1-0
1-1
Håkans45'+1
1-2
1-3
Supporterfordeling på VG
5 505
3 882

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Vålerenga fra Marienlyst stadion i Drammen.
    Vi har en meget viktig kamp i vente! Begge lag kan se tilbake på en lengre rekke med kamper uten seier, og for bortelaget sin del så står de med åtte kamper uten full pott. Vertene har tre strake 0-1 tap etter at de tidligere i sommer tok fire seire på rad.
    Vålerenga har hentet inn forsterkninger etter at overgangsvinduet åpnet. Østerrikeren Martin Kreuzriegler skal inn og forsøke å tette igjen bakover for Geir Bakkes menn. 29-åringen med en fortid i Sandefjord går ventelig rett inn på laget. Det gjør nok også midtbanespilleren Elias Hagen som ble kjøpt fra IFK Göteborg, og den tidligere Bodø/Glimt og Grorud-spilleren er en klar forsterkning for VIF.
    Fredag ettermiddag offentliggjorde også Strømsgodset to nye signeringer. Eirik Ulland Andersen trenger ingen videre presentasjon for publikum på Marienlyst. Etter 74 kamper og 23 scoringer for Godset ble Ulland Andersen solgt til Molde, der to alvorlige skader satte en stopper for videre suksess. Forsvarsspilleren Bent Sørmo er også klar for de marineblå etter å ha tilbrakt de siste årene i belgiske Zulte Waregem. Den tidligere Kristiansund-spilleren er, i likhet med Ulland Andersen, spilleklar til dagens kamp mot Vålerenga.
    Strømsgodset vant det motsatte oppgjøret tidligere i sommer 1-0 etter en straffescoring fra Herman Stengel. Fjorårets oppgjør endte 4-0 til Vålerenga i Oslo, og 3-2 til Strømsgodset i Drammen. Av fjorårets målscorere er det kun Lars Vilsvik og Torgeir Børven som fremdeles er i sine respektive klubber. Nevnte Vilsvik er ennå ikke klar etter en lyskeskade, mens Børven mest sannsynlig starter på benken.
    Det har vært interesse for de to lags spisser i den senere tid. De belgiske klubbene Oud-Heverlee Leuven og Kortrijk skal ha kommet med bud på Jonatan Braut Brunes. Seedy Jatta er også ettertraktet og den østerrikske klubben Sturm Graz skal ha lagt inn bud på den unge spissen - dog uten at Vålerenga har godtatt dette.
    Formiddagen og ettermiddagen i Drammen og omegn har så langt vært preget av regn, lyn og torden. I skrivende stund er det opphold, men vi blir ikke overrasket om himmelens sluser åpner seg igjen.
    Norsk Supporterallianse (NSA) har varslet protester på alle tribuner i Eliteserien for runde 17 og 18. Kort fortalt er det en aksjon mot bruken av videodømming (VAR) i Eliteserien, og både Godsetunionen og Klanen skal være stille de første 15 minuttene av kveldens kamp.
    Lagoppstillingene er klare og vi starter med hjemmelaget. Fosnæss Hanssen erstatter Ari Leifsson i forsvarstrioen, mens Danso og Farji er ute til fordel for Krasniqi og Braut Brunes som sonet karantene mot Aalesund forrige helg. Nysignerte Eirik Ulland Andersen og Bent Sørmo er for øvrig på benken fra start.
    Vålerenga gjør også noen endringer siden tapet for Sandefjord. Aller bakerst er Jacob Storevik inne i stedet for Magnus Sjøeng på keeperplass, mens unge Kjelsen får fornyet tillit ved siden av Strandberg og Oldrup Jensen. Daniel Håkans er klar igjen og skyver Ofkir ut på benken, mens Elias Hagen får sin debut på midten.
    Kampen har startet
    0'
    Vålerenga med avspark!
    0'
    Strand tester Myhra tidlig! Bjørdal til innlegg1 fra venstre som havner like utenfor 16-meteren. Der er Petter Strand som legger til rette før han fyrer av. Myhra ser ut til å ha kontroll, men bokser ut til corner.
    0'
    Heades ut, men bortelaget beholder ball.
    0'
    Heades ut til ny corner.
    1'
    Krasniqi header den ut.
    2'
    Frispark
    2'
    Kjelsen holder igjen Therkelsen. Frispark hjemmelaget ved midten.
    4'
    Tas kort.
    4'
    Fosnæss Hanssen vrir motsatt mot Grøgaard, men pasningen mot Therkelsen brytes og gjestene overtar.
    5'
    Håkans stoppes av Myhra! Vålerenga setter fart på etter å ha vunnet ballen på egen halvdel. Bjørdal flikker igjennom Håkans som fra skrått hold setter Myhra på prøve med en lav avslutning. Keeperen er med på notene og redder med beina.
