Londak (sm)62'
1-0
2-0
3-0
3-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God ettermiddag, og velkommen til denne tekstbaserte livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt.
    Ingebretsen og Halvorsen har plukket ut sine elleve, og dermed er lagoppstillingene klare.
    Det er klart for den 25. runden av Tippeligaen, som tjuvstartet i går, da Start fikk med seg ett poeng hjem fra tigerstaden. Etter en sensasjonell scoring av Opdal, fastsatte han sluttresultatet til 1-1.
    Strømsgodset var i aksjon i midtuka, da de marineblå valgte å melde seg på medaljekampen for fullt etter 1-0 over Molde. Pedersen ble vertenes helt, og sørget for at drammenserne kun er fire poeng bak Stabæk på sølvplass.
    Med 24 runder unnagjort ligger Strømsgodset på femteplass med sine 43 poeng, mens kveldens motstander befinner seg på 9. plass med sine 35.
    Hjemmelaget har virkelig fått opp dampen i serien, og er nå ubeseiret på sine fem siste, hvor fire av dem har endt i seier. Foruten Ogunjimi og Vaagan Moen som er på skadelista, må vertene klare seg uten viktige Abu i kveld, han er satt på tribuneplass med karantene.
    Bodø/Glimt er ligaens virkelig formlag. Etter en begredelig start på sesongen, hvor mange spekulerte i Halvorsens plass som sjef på Bodø-skuta, valgte de å stå last og brast med den tidligere midtstopperen. Mannen med fem kamper med flagget på brystet fra 1989-90, fikk tillit, og takket for den ved å levere resultater på løpende bånd. Det gjorde han seinest forrige helg, da gultrøyene vant 2-1 hjemme over Sandefjord. Det var bodøværingenes åttende seier på sine ti siste seriekamper.
    Halvorsen gjør én endring på laget som vant over hvalfangerne. Gjør et rent høyreback-bytte, hvor Edvardsen går ut og Valentin kommer inn.
    Gjestenes trio på topp skal ha mye av æren for at gjestene klarte å snu det som lenge så ut til å bli en blytung sesong. Olsen, Sørloth og Azemi står så langt notert med 23 mål og 12 målgivende mellom seg. Det skal bli spennende å se hva troikaen får til i kveld mot et Strømsgodset-lag som har for vane å være meget sterke på eget kunstgress.
    Foruten Ogunjimi, Vaagan Moen og Abu på sidelinjen i kveld, må vertene også klare seg uten kaptein Horn. Bautaen bommet med vekkerklokka til gårsdagens trening, og da er reglene til Ingebretsen klokkeklare. Horn er ikke med i kveldens SIF-tropp.
    Ingebretsen gjør på sin side to endringer fra laget som slo Molde på onsdag. På stopperplass går Madsen ut til fordel for Høibråten, mens Rønning Ovenstad tar over rollen sentralt på midten etter Abu.
    Kveldens dommerkvartett består av Edvartsen som hoveddommer, og på linjene har han med seg Lundberg og Engan. Ingwardo er fjerdedommer.
    Lagene entrer plastscenen med Edvartsen i front. Jacobsen og Bugge Pettersen har tatt hverandre i hånden, så da er kampstart like om hjørnet.
    Kampen har startet
    Gjestene med avspark.
    1'
    Halvorsen er tydelig på at laget hans skal stå høyt. Er kjapt ute på linja og maner spillerne sine til å stå opp i banen.
    1'
    Olsen svinger inn fra venstre og finner luggen til Azemi på bakre. Fjorårets Follo-spiss får ikke nok trykk i avslutningen, og Bugge Pettersen holder avslutningen enkelt.
    3'
    Finner Chatto på bakre som header på tvers, før vertene får klarert.
    3'
    Sané med en sterk sklitakling i det Pedersen forsøker å komme seg unna i høyre korridor.
    4'
    Sørloth stanger unna på første.
    5'
    Storflor og Fossum kombinerer fint på høyre, før førstnevnte legger inn. Legget kommer på bakre, men der har Wikheim litt overtenning og hopper for tidlig. Holdt satsen et halvt sekund til der, så ville vingen fått en opplagt scoringsmulighet fra kloss hold!
    7'
    Jacobsen med et tidlig oppspill som mangler adresse. Femmeter til hjemmelaget.
    9'
    Wikheim spilles fri på venstre bak gjestenes firer, men Londak er som en tiger ut fra streken og kommer først på ballen!
    10'
    Høibråten fører opp i midten, før det ender med en lang ball retning venstre som ender i et kast for hjemmelaget.
