Stabæk (4-4-2): Alvbåge - Hernandez, Skjønsberg, Hanche-Olsen, Moe - Brochmann, Lumanza, Sæter, Brynhildsen - Ohi, Boli
    0'
    Sogndal (3-5-2): Dyngeland - Hovland, Wæhler, Steiring - Teniste, Birkelund, Utvik, Schulze, Rindarøy - Ramsland, Mandic
    0'
    Lagene er på vei inn på banen. Kampen blir Skjønsbergs siste på Nadderud, før Stabæk avslutter borte mot Viking.
    0'
    Men først er det Sogndal som gjester Nadderud, i desperat poengjakt for å henge med Aalesund.
    0'
    Stabæk triller ball i åpningen. Sogndal legger seg dypt.
    2'
    Corner for Stabæk.
    5'
    Sæter med en kort variant.
    5'
    Det påfølgende innlegget er grusomt dårlig. Langt over dødlinjen.
    5'
    Stor sjanse til Sogndal og Ramsland! Utvik slår en nydelig ball frem på kanten og innlegget havner hos Ramsland foran mål. Men keeper gjør seg stor og stopper avslutningen fra kloss hold. Kunne stått 1-0 der.
    7'
    Ny corner for Stabæk.
    8'
    Keeper kommer ut og fanger ned ballen. Enkelt.
    9'
    Corner for Sogndal i motsatt ende.
    9'
    Stanges ut umiddelbart.
    9'
    Godt innlegg fra Teniste, helt til linjedommer viser at kula har vært over dødlinjen på veien mot hodet til Schulze. Utspill fra mål.
    10'
    Stabæk tar seg god til i oppbygningen av sine angrep.
    12'
    Bendtner har sendt Rosenborg opp i ledelsen. Det betyr at Ohi nå er to mål bak på toppscorerlisten med sine 17 scoringer denne sesongen.
    14'
    Brukbart angrep for Stabæk. Hernandez kommer til et bedre innlegg nå, men Hovland i Sogndal-forsvaret stanger ballen unna.
    18'
    Ny corner for Stabæk. Igjen rydder Sogndal-forsvaret unna.
    20'
    Boli drar seg innover i banen og skyter mot nærmeste stolpe. Men Dyngeland har grei kontroll på skuddet og redder.
    24'
    Gult kort til Sogndal
    Eirik Birkelund
    En skikkelig body-check på Jeppe Moe. Lov i ishockey, ikke greit i fotball. Ser det gule kortet.
    25'
    Stabæk bruker stadig god tid i oppbyggingen.
    28'
    Nesten for Stabæk! Et godt innlegg slås inn fra høyre, men i boksen får gjestene ryddet unna. Stabæk beholder kula.
    28'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Sogndal
    Mål: Ola Brynhildsen
    Målgivende: Tortol Lumanza
    Stabæk går opp i ledelsen! Lumanza slår ballen mot Brynhildsen, som skyter på første. Får ikke noe kjempetreff fra 16 meter, men ballen sniker seg akkurat forbi Dyngeland i Sogndal-buret.
    30'
    Scoring i sin første kamp fra start for 18-åringen Brynhildsen. Blir gratulert av Skjønsberg. To generasjoner Stabæk i skjønn (pun intended) forening.
    33'
    Nytt hjørnespark for Stabæk.
    33'
    Sogndal stanger ut igjen, men Stabæk beholder ballen.
    33'
    STRAFFESPARK til Stabæk! Wæhler er rasende på dommer Hagen. Boli felles av Wæhler.
    34'
    Mathias Dyngeland
    Protesterer.
    35'
    Ohi BOMMER fra 11-meteren! Dyngeland går riktig vei og redder mesterlig!
    36'
    Der kunne Stabæk ha punktert kampen og sendt Ohi én scoring nærmere toppscorertittelen. Men Dyngeland står i veien.
