0-1
1-1
Stengel68' (Str.)
2-1
3-1
Supporterfordeling på VG
1 648
1 254

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Odd fra Marienlyst stadion i Drammen.
    Vi har kommet fram til den 25. runden av årets Eliteserie og det gjenstår kun seks kamper av sesongen 2023 for dagens duellanter. Hjemmelaget ligger i skrivende stund på 10. plass med 27 poeng, mens bortelaget ligger to plasser foran med 31 poeng. For Strømsgodset sin del så bør de nok ta noen flere poeng før plassen i Eliteserien er sikret for det er kun seks poeng ned til direkte nedrykk, og fire poeng ned til kvalikplassen.
    Odd har to seire på sine syv siste kamper, men man må helt tilbake til 3. september for å finne siste tre-poenger da Sandefjord ble slått 3-2 på hjemmebane. De to siste kampene til Odd har endt 1-1 og rett før landslagspausen ble det 1-1 mot Viking etter at et selvmål av Vikings Klingen Landås utlignet Harald Tangens tidlige ledermål.
    Strømsgodset har to seire på sine siste åtte kamper. Også den kom 3. september da Stabæk ble slått 2-1 på Marienlyst. Et uavgjort-resultat mot Molde på hjemmebane pynter litt på statistikken som ellers inneholder fem tap, deriblant 1-0 for Haugesund før landslagspausen.
    Halldor Stenevik soner for gule kort for hjemmelaget. Samme skjebne lider Tobias Svendsen og Solomon Owusu for de tilreisende fra Skien.
    Det motsatte oppgjøret i mai endte 1-1 etter at Milan Jevtovic ga Odd ledelsen etter en snau time før Marcus Mehnert utlignet minuttet senere. Fjorårets to oppgjør endte 0-0 på Marienlyst og hele 5-1 til Odd i Skien.
    Lagoppstillingene er klare! Hjemmelaget gjør to endringer siden tapet for Haugesund. Stenevik soner for gule kort og erstattes av Marcus Mehnert, mens Logi Tómasson får muligheten på bekostning av Grøgaard på venstresiden. Jostein Ekeland og Emmanuel Danso er utilgjengelige med skader.
    Odd er også tvunget til å gjøre to bytter etter som Solomon Owusu og Tobias Svendsen soner for gule kort, mens Zakaria Mogis er ute av troppen. Leon Hien får muligheten i det bakre leddet, mens Dennis Gjengaar og Faniel Tewelde også kommer inn i Odds 11'er. Ole Erik Midtskogen er klar igjen etter en smell i hodet og tar plass på benken fra start.
    Kampen har startet
    0'
    Strømsgodset med avspark!
    0'
    Slås langt mot Mehnert som vinner duellen med Hagen, men Odd får klarert.
    0'
    Solholm Johansen vinner en duell med Ulland Andersen. Er nok innstilt på å klå Godset i aften den tidligere Mjøndalen-spilleren.
    1'
    Melkersen får nesten tatt ned ballen bak i feltet, men spissen snubler og ballen triller ut over kortlinja. Kunne blitt farlig.
    1'
    Jørgensen kommer til innlegg. Sklir i gjennom feltet og over til Espen Ruud helt motsatt.
    3'
    Bråtveit slår opp mot Tewelde som ikke lykkes i få ballen videre til medspiller.
    4'
    Mehnert river seg løs på høyresiden og setter fart rett mot mål. Den offensive kanten får gå helt inn i 16-meteren, men avslutningen er meget svak og triller inn til keeper Bråtveit. Burde ha fått mer ut av den Mehnert.
    5'
    Baccay slår inn fra venstrekanten, men ingen Odd-spillere rekker fram og ballen inn til Viljar Myhra.
    6'
    To lag som i utgangspunktet stiller opp ganske likt her. Så får vi se hvilke taktiske varianter som kan dukke opp etterhvert.
    6'
    Tas kort.
    7'
    Odd vil ha frispark rett utenfor hjemmelagets 16-meter, men Godset kan kjøre en overgang når dommer vinker spillet videre. Mehnert fører fram, men avslutningen fra 18 meter går rett i blokka.
    7'
    Slås langt.
