1-0
1-1
Johnson87' (Str.)

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til denne livedekningen av Stabæks viktige hjemmekamp mot Vålerenga, som åpner den 25. runden i Eliteserien!
    Vi har fått dagens lagoppstillinger ...
    STABÆK (4-4-2): Marcus Sandberg - Ronald Hernandez, Andreas Hanche-Olsen (K), Daniel Granli, Jeppe Moe - John Hou Sæter, Tobias Børkeeiet, Aboubakar Keita, Moussa Njie - (Bi Sylvestre) Franck (Fortune) Boli, Ohi Omoijuanfo.
    Vadim Demidov sliter med en smell i leggen og kom ikke lengre enn til benken for Henning Berg. I tillegg er kortsankeren Hugo Vetlesen utilgjengelig med seks gule, hans andre suspensjon for gule kort denne sesongen. Han og Steinar Strømnes er det to som går ut siden 3-2-tapet for Lillestrøm forrige helg.
    VÅLERENGA (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Jonathan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Samuel Adegkugbe - Mohammed Abu, Daniel Fredheim Holm - Chidera Ejuke, Magnus Grødem, Bård Finne - Sam Johnson.
    Ronny Deila gjør kun én endring fra laget som slo Start 3-2 forrige helg. Erik Israelsson er ikke med i troppen, og ble erstattet av Magnus Grødem.
    Ellers er det verdt å merke seg at Stabæk har den ferskeste historikken på sin side - de tre siste hjemmekampene har de vunnet. Og en seier nå hadde kommet godt med, for tapet for Lillestrøm sendte dem ned på kvalifiseringsplass ...
    Vålerenga slo på sin side tilbake etter en mager periode resultatmessig med en dramatisk 3-2-seier over Start forrige helg og klatret opp til sjetteplass.
    Kanskje enda mer gledelig for Vålerenga-fansen, er nok det faktum at nøkkelspilleren Mohammed Abu har meldt permanent overgang til klubben og signerte en treårskontrakt tidligere denne uken.
    Abu har vanvittige 6,67 i snitt på VG-børsen siden sin ankomst i sommer - soleklart best av alle som har registrert en karakter denne sesongen. Til sammenligning har Etzaz Hussain, som er best av alle med ti kamper eller mer, 5,73 i snitt.
    Tom Harald Hagen er dagens dommer. Og vi gleder oss veldig til avspark i denne 25. serierunden.
    Lagene er på banen, handshakene er unnagjort ... vi er klare, så klare!
    Stabæk rett i angrep! Njie spiller inn mot Ohi, som får avsluttet - men rett i blokken til Vålerenga. Sæter følger opp, men også hans avslutningsforsøk blir blokkert av et oppofrende hjemmelag. Flott start på kampen!
    2'
    Boli! Moes innlegg er godt, men Vålerenga-forsvaret sover fullstendig og Larsen er på bærtur. Så på bærtur at Boli blir overrasket over å få ballen til seg, som gjør at han ikke får avsluttet. Kaos i Vålerenga-forsvaret her i starten.
    3'
    Moussa Njie har gått for tidlig og blir avvinket for offside.
    3'
    Vålerengas førte angrepsforsøk fisler ut i ingenting når Grødem jobber hardt for å holde ballen i spill, men ender opp med å miste den.
    4'
    Abu går i bakken i duell med Ohi og får frispark.
    4'
    Like etter er Abu synderen når han legger Boli i bakken. Frispark til hjemmelaget på om laget 30 meters hold.
    5'
    Moe løfter inn - men Enga får stanget unna og kan kontre!
    5'
    BÅRD FINNE I STOLPEN! Ronald Hernandez er klønete og mister ballen, Sam Johnson fører an kontringen og spiller perfekt gjennom til Finne. Han avslutter kontant med venstre - på innsiden av stolpen og tilbake i de takknemlige klypene til Marcus Sandberg!
    6'
    Finne går på skudd igjen, denne gangen rett i klypene på Sandberg - uten å gå via stolpen.
    7'
    Småpanisk i Stabæk-forsvaret når Keita mister ballen i farlig posisjon, men de får til slutt beinet unna.
    8'
    Boli blir felt igjen, denne gangen av Fredheim Holm, og får frispark midt på banen.
    8'
    Felipe Carvalho sover og gir Boli en mulighet, men når Sæter skal slå inn, blir det svakt og rett i førsteforsvarer.
