4-2

Ble dekket av VG Sporten

Velkommen til kveldens livedekning av kampen mellom Stabæk og Vålerenga.
    0'
    Det ville vært en overdrivelse å si at det er to formlag som møtes her. Lagene har en seier på de siste syv kampene og Stabæk er nummer ni på tabellen, Vålerenga nummer tolv.
    0'
    Stabæk er tvunget til å gjøre et keeperbytte. Sayouba skadet seg i kampen mot Kristiansund sist, Alvbåge får dermed sin eliteseriedebut.
    0'
    Bæringene legger er også tilbake til fire forsvarsspillere, etter et mislykket grep med bare tre forsvarere i forrige kamp.
    0'
    Vi merker oss også at blant VIFs reserver finner vi Bilal Njie, lillebroren til Stabæk-kant Moussa.
    0'
    Da er vi i gang.
    1'
    Vålerenga har prøvd å sette litt preg på kampen fra start. Men det har vært oppstykket og lite finspill i starten.
    4'
    Stor Stabæk-sjanse!! Innlegg fra høyresiden, på bakerste stolpe venter Njie som klarer å skyter ballen utenfor fra ca. seks meter.
    6'
    Nå svinger det her. Ballen lander hos Berntsen i feltet som klemmer til på halvspretten - langt over mål.
    7'
    Stabæk får frispark i god posisjon. Ved hjørnet av 16-meteren.
    10'
    Arctander Moe slår inn, men Kwarasey bokser unna.
    11'
    Vif header unna i første omgang. I returrommet venter Tortol Lumanza Lembi, men hans volleyskudd går også langt over målet.
    13'
    Vif kommer på et godt angrep. Fridjonsson vil skyte på ca. 20 meter - skuddet blokkeres av Skjønsberg.
    18'
    Stabæk og Njie har hatt kampens største og eneste sjanse til nå. Ellers har det vært litt trått i dette lokaloppgjøret, begge lag er godt organisert og gjør det vanskelig for hverandre.
    21'
    Hernandez roter vekk ballen på egen halvdel. Mannen fra Venezuela klarer dog å rette opp feilen igjen når han snapper ballen fra Ejuke inne i 16-meteren.
    28'
    God VIF-mulighet! Ejuke får ballen i skuddposisjon like utenfor 16-meteren, Skjønsberg kaster seg inn og blokkerer forsøket.
    29'
    Kort variant som hjemmelaget roter vekk.
    31'
    Lumanza med en helt strålende pasning i bakrommet mot Ohi. Kwarasey kommer akkurat tidsnok ut og tar ballen fra spissen.
    32'
    Stor mulighet for Stabæk!! Litt klabb og babb i feltet før ballen lander rett foran Brochmann fem meter fra mål. Kjelsrud Johansen kaster seg frem med en meget viktig blokkering.
    34'
    Så kommer VIF. Alvbåge gir retur på et skudd, men Stabæk får avverget.
    35'
    Så er det Stabæk sin tur. Njie slår inn foran mål og ballen triller forbi Ohi og hele målet til Kwarasey.
    36'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Christian Grindheim
    Wow! For et mål av veteranen. Det kommer på et frispark, 18-19 meter fra mål. Grindheim skrur ballen rett opp i krysset. Utsøkt!!
    37'
    Stabæk prøver seg med et ambisiøst veggspill inne i 16-meteren til gjestene, men det er altfor trangt sentralt i Vif-forsvaret.
    43'
    Stabæk 0 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Henrik Kjelsrud Johansen
    Kapteinen gjør det igjen!! Det kommer et langt oppspill mot Kjelsrud Johansen, han header ballen ned til Grindheim som lar ballen sprette før han klemmer til rett i kassen. Nok en pen scoring av Grindheim.
    45'
    45'
    Pause. Dobbel Grindheim har sørget for action på Nadderud i første omgang.
    45'
    Stabæk startet best og hadde et par gode muligheter. Men så har Grindheim levert to susere som gir VIF et meget pent utgangspunkt for resten av kampen. Det spørs om Stabæk klarer å komme tilbake fra dette.
    45'
    46'
    Njie drar seg inn i feltet og kommer til avslutning - i nettveggen.
    49'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Franck Boli
    Ut: Ahmed El Amrani
    46'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Ohi snapper opp en retur i feltet, han drar vekk en Vif-spiller før han dunker ballen i mål. Nå får vi en spennende siste halvtime.
    57'
    Ohi går ned i feltet, hjemmefansen vil ha straffespark, men dommer er ikke enig.
    58'
    Ser ut som reduseringen har gitt bæringene en del energi.
    58'
    Stabæk 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Tortol Lumanza
    Målgivende: Jeppe Moe
    Genialt frispark-trekk. VIF sover. Og frisparket blir slått rett til Lumanza som sklir ballen rundt Kwarasey fra skrått hold. God prestasjon!
    60'
    For en kamp vi har fått! Det så mørkt ut for Stabæk da lagene gikk til pause, men de har vært sprudlende etter sidebytte.
    61'
    For en sjanse!! Ballen slås perfekt inn fra venstre, foran mål venter Boli, dessverre for Stabæk mangler han kun noen centimetere fra å sette inn 3-2.
    63'
    Gult kort til Vålerenga
    Robert Lundstrom
    59'
    Gult kort til Stabæk
    Ronald Hernández
    65'
    Daniel Berntsen
    Stopper en kontring og får gult kort. Må stå over neste kamp.
    66'
    Vif skriker på straffespark etter en hands-situasjon inne i 16-meteren. Dommeren sier nei, og TV-bildene viser nok at det var en riktig avgjørelse.
    67'
    Kontroversiell situasjon! Ohi kommer alene med Kwarasey og går i bakken. Dommeren gir spissen gult kort for filming i stedet for straffespark. Det skjønner han lite av. Reprisene viser at det er kontakt mellom de to spillerne, men kanskje falt Ohi litt lett?
    72'
    Det er Stabæk som presser på og er nærmest et vinnermål her akkurat nå.
    75'
    Stabæk 3 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Snuoperasjonen er komplett!! Vetlesen med nydelig forarbeid når han vender vekk to forsvarere, så legger han hardt inn foran mål og der sklir Ohi inn 3-2. Meget sterkt av Stabæk.
    76'
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    Målscoreren må ut med skade etter målet. Mulig han pådro seg en strekk i avslutningsøyeblikket?
    78'
    Franc Boli tråkler seg nesten helt frem til mål. Tollås Nation kommer inn og avverger i det han skal avslutte.
    79'
    Stabæk 4 - 2 Vålerenga
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Tonny Brochmann
    Vålerenga har kollapset totalt!! Meget bra kombinasjonsspill av Stabæk, Brochmann spiller fri Boli som er iskald med Kwarasey.
    82'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Chidera Ejuke
    Lillebroren til Stabæks Moussa får altså sin eliteseriedebut.
    87'
    Juklerød er fri fra venstre, men innlegget går gjennom hele feltet.
    86'
    Inn: Abdisalam Ibrahim
    Ut: Daniel Berntsen
    74'
    Nok en gigantsjanse til Stabæk. Brochmann får brenne til inne i feltet - rett på Kwarasey.
    87'
    Brang! Fridjonsson klemmer til fra 25 meter - han treffer tverrliggeren.
    89'
    Inn: Rubio Rubin
    Ut: Tonny Brochmann
    90'
    Det legges til fire minutter.
    89'
    4043 tilskuere på Nadderud i kveld.
    90'
    Da en denne elleville kampen over. Vålerenga kollapser totalt og slipper inn fire mål i andre omgang. Hvordan klarte de å rote vekk dette?