    5'
    Svakt tilbakespill av Kristensen Dahl, men Myhra er våken og slår unna.
    7'
    Strandberg bryter foran Braut Brunes og Vålerenga kan sette i gang igjen.
    7'
    Frispark
    7'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Jonatan Braut Brunes
    Braut Brunes utnytter en kjempetabbe av Jacob Storevik og setter den inn fra langt hold! Oldrup Jensen med tilbakespill som Storevik spiller rett i beina til Braut Brunes. Fra 27-28 meter ser spissen at keeper er langt ute og setter ballen i det tomme buret! Settes noe under press på tilbakespillet keeperen, men den må han bare få unna.
    7'
    Ikke den starten Jacob Storevik så for seg dette her! Får sjansen i stedet for Magnus Sjøeng og leverer den gavepakken til hjemmelaget!
    9'
    Sterke i sitt høye press her vertene og får frispark i korridor ute til høyre.
    12'
    Stengel svinger inn mot bakre stolpe og da blir det farlig! Fosnæss Hanssen står gange så alene og header mot mål, men Storevik er med på notene og holder headingen i fast grep. Måtte vri seg litt i det han skulle avslutte Fosnæss Hanssen og fikk ikke nok trykk i headingen.
    12'
    Tas kort.
    14'
    Tas kort.
    15'
    Stenevik spiller vegg med Stengel før han forsøker å spille fri Braut Brunes, men ballen blir for lang og triller inn til keeper.
    16'
    Valsvik er høyest på et oppspill mot Jatta og header ballen unna.
    17'
    Grøgaard svinger inn et innlegg fra dypet i retning målscorer Braut Brunes, men Strandberg er riktig plassert og header unna.
    18'
    Slås langt mot Riisnæs.
    18'
    Juklerød er for tøff med Stenevik ute ved sidelinja og pådrar seg frispark.
    19'
    Stengel slår inn fra høyresiden, men ballen går over alt og alle før Strandberg slår den ut. Hjemmelaget beholder ballen.
    19'
    Godset er nære på å bryte igjennom, men bortelaget får med nød og neppe stoppet de blåkledde.
    20'
    Juklerød header unna og blir løpt ned. Frispark til bortelaget på syv meter.
    20'
    Slås langt opp mot toppleddet. Valsvik header unna.
    21'
    Offside for Vålerenga
    22'
    Valsvik river Jatta over ende ved midtstreken. Frispark Vålerenga.
    23'
    Slås i bakrom mot Håkans, men ballen triller ut til utspill fra Viljar Myhra.
    23'
    Jatta slår inn fra venstre og Valsvik slurver med klareringen. Avslutningen til Bjørdal rett i blokka fra 20 meter.
    24'
    Frispark sentralt i banen som Stengel slår inn i boks retning Stenevik. Jukelrød kommer i mellom og får ballen vekk.
    25'
    Mehnert utfordrer Strandberg i boks og drar seg ned mot kortlinja. Får en liten dytt der Mehnert og innlegget rett i klypene til Storevik.
    26'
    Bjørdal avslutter rett utenfor stolpen fra åtte meter! River seg løs fra Fosnæss Hanssen som blir liggende. Så spiller han vegg før han jobber seg inn i 16-meteren før han avslutter mot nærmeste. Ballen sniker seg noen centimetere på feil side av stolpen. God mulighet for bortelaget!
    27'
    Valsvik er for tøff med Jatta og pådrar seg frispark sentralt i banen.
    29'
    Frisparket slås inn i boksen. Valsvik er først på den, før ballen til slutt bankes langt opp mot Storevik.
    29'
    Kjelsen bryter i det Braut Brunes og Mehnert er på vei i mellom.
    31'
    Elias Hagen til avslutning fra ca 20 meter. Rett i fanget til keeper Myhra. God overgang i forkant fra bortelaget, men det er mulig det ville ha blitt vinket for offside på Håkans i forspillet der om det hadde blitt tellende resultat.
    31'
    Bjørdal til innlegg fra venstre, men Kristensen Dahl kommer seg foran Jatta og bryter ballbanen. Viktig inngripen.
    33'
    Juklerød utfordrer Stenevik ute til venstre og kommer til innlegg via Godset-spilleren. Myhra er raskt ute og fanger. Vålerenga vil ha corner, men får ikke de av dommertrioen.
    34'
    Krasniqi med innlegg i retning Braut Brunes. Enga klarerer, men rett til Stengel som fyrer på direkten. Høyt over.
    35'
    Tas kort.
    36'
    Strandberg slår i bakrom mot Riisnæs ute til høyre. Tar med seg ballen innover der, men brytes av Kristensen Dahl.