    9'
    Bård Finne spiller Adegkugbe opp til en fin innleggsposisjon, men backens innlegg er helt bak mål - bokstavelig talt.
    10'
    Flotte kombinasjoner! Ejuke og Grødem spiller en lekker vegg, men førstnevnte er ute av balanse når han skal fyre av og skuddet blir barnemat for Sandberg.
    11'
    Giftig angrep av Stabæk, men Njies innlegg fra sin venstrekant er en halvmeter for langt fram for Boli.
    12'
    Igjen er Stabæk hissige på midtbane og finner ballen fra Holm, Njie blir spilt gjennom i duell med Nouri - men backen får kastet seg inn og stoppet vingen!
    14'
    Nouri fikk en smell i taklingsøyeblikket der. Ser ut til at han kan fortsette, selv om han halter litt.
    14'
    Grødem! Midtbanespilleren spiller fint vegg igjen, denne gangen med Johnson, men avslutningen er impotent og lett for Sandberg - nok en gang. Foruten Finnes stolpeskudd for ti minutter siden, har gjestene fyrt med løskrutt her.
    15'
    Vålerenga har en god mulighet med fire mot fire, men Grødem nøler og pasningen gjennom mot Johnson er svak. Men de vinner likevel et hjørnespark.
    17'
    Gjennom hele feltet! Ballen spretter i bakken tre meter fra mål, men ingen Vålerenga-spillere er på pletten for å styre ballen i mål.
    17'
    Frispark til Njie i duell med Nouri. Sistnevnte river til slutt Stabæk-vingen over ende.
    18'
    Sterkt av Ohi! Spissen brøyter seg gjennom Vålerenga-forsvaret, men Carvalho er først på innlegget langs bakken. Godt lest av stopperen.
    19'
    Nesten-sjanse for Ohi igjen! Moe trer ballen lekkert gjennom til nummer 99, men spissen får ikke justert kroppen nok til å komme til en ordentlig avslutning.
    20'
    Keita lurer unna Grødem, men får frispark etter en feilpasning. Reprisene viser at Keita sparker i bakken og ikke skulle hatt noe frispark i den situasjonen.
    21'
    Bård Finne kommer i en 1-mot-1-situasjon med Hernandez, og backen stjeler ballen lett som bare det - til enorm jubel fra hjemmefansen.
    22'
    Finne lykkes bedre denne gangen og får slått et godt innlegg, men Granli stusser den ut til corner. Sam Johnson var eneste VIF-spiller i feltet.
    23'
    Stabæk får stanget unna Holms corner.
    24'
    Grødem fyrer av igjen! Fra om lag tjue meter får han godt treff, men Sandberg stopper sin tidligere lagkamerat. Gjestene får en corner.
    26'
    Bård Finne(r) ingen medspillere, men VIF får en ny corner.
    26'
    Denne gangen stanger Keita unna corneren fra Holm.
    26'
    Stabæk legger an til en farlig kontringsmulighet, men Keitas pasning blir dyktig brutt av Abu! For en viktig blokkering av midtbanespilleren.
    27'
    Keita er for aggressiv mot Ejuke og lager frispark midt på banen. Sistnevnte får en liten kakk på hælen.
    28'
    Ejuke har mange alternativer, deriblant Nouri til høyre, men han går i stedet på skudd! Et par meter over mål.
    29'
    Boli får frispark i duell med Carvalho. Mye muskel i den kampen.
    29'
    Moes innlegg søker etter Boli, men Nouri vinner duellen og stanger ut til kast.
    30'
    Nesten for Vålerenga! Keita mister ballen dypt inne på egen halvdel, men Grødems innlegg blir bokset unna av Sandberg. Corner.
    32'
    Hanche-Olsen stanger unna til Abu, som går på skudd - rett i klypene til Sandberg.
    32'
    Andreas Hanche-Olsen starter sin første kamp på over to måneder, men er stadig kaptein. Han starter først og fremst grunnet skader på sine kolleger, så han har falt bakover i rekken denne sesongen.
    34'
    Finne er i offside og Stabæk får frispark.
    34'
    Nytt frispark, denne gangen til Abu. John Hou Sæter er synderen.
    35'
    Boli får ballen delvis rettvendt i sekstenmeteren, men Carvalho stopper ham med en voldsomt sterk takling! Strålende stopperspill nok en gang.
