter fart. Han skjærer så inn fra venstre og klemmer til, men Karlstrøm har god kontroll på forsøket.
    7'
    Therkildsen kommer rundt på høyresiden og klemmer inn et innlegg på bakerste. Kommer meget hardt og dermed rekker ikke Velde frem til kula.
    9'
    Yttergård Jenssen prøver lykken fra 25 meter, men ballen går i en FKH-spiller og ut til corner.
    10'
    Det har på ingen måte vært et fyrverki av en åpning i Haugesund. Haugesund med mest ball.
    13'
    Winther får ballen i boks og avslutter fint, men Selvik redder!
    15'
    Tromsø ruller opp når Moses finner Berntsen i boks. Han spiller igjen på et touch prøver å finne Winther. Ballen havner litt bak, og dermed klarerer Stølås.
    16'
    Oioioi! Desler kommer rundt på høyresiden og hamrer ballen i boks. Bortelaget kan puste lettet ut når en TIL-spiller får den til corner. Den er nærme!
    17'
    Karlstrøm blir liggende nede med en skade. Usikker på hvordan han fikk den. Vanskelig å tolke ut fra bildene.
    18'
    Keeperen kommer seg på beina igjen og ser ut til å kunne fortsette.
    18'
    Hvem vinner kampen?
    Haugesund
    66%
    Tromsø
    34%
    Antall stemmer: 565
    Stølås finner Ndour som prøver lykken, men ballen kommer rett på Tromsøs keeper.
    20'
    Stølås vender fint opp inne i Tromsøs sekstenmeter før han tester høyrefoten. Sikter seg inn mot nærmeste hjørne, men ballen går utenfor.
    22'
    Tromsø med frispark noen meter inne på Haugesunds halvdel. Dermed flyttes opp i boks.
    25'
    Selvik kommer ut og bokser innlegget som kommer fra frisparket.
    26'
    Ballen daler ned til Krygård på 20 meter som klemmer til, men ballen går i Tromsø-blokka.
    28'
    Stølås finner Ndour på bakerste stolpe. Spissen lader slegga og hamrer til, men Antonsen blokkerer ballen ut til corner.
    30'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Tromsø
    Mål: Alioune Ndour
    Målgivende: Alexander Stølås
    Alexander Stølås finner pannebrasken til Ndour som oppsiktsvekkende upresset stanger inn 1-0 mot Tromsø!
    30'
    Ndour setter fart i bakrom og kommer nesten på ball, men Karlstrøm er offensiv og takler ballen unna før spissen rekker fram.
    33'
    Tromsø med litt mer ball i laget nå.
    36'
    Jeg blir nesten sjokkert om det blir scoret før pause nå. Ikke mye å skryte av det som skjer på matta nå.
    40'
    Jøss! Jeg glemte jo at dødballer er en del av spillet! Stølås feier inn en corner og den ender tilslutt hos Liseth som hælsparker(!) ballen, men den sklir utenfor.
    42'
    Moses er nære ved å havne én mot én med keeper, men så når han akkurat ikke frem! Her hadde vi snakket en gigantisk sjanse om spissen hadde fått kontroll på kula!
    44'
    Liseth spiller til Ndour som fra en fin posisjon feier ballen over! Dårlig utnyttet fra Haugesund-spissen.
    47'
    Tromsø sliter litt med den siste pasningen i dag. De har i grunn et greit spill på gang, men når det nærmer seg Haugesunds mål stokker det seg litt.
    51'
    Haugesund har tatt ned tempo i kampen. Triller i bakre rekker nå.
    55'
    Så prøver de seg med et angrep. Desler fyrer løs fra 20 meter, men ballen går rett på keeper.
    56'
    Vi ser at en Tromsø-supporter har funnet en balkong for å se kampen. Han registrerer selv at han er på TV og jubler som om Tromsø skulle vunnet Champions League. Herlige bilder!
    59'
    Desler blir litt ivrig i en gjenvinning høyt i banen og lager frispark.
    64'
    Synes Haugesund faktisk ser skarpest ut nå. Har etablert et press inne på Tromsøs halvdel her nå.
    68'
    Amundsen feller Velde og FKH får frispark i fin posisjon for et innlegg.
    68'
    Velde legger hardt inn mot første stolpe, men ballen stanges unna.
    69'
    FK Haugesund 2 - 0 Tromsø
    Mål: Peter Therkildsen
    Målgivende: Kristoffer Velde
    Så scorer Haugesund! Velde hamrer ballen lavt i boks og Therkildsen sklitakler ballen inn!
    69'
    Spesiell scoring! Ballen går i mål når en Tromsø-spiller ligger nede etter en kollisjon med egen keeper. Men det dreier seg ikke om en hodeskade, og dermed lot dommer spillet gå.
    70'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Runar Norheim
    Ut: Felix Winther
    70'
    Inn: Niklas Vesterlund
    Ut: Adam Orn Arnarson
    72'
    Ndour kommer gjennom og feier til, men Jenssen blokkerer.
    78'
    Stolpen! Velde klemmer til fra skrått hold og ballen går på innsiden av stolpen og ut!
    78'
    FK Haugesund 3 - 0 Tromsø
    Mål: Sondre Liseth
    Sondre Liseth fører Haugesund opp i 3-0! Yttergård Jenssen mister til Liseth som snapper opp og setter ballen kontrollert ned i hjørne.