2 129

Ble dekket av Magnus Helle

Velkommen til dekningen av kampen mellom Strømsgodset og Vålerenga!
    Det er naboer både geografisk og tabellmessig som møtes i kveld. Oslo-klubben er ankommet Drammen, hvor seriefemmer Godset ønsker seriesekser Vålerenga velkommen. Begge har 10 poeng etter syv matcher.
    Godset har lagt bak seg tre råsterke kamper i serien. 3-0 hjemme mot Rosenborg ble fulgt opp av ett poeng borte mot Viking før Kristiansund ble knust 3-0 på Nordmøre.
    VIF har seier, tap og uavgjort på sine tre siste eliteseriekamper. Forrige gang Dag-Eilev Fagermos menn var på Marienlyst, 4. juli i fjor, endte det 1-1.
    Slik stiller gjestene Vålerenga (4-3-3): Haug - Hedenstad, Bjarnason, Näsberg, Zuta - Bjørdal (K), Christensen, Sahraoui - Dønnum, Kjartansson, Ismaheel.
    Fagermo stiller med samme elleve som spilte 1-1 hjemme mot HamKam i forrige serierunde.
    Her er Godsets lag (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Grøgaard - Hove, Stengel, Ipalibo - Stenevik, Salvesen, Enersen.
    Også Godset-trenerne stiller uendret fra forrige runde, da KBK ble beseiret 3-0 på bortebane. Samme 11 får muligheten hjemme på eget kunstgress.
    Vi nærmer oss kampstart! Under ti minutter igjen, nå!
    Spillerne er på vei ut på gressmatten. Dette blir gøy!
    Der er vi i gang!
    1'
    Godset med avsparket.
    1'
    Hove spiller hjem til Myhra, som spiller langt opp igjen. Ender hos Haug.
    1'
    Hedenstad legger inn, men den header Valsvik ut igjen.
    1'
    Bjørdal prøver seg også på et inlegg, som finner Ismaheel, men den går rett i klypene til Myhra.
    2'
    Stenevik prøver å tråkle seg gjennom hele veien men blir stoppet av VIF-forsvaret.
    3'
    Dønnum drar seg inn i boksen og spiller videre til Ismaheel, men han får ikke noe ordentlig treff på ballen.
    6'
    Ismaheel spiller opp Sahraoui på kanten, som legger inn i feltet, men den blir klarert.
    8'
    Nå ligger både Dønnum og Ismaheel på gresset. Skallen under innlegget til Sahraoui.
    8'
    På beina igjen nå.
    9'
    Vilsvik kaster inn i feltet, til Hove, som prøver å vippe den forbi Haug, men den holder han enkelt.
    13'
    KJEMPESJANSE! Hedenstad drar seg inn og spiller til Kjartansson, som banker til, men den går via en Godset-spiller og ut til corner!
    16'
    Slås mot bakerste og heades ut igjen.
    17'
    Så prøver Ismaheel seg på et innlegg, med også det heades rett ut igjen.
    17'
    Ismaheel fortsetter å slå inn i feltet, men denne gangen går det rett på Myhra.
    19'
    Salvesen lager frispark når han kommer på etterskudd mot Näsberg.
    21'
    Slås langt opp, men blir avvinket for offside på Ismaheel.
    21'
    HAR DU SETT?!?! Hove slår inn i feltet til Salvesen, som banker til. Myhra redder, men gir retur, som nesten Stenevik når frem til. Dessverre for hjemmepublikummet når Haug frem i siste liten.
    22'
    Ny stor sjanse for Vålerenga! Sahraoui blir spilt alene med keeper, men han klarer ikke å få den forbi Myhra.
    24'
    Ismaheel og Dønnum kombinerer fint på hjørnet av 16-meteren, men de får ikke slått ballen helt inn i feltet.
    27'
    Stenevik prøver å spille gjennom Salvesen, men den blir for lang og ender hos Haug.
    28'
    Ismaheel går på løp og skjærer innover utenfor 16-meteren, før han mister ballen.
    32'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Halldor Stenevik
    SE PÅ HOVE DA! IGJEN! Han klarer jo ikke å slutte å score! Stenevik legger 45 grader inn i feltet, til Hove, som banker ballen rett over Haug!
    33'
    Strømsgodset 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    DET ER IKKE TIL Å TRO! Christensen roter bort ballen til Salvesen, som stormer mot mål, og setter inn Godsets andre på to minutter!
    35'
    Nesten tre her nå! Enersen kommer seg på skudd, og Haug får så vidt dyttet den utenfor.
    37'
    Strømsgodset 3 - 0 Vålerenga
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    TRE!?!?! Stengel slår corneren inn i feltet, ballen går via tre-fire spillere før Vilsvik banker ballen i mål!
    37'
    For er utvikling på denne kampen! Dette hadde vel ingen trodd for fem minutter siden? Fullstendig kollaps av gjestene her!
    38'
    Dønnum prøver å spille seg inn i feltet, men mister ballen med en gang.
    40'
    KEJMPESJANSE TIL VIF! Kjartansson kommer seg alene med keeper, og vipper den over, men Leifsson redder på strek!
    40'
    40'
    Slås mot første og heades over. Så går både Myhra og Näsberg i bakken. Vanskelig å se hva som skjedde, men de får medisinsk hjelp.
    41'
    Vi opplever noen tekniske problem i VG Live nå, så det kan forekomme forsinkelser. Det må jeg bare beklage for!
    42'
    Begge spillerne er på beina, og kampen fortsetter.