    37'
    Bjørdal snurrer litt rundt med Stenevik til venstre før han slår inn. Myhra kommer ut og holder uten problemer.
    38'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Henrik Bjørdal
    38'
    Et tidlig bytte for Vålerenga her. Bjørdal går ut og Mohammed Ofkir kommer inn. Da sliter han nok med en skade den godeste Henrik Bjørdal.
    39'
    Tas kort.
    39'
    Strandberg setter opp innbytter Ofkir i mellomrommet, men sistnevntes pasning ut mot Riisnæs er alt for hard og triller ut til innkast.
    40'
    Myhra stopper Strand med en meget god redning! Juklerød med en god involvering på venstrekanten før han legger ut 45 grader. Der slås ballen ut i støtte til Strand som banker til fra 16 meter, men Myhra er med på notene og redder det ikke altfor godt plasserte skuddet. Kaptein Valsvik banker nedfallsfrukten unna.
    41'
    Strand slår inn fra venstre. Rett på hodet til Krasniqi som forlenger ballen videre over på motsatt side og bortelaget beholder initiativet.
    44'
    Bortelaget har tatt grep om tingenes tilstand og er det førende laget akkurat nå.
    44'
    Slås langt opp i retning Braut Brunes.
    45'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Daniel Håkans
    Målgivende: Mohamed Ofkir
    For en overgang av Vålerenga! Det settes full fart på etter at Stengel og Krasniqi mister ballen. Elias Hagen fanger opp og trer i mellom til Ofkir som er fri til venstre. Fosnæss Hanssen henger ikke med på tempoet og Ofkir spurter inn i 16-meteren før han legger på tvers mot bakerste der Håkans ikke kan unngå å score! Da er vi like langt på Marienlyst!
    45'+1
    VAR-situasjon
    VAR er inne og sjekker den for en mulig offside. Det er det ikke og scoringen blir stående.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Der er det pause på Marienlyst og lagene går i garderoben på stillingen 1-1. Bortelaget kom best i gang og Myhra måtte tidlig i aksjon for å stoppe Bjørdal og Håkans. Så litt ut av ingenting tok Strømsgodset ledelsen da Jacob Storevik, som fikk sjansen på bekostning av Magnus Sjøeng, spilte ballen rett i beina til Jonatan Braut Brunes som fra langt hold chippet ballen over keeper og inn i det tomme buret. De siste 10-15 minuttene var bortelaget igjen det førende laget og rett før pause måtte Viljar Myhra strekke våpen da en mønsterkontring signert Mohammed Ofkir endte med at Daniel Håkans var helt fri på bakerste stolpe der han utlignet til 1-1.
    2. omgang
    45'
    Strømsgodset med avspark og vi er i gang med de siste 45 minuttene fra Marienlyst.
    45'
    Strømsgodset har hatt ballen omtrent siden pause, men kommer seg ikke lenger fram en 20 meter fra Vålerengas mål.
    47'
    Stengel vinner ballen og setter i gang Therkelsen. Men sistnevnte har kun med seg Braut Brunes framover i banen og da bryter bortelaget igjen.
    48'
    Strandberg header inn igjen på tvers, før Godset får klarert.
    48'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Mohamed Ofkir
    Målgivende: Jacob Storevik
    Har du sett!? Ofkir løper på et langt oppspill fra Storevik og kommer alene med Viljar Myhra før han sikkert som bare det sender ballen i nettmaskene. Der gjør han jo opp for seg Vålerengas sisteskanse, men forsvarsspillet til hjemmelaget står til stryk! Ingen går etter ball og Ofkir kan bare løpe i gjennom.
    49'
    Therkelsen forsøker å flukte ballen videre mot Mehnert, men Oldrup Jensen får den unna foran egen keeper.
    53'
    Gult kort til Vålerenga
    Magnus Riisnæs
    Stopper Therkelsen på vei framover. Frispark noen meter inne på bortelagets halvdel.
    54'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohamed Ofkir
    Får det gule kortet for protester.
    54'
    Slås inn i boksen, men Vålerenga bryter og kan kjøre en overgang.
    54'
    Kristensen Dahl gjør en god jobb når han stopper både overgangen og Ofkir som er på vei igjennom nok engang.
    55'
    Frispark til hjemmelaget ute til høyre. Herman Stengel skal slå inn og Valsvik tar turen opp i boksen.
    56'
    Ballen faller ned rett foran Valsvik og det blir klabb og babb i feltet, men ingen Godset-spillere får avsluttet.
    56'
    Hjemmelaget forsøker å finne åpninger i Vålerenga-forsvaret, men lykkes dårlig med det. Vertene blir stillestående og da er det enkelt for Strandberg og co å stå i mot.
