0-1
Tomasson (sm)48'
1 728
1 886

God søndag og velkommen til livedekningen av Strømsgodset mot HamKam fra Marienlyst stadion i Drammen. Vi har nå kommet til runde 28 av Eliteserien, og ting begynner virkelig å dra seg til.
    Drammenserne har lite å spille for i avslutningen. De ligger midt på tabellen, rykker ikke ned og kan neppe bli bedre enn nummer åtte. Når det gjelder HamKam så er de fem poeng fra kvalik og seks poeng fra direkte nedrykk. De har derfor mer å spille for, og med tre poeng her vil de være trygge.
    De siste tre oppgjørene mellom disse to har endt med én seier til HamKam og to uavgjort. Godset bruker nok det som motivasjon, dagens motstander skal jo være et lag de bør kunne slå.
    Godset har tre strake seire. Odd hjemme, Viking og Tromsø borte er fasiten. Spesielt de to siste er knallsterke. De kommer til denne kampen som favoritter, stor trygghet og masse selvtillit.
    Kameratene fra Hamar har to seire på sine siste fem, de resterende tre har endt med tap. Sist slo de Viking 3-0 hjemme, en vanvittig vitamininnsprøytning for å holde plassen i Eliteserien.
    Karantener for gule kort er en gjenganger mot slutten av sesongen. Godset har ingen, men HamKam har to mann ute i ettermiddag som fikk gule kort sist. Det gjelder Halvor Opsahl og Pål Alexander Kirkevold.
    Så er dette kampen mellom to like formasjoner, som i så måte vil nulle hverandre ut. Begge lag ventes i en variant av 3-4-3. Så får vi se om det er Jakob Michelsen eller Jørgen Isnes som har lagt den beste taktiske planen.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger en god time før kampstart, og ikke minst hvert eneste høydepunkt fra ærverdige Marienlyst ved avspark klokken 17.00!
    0'
    Vi er i gang på Marienlyst!
    0'
    Godset går umiddelbart i angrep, men innlegget fra Ulland Andersen bokses unna av keeper.
    1'
    Krasniqi leter etter Melkersen i bakrom, men den sklir helt inn til keeper.
    2'
    Så er det HamKam som presenterer seg. Udahl kommer til linja og slår et innlegg rett i klypene på Myhra.
    2'
    Nevnte Myhra er forøvrig tatt ut på Norges landslag, det er stort for den solide sisteskansen til Godset.
    3'
    Ganske glissent på Marienlyst i kveld, kulda skal nok ha noe av skylden for det.
    4'
    Melkersen får seg en dytt og Godset får frispark.
    4'
    Spiller kort til Ulland Andersen.
    4'
    Godset får din første corner. Stenevik slår et godt innlegg som en forsvarer header over eget mål.
    5'
    Stanges unna, men et skudd fra returrom går via en forsvarer og til ny corner.
    5'
    Etter litt klabb og babb havner ballen hos Krasniqi. Han skyter via en forsvarer og til ny corner.
    5'
    Klareres av HamKam.
    6'
    Bjørlo går ned på midten og gjestene får frispark.
    7'
    HamKam flytter opp i boks og ballen slås inn. men headingen mot mål blir for lett og det blir utspill fra Myhra.
    7'
    Bjarnason slår en lang ball i bakrom, men Udahl rekker ikke den og den sklir inn til Myhra.
    9'
    Jevn start på denne kampen. To direkte lag med veldig lik inngang i forhold til formasjon.
    9'
    Onsrud felles ute ved sidelinjen og HamKam får frispark. Ser at de vil sette opp for innlegg nok en gang.
    11'
    Heades på mål, men enkel for Myhra.
    11'
    Blir felt og setter i gang hurtig til Dahl.
    11'
    Godset kommer til mange innlegg her, men HamKam står godt i mot foreløpig. Tydelig kampplan fra Godset, i kjent stil.
    13'
    Tomasson får en ball i ansiktet og tar telling, men er heldigvis raskt på beina igjen.
    13'
    Tomasson dytter Mawa i ryggen og gjestene får frispark på egen halvdel.