    12'
    Frispark i venstre korridor for de marineblå. Storflor og Hanin stiller seg opp for å serve.
    12'
    Hanin svinger inn på bakre, hvor Sané stanger unna i duell med Vilsvik.
    13'
    Bugge Pettersen viser fine basisferdigheter der han drar av Sørloth med en fin pasningsfinte.
    14'
    Pedersen er servitør, og gir Storflor en alle tiders ball på 14 meter. Vingen setter bredsiden til og forventer å bare trille ballen i nærmeste hjørnet. Det gjør han imidlertid ikke, for vingen misbruker en stor mulighet og sender ballen noen gode meter utenfor ramma til Londak!
    15'
    Olsen er nære på å komme på enden av stussen fra Sørloth. Spretter helt inn til Bugge Pettersen.
    16'
    Gjestene som får trille ball på egen halvdel, før det kulminerer i en svak crosser fra Moe som sender ballen utover motsatt langside.
    18'
    Gjestene står høyt ved hver anledning og er nære på å få et gunstig brudd, men Azemi er for tøff i ryggen på Hanin som får et frispark.
    19'
    Klareres på første stolpe.
    19'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Feller Fossum som er på vei fremover i en overgang.
    20'
    Vilsvik forsøker å tre gjennom til Nana som kommer på et dypt løp, men pasningen vektes for tungt og triller akkurat over kortlinja og til femmeter.
    21'
    Pedersen og Wikheim forsøker å brodere seg gjennom på 16 meter, men det blir kun med forsøket.
    22'
    Brede Moe med en fin jobb der han plukker fra Wikheim ballen på venstre flanke.
    23'
    Gult kort til Strømsgodset
    Gustav Valsvik
    Setter ut foten og feller Sørloth.
    23'
    Olsen skal svinge inn frisparket fra 30 meter.
    24'
    Det blir Furebotn, som svinger inn på bakre og finner Sané. Stopperen får noe overraskende ballen, og fra fire meter får han bare satt låret til og sender ballen godt utenfor!
    25'
    Nok et frispark til gjestene. Denne gang i en langt bedre skuddposisjon, ca. 22 meter.
    25'
    Olsen og Furebotn stiller seg opp.
    25'
    Det blir Olsen, og han drar frem hammeren og kliner til med det han har, godt over tverrliggeren!
    26'
    Vertene sliter litt med å sette opp spillet sitt i skrivende stund. Sørloth er flink til å ta ut Rønning Ovenstad dypt på midten.
    28'
    Gjestene med ball i bakre firer, før Sané setter fart oppover i banen.
    29'
    Vilsvik og Stoflor forsøker å spille seg gjennom på høyre flanke. Pasningen fra backen blir for svak, og dermed renner muligheten ut i sanden.
    30'
    Olsen med tidenes miss! Bortefansen kan ikke tro sine egne øyne! Vingen kommer alene med Bugge Pettersen, og med keeperen på halvdistanse gjør han alt rett og runder sisteskansen nydelig. Jobben er gjort, nå skal han bare sette ballen i det tomme målet, men veteranen sleiver til og skuffer ballen utenfor med god margin!
    30'
    Olsen på farta igjen, denne gang som tilrettelegger der han ser etter Sørloth på bakre. Legget blir for kort og Høibråten får klarert.
    32'
    Sané viser hvilken fart han besitter der han løper opp Pedersen. Spissen er ikke videre happy med taklingen, og benytter muligheten til å bruse litt med fjærene i kjølvannet av frisparket som gis i favør stopperen.
    33'
    Furebotn med en viktig defensiv jobb der han følger Wikheim helt til døra, og får hindret at vingen kommer rundt på venstre.
    34'
    Vilsvik settes opp på høyre, før han banker inn et legg som fyker over alt og alle. Femmeter til Londak.
    35'
    Wikheim spiller fri Storflor, som fra høyre legger de klassiske 45 gradene ut i feltet. Eneste problemet for vertene er at det er ingen i blått i boksen til å komme på enden av pasningen!
    37'
    Sané og Pedersen liker å holde konflikten varm, og nå er det spsisen som benytter muligheten til å komme litt seint inn i stopperen i det han skal slå langt. Edvartsen er på farten og dømmer frispark til stopperen.
    38'
    Wikheim avanserer noen meter med kula, før han denger til med en markkryper mot nærmeste. Londak må ut i full strekk der han får slått unna langs kunstgresset!
    40'
    Olsen er så nære så nære å spille fri Sørloth, men Valsvik er der, og vingen avspises med et hjørnespark.
    40'
    Valsvik ruver på første og får stanget unna.
