2-2
1 117
733

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Stord og FK Haugesund!
    Endelig er det altså klart for cupaction i Norge. Grunnet koronapandemien utgikk fjorårets NM, som gjør at det er over halvannet år siden sist det ble spilt cup her hjemme. Men i dag returnerer NM, og vi gleder oss stort!
    FKH spilte faktisk den foreløpig siste cupkampen i Norge. Haugesunderne tok seg nemlig til finalen i 2019, men Viking ble for sterke og vant 1-0. FKH tapte dermed sin andre cupfinale av to mulige, etter at det også ble tap i 2007 mot Lillestrøm. Da spilte FKH på nivå 2.
    Nå er selvfølgelig FKH hjemmehørende i Eliteserien. Motstander og dagens hjemmelag Stord hører til i 3. divisjon, og spiller i dag sin første offisielle kamp siden oktober 2019(!). Da ble det 3-3 i en hjemmekamp mot Fana.
    Stord endte midt på tabellen og sikret en 6. plass i 2019-sesongen. I cupen ble det brakseier mot Tertnes i 1. kvalifiseringsrunde, men 1-2-tap mot Åkra i den påfølgende runden. Laget trenes av Kim Daniel Rønningstad, men siden han fikk jobben etter 2019-sesongen, får han altså sin offisielle debut som Stord-trener i dag!
    Stord vil ventelig stille med sitt sterkeste mannskap, og det ventes fulle tribuner på Stord stadion. Klubben har annonsert at 800 tilskuere (maksimum etter korononarestriksjoner) kan løse billetter til kampen. FKH-tilhengerne har fått 200 billetter. For samtlige tilskuere gjelder imidlertid førstemann til mølla-prinsippet, så det kan potensielt bli litt billettkaos før kampen.
    FKH er uten skadde Joakim Våge Nilsen, Fredrik Pallesen Knudsen og Kevin Martin Krygård, men Eliteserie-laget vil trolig stille med et ganske solid mannskap i cupens 1. runde. Men i et tett kampprogram ventes det at trener Jostein Grindhaug vil la spillere som ikke har figurert så mye få sjansen. Deriblant er det flere spennende unggutter som kan få muligheten.
    Årets NM blir for øvrig veldig annerledes. Kun tre runder skal spilles dette året (2. runde neste helg og 3. runde i september). Deretter fortsetter cupen i 2022, med finale i mai.
    Fine spilleforhold og fint vær på Stord. Snart avspark!
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    Stølås og FKH med langt innkast, men det blåses mot bortelaget.
    2'
    Velde tar seg forbi et par Stord-spillere ute til venstre og skyter, men rett på Aksnes.
    4'
    Stord får frispark. Skal svinges inn.
    4'
    Kort variant. Eide skyter til slutt fra 25 meter, men utenfor.
    5'
    Leite prøver seg, men treffer ikke mål.
    8'
    Stord får nytt frispark. Like utenfor 16-meteren.
    9'
    Simen Grov skyter halvannen meter over målet til Stople.
    9'
    Aksnes bokser vekk.
    11'
    Relativt rolig start på kampen her på Stord stadion.
    13'
    Stanges vekk.
    16'
    Johnsen takler Velde tøft, men dommeren lar spillet gå.
    19'
    Fredriken gir til Badou, som har plass ute til høyre, men fra skrått hold skyter senegaleseren utenfor. Kampens største sjanse hittil.
    20'
    Mål for FK Haugesund!
    Stord 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Ulrik Fredriksen
    Målgivende: Bruno Leite
    Forserer fremover i banen og skyter fra distanse. Skuddet er lavt og helt nede i hjørnet, men Aksnes skal kanskje redde der.
    23'
    Stord har vært på høyde med FKH, men effektive Eliteserie-gjester leder altså. Blir spennende å se om vi får flere FKH-scoringer, eller om Stord kan utligne her.
    27'
    Stord kontrer, men Stølås er våken på venstrebacken og stopper vertene.
    29'
    Gult kort til Stord
    Anders Grindheim Njøs
    Drar ned Velde.
    29'
    Stølås skyter langt over.
    30'
    Velde skjærer inn i banen og skyter. Går via en Stord-spiller og til corner.
    31'
    Slås bak mål.
    31'
    Johnsen gir til ny FKH-corner.
    33'
    Stanges ut, men Pedersen får til slutt svingt inn. Inne i boksen står kaptein Tiedemann Hansen helt alene og får headet, men ballen treffer kun stanga.
    33'
    Stor FKH-mulighet! Badou drar seg forbi et par Stord-spillere og legger inn inne i Stords femmeter. Ballen treffer en Stord-midtstopper, men heldigvis for hjemmelaget treffer den keeper Aksnes, og går ikke i eget nett.
    37'
    Stords Handeland ligger nede.
    39'
    Velde og FKH med frispark, men altfor lavt og Stord klarerer.
    40'
    Badou slår inn for FKH. Stord-forsvaret gir til corner.
    41'
    Havner helt bak i feltet. Der står Stølås, men venstrebackens skuddforsøk blokkeres.