    14'
    Slår langt, men Valsvik stanger unna.
    14'
    Fin halvsjanse for Godset. Stengel spilles opp i mellomrom, han spiller Stenevik gjennom direkte. Stenevik slår et godt innlegg, men Ulland Andersen får ikke noe klem på avslutningen. Godset er direkte når de først går.
    16'
    Veldig interessant å se to så like lag. De leter etter de samme rommene og de samme bevegelsene. Så langt nuller de hverandre ut.
    17'
    HamKam legger seg i en 5-4-1 når Godset har ballen etablert. Det er resepten for å stå imot dobling på kant, og ha nok folk inne sentralt. Det samme ser vi Godset gjør når HamKam har ballen i etablert angrep.
    19'
    Nære for Godset. Stengel og Vilsvik kombinerer fint, men skuddet til sistnevnte med venstrefoten er ikke all verden. Utspill fra Sandberg hos HamKam.
    20'
    Dommer blåser frispark til HamKam på midten. Onsrud får en trøkk i luftduellen med Stengel.
    20'
    Starter kort til Sjølstad.
    20'
    Er på feil side der, noe han skjønner lite av.
    21'
    Corner til Godset. De kombinerer fint ute til høyre, men det er lite rom og da går innleggsforsøket i blokka og ut.
    23'
    Valsvik stusser til Ulland Andersen, han skyter via en forsvarer og ut til ny corner. God sjanse!
    23'
    Den går gjennom hele feltet og til utspill fra keeper.
    23'
    Godset triller ball mot et lavtliggende HamKam.
    25'
    Godset prøver å kombinere seg inn fra en side, men det er så trangt. De prøver også å vende spill, men HamKam skyver godt og dekker rom motsatt også.
    26'
    Gammelby skaffer gjestene en corner. Innlegsforsøket går via en forsvarer og ut.
    28'
    Heades ut i returrom av Godset. Der står Kjærgaard og klemmer til på direkten, dessverre langt over mål.
    28'
    Melkersen blåses av når han saksesparker mot mål. Han treffer ballen rent, men farlig nær et ansikt der inne.
    31'
    Slås langt, utover sidelinjen til innkast for Godset.
    31'
    Roligere tempo på denne kampen nå. Den har satt seg og Godset er det førende laget.
    32'
    Godset roper på straffe når Krasniqi dyttes i feltet, men dommeren gjør ingenting med det. Etter å ha sett reprisen så må jeg si at Godset har en god sak der.
    35'
    Tomasson med et godt innlegg fra venstre. Stenevik har kommet fint inn i banen og får headet, men over mål.
    35'
    Ganske stor forskjell i banespillet nå. Godset dundrer på, mens HamKam har mer enn nok med å forsvare seg i øyeblikket.
    37'
    Godset dominerer, men HamKam skal ha all ære for forsvarsspillet sitt her. De nekter Godset rom og gjør livet surt for dem. Det er ingen skudd på mål for Godset enda, tross alt.
    39'
    Tomasson er litt vel hissig i gjenvinningspresset når han feller Mawa på HamKams halvdel. Frispark til gjestene.
    39'
    Laget flyttes opp og ballen likedan, men Valsvik stanger enkelt unna.
    39'
    HamKam er nære når Onsrud tråkler seg gjennom hele Drammen. Dessverre finner han ikke Mawa og Godset tar over. Den kunne blitt stor for gjestene!
    40'
    Godset finner ikke ut av angrepsspillet sitt. Det stopper opp før det blir virkelig farlig.
    43'
    Starter fint inn på blindsiden der, men er i offside når gjennomspillet går.
    43'
    Dette ebber nok ut med 0-0. Godset maler på, men det blir ikke farlig foran mål. HamKam står enkelt imot.
    45'
    45'+1
    Der er det pause på Marienlyst og stillingen er 0-0. Lagene gikk ut i hundre, men etterhvert som ting satte seg var det Godset dette skulle handle om. De malte på, men skapte ingen store sjanser. HamKam forsvarer seg godt, men må ta bedre vare på ballen når de har den. Så langt er det kun de som har skudd på mål, faktisk.
