2-2
102
88

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Røa fra Nadderud stadion!
    Dagens hjemmelag ligger på en sikker 5. plass idet vi nærmer oss slutten av Toppserien 2023. Med kun 12 poeng igjen å spille for, er nok luken opp til Brann på 4. plass litt for lang for bæringene. Likeså er det ingen fare for nedrykk, mens det er fem poeng ned til Røa og nedre halvdel av tabellen. På de fem siste har Stabæk kun vunnet én, spilt én uavgjort og tapt tre, men laget fra Bærum fikk en skikkelig opptur sist helg da de var med å skape spenning i toppen av tabellen. Bæringene fikk en drømmestart borte mot serieleder Rosenborg, og danske Mathilde Kruse sendte gjestene i føringen før ti minutter var spilt. Cesilie Andreassen utliknet imidlertid for trønderne drøyt 20 minutter senere, men vi fikk ikke flere mål i Trondheim. Dermed ble RBKs luke ned til Vålerenga redusert til ett poeng, mens Stabæk festet grepet om 5. plassen.
    Røa ligger som nevnt på 6. plass, fem poeng bak dagens motstander. Det er fortsatt en mulighet for nedrykk, men mye skal gå galt dersom laget fra Oslo blir å finne i 1. divisjon neste sesong. Dagens bortelag har imidlertid ikke vunnet på de ni siste i Toppserien, og Røa har heller ikke scoret på de seks siste. Det gjenstår å se om laget fra Oslo kan snu den dårlige trenden i ettermiddag. Sist helg gjestet de LSK Kvinner på Røabanen. Irene Dirdal ble tungen på vektskålen med kampens eneste scoring etter et kvarter var spilt, men gjestene var nærmere å doble ledelsen enn Røa var utlikning.
    Sist lagene spilte mot hverandre var i midten av juni på Nadderud stadion. Da endte det 2-2 og med poengdeling. Det var Melissa Bjånesøy, Julie Hoff Klæboe, Meryll Abrahamsen og Kristin Haugstad som henholdsvis noterte seg for målene. Da lagene møttes på Røabanen en drøy måned tidligere endte det også med poengdeling, men denne gangen viste resultattavlen 1-1. Julie Hoff Klæboe sendte vertene i føringen, men på tampen av kampen dukket Justine Kielland opp og sikret ett poeng for Stabæk. Historisk sett har bæringene overtaket med sine 14 seiere på 26 kamper mot Røa, mens dagens bortelag står med seks seiere.
    0'
    Fuglem sparker i gang kampen!
    0'
    Loennecken mottar ballen ute til venstre, før hun utfordrer Midtbø ute ved sidelinjen. Må nøye seg med et innkast, Stabæk-spilleren.
    1'
    Bjånesøy spiller videre til Omarsdottir som drar seg ned til dødlinjen og legger inn, men inne foran feltet står Masdal og stanger unna.
    4'
    Røa med kontringsmulighet idet de vinner på midten, men Bølviken er lynraskt frempå Haugstad og banker ballen unna før spissen kan nå den.
    5'
    Frispark
    6'
    Mål for Røa!
    Stabæk 0 - 1 Røa
    Mål: Oline Fuglem
    Bortelaget tar en tidlig ledelse! Masdal slår inn fra høyre, men Skoglund kommer ut og bokser. Nedfallsfrukten lander imidlertid hos Fuglem som tar et steg innover, før hun skyter mot nærmeste. Ballen går via en Stabæk-spiller og i mål! Drømmestart for Røa!
    6'
    Bokses ut av Sævik. Ny corner fra motsatt side.
    7'
    Klareres.
    8'
    Helgesen hiver inn i boks hvor det står flere medspiller, men Svendsen rager høyest i luften og header inn til Sævik. Målvakten prøver deretter å sette i gang en kontring, men det ebber ut i ingenting.
    10'
    Offside for Røa
    11'
    Kruse spiller videre til Rasmussen som slår inn fra høyre, men gjestene klarerer. Returen havner i beina til Lång som skyter fra distanse, via en motspiller, men skuddet går rett på Sævik som redder greit.
    12'
    Fuglem vinner på midten og drar av en motspiller, før hun spiller til Engås på kant. Backen prøver deretter å finte seg forbi Rasmussen, men det er Stabæk-forsvareren som går seirende ut av den duellen.