    8'
    Ruud svinger inn fra høyre. Rett på hodet til Vilsvik som header ut igjen.
    9'
    Krasniqi spiller ballen rett i beina til Owusu på 25 meter, men Odd klarer ikke å utnytte det.
    10'
    Offside for Strømsgodset
    10'
    Vilsvik bryter foran Jørgensen når Odd setter i gang kort. Odd slipper med skrekken når ballen spretter forlangt foran Vilsvik.
    11'
    Vilsvik til avslutning fra 18 meter etter innlegg fra venstrekanten. Skuddet tar i blokka og går til corner.
    12'
    Heades rett opp før Bråtveit får tak i den.
    12'
    Ingebrigtsen drifter langs 16-meteren før han fyrer av, men havner i ubalanse og sender ballen høyt opp på tribunen.
    13'
    Hien får med nød og neppe klarert foran Melkersen.
    14'
    Gult kort til Strømsgodset
    Bent Sørmo
    Stopper en Odd-spiller på vei framover på en kontring.
    14'
    Tas kort.
    14'
    Ingebrigtsen får en real trøkk i duell med Krasniqi. Frispark til Odd fra ca 30 meter.
    15'
    Ruud slår frisparket rett mot mål. Myhra ser ut til å ha kontroll og går ut for å plukke, men løpes over ende av en medspiller. Ballen er fri et øyeblikk før hjemmelaget får den unna. Dårlig kommunikasjon der skaper nesten en sjanse for bortelaget.
    15'
    Svinger frisparket fra dypet i retning Valsvik. Kapteinen kommer på den og header mot mål, men Bråtveit holder enkelt.
    16'
    Baccay med nytt innlegg fra venstresiden. Ballen går helt motsatt der Espen Ruud tar sjansen på direkten, men veteranen treffer dårlig og sender ballen et godt stykke til side for mål.
    18'
    Melkersen med en stikker i retning Ulland Andersen, men Solholm Johansen kommer i mellom og bryter. Så spiller Odd-spilleren bort ballen i neste trekk.
    21'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kreshnik Krasniqi
    Er for seint inne i en takling like over midtstreken. Stopper en potensielt farlig overgang.
    21'
    Slås i bakrom mot Gjengaar, men blir for lang.
    22'
    Jørgensen og Ruud kombinerer på høyresiden etter at Tewelde fører opp, men duoen til høyre spiller ballen ut over kortlinja til utspill.
    24'
    Ingebrigtsen mister ballen til Krasniqi som kan sette fart inn i boksen. Pasningen fra kortlinja sklir forbi både Melkersen og Stengel. De situasjonene bør hjemmelaget ta bedre vare på.
    25'
    Mål for Odd!
    Strømsgodset 0 - 1 Odd
    Mål: Faniel Tewelde
    Målgivende: Filip Rønningen Jørgensen
    Tewelde banker Odd i ledelsen med et meget godt skudd som sniker seg inn helt nede ved stolperoten! Jørgensen river seg løs fra Sørmo og sender ballen til Tewelde som vender opp før han skyter fra 19 meter mot et stillestående forsvar og ballen sniker seg utenfor Myhras rekkevidde og triller inn i nettmaskene.
    27'
    Denne kampen trengte en scoring, så får vi se om det tar fyr nå.
    28'
    Godset-spillerne kommer ikke oppi press her nå og blir løpende i mellom.
    30'
    Ruud svinger inn fra høyre.
    31'
    For en mulighet for Godset! Mehnert fører framover, men blokkeres inne i boksen. Ballen spretter til Melkersen som aldri får avsluttet fra seks-syvmeter. Odd får klarert før de vinkes for offside.
    31'
    Offside for Strømsgodset
    32'
    Solholm Johansen ser ut til å ha problemer her. Setter seg ned på kunstgresset. Fikk seg en smell tidligere også da han var i duellen med Melkersen for få minutter siden.
    34'
    Feilkast fra Odd og hjemmelaget får muligheten.
    35'
    Hjemmelaget vil ha straffe etter hands i feltet, men dommer mener den treffer brystet. Setter litt trykk på her nå Godset.
    35'
    Kristensen Dahl med en god jobb når han stopper Gjengaard på en overgang. Igjen etter det Tewelde som er arkitekten for gjestene.