    41'
    Sande banker til etter at nedfallsfrukten fra et innlegg faller ned i beina hans, men via en Stord-spiller og til corner.
    45'
    Aksnes bokser til ny corner.
    45'
    Kjører en kort variant, men får to gode muligheter i en senere fase. Sist ved Endresen, som skyter i nettveggen fra kloss hold.
    45'
    Ett minutt er lagt til.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Stord stadion. Vi fikk en ganske rolig start på kampen, men midtveis i omgangen, litt ut av ingenting banket midtstopper Ulrik Fredriksen FKH i ledelsen. Siden tok FKH mer over kampen, og Eliteserie-laget har hatt flere store muligheter. Men det står altså bare 1-0 til FKH, så håpet er fortsatt ikke helt ute for Stord før de siste 45 minuttene.
    45'
    Stord sparker i gang denne 2. omgangen.
    46'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Kristoffer Velde
    46'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    47'
    Går over hele feltet, selv om FKH vil ha ny corner.
    47'
    Sandberg prøver å stikke i retning Endresen, men innbytteren er upresis.
    49'
    Stord 0 - 2 FK Haugesund
    Mål: Mads Sande
    Målgivende: Niklas Sandberg
    FKH kombinerer veldig fint. Ballen havner til slutt i beina på Sandberg. Han skyter i stolpen, men på returen står Sande og chipper inn 2-0 til FKH.
    51'
    Sandberg triller til Badou, men senegaleserens innlegg/skudd går over mål.
    53'
    Gunnarshaug slår i retning Badou, men ballen blir for hard og går helt inn til Aksnes.
    55'
    Liten stopp i spillet her. Lagene benytter anledningen til å drikke og ta imot litt instrukser fra sidelinja.
    56'
    Badou stanger ballen i mål, men klatrer vel mye på en Stord-forsvarer og får frispark mot seg.
    57'
    Spillerbytte - Stord
    Inn: Martin Pedersen
    Ut: Jan Arne Vassnes
    58'
    Innbytter Pedersen svinger inn for Stord, men målscorer Fredriksen stanger unna.
    60'
    Inn: Eivind Helgeland
    Ut: Ulrik Fredriksen
    61'
    Leite med fin ball back Stords venstreback og til Badou. Høyrekanten treffer stanga.
    62'
    Leite nede for telling for FKH. Må ut her.
    64'
    Inn: Jone Halleråker Jensen
    Ut: Anders Grindheim Njøs
    65'
    Inn: Mads Solberg Johannesen
    Ut: Bruno Leite
    65'
    Pedersen skyter. Stople må gi til Stord-corner.
    66'
    Hjørnespark til Stord
    66'
    Mål for Stord!
    Stord 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Erlend Grov
    Målgivende: Simen Grov
    Brødrene sørger for 1-2 etter en innøvd cornervariant! Simen Grov finner Erlend, som beiner inn reduseringen. Kan Stord gjøre det umulige her, da?
    66'
    Stord nære utligning! Bortelaget svinger inn, og det heades bak i feltet. Der står Eide, men avslutningen går utenfor. Slike muligheter må sitte om Stord skal avansere.
    69'
    Inn: Peter Therkildsen
    Ut: Mads Sande
    71'
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Andreas Endresen
    71'
    Simen Grov slår inn, men Pedersen header godt utenfor.
    74'
    Håvard Handeland
    Prøver å holde igjen Badou.
    75'
    Inn: Jonas Habbestad Gjerde
    Ut: Håvard Handeland
    76'
    Inn: Mika André Agasøster Rinne
    Ut: Jonas Tungeland
    77'
    Inn: Jonas Hilt Stoknes
    Ut: Johannes Kyvik Skard
    77'
    Sandberg med frispark, men for høyt og inn til Aksnes.
    78'
    Jonas Hilt Stoknes
    Sen takling bakfra på Pedersen.
    79'
    Johannesen header over.
    80'
    Badou kommer på et flott raid, men river en Stord-spiller over ende og får frispark mot seg.
    83'
    Therkildsen header utenfor.
    85'
    Ikke mange minuttene igjen. FKH har vært klart best, men det står fortsatt bare 2-1 til bortelaget, så alt kan skje her.
    87'
    Stord får en corner!
    89'
    FKH kommer på en kontring, men det hele renner ut i sanden.
    89'
    Fem minutter er lagt til.
    90'
    Stord med frispark.
    90'
    Skytes én og to ganger, men FKH er på jobb i eget forsvar.
    90'+1
    Sandberg får en god mulighet når han avslutter fra bakre stolpe. Blir en corner ut av det.
    90'+2
    Heades ut. FKH beholder ballen.
    90'+2
    FKH drøyer ut tiden nede ved cornerflagget.
    90'+3
    Stord 2 - 2 FK Haugesund
    Mål: Martin Pedersen
    Målgivende: Jone Halleråker Jensen
    Stord utligner! Hjemmelaget kommer på en slags kontring. Innbytter Pedersen får til slutt ballen ute til venstre og banker inn 2-2!