    14'
    14'
    Omarsdottir er sterk idet hun holder av tre motspillere, før hun spiller videre til Loennecken som har masse rom å løpe i. Midtbanespilleren finner deretter Lång ute til venstre, men innlegget fra svensken er svakt og flyr ut over dødlinjen.
    16'
    Lempes opp.
    16'
    Bølviken slår langt mot Omarsdottir som har gått på løp i bakrom, men pasningen blir for hard for spissen som må se kulla trille ut til utspark.
    18'
    Stabæk med fint spill ute på kanten, og til slutt fra Bjånesøy slått inn fra venstre. Suphellen er derimot først på innlegget og banker unna.
    19'
    Tas kort mot Abrahamsen.
    20'
    Lander på nettaket.
    22'
    Stabæk har etablert et press rundt Røa-boksen, nå. Bæringene sliter imidlertid med å true Sævik i målet.
    24'
    Fuglem spiller videre til Masdal som slår inn fra høyre. Innlegget er brukbart, men ballen går gjennom hele feltet og lander i fanget til Skoglund.
    26'
    Engås med en lur stikker som både Fuglem og Espås løper på, men Helgesen viser sterkt stopperspill idet hun kommer seg mellom angriperne og vinner ballen.
    27'
    Røa scorer selvmål!
    Stabæk 1 - 1 Røa
    Mål: Hildegunn Sævik
    Stabæk utlikner etter et kanonskudd fra Rasmussen! Hjemmelaget prøver å spille seg gjennom Røa-forsvaret, og til slutt ender ballen hos Rasmussen på 18 meter. Backen lader skuddfoten, før hun smeller til. Ballen går over hodet til Sævik og i tverrliggeren, før den spretter ned på strek. Deretter treffer den baksiden av Sævik og går i mål! Der er Røa-keeperen uheldig, men det er balanse i regnskapet på Nadderud!
    28'
    Bankes opp.
    30'
    Stabæk slår langt, og Bjånesøy jager i bakrom. Kapteinen løper inn i boksen og prøver å spille videre til Loennecken på bakerste, men pasningen er svak og går ut til utspark.
    32'
    Stor mulighet for Bjånesøy! Rasmussen slår inn mot Omarsdottir som lekkert legger igjen til Bjånesøy. Kapteinen kommer stormende og skal bøye ballen i lengste fra 14 meter, men hun treffer dårlig, og skuddet går til side for mål.
    34'
    Skoglund og Bølviken kolliderer idet førstnevnte kommer ut for å plukke ball. Målvakten blir liggende nede og må få behandling.
    35'
    Stabæk-målvakten er på beina igjen, og kampen fortsetter.
    37'
    Lempes opp i banen.
    37'
    Tas kort mot Skoglund.
    38'
    Svastuen spiller videre til Midtbø som legger igjen til Masdal. Stopperen pisker deretter ballen inn fra høyrekanten, men innlegget lander i armene til Skoglund som har full kontroll inne i egen boks.
    40'
    Loennecken sover, og Bogere vinner på midten. Hun spiller deretter videre til Espås som skyter fra 18 meter, og Skoglund må ut i full strekk for å redde til corner!
    40'
    Klareres.
    41'
    Stabæk 1 - 2 Røa
    Mål: Martine Midtbø
    Målgivende: Oline Fuglem
    Har du sett!? Skoglund med alle tiders tabbe! I kjølvannet av corneren slår Fuglem inn fra venstre, og inne i feltet er det Midtbø som rager høyest. Backen header mot mål, men avslutningen er svak og skal egentlig fanges av Skoglund. Målvakten slurver det derimot skikkelig til, og ballen går mellom beina hennes og triller inn i mål!
    41'
    Lander på hodet til en Stabæk-spiller som header mot nærmeste, men Sævik varter opp med en fin redning!
    44'
    Klareres etter litt klabb og babb inne i feltet.
    44'
    Bankes opp.
    45'
    45'+2
    Dommer Skurdal markerer for pause på Nadderud - de rødkledde leder 2-1, og vi har vært vitne til noen merkelige scoringer i ettermiddag. Røa tok en tidlig ledelse signert Oline Fuglem, men Stabæk utliknet drøyt 20 minutter senere etter at skuddet fra Anja Rasmussen gikk i tverrliggeren, så i Hildegunn Sævik og deretter i mål. Like før pause tok bortelaget igjen ledelsen, takket være Martine Midtbø, men den scoringen må nok Skoglund ta på sin kappe. Svakere keeperspill skal man se lenge etter. Bortelaget hadde ikke scoret på seks kamper, men nå renner målene inn. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Bjånesøy sparker i gang de siste 45.