    36'
    Baccay løpes opp av Vilsvik i det han er på vei inn i 16-meteren etter at Tewelde igjen er nest sist på ballen. Sterk jobb av veteranen til Godset som hindrer en mulighet for Odd.
    37'
    Tewelde til avslutning i boksen. Får igjen ganske fritt leide spissen og vender seg fri før han skyter via en Godset-spiller og til corner.
    38'
    Tas kort før Ruud får igjen ballen og smekker den inn foran mål. Godset får klarert, men Odd fanger på på 20 meter.
    38'
    Ingebrigtsen kommertil avslutning fra 16-meter i kjølvannet av corneren, men setter ballen like til side for stolpen. Nære igjen gjestene.
    39'
    Herman Stengel fyrer av på halvspretten fra 18-19 meter, men ballen sklir av foten og triller fem meter til side for stolpen.
    41'
    Solholm Johansen ligger nede og det er båre på banen i øyeblikket. Gikk over ende i situasjonen der Stengel kom til skudd og vinket umiddelbart på hjelp. Usikker på hva som skjedde der.
    41'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Diogo Tomas
    Ut: Sondre Solholm Johansen
    Går av banen for egen maskin med hjelp av Odds støtteapparat. Erstattes av Diego Tomas.
    42'
    Tas kort.
    43'
    Baccay med nytt innlegg, men Gjengaar kommer ikke på den bak i feltet.
    43'
    Mehnert til innlegg fra høyre. Ballen ender bak i feltet der Tómasson setter hodet til, men innbytter Tomas er på rett plass og blokkerer - også han med hodet.
    45'
    Stengel med et godt innlegg, men Hien er på den og stusser ballen vekk. Hjemmelaget beholder ballen og får corner i neste bølge.
    45'+1
    Tomas er på den og header ut.
    45'+1
    Vilsvik skaffer en ny corner.
    45'+2
    Hien header ut.
    45'+2
    Odd får en gedigen kontringsmulighet etter corneren fra Stengel, men Tewelde slurver når han slår ballen forbi Kristensen Dahl og Myhra kan komme ut og feie ballen vekk. Kommer tre mot én der Odd, men pasningen fra målscoreren treffer aldri Ingebrigtsen som ville ha vært alene med keeper. Svakt utnyttet av Odd.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Pause på Marienlyst og lagene går i garderoben på stillingen 1-0 til Odd. Scoringen kom etter en snau halvtime da Filip Jørgensen rev seg løs fra presset og spilte opp Faniel Tewelde like utenfor 16-meteren. Spissen vendte opp fint utenfor 16-meteren før han skjøt ballen lavt i keepers høyre hjørne fra 19 meter. En fin scoring av unggutten, men Jørgen Isnes kan umulig være fornøyd med forsvarsspillet i den situasjonen. Hjemmelaget hadde tidlig en mulighet ved Mehnert, men en svak avslutning gikk rett på keeper. Odd har hatt tak om kampen i større perioder og hjemmelaget har sjeldent eller aldri fått til sitt eget spill.
    2. omgang
    45'
    Odd sparker i gang de siste 45 minuttene.
    45'
    Tas kort.
    45'
    Tómasson svinger inn et innlegg, men det går helt inn til Odds keeper.
    46'
    Frispark
    46'
    Vilsvik med innlegg fra dypet. Faller ned på foten til Melkersen bak i feltet, men spissens forsøk på volley ender uten resultat. Ballen sklir av foten og bortelaget kan ta over.
    47'
    Vilsvik med nytt innlegg, men igjen får Odd klarert. Denne gang Tomas foran hodet til Ulland Andersen.
    47'
    Stengel bryter foran Ingebrigtsen og ballen ender i beina til Krasniqi. Sistnevnte avanserer noen meter før han skyter lavt mot kassa, men skuddet går rett på Bråtveit som ikke får de store problemene.
    49'
    Myhra med en kjemperedning stopper Ingebrigtsen. Jørgensen trer opp Ingebrigtsen i boksen og fra 11 meter forsøker han å finne lengste hjørnet med en lav avslutning, men Viljar Myhra er ute i full strekk og slår til corner med en meget sterk arm.