    36'
    Fem minutter igjen til pause. Stabæk har vært det klart beste laget, men leder kun 1-0 etter snaue omgangen.
    40'
    Ramsland avvinkes for offside.
    41'
    Frispark til Sogndal på høyrekanten.
    44'
    Alvbåge bokser unna og i returrommet får Birkelund. Men skuddet går høyt over mål.
    45'
    45'
    Lagene er på banen igjen på Nadderud.
    45'
    Eller, Stabæk er på banen. Kun fire Sogndal-spillere på plass.
    45'
    46'
    Stabæk triller i gang omgang nummer to.
    46'
    Sogndal vinner et kast høyt i banen.
    46'
    Skal kastes inn i feltet her.
    47'
    Tenistes kast nikkes unna av Ohi.
    47'
    Wæhler skyter på returen, men keeper redder.
    47'
    Stabæk roer det ned. Holder ballen i laget.
    48'
    Aalesund ligger også under nå. Godt nytt for Sogndal, som kan passere Aalesund og overta kvalikplassen. Men da må de vinne her i dag, foreløpig ligger de dårlig an til å klare det.
    48'
    Rolig kamp nå. Stabæk triller og driver som de vil, men Sogndal ligger lavt uten å komme opp i press.
    50'
    Tortol Lumanzas pasningsfot er som den deiligste belgiske konfekt. Strør rundt seg med klassepasninger nå, midtbanespilleren.
    51'
    Sogndal virker daffe. Lite intensitet. Ser ikke ut som de kjemper med ryggen mot veggen i nedrykksstriden, men det er altså tilfelle.
    52'
    Skulle Sogndal utligne, vil de være á poeng med Aalesund, men fortsatt bak på færre scorede mål.
    53'
    Jeppe Moe med en hånd oppe i fjeset på en Sogndal-spiller. Frispark for Sogndal inne på egen halvdel.
    54'
    Ohi får skutt fra skrått hold ute til høyre. Treffer ikke godt. Forsøket går langt over.
    56'
    Mål for Sogndal!
    Stabæk 1 - 1 Sogndal
    Mål: Joachim Soltvedt
    Målgivende: Stanisa Mandic
    Innbytteren scorer med en eneste gang! Og for en viktig scoring det kan vise seg å være. Mandic slår et aldeles nydelig innlegg fra høyresiden. Soltvedt kommer på et perfekt timet løp fra venstre, og bredsider inn 1-1.
    56'
    Da er altså Sogndal oppe på 29 poeng. Det samme som Aalesund på kvalikplass. Begge lag har -13 i målforskjell, men AaFK har scoret 34 mål - ett mer enn Sogndals 33.
    60'
    Lumanza forsøker seg fra distanse, men Dyngeland holder enkelt.
    61'
    Brynhildsen forsøker å slå inn fra venstre. Forsøket går i Hovland, tilbake i ham selv og ut til femmeter for Sogndal.
    62'
    Ramsland får ballen i boksen og kunne med fordel klemt skuddet mot mål. Går for et slapt innlegg, som Stabæk klarerer greit. Burde utnyttet den sjansen bedre.
    65'
    Bra skudd fra Sæter! Klemmer til fra distanse, men ballen går like utenfor mål.
    66'
    Skjer lite på Nadderud nå. Stabæk forsøker å tråkle seg gjennom Sogndal-forsvaret, kun med blandet hell.
    71'
    Stor sjanse for Stabæk! Hernandez slår lavt inn i boksen og Wæhler holder på å sette ballen i eget mål. Stryker tverrliggeren på vei ut til corner.
    74'
    Får ingenting ut av den.
    74'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Markus Brændsrød
    Ut: Martin Ramsland
    78'
    Stanisa Mandic
    84'
    Boli med en kjempesjanse! Ballen vippes igjennom til spissen, som bryster ballen over Steiring før han avslutter. Forarbeidet er i verdensklasse, men avslutningen går like utenfor. Nesten at hjemmelaget avgjorde kampen der.