    36'
    Keita meier ned Abu bakfra og lager frispark. Sistnevnte ser tydelig misfornøyd ut med alle taklingene han har fått mot seg så langt.
    36'
    Stabæk forsøker seg på tre ulike avslutninger, men alle tre avsluttere er ute av balanse eller rett og slett impotente. Lett for Vålerenga å blokkere.
    38'
    Sam Johnson går ned i feltet etter en duell med Granli, men dommer Hagen er ikke i nærheten av å blåse straffe på den.
    39'
    Pang! Grødem spiller Finne opp til en god avslutningsposisjon, men ballen går himmelhøyt over etter en tøff duell med Keita.
    40'
    Keita lager frispark igjen, når han river ned Holm. Får beskjed av Hagen om å roe seg ned - han har laget en del frispark nå.
    40'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Jeppe Moe
    HAN GJØR DET IGJEN! FRANCK BOLI SENDER STABÆK I LEDELSEN! Helt ute på sin backposisjon, meier Jeppe Moe ballen i bakrommet. Der er Boli, som demper ballen på låret og setter den mellom beina på Larsen Kwarasey! Men det var ikke spesielt solid markeringsspill av Fredheim Holm ...
    41'
    Med det er Boli oppe på 14 scoringer i Eliteserien - samme antall som sesongens til nå suverene toppscorer, Marcus Pedersen!
    43'
    Aboubakar Keita er ute på sidelinjen og har fått en smell. Ikke rart - han har vært involvert i flere og tøffere dueller enn de fleste.
    43'
    Franck Boli har nå scoret fem mål på de siste tre kampene.
    45'
    Gjestene vinner en corner.
    45'+1
    Keita, som er på banen igjen, stanger ut til ny corner.
    45'+1
    Keita stanger ut igjen. På tide å sikte på noen andre?
    45'+1
    Stabæk får frispark i egen boks - og det er nok det siste som skjer i denne omgangen.
    45'+2
    - Offensivt må vi være mer distinkte på den siste tredjedelen, sier Ronny Deila til Eurosport i pausen.
    46'
    For øvrig til den samme reporteren som han hadde en liten utblåsning mot etter kampen mot Start, Susanne Jørstad Wergeland.
    46'
    Johnson vinner frispark på midtbanestreken.
    47'
    BOLI SNUSER FORAN MÅL! Njie blir spilt opp i en god kontringsmulighet, han parkerer Nation lett som bare det og spiller inn mot Boli, men spissen får ballen litt bak seg og klarer ikke styre den mot mål! God mulighet.
    49'
    Finne er på feil side og blir avvinket for offside.
    49'
    Mye feilpasninger midt i banen her nå.
    51'
    En fin langpasning har retning mot Finne, men Hernandez får brutt og nikket inn til Sandberg.
    51'
    Nær for Stabæk! Njie spilles fint gjennom av Ohi, men innlegget mot Boli går rett i favnen til Larsen Kwarasey.
    52'
    Nouri dytter Njie og lager frispark.
    52'
    Boli vinner frispark denne gangen, i duell med Carvalho.
    54'
    Hou Sæter blir spilt fri til en god innleggsposisjon, men innlegget går over alle og ut til kast på motsatt side. Ikke hatt sin beste kamp, dagens for anledningen høyrekant.
    55'
    Jeppe Moe blir taklet over ende av Grødem og får frispark.
    55'
    Stabæk triller ball nå, forståelig nok fornøyde med tingenes tilstand.
    57'
    Moe forsøker en langpasning mot Boli, den samme kombinasjonen som førte til ledermålet, men denne gangen er ikke spissen langt nok fremme.
    58'
    Nesten for Johnson! Men han får ikke nådd frem til innlegget fra Ejuke. God mulighet.
    58'
    Hagen gir et frispark til Stabæk og Hernandez. Så billig ut.
    59'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Chidera Ejuke
    61'
    Moe forsøker Boli igjen, men denne gangen går pasningen forbi alle.
    62'
    Dønnums første involvering er å lage frispark i duell med Moe.
    63'
    Nydelig arbeid av Abu, som drar av Keita og spiller perfekt gjennom til Johnson. Granli får beinet innlegget ut til kast.
    64'
    Og det påfølgende kastet gir en corner til gjestene.
    64'
    Stanges unna av Ohi.