    49'
    Hjørnespark til Odd
    49'
    Odd beholder ball ved Owusu som spiller ut til høyre der Ruud skaffer en ny corner.
    50'
    Der får Godset klarert.
    50'
    Gult kort til Strømsgodset
    Herman Stengel
    Feier inn i Jørgensen og får det gule kortet.
    51'
    Tas kort.
    52'
    Valsvik traver fram med lange klyv, men kapteinen stoppes noen meter inne på Odds halvdel.
    53'
    Gult kort til Odd
    Leonard Owusu
    Feller Krasniqi på ca 30 meter.
    53'
    Slås mot Valsvik, men Tomas får den ut til siden.
    53'
    Langt innkast fra Vilsvik som Gustav Valsvik stusser bakover i feltet. Ballen havner hos Ulland Andersen ved bakre, men hans avslutning er svak og ender på tribunen.
    54'
    Tewelde setter seg ned og trenger tilsyn.
    56'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Thomas Rekdal
    Ut: Faniel Tewelde
    Må tusle av banen her målscoreren med det som trolig er en skade.
    56'
    Mehnert stusser et oppspill ned mot Melkersen, men Steffen Hagen bryter.
    58'
    Frispark helt ute ved sidelinja til høyre. Stengel svinger fra dypet mot bakre der Valsvik kommer ganske lett til heading, men fra kort hold rett på Bråtveit.
    58'
    Hjemmelaget slår ballen langt opp i banen der de taper duellen. Så rekker ikke resten av laget å flytte opp og dermed klarer de ikke å skape noe ettertrykk. Odd får dermed en nokså enkel oppgave.
    61'
    Frispark nede til venstre. Ulland Andersen får et greit treff på den og sender ballen mot mål der Bråtveit bokser unna. Tar ingen sjanser der sisteskansen.
    61'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Odd
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Logi Tomasson
    Ulland Andersen banker ballen i nota fra straffemerket! Kristensen Dahl fører fram før han slipper utvendig til Tómasson som legger på tvers til Ulland Andersen som bredsider ballen høyt i mål. Flere gode prestasjoner der av hjemmelaget som utligner.
    62'
    Ulland Andersen igjen! Hjemmelaget trykker på og målscoreren kommer til skudd fra 17 meter, men ballen ender like til side for stolpen.
    64'
    Nå bølger det voldsomt fram og tilbake her!
    66'
    Det dømmes straffe når Ulland Andersen skyter fra 14 meter og Tomas får ballen i hånda. Skal sjekkes av VAR selvfølgelig, men blir stående.
    67'
    VAR-situasjon
    VAR er inne og sjekker straffesparket.
    67'
    Gult kort til Odd
    Diogo Tomas
    Tomas får det gule kortet etter handsen.
    67'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Strømsgodset 2 - 1 Odd
    Mål: Herman Stengel
    Herman Stengel setter straffesparket ned til sin venstre. Bråtveit er etter den, men straffen er for hard og velplassert. Strømsgodset er i ledelsen.
    68'
    Odd flytter opp. Espen Ruud svinger ballen inn i feltet, men rett i klypene til Viljar Myhra.
    70'
    Snaue 20 minutter igjen av ordinær tid på Marienlyst.
    72'
    Gjengaard får nesten flikket ballen mot Ingebrigtsen, men Valsvik får akkurat en lang tå på ballen og stopper muligheten. Kunne ha kommet alene med keeper der Ingebrigtsen.
    73'
    Islendingen Logi Tómasson har hatt en bedre kamp etter pause. Står med en assist og er stadig på gang på venstresiden nå.
    74'
    Tomas er først på den, men Godset beholder ballen.
    74'
    Stengel fanger opp etter corneren og slår inn, men rett i hanskene til keeper Bråtveit.
    75'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    Holder igjen Tómasson.
    75'
    Frispark
    76'
    Havner ut hos Tómasson som skyter fra 18 meter, via en Odd-spiller og ny corner.
    76'
    Odd får den ut i første omgang, men hjemmelaget beholder ballen.