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: John Olav Norheim
    Ut: Jens Martin Gammelby
    45'
    HamKam gjør et forsvarsbytte i pausen, ellers uforandret hos begge.
    45'
    HamKam med et langt innkast, men stussen går inn til Myhra ved første stolpe.
    46'
    HamKam får frispark inne på Godset sin halvdel og flytter opp folk, som i første omgang.
    48'
    Frispark
    48'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    Strømsgodset 0 - 1 HamKam
    Mål: Logi Tomasson
    Så tar HamKam ledelsen etter en dødball! Bjørlo slår inn med mye luft. Høyest stiger Bjarnasjon som header mot lengste hjørnet. Der kriger Tomasson og Mawa om ballen, og det ender med at førstnevnte setter den i eget nett.
    48'
    For en åpning på denne omgangen. Gjestene tar ledelsen, etter at Godset dominerte første omgangen.
    51'
    Mawa er nære på å doble for HamKam, men får kun corner der. Mesterlig redning av Myhra!
    51'
    Heades unna av Leifsson.
    51'
    Godset kombinerer langs venstrekanten, men innlegget fra Dahl finner ingen andre enn Norheim hos HamKam.
    53'
    Frispark til Godset. Kjærgaard handser.
    54'
    Slås inn i feltet mot Valsvik, men den går bakerst til Vilsvik.
    54'
    Er i offside på frisparket fra Stengel.
    55'
    Godset fortsetter i samme spor som før pause. Det skal kombineres på en side før innlegget kommer, men HamKam står fortsatt godt imot.
    56'
    Stengel lager frispark helt nede ved HamKams dødlinje.
    56'
    Slås langt, HamKam får til slutt innkast.
    56'
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    57'
    Udahl spenner bein på Krasniqi, frispark til vertene.
    58'
    Starter kort.
    58'
    Mehnert står klar for Godset i det de skaffer seg en corner.
    59'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    59'
    I tverrliggeren fra Krasniqi! Corneren til Stengel havner ute i returrom hos Krasniqi. Han klinker til og den går rett i tverrliggeren. Returen header Valsvik over fra få meter. Enorm dobbeltsjanse for Godset!
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Halldor Stenevik
    60'
    Halvtimen igjen på Marienlyst. Godset har mest ball, men dominerer ikke på lik linje som i første omgang.
    61'
    Stengel med et godt innlegg. Sandberg går ut og mister den, ser også ut som han skaller i bakken der. HamKam får frispark i neste situasjon når Bjørlo felles av Ulland Andersen.
    63'
    Flytter opp laget sitt og slår langt, som alltid. Den ender opp hos Kongsro som bare forlenger den utover dødlinjen til Godset.
    64'
    Dahl med dagens prestasjon. Får en glimrende pasning av Krasniqi og han skal bare klinke til mot mål. Det gjør han ikke, men han skyter et solid hull i luften før han ruller rundt.
    67'
    Bjørlo går for gull fra distanse, men den ender på rad ni bak mål.
    67'
    Krasniqi felles på egen halvdel, frispark.
    68'
    Spiller kort til Krasniqi.
    68'
    Godset er veldig forutsigbare i spillestilen sin. Det slås innlegg etter kombinasjoner, og det er det. HamKam har selvfølgelig gjort hjemmeleksen sin og vet dette. Godset trenger flere strenger å spille på offensivt!
    70'
    Inn: Marko Farji
    Ut: Elias Hoff Melkersen
    70'
    Henrik Udahl fikk mål annulert
    Udahl setter ballen i mål, dommerteamet tenker seg om også kommer flagget. Offside på Udahl. Det kommer etter litt fotballtennis inne i 16-meteren til Godset før Udahl vender på en femøring og setter ballen i mål. Offsiden ser for øvrig helt grei ut.
    70'
    Vinkes da av etter at han har satt ballen i mål, helt korrekt av dommerteamet.
    70'
    Vi nærmer oss det siste kvarteret på Marienlyst. Hva har Godset i verktøykassa si for å snu dette?