    43'
    Reprisen viser at Dønnum slår til Myhra i halsen. Den så ikke pen ut!
    43'
    Det legges til tre minutter!
    45'+1
    Sahraoui legger inn mot Kjartansson, som header utenfor.
    45'+2
    Salvesen prøver seg på et langskudd, men den går utenfor.
    45'+3
    Salvesen får litt smerter i kneet etter en duell med Bjørdal.
    47'
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    Salvesen kommer til skudd! Lang ball i bakrom, men vinkelen blir for spiss, og skuddet går i nettveggen.
    49'
    Ismaheel med fint forarbeid, skyter fra siden av sekstenmeteren og over Godset-mål.
    50'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Jonatan Tollås Nation
    Ut: Ivan Näsberg
    46'
    Mål for Vålerenga!
    Strømsgodset 3 - 1 Vålerenga
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Tobias Christensen
    NYDELIG SPILL! Sahraoui vipper ballen over forsvaret til Christensen, på første touch spiller han på tvers til Kjartanson, som får en enkel jobb.
    52'
    Valsvik klarer å sparke ballen rett i dommerens edle deler, den så ikke god ut.
    46'
    Sahraoui er frisk her, prøver seg på nytt med en frekk stikker, men den går akkurat helt inn til keeper.
    54'
    Må roe ned litt, før han setter ballen i spill igjen.
    46'
    Enorm Godset-sjanse! Enersen blir spilt flott frem alene med Haug, som redder fint.
    54'
    Haug roter litt og det blir corner til hjemmelaget.
    56'
    VIF-keeperen bokser den unna.
    56'
    Sahraoui vinner ballen på Godset sin halvdel, og blir felt. Vålerenga tar et kort frispark.
    58'
    Bortelaget kombinerer ute på venstresiden. Ismaheel sitt innlegg blir klarert.
    59'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kreshnik Krasniqi
    Ut: Ipalibo Jack
    59'
    Nok en gang angripes det på venstresiden, men Vålerenga klarer ikke å skape de største sjansene ennå.
    60'
    Dønnum slår et lavt innlegg og den går via et Godset-bein og til corner.
    62'
    Salvesen klarer den vekk.
    62'
    Inn: Petter Strand
    Ut: Taofeek Ismaheel
    63'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Tobias Christensen
    64'
    Dobbelbytte fra Vålerenga. Sahraoui går ut på venstrekant nå.
    64'
    Omtrent for første gang i andre omgang har Strømsgodset et litt lengre etablert angrep.
    66'
    Strømsgodset banker ballen i mål! Men assistentdommeren vinker korrekt at den har vært over dødlinjen før ballen går i mål.
    66'
    Strømsgodset 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    Målgivende: Osame Sahraoui
    JAKTEN ER I GANG! Herlig spill fra bortelaget. Dønnum spiller først en vegg med Kjartanson, for så å spille den ut til Sahraoui. Han spiller den på ett-touch tilbake og Dønnum banker den opp i nettaket.
    67'
    Salvesen tvinger frem en corner.
    69'
    Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
    Ut: Johan Hove
    Hove så ut til å slite med noe. Inn kommer Gulliksen, som har vært ute med sykdom den siste tiden.
    70'
    Ny corner til Godset
    71'
    Flipperspill inne i boksen, men bortelaget får den unna til slutt.
    71'
    FOR EN BOM!! Sahraoui spiller Udahl på blankt mål, men på utrolig vis klarer han å sette den i tverrliggeren fra en meter. Det skal ikke være mulig!
    71'
    Sahraoui har gnistret i andre omgang.
    72'
    Gult kort til Vålerenga
    Aron Dønnum
    Dønnum stopper en kontring og er igjen oppe med albuen i ansiktet. Klart gult kort.
    72'
    God mulighet for Godset! Deres tur til å kombinere fint i motstanderens felt nå, men Krasniqi skyter en meter utenfor.
    73'
    Haug kommer ut og header en lang ball i bakrom fra Godset. Stenevik prøver å utnytte at keeper er langt ute og avslutter på første forsøk, men ballen går utenfor.
    76'
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Ole Enersen
    78'
    Dønnum drar av flere mann, før han trekker seg innover. Spiller ballen til Sahraoui som treffer en forsvarer og ut til corner.
    79'
    Hjemmelaget får klarert den.
    80'
    Sahraoui kommer til et skudd, men den blir enkel for Myhra.
    80'
    Bortelaget som virkelig styrer kampen nå!
    81'
    Stenevik ligger nede med krampe nå.
    84'
    Sahraoui skaffer Vålerenga et frispark.
    85'
    De tar det kort igjen.
    85'
    Få minutter igjen nå. Strømsgodset ligger dypt.
    87'
    Dønnum prøver en gjennombruddspasning til Strand, men Stengel er oppmerksom på den.
    88'
    Vålerenga kommer seg helt inn til sekstenmeteren med småspill, men der inne er det en koloni med Godset-spillere. Vålerenga sliter med å trenge gjennom.
    89'
    Fem minutter tilleggstid.
    90'+1
    Bjørdal prøver å spille gjennom Hedenstad på høyresiden, men den er for lang.
    90'+1
    Godset prøver å kontre, men Haug er langt ute og banker den ut.
    90'+2
    Dønnum skaffer Vålerenga frispark rett utenfor sekstenmeteren.
    90'+3
    Det her kan være muligheten!
    90'+3
    Skuddet går rett i muren.
    90'+3
    Det var sjansen! Petter Strand får muligheten fra 12 meter, men skuddet går over mål.