    77'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    77'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Syver Aas
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    78'
    Stengel fyrer fra distanse. Bråtveit er på den, men slår ballen ut til siden der Ulland Andersen fanger opp. Sistnevnte slår inn igjen der gjestene får klarert.
    78'
    Myhra gir retur på et skudd fra 17 meter og ballen spretter rett i beina til Midtskogen, men innbytteren får ikke stokket beina og Myhra får kastet seg over nedfallsfrukten! For en mulighet for gjestene da! Der kunne utligningen vært et faktum.
    80'
    Mehnert sitter nede og trenger tilsyn. Blir nok det siste han gjør i aften den godeste Mehnert.
    80'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    81'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Logi Tomasson
    81'
    Melkersen og Therkelsen kjører en overgang. Sistnevnte tar med seg ballen inn i 16 og utfordrer, men skuddet går i ryggen til en Odd spiller og bortelaget kan ta over.
    82'
    Tas kort.
    82'
    Stengel spiller fram Therkelsen som tar med Tomas på en real løpetur. Inne i boksen venter han inn igjen Tomas før han finter han på baken før han fra noe skrått hold banker til. Skuddet går en liten halvmeter over tverrliggeren. God mulighet for Godset!
    84'
    Frispark
    84'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 1 Odd
    Mål: Elias Hoff Melkersen
    Målgivende: Gustav Valsvik
    Elias Melkersen stuper fram og header inn 3-1! Stengel slår et frispark fra dypet i retning Gustav Valsvik. Bak i feltet der kapteinen knallsterk og header ballen på tvers foran mål der Melkersen kaster seg fram og header ballen til side for Bråtveit.
    84'
    Midtskogen holder ballen i spill nede ved kortlinja, men innlegget ut 45 grader treffer kun hælene til Stengel. Godset får ballen unna.
    86'
    Therkelsen spiller til siden mot Stengel som forsøker å curle ballen i lengste, men der er Bråtveit og holder i fast grep. For en forvandling av hjemmelaget i denne omgangen.
    87'
    Gjengaar går og går før han skyter fra 19-20 meter. Mulig ballen får en touch i en spiller der for ballen får en høy bue, men Myhra holder i fast grep også han.
    88'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Andreas Heredia-Randen
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    Heredia-Randen kommer inn til sin debut.
    88'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marko Farji
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    88'
    Valsvik med en klassisk sklitakling når han stopper Gjengaar. Vinner ballen og tar den med seg framover før han felles av Espen Ruud. Frispark til hjemmelaget og dommer Hagenes minner Ruud på at han har gult kort fra tidligere.
    90'
    Tas kort.
    90'
    Espen Ruud feier til på volley fra 15 meter etter innlegg fra høyre, men ballen havner opp på tribunen til hjemmelagets supportere. Det er egentlig en meget god mulighet om han får den på mål.
    90'+1
    Klokka tikker i favør hjemmelaget her nå. Har Odd en sluttspurt igjen her?
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
    Dommer Hagenes blåser i fløyta for siste gang i kveld og Strømsgodset vinner 3-1 etter en sterk 2. omgang. Eller sterke 30 minutter er vel mer rett. Odd så ut til å ha ganske god kontroll på kampen etter at de ledet 1-0 til pause etter scoring av Faniel Tewelde. Så litt ut av det blå fikk hjemmelaget straffespark da Ulland Andersen skjøt og ballen gikk i armen til Diego Tomas. Fra 11-meteren var Stengel sikker selv om Bråtveit var etter den. Kun få minutter senere var Ulland Andersen sist på ballen da han bredsidet inn 2-1 fra 11-12 meter etter forarbeid av Stengel og Tómasson. Men Stengel var ikke ferdig der. Fem minutter før full tid servet han et frispark på pannebrasken til Valsvik som igjen fant Elias Melkersen foran mål. Spissen kastet seg fram og stupte ballen inn bak keeper til 3-1 og tre viktige poeng for Godset. Odd vil nok fundere noe over hva som egentlig skjedde her, men fotball kan være et rart spill til tider. Strømsgodset krabber dermed opp på 9.plass med 30 poeng forbi Rosenborg og opprettholder avstanden til lagene bak seg på tabellen. Vi takker for følget fra Marienlyst og ønsker fortsatt god kveld.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her