    73'
    Udahl holdes igjen når HamKam skal kontre og får frispark, til stor frustrasjon for hjemmelagets spillere og supportere.
    74'
    Den forsvinner utover dødlinjen til Godset.
    74'
    Godset er nære nå. Valsvik finner Vilsvik inne i boksen, men begge skuddforsøkene går i blokka.
    76'
    Norheim får beinet ballen unna for HamKam.
    76'
    Godset flytter Valsvik opp som spiss nå og trekker Mehnert ut til høyre. Nå kommer den gode, gamle Flo-pasningen til anvendelse i Drammen!
    77'
    Skuddet fra Dahl reddes rett før streken av HamKam! Vilsvik svinger inn, Dahl dukker opp på bakre stolpe og skyter på direkten. Hans skudd reddes rett før streken av et HamKam-hode. Den er stor!
    78'
    Det er Godset for alle pengene i Drammen nå. HamKam ligger bare og tar imot. Dette kan bli lange ti minutter pluss tillegg for kameratene fra Hamar.
    79'
    Nære for Godset igjen! Vilsvik skyter via en fot og ut til corner. Den hadde god retning.
    80'
    Sandberg bokser unna. Dahl fanger returen, men hans skuddforsøk går utenfor.
    80'
    Sandberg får frispark. Han plukker ned et innlegg og Farji løper inn i han etterpå. Helt greit frispark.
    82'
    Udahl stusser utspillet, men Godset tar over.
    82'
    Fem minutter igjen. HamKam gjør klar Sørås her.
    84'
    Ulland Andersen brenner en enorm sjanse på bakre stolpe! Et innlegg fra venstre finner Ulland Andersen på bakre stolpe. Han står helt alene på to meter og presterer å skyte utenfor. Sånne sjanser kan man ikke brenne om det skal bli poeng på drammenserne. For en sjanse!
    85'
    Inn: Tore Sørås
    Ut: Henrik Udahl
    85'
    Krasniqi får frispark på egen halvdel.
    88'
    Spiller kort til Dahl.
    88'
    Farji finner Valsvik på første stolpe, men avslutningen går utenfor. Han har ingen god vinkel eller er i balanse der Valsvik.
    89'
    4385 tilskuere på Marienlyst i kveld.
    89'
    Spiller ut høyre og HamKam beholder ballen.
    89'
    Så er det Godset som får frispark på egen 16-meter.
    90'
    Spiller kort til Myhra.
    90'
    Nytt frispark til Godset nede ved egen dødlinje.
    90'+1
    Spiller raskt til Myhra og Godset kan angripe.
    90'+1
    Ulland Andersen blåses av for hands inne i HamKams 16-meter.
    90'+1
    Løfter laget sitt opp og slår langt, men Leifsson vinner den.
    90'+1
    Valsvik går ned og Godset får frispark på midten.
    90'+2
    90'+2
    Vilsvik lager frispark inne på HamKams halvdel. Da går klokken fort.
    90'+3
    Slås langt utover sidelinjen, til ironisk applaus fra hjemmepublikumet.
    90'+3
    Kjærgaard kontrer for HamKam, men skuddforsøket går via en Godset spiller og til corner for gjestene.
    90'+4
    Kort variant. HamKam får innkast høyt i banen.
    90'+4
    HamKam holder ballen høyt i banen ved innkast. Godset er frustrerte nå.
    90'+5
    Nå er det full kok på sidelinjen! Masse tumulter etter et frispark.
    90'+5
    Gult kort til HamKam
    Morten Bjørlo
    Bjørlo får gult kort for å starte tumultene, helt riktig dømt av dommer.
    90'+6
    Spiller kort.
    90'+6
    Vilsvik slår et godt innlegg, men Valsvik header godt over mål.
    90'+6
    Gult kort til Strømsgodset
    Eirik Ulland Andersen
    Ulland Andersen får også gult kort etter tumultene.
    90'+7
    Enkerud presser frem en corner for HamKam, på overtid av overtiden. Meget godt gjort.