    65'
    Stabæk forsøker å kontre, men Dønnum kaster seg inn og blokkerer muligheten fint. Men like etter får han en smell i korsryggen - og blir liggende.
    65'
    Ser ut til at innbytteren biter tennene sammen og kan fortsette dette.
    66'
    Grødum mister ballen på egen halvdel i duell med Ohi, men vinner frispark. Så ut til at Ohi ikke gjorde noe galt der.
    66'
    Abu går på skudd! Han bryter en svak pasning fra Hanche-Olsen, men avslutninger er ikke hans beste kvalitet - rett på Sandberg.
    67'
    Holm går på skudd! Men den går rett i en offsideplassert Bård Finne.
    68'
    Hagen blåser av når Ohi ligger med en smell i sitt venstre, gigantiske lår. Jeg tipper opp mot 200 kilo i knebøy på de beina der.
    69'
    Nydelig pasning av Moe! Spiller gjennom Hou Sæter, som forsøker å slå inn - rett i Larsen Kwarasey, og sist i Sæter før den går over dødlinja.
    71'
    Sam Johnson er i offsideposisjon når Abu slår godt inn.
    71'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Magnus Grødem
    72'
    Boli klarer nesten å finne Njie, men Kwarasey er offensivt ute og får brutt.
    73'
    Børkeeiet er altfor sen inn i Abu og lager et klart frispark midt i banen.
    73'
    Et lite kvarter er igjen her. Et langt kvarter for Stabæk, som med seier tar et midlertidig steg opp på trygg grunn!
    75'
    Olé! Nouri drar en lekker tunell på Njie, men Hanche-Olsen sikrer og beiner unna.
    76'
    Nesten for Johnson! Børkeeiets klarering går rett opp i luften, og Nation sparker vekk ballen fra Johnsons ventende skuttfot! Det kunne blitt farlig.
    77'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Emil Bohinen
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    Ohi må gi seg her. Sønnen til Lars Bohinen kommer inn.
    78'
    I TVERRLIGGEREN FRA HORN MYHRE! Granlis klarering er svak, Johnson får slått inn til Myhre - som lekker demper på låret. Men skuddet på volley går på oversiden av tverrliggeren og ut!
    80'
    Kjempesmell mellom Boli og Carvalho, sistnevnte får et soleklart frispark.
    81'
    Gult kort til Stabæk
    Franck Boli
    81'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Amin Nouri
    83'
    Boli virker ikke nevneverdig preget av å ha gult kort og lager frispark i duell med Fredheim Holm. Terrier.
    84'
    Finne forsøker å kombinere med Johnson, men har gått i offside.
    86'
    Keita lager frispark denne gang, i duell med Carvalho - som også har fått hard medfart i denne kampen.
    86'
    Aboubakar Keita
    Dagens klareste søknad.
    86'
    STRAFFE TIL VÅLERENGA! HERNANDEZ FELLER DØNNUM OG HAGEN PEKER PÅ STRAFFEMERKET!
    87'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Stabæk 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Sam Johnson
    KONTANT I MÅL! Sam Johnsons ellevte scoring for sesongen er udiskutabelt, Sandberg går til venstre, ballen til høyre - og Vålerenga har utlignet.
    87'
    Den svir nok for Stabæk!
    88'
    Hjemmelaget vil ha straffe! Bohinen går i bakken etter en skubb fra Fredheim Holm, men Tom Harald Hagen veiver det unna.
    90'
    Fem minutter er lagt til.
    90'+1
    Abu forsøker å tre gjennom Finne, men Sandberg er ute på ekte Neuer-vis og sklir ballen unna.
    90'+1
    Johnson går på skudd, men den sklir av foten og går håpløst langt utenfor.
    90'+2
    Dønnum river ned Moe og lager et kjempefrispark midt på banen.
    90'+2
    Gult kort til Vålerenga
    Aron Dønnum
    Dønnum er sint som et lemen - men tilsynelatende uten grunn.
    90'+2
    Moe får frispark igjen, igjen i duell med Dønnum.
    90'+4
    Stabæk sender frem mange spillere.
    90'+4
    Moe kommer til dødlinja og får slått inn, men Nation beiner unna.
    90'+5
    Dønnum! Horn Myhre fosser frem og Vålerenga er i overtall, men Dønnums avslutning går over og utenfor mål.