    59'
    Stenevik forsøker å komme forbi Juklerød, men der er det boms topp.
    61'
    Publikum jubler når Therkelsen banker ballen opp i vinkelen bak Storevik fra ti meter, men det blir ikke tellende ettersom Braut Brunes handset i forkant!
    62'
    VAR-situasjon
    En kort VAR-sjekk der og avgjørelsen blir stående.
    62'
    Riisnæs bryter og setter fart fra egen halvdel. Har med seg både Jatta og Håkans der, men går for Elias Hagen helt motsatt. Pasningen mot sistnevnte brytes av Valsvik og hjemmelaget tar over. God mulighet for de tilreisende til å skape enda en mulighet.
    64'
    Jacob Storevik sitter nede og trenger tilsyn.
    65'
    Storevik er på beina igjen og spiller er i gang.
    66'
    Offside for Vålerenga
    67'
    Nysigneringen Bent Sørmo gjør seg klar nede ved innbytterbenken.
    69'
    Det slås mot Seedy Jatta i bakrom, men Myhra er våken og fanger ballen.
    69'
    Har ikke maktet å legge noe trykk på Vålerenga her hjemmelaget. Det er de nødt til om de skal få med seg noe fra denne kampen.
    70'
    Stengel vrir motsatt mot Stenevik. Der er Juklerød som kaldt og rolig bryster ballen tilbake til egen keeper.
    71'
    Jatta skyter like utenfor! Den unge spissen kombinerer med Håkans på høyresiden før han stormer inn i 16-meteren til Godset. Fra skrått hold sikter han mot lengste hjørne, men ballen sniker seg like til side for stolpen og ut over kortlinja. Stor mulighet!
    72'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    72'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bent Sørmo
    Ut: Thomas Grøgaard
    72'
    Begge Strømsgodsets nysigneringer kommer inn for å forsøke og snu dette for vertene.
    74'
    Braut Brunes i duell med Oldrup Jensen i Vålerengas 16-meter. Det ender med frispark til bortelaget.
    75'
    Slås langt mot Jatta.
    75'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 1 - 3 Vålerenga
    Mål: Seedy Jatta
    Jatta setter inn en retur fra Myhra og sender Vålerenga opp i 3-1! Ofkir kommer fri i mellomrommet og løper fra Gustav Valsvik før han skyter tilbake der han kom fra. Viljar Myhra må gi en retur og der er Seedy Jatta som ikke gjør noen feil!
    76'
    Gult kort til Vålerenga
    Seedy Jatta
    Får det gule kortet for feiringen i etterkant av målet når han terger på seg hjemmefansen.
    77'
    Frispark til hjemmelaget på halvsirkelen utenfor 16. Herman Stengel viker til fordel for Ulland Andersen som eksekutør.
    78'
    Ulland Andersen tar det og får ballen forbi muren, men også forbi stolpen til Storevik. Godt forsøk av den hjemvendte Ulland Andersen.
    78'
    Vålerenga går mot sin første seier i Eliteserien siden 16. mai.
    80'
    Daniel Håkans kommer seg helt ned til kortlinja, men hans innlegg finner kun hanskene til Viljar Myhra.
    81'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Daniel Håkans
    82'
    Stenevik slår inn fra dypet ute til høyre i retning Valsvik, men ballen helt inn til keeper. Valsvik er for øvrig framme som spiss her nå.
    83'
    Det begynner å haste for Godset som egentlig ikke har vært i nærheten av noe så langt denne omgangen.
    86'
    Stengel slår mot Stenevik som legger ut på tvers på 18 meter. Der er det kun Vålerenga-spillere.
    87'
    Storevik stopper Braut Brunes med en god og viktig redning! Kristensen Dahl med oppspillet mot Valsvik som header ned i beina til Braut Brunes. Godsets målscorer tverrvender og avslutter lavt, men der er Storevik med en parade før han fanger egen retur.
    88'
    Seedy Jatta på ny løpetur, men denne gangen må han gi tapt for Fosnæss Hanssen.
    89'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Leonard Zuta
    Ut: Seedy Jatta
    89'
    6868 tilskuere på Marienlyst i kveld ser at Vålerenga går mot seier og tre poeng.
    90'
    Petter Strand fyrer av fra distanse. Rett i brystkassa til Myhra som holder i fast grep.
    90'+1
    Sørmo med langt oppspill mot Valsvik. Kjelsen får ballen unna.
    90'+2
    Braut Brunes banker ballen i utsiden av stolpen fra kort hold, men det vinkes for offside i etterkant. Heldigvis får man nesten si for Braut Brunes sin del.
    90'+2
    Offside for Strømsgodset
    90'+3
    Offside for Strømsgodset
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her