    40'
    Olsen slipper til kapteinen på 20 meter, men backen får et svakt touch og vertene kan istedet kjøre kontra. En kontring som vertene ikke klarer å ta vare på, og Moe ender opp med ballen i beina.
    42'
    Gjestene med samtlige mann på egen halvdel.
    43'
    Vilsvik slår inn fra høyre, og finner Fossum på bakre. Midtbanemanenn legger til rette på første, før han på det andre klemmer til, rett på Moe som får blokkert på to meter!
    44'
    Ballen helt tilbake til Londak nå, som ender opp med å bake langt, før gjestene får et frispark i kjølvannet av den påfølgende duellen.
    45'
    Valsvik stanger unna og vertene kan kontre, men nok en gang klarer laget fra Nordland å spolere overgangen.
    45'
    Vi skal ha minimum ett minutt med tillegg i tiden.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Edvartsen tar fløyta til munnen og blåser for første 45. Kamphanene sendes i garderobeanlegget på stillingen 0-0, og det er det nok Bodø/Glimt som kan være minst fornøyd med, med tanke på den utrolige bommen til Olsen i det vi rundet 30 minutter. Derfra og ut er det egentlig ganske jevnt, med et hjemmelag som har mye ball, mot et Bodø/Glimt lag som ligger godt organisert defensivt, klare til å hugge til på overganger. Vi tar en liten pust i bakken, før vi er tilbake med andre omgang i Drammen.
    2. omgang
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang de siste 45. Ingen bytter på noen av lagene.
    46'
    Vilsvik visper inn fra høyre, men Pedersen forandrer bevegelsen sin og da går legget over spissen.
    47'
    Friske minutter her i åpningen av vertene.
    48'
    Fossum avanserer flere titalls meter, før han brenner til fra rundt 20 og sender ballen godt til side for stengene til Londak.
    49'
    Valentin stanger unna på bakre etter legget fra Nana.
    49'
    Så er det Olsen sin tur til å forsøke et innlegg, men heller ikke han finner en lagkamerat i boks. Fyker over hele feltet.
    50'
    Chatto med en viktig og god involvering der han stopper Wikheim som forsøker å sette fart inn i boks.
    51'
    Vilsvik legger inn bak gjestenes bakre firer og plukker ut Pedersen. Spissen møter med hodet, før han sender ballen rett på Londak som holder i fast grep!
    52'
    Pedersen her heit nå. Kommer til nok en avslutning, denne gang forsøker han langs bakken, men Londak parerer også der!
    53'
    Gult kort til Strømsgodset
    Florent Hanin
    Er for seint inne på Valentin og havner i Edvartsens bok.
    53'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Kristian Brix
    Halvorsen med sitt første bytte for kvelden. Rent midtbanebytte.
    54'
    Wikheim finner Storflor i luftrommet, som header flere meter over tverrliggeren til Londak fra skrått hold.
    56'
    Vilsvik setter fart oppover i banen, før det koker ned til et svakt oppspill mot Pedersen som ender opp i hanskene på Glimts sisteskanse.
    57'
    Hanin med en tidlig ball i bakrom i retning Pedersen. Får en tøff kamp om ballen med stopper Moe, som går seirende ut av duellen.
    58'
    Nok en gang slås det med mye luft på bakre hvor vertene får klarert.
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marco Tagbajumi
    Ut: Øyvind Storflor
    Ingebretsen med sitt første bytte. Innbytteren legger seg til venstre for Pedersen.
    60'
    Pedersen går ned på 18 meter og vil ha frispark, men Edvartsen sier nei! Spissen har en sak der.
    61'
    Tagbajumi smeller til med en gang, rett på Londak fra 20 meter!
    62'
    Chitto stanger unna.
    62'
    Bodø/Glimt scorer selvmål!
    Strømsgodset 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Pavel Londak
    Vilsvik hamrer inn et legg fra høyre som Londak skal ha full kontroll på, men sisteskansen klarer å fomle ballen i garnet!
    62'
    Olsen er nære på å redusere, men får ikke tatt ned ballen på bakre!
    64'
    Tagbajumi med en god defensiv jobb ved eget cornerflagg. Hjemmefansen responderer umiddelbart.
    65'
    Frispark til de gulkledde i høyre korridor.
    65'
    Slås kort fra Furebotn, før han får tilbake og banker inn et legg som Bugge Pettersen har god kontroll på.
    66'
    Vertene med ball i bakre firer, før det slås langt fra Valsvik og Londak ender opp med kula.