    90'+4
    90'+6
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    For en avslutning vi fikk! FKH ledet oppskriftsmessig 2-0, men etter Erlend Grovs redusering ble det spennende her på Stord stadion. Og på overtid ble det altså 2-2 etter scoring av Martin Pedersen! Nå er det klart for ekstraomganger!
    1. ekstraomgang
    90'
    Inn: Mathias Tjoland
    Ut: Niklas Sandberg
    91'
    Badou stoppes av Johnsen.
    92'
    FKH triller ball for øyeblikket.
    94'
    FKH får frispark 30 meter fra Stord-målet.
    94'
    Therkildsen er det som prøver seg, men avslutningen går to meter til side for mål.
    95'
    Inn: Martin Ness
    Ut: Leander Wilhelmsen Reigstad
    97'
    Stord får femmeter. Bruker naturligvis god tid, hjemmelaget.
    98'
    Kaptein Simen Grov forserer fint og tester venstreslegga. Forsøket er greit, men Stople redder.
    99'
    Stord veldig farlig frempå inne i FKH-boksen, men assistentdommeren vinker for en offside.
    101'
    Gunnarshaug fyrer for FKH inne i Stords 16-meter, men hjemmelaget blokkerer oppofrende.
    103'
    Stølås ser etter Tjoland, men ballen går inn til Stord-keeper Aksnes.
    104'
    Høye Ness klarerer langt idet Badou får en lang touch ute på løpetur.
    105'
    Nesten for FKH. Slås inn fra høyre, og inne i boksen setter nesten en Stord-spiller ballen i eget nett. Heldigvis for 3. divisjonslaget havner ballen i fanget på Aksnes.
    105'+1
    105'+2
    Fortsatt 2-2 på Stord. FKH har sett litt sjokkskadde ut, og har ikke helt kommet seg etter sjokket på overtid. 15 minutter til, før vi eventuelt får en straffekonkurranse. Kan vi få en cupbombe?
    2. ekstraomgang
    105'
    Helgeland holder på å rote det til som bakerste mann, men henter seg inn og FKH kan slippe med skrekken.
    107'
    Badou gir til Johannesen som skyter, men avslutningen er dårlig. Femmeter for Stord.
    108'
    Heades vekk.
    108'
    Badou stoppes på ypperlig vis av Stord-forsvaret.
    111'
    Stoknes fører ballen over FKHs dødlinje.
    112'
    Badou med god skuddmulighet fra 13-14 meter, men han skyter langt over.
    113'
    Johnsen header fint inn til Aksnes, som bruker god tid inne i egen 16-meter. Vi går faktisk mot straffer her, og der kan alt skje!
    114'
    Rinne header til ny FKH-corner.
    116'
    Stord rensker unna, før Pedersen slår inn igjen – over hele feltet og til femmeter.
    116'
    Stord får et kast på FKHs halvdel. God stemning på Stord stadion nå.
    118'
    Therkildsen er fri ute til venstre, men innlegget treffer kun en Stord-spiller.
    119'
    Stølås slår inn. På bakre stolpe står Badou, men headingen er ikke i nærheten av å treffe mål.
    120'
    Stord får frispark. Det jubles blant hjemmesupporterne.
    120'+1
    120'+1
    Ingen scoringer i ekstraomgangene. Vi får straffesparkkonkuranse!
    FK Haugesund scorer på straffe!
    Mål: Sondre Liseth
    120'
    Stord misses the penalty
    120'
    FK Haugesund misses the penalty
    120'
    Stord scorer på straffe!
    Stord 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Simen Grov
    120'
    Mål: Peter Therkildsen
    120'
    Mål: Andreas Brakedal Eide
    120'
    120'
    Stord 3 - 2 FK Haugesund
    Mål: Jone Halleråker Jensen
    120'
    Stord 3 - 3 FK Haugesund
    Mål: Benjamin Tiedemann
    120'
    120'
    Stord 3 - 4 FK Haugesund
    Mål: Thore Pedersen
    120'
    Stord 4 - 4 FK Haugesund
    Mål: Emil Johnsen
    120'
    Stord 4 - 5 FK Haugesund
    Mål: Mathias Tjoland
    120'
    Stord 5 - 5 FK Haugesund
    120'
    Stord 5 - 6 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Gunnarshaug
    120'
    Stord 6 - 6 FK Haugesund
    Mål: Mika André Agasøster Rinne
    120'
    120'
    Stord 7 - 6 FK Haugesund
    Mål: Jonas Habbestad Gjerde
    120'
    120'
    Har du sett?! 3. divisjonslaget Stord slår FKH i cupen! For en cupbombe! Debutant(!) Jonas Habbestad Gjerde den store helten for Stord! FKH ledet altså 2-0, men hjemmelaget hentet inn ledelsen og utlignet til 2-2 på overtid. Dermed ble det ekstraomganger, men etter to målløse 15-minuttere, var det altså Stord som trakk det lengste strået på straffer. FKH blir dermed det første laget på de to øverste nivåene i Norge som ryker ut av NM.