0-4
0-5
1 750
1 914

Hei og velkommen til 4.runde i NM for herrer mellom Stjørdals-Blink og Vålerenga.
    La oss ta en titt på lagenes vei til 4. runde av cupen. Stjørdals-Blink har hatt litt av et eventyr til nå. 2. divisjonslaget slo Rana i første runde, før både Ull/Kisa og Rosenborg har blitt sendt ut av de rødkledde på M.U.S stadion. Så får vi se om eventyret fortsetter, eller tar slutt i kveld når Vålerenga kommer på besøk.
    Vålerengas vei til 4. runde har bestått av å først slå ut Råde, før det ble et hett byderby mot erkerivalen Lyn. Det skulle ta 86. spilleminutter før Mohamed Ofkir avgjorde kampen for de mørkeblå i byderbyet. Enga tok seg til 4. runde med å enkelt slå Sotra 2-0.
    Blink har siden de slo Ull/Kisa i forrige runde av cupen spilt tre kamper i serien. Et uavgjort og to tap er hjemmelagets inngang til dagens cupkamp. Det man også kan bite seg i, er at kaptein Rasmus Sandberg er ikke tilgjengelig til dagens kamp. Kapteinen er i Norges U21-tropp som spiller siste gruppespillkamp i U21-EM i Romania i kveld.
    Det har skjedd mye på Intility siden Strømsgodset slo Vålerenga 1-0 i starten av juni. Dag-Eilev Fagermo har fått sparken, og siden klubben er på jakt etter ny trener så har klubben fått inn en midlertidig trener. Fagermos tidligere assistenttrener Jan-Frode Nornes. Nornes var så seint som i 2021 hovedtrener til Odd.
    Dette blir Nordnes sin første kamp som hovedtrener for Vålerenga, ettersom klubben fikk innvilget søknaden om å utsette forrige ukes kamp mot Sandefjord ettersom Seedy Jatta og Henrik Heggheim begge representerer Norge i U21-EM. Disse spillerne er fortsatt utilgjengelig for Nornes. Tar også med at Vålerenga solgte Odin Thiago Holm til Celtic forrige uke. Dermed blir det spennende å se hvordan formasjon Vålerenga kommer ut i, og med hvilke spillere.
    Da er lagene klare! Stjørdals-Blink gjør tre endringer på laget som tapte 4-2 mot Alta i helga. Jonas André Strand, Robin Johansen Hermanstad og Eirik Soleim Brennhaugen kommer inn for Jarl Magnus Knutsen, Tage Haukeberg og Adrian Solberg. Vålerenga virker å spille med sine beste menn, men grunnet forfall på grunn av ulike landslag, og salg av midtbanejuvelen Thiago Holm gjør bortelaget fem endringer på laget. Jacob Storevik, Aleksander Kjelsen, Vegar Eggen Hedenstad, Fredrik Oldrup Jensen og Torgeir Børven erstatter Magnus Sjøeng, Stefan Strandberg, Henrik Heggheim, Seedy Jaata, og Odin Thiago Holm.
    Sola glinser på M.U.S stadion, og det snakkes nå om at over 2000 solgte billetter i dag. Det vil bety publikumsrekord på stadion! Det går dermed mot litt av en cupfest her i dag!
    Dommer venter med å blåse i gang kampen. Ser ut til å være noe problemer med målnettet, som må løses før kampen sparkes i gang.
    Der er vi klare!
    0'
    Vålerenga sparker i gang denne cupkampen.
    0'
    Allerede etter 20 sekunder treffer Enga stolpen! En lang pasning inn mot Ofkir. Han skyter ballen i nærmeste stolpe, og ut. Svakt forsvarspill av Rolstad som ikke følger i bakrommet.
    0'
    Slås inn i boksen , men heades ut
    2'
    Vålerenga spiller Blink tett og lavt. Et forventet kampbilde som man kunne forvente seg.
    5'
    Hjørnespark til Vålerenga
    5'
    Mål for Vålerenga!
    Stjørdals/Blink 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Aleksander Hammer Kjelsen
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Unggutten sender Enga tidlig i ledelsen. Midtstopperen header ballen via tverrligger, og ned i mål. Henrik Bjørdal slår inn fra venstresiden, og finner stopperen. Ser nesten ut som at unggutten ikke får med seg at ballen lander på hodet hans, men ballen uansett i mål!