    67'
    Azemi med er rapt skudd far 16 meter som tvinger frem en corner! Bugge Pettersen må kjapt ned ved første stolpe for å forhindre at den sniker seg inn!
    69'
    Rett i klypene på sisteskansen som holder enkelt.
    69'
    Sané er god når han sklir ut til venstre fra sin stopperposisjon og plukker ballen fra Boateng som tror han er alene. Vært massiv i kveld, stopperen.
    71'
    Valentin med en fin vending på midten, før han curler inn et legg i bakrom som ingen i toppleddet er med på.
    73'
    Azemi går ned på rundt 30 meter og får frispark av Edvartsen.
    74'
    Furebotn skal svinge inn.
    74'
    Så er det Sané sin tur til å blåse en feit mulighet! Etter en duell-bonanza faller ballen til stopperen, som fra ca. sju meter brenner til og kliner ballen utenfor!
    74'
    Massiv takling fra Hanin i det han tar fra Azemi ballen på seks meter! Spissen ser ut til å komme til en opplagt scoringmulighet, men det er før backen kaster seg inn i 100!
    76'
    Martin Rønning Ovenstad klemmer til fra 25 meter og vinner en corner!
    77'
    Finner Valsvik på bakre, som fra to meter setter panna til og sender ballen over!
    77'
    Vertene triller ball i bakre firer. Blir ikke mange trekkene før gjestene bryter og kjører kontra.
    79'
    Tas kort til Valentin som slår inn på bakre. Der ligger Vieux Sané i horisontalen og klemmer til på hel volley, corner! En mesterlig redning av Bugge Pettersen som er kjapt nede langs gresset og får slått unna!
    79'
    Vinner nok en corner etter at Olsen har banket til fra 18 meter via noen Godset-bein.
    80'
    Valsvik banker unna.
    80'
    Olsen går ned på hjørnet av 16-meteren og tildeles et frispark.
    82'
    Henrik Furebotn gjør seg klar, nok en gang.
    82'
    Slås hardt på første, og der står mannen med hanskene i Godset-buret og venter. Holder patent.
    83'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Daniel Edvardsen
    Ut: Alexander Sørloth
    83'
    Det er gjestene som ser det meste til ballen nå, mens vertene blir liggende på egen halvdel.
    84'
    Edvardsen med en liten overtenning når han er altfor tøff i ryggen på Hanin, som med det kommer seg enkelt ut av en vanskelig situasjon nede ved cornerflagget. Får frisparket.
    85'
    Valsvik nok en gang.
    86'
    Ballen kommer inn på ny, og denne gang er det sisteskansen som må i aksjon der han får slått ballen videre.
    87'
    Fossum går opp i boksen på legget fra Vilsvik. Setter hodet til, men også han setter avslutningen rett på Londak!
    87'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Marcus Pedersen
    Målgivende: Iver Fossum
    Spissen ligger i sivet, før han gjør som gjedda og hogger til når du minst venter det. Sniker seg inn bak ryggen på Chatto, og Fossum vet akkurat når han skal slippe pasningen. Løpet stemmer perfekt, og fra skrått hold løfter han ballen over foten på en utrustende Londak og i mål!
    87'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Marco Tagbajumi
    Spissen krangler med seg ballen ved flere anledninger, før han plutselig ender opp på 16 meter og tupper ballen i nettaket!
    89'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    90'+1
    Mål for Bodø/Glimt!
    Strømsgodset 3 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Morten Konradsen
    Målgivende: Henrik Furebotn
    Slås kort til innbytteren, før han legger til rette og limer ballen bort i lengste!
    90'+1
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mathias Berg Gjerstrøm
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    90'+2
    Her skjer det ting mot slutten.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Edvartsen løfter fløyta til munnen og blåser for siste gang i kveld. Strømsgodset vinner 3-1 over Bodø/Glimt etter noen forrykende sluttminutter. Det er en jevn kamp lenge, før en svær tabbe av Londak vipper ting i favør vertene. Ser ut til å ha full kontroll på legget fra Vilsvik, men den får en ekkel stuss rett foran keeperen, før den tar i brystet hans og i mål. Så følger det er periode hvor begge lag produserer feite sjanser, uten at man klarer å få ballen i nota. Det er 1-0 helt til det 87. minutt, også ender det altså 3-1. Både Pedersen, Tagbajumi og Konradsen finner veien til maskene i løpet av de siste seks minuttene og gjør at det til slutt ender 3-1. Med det går Strømsgodset opp på en foreløpig 3. plass, mens Bodø/Glimt blir liggende på 9. Jeg takker for følget, ha en fin lørdagskveld videre.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her