    5'
    Vålerenga forsetter å kjøre på mot Blinks mål, etter å ha fått den starten de ønsket seg
    8'
    Blink kommer til sin første sjanse. Kleppo Vangen får vendt opp, og skyter ballen noen meter til venstre for Storeviks mål.
    10'
    Etter et innlegg av Bartel ender det med en corner for hjemmelaget.
    14'
    Innlegget til Fossli blir headet unna av Enga forsvaret, og til ny corner.
    15'
    Venstrebacken prøver å skru ballen rett i mål. Slår ballen over nettaket
    15'
    Den sjansen er stor! Godt slått corner av Gløsen, som lander på Fossli. Bare meter fra mål header spissen ballen over mål. Blink henger godt med i kampen nå!
    16'
    Annullert mål for Stjørdals/Blink - stillingen er fremdeles 0 - 1
    Andreas Fossli fikk mål annulert
    Fossli tror han sender M.U.S stadion til himmels, men det viser seg han er noen meter i offside når han mottar ballen fra Kleppo Vangen som fint drar seg fri før han slipper pasningen til spissen.
    20'
    Nå skjer det mye! Enga går rett i angrep, og Håkans er i bakrommet av Bartel. Ur kommer ut, og plukker ballen fra finnen. Både Ur og Håkans blir liggende nede, men kommer seg opp igjen.
    24'
    Verdt å merke seg at Blink ikke har noen reservekeeper på benken i dag! Så det er ekstra viktig at det skal gå fint med Blink-keeper Ur.
    25'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Daniel Håkans
    Finnen er nødt til å gi seg etter smellen med Ur tidligere i kampen.
    25'
    Offside for Vålerenga
    27'
    Kampbilde nå er mye veksling av hvem som holder på ballen uten at det skapes noe særlig til sjanser.
    29'
    Nok en gang prøver Bartel å legge inn i boks, men Enga header ballen enkelt unna.
    29'
    Den er tight! Thorvaldsen blir slått nesten alene igjennom, men det blåses av for offside. Så ikke helt rett ut den avgjørelsen.
    30'
    Vålerenga med mye trilling av ball ved midtstreken nå.
    34'
    Speaker kan også nå røpe at det er 1633 tilskuere på kamp i dag! Det er ny publikumsrekord på M.U.S Stadion!
    35'
    Slås inn av Hedenstad. Stusses videre av Oldrup Jensen, og ballen treffer ryggen til Blink-spiller og ut til ny corner.
    37'
    Klareres på første stolpe.
    37'
    Blink har ikke tatt vare på frisparkene de har fått. Gløsen slår ballen høyt og bak i boksen, men headingen til Fossli er svak og triller ut til 5-meter for bortelaget.
    40'
    Bedre slått. Etter litt dueller får Riisnæs headet ballen i bakrom. Blink slår ballen ut til corner.
    42'
    Igjen slås corneren på første stolpe, men Blink får kontroll på ballen.
    42'
    Stjørdals/Blink 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Fredrik Oldrup Jensen
    Målgivende: Simen Juklerød
    Oldrup Jensen dobler bortelagets ledelse! Et veldig godt innlegg av Juklerød finner stopper Oldrup Jensen som får en enkel jobb med å heade ballen fint i lengste stolpe. Dermed har begge midtstopperne til Vålerenga tegnet seg på scoringslista.
    44'
    Frispark
    45'
    45'+2
    Lagene går dermed inn til pause på stillingen 0-2. Vålerenga hadde sikkert et stort ønske om ta ledelsen tidlig. Det sørget unggutten Kjelsen for! Etter 0-1 kom Blink mer og mer inn i kampen. Men med at Blink misbrukte flere sjanser, så blir det vanskelig å hamre opp med Eliteserie-motstand. Det hjalp ikke når det like før pause glapp i Blink-forsvaret når Oldrup Jensen satte inn 2-0 for bortelaget. Så er det bare å se om Blink kan snu dette i andre omgang!
    45'
    Fossli sparker i gang andre omgang!
    45'
    For å holde liv i denne kampen er Blink nødt til å få en redusering tidligst mulig! Vålerenga virker veldig komfortable med hvordan kampbildet er nå.
    47'
    Dømmes frispark til Vålerenga etter holding i boks.
    48'
    Frispark
    50'
    Klareres ut av boks. Juklerød før til slutt ballen tilbake. Får ny corner.
    50'
    Ballen er fri i boks, men Fossli får banket ballen vekk fra mål
    50'
    Gult kort til Vålerenga
    Torgeir Børven
    Hermandstad drar seg fint forbi en Vif-spiller, før Børven feller vingen.
    52'
    Ofkir bryter fint, og tar med seg ballen på en kontroll. Han har med seg Thorvaldsen som til slutt får ballen på venstresiden. Langs bakken skyter han ballen i nærmeste stolpe, og ut! Nærme 3-0 nå!
    55'
    Nok engang hjelper treverket Blink! Hedenstad kommer på et fint overlap. Backen slår et perfekt innlegg til Børven som skyter ballen i tverrliggeren og ut. Riisnes header returen utenfor mål.
    55'
    Vålerenga-spillerne spiller mye rundt egen banehalvdel. Akkurat nå ser flere Blink-spillere helt tomme for krefter. Kanskje er det en ukjent cuphelt på Blinks benk som er løsningen.
    60'
    Henrik Bjørdal får skutt 17-18 meter fra mål, men bredsider ballen ut til femmeter.
    62'
    Spillerbytte - Stjørdals/Blink
    Inn: Johann Kosberg
    Ut: Jonas André Strand
    63'
    63'
    Stølan går for det store. Først vinner han ballen tilbake, før han fra ca.25 meter banker han ballen noen meter over mål.
    65'
    Inn: Leonard Zuta
    Ut: Simen Juklerød
    65'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Mohamed Ofkir
    65'
    Stjørdals/Blink 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Magnus Riisnæs
    Et fantastisk angrep avsluttes av Riisnæs. Riisnæs finner først Bjørdal inne i Blinks 16-meter. Bjørdal kommer så med en lekker detalj når han flikker ballen tilbake til Riisnæs. Riisnæs runder så av Blink-forsvaret, også keeper Ur før han enkelt kan sette inn 3-0 i det åpne målet. Nå skal denne kampen være avgjort.
    66'
    Inn: Magnus Hammerås
    Ut: Andreas Fossli
    70'
    Inn: Jarl Magnus Knutsen
    Ut: Oskar Stølan
    71'
    Vålerenga fortsetter å angripe Blinks mål. Innbytter Dicko Eng utfordrer på høyreside, før han får skutt. Ballen går midt på Ur.
    72'
    Innlegget går hele veien til Storeviks hansker. Enkel jobb for keeperen.
    72'
    Denne gangen er det Petter Strand sin tur å skyte i stolpen! Midtbaneankeret banker til fra ca.17-18 meter. Ballen går i nærmeste stolpe, og ut.
    75'
    Stjørdals/Blink 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Torgeir Børven
    Målgivende: Filip Thorvaldsen
    Børven sender Enga opp i 4-0! Strand tar med seg ballen inn i Blinks 16-meter. Han finner Thorvaldsen. Unggutten slår en perfekt pasning til Børven som enkelt kan sette inn Vålerengas fjerde for kvelden.
    75'
    Inn: Vitinho
    Ut: Magnus Riisnæs
    78'
    Inn: Stian Sjøvold
    Ut: Petter Strand
    79'
    Inn: Benjamin Feldt
    Ut: Erling Kleppo Vangen
    79'
    Inn: Joakim Fiskvik
    Ut: Robin Hermanstad
    79'
    Med ti minutter igjen av denne kampen, så velger begge lag å sette inn på unggutter. Sjøvold Thorstensen kommer blant annet inn til sin senior-debut for Vålerenga.
    82'
    Lothe vinner ballen på midtstreken, og Blink får kontret. Lothe tar med seg Bartel ute på venstresiden. Bartel kommer til en avslutning på mål, men Storevik redder den.
    84'
    Stjørdals/Blink 0 - 5 Vålerenga
    Mål: Henrik Bjørdal
    Målgivende: Jacob Dicko Eng
    Bjørdal legger på til 5-0! Først blir Børvens skuddforsøk blokkert. Vålerenga står høyt, og vinner ballen raskt tilbake. Dicko Eng slår ballen ut til Bjørdal. Midtbanespilleren triller ballen fint i det lengste hjørnet. Nå er det ingen tvil om at Vålerenga er videre til neste runde av cupen!