    45'
    Lång slår inn fra venstre, og Omarsdottir bruker hodet til å forlenge ballen videre til Rasmussen på bakerste. Backen prøver å smelle til på direkten, men treffer dårlig. Ender med utspark til Røa.
    47'
    Espås skyter over fra åtte meter! Masdal med enda et fint innlegg, og inne boksen er Espås sterk idet hun får tatt ned ballen, vendt opp og avsluttet. Hun blåser derimot skuddet langt over mål. Stor mulighet for gjestene!
    48'
    Rasmussen mottat ballen ute til høyre, før hun slår inn mot feltet. Loennecken har løpt seg fri fra Røa-stopperne og får avsluttet på helvolley, men vinkelen er vanskelig, og skuddet går til side for mål.
    50'
    Abrahamsen spiller mot Bjånesøy som flikker videre til Omarsdottir. Spissen prøver deretter å finne kapteinen inne i boksen, men Svendsen leser forsøket og får blokkert.
    52'
    Tas hurtig mot Helgesen.
    54'
    Slås langt.
    55'
    Røa triller i bakre rekke, og Sævik bruker litt for lang tid med ballen idet hun presses av Bjånesøy. Ender med at Stabæk vinner et innkast høyt i banen, uten at det blir noen farligheter ut av det.
    56'
    57'
    Hjemmelaget triller ball, og til slutt mottar Lång den ute til venstre. Svensken slår deretter inn, men innlegget er svakt og går forbi alt og alle. Røa klarerer.
    59'
    Abrahamsen med fint fotarbeid, før hun får ballen over på venstre og slår inn mot bakerste. Der står både Lång og Loennecken, men svak kommunikasjon mellom Stabæk-spillerne fører til at kula triller ut over dødlinjen.
    61'
    Isaksen gjøres klar ved Stabæk-benken. Spørs om hjemmelaget skal foreta et rent spissbytte, eller om de skal være litt mer offensive.
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Anja Rasmussen
    Rasmussen har levert en god kamp, men erstattes av Isaksen. Ser ut som Loennecken går ned på back.
    63'
    63'
    Lång slår inn mot Bølviken som skal skyte, men midtstopperen treffer dårlig. Ballen havner deretter i beina til Omarsdottir som tar noen skritt, før hun skyter fra skrå vinkel mot mål. Avslutningen er brukbar, men går i nettveggen.
    65'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 2 Røa
    Mål: Monica Isaksen
    Målgivende: Iris Omarsdottir
    Isaksen markerer seg umiddelbart! Bogere slurver det til og mister ballen til Omarsdottir som trer gjennom Stabæk-spissen. Innbytteren kommer alene med Sævik, og hun er iskald idet hun triller ballen lekkert forbi målvakten og i lengste!
    65'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Cassandra Bogere
    67'
    Fuglem lader skuddfoten fra 20 meter og treffer godt, men avslutningen går like til side for målet til Skoglund!
    69'
    Engås kommer til innlegg fra venstrekanten, men Helgesen er sterkest i eget felt og header ut til innkast.
    71'
    Soleng Hansen spiller videre til Loennecken som får god tid til å slå inn fra kant. Innlegget er imidlertid av det svakeste slaget og lander i fanget til Sævik.
    73'
    Espås går i bakken og holder seg til hodet. Vanskelig å se hva som skjedde, men Røa-spissen mottar behandling ute på gressmatten.
    74'
    Espås er på beina igjen, og kampen fortsetter.
    77'
    Drøyt ti minutter igjen å spille på Nadderud. Det er Stabæk som styrer kampen for øyeblikket, men dette kan vippe begge veier.
    78'
    Omarsdottir med en nydelig berøring som finter vekk to motspillere, før hun spiller til Isaksen som slår til Lång på kant. Svensken legger deretter inn, men innlegget går over alt og alle.
    80'
    Lång prøver seg på et nytt innlegg fra venstre, men igjen går ballen over hele feltet og ut til et Røa-innkast.
    80'
    Offside for Stabæk
    82'
    Inn: Anya De Courcy
    Ut: Kristin Haugstad
    82'
    Bølviken med kampens dårligste pasning idet Stabæk triller ball. Ender med innkast til Røa.
    84'
    Lång finner Bølviken på overlappen, og Stabæks nummer 2 prøver deretter å spille tilbake til svensken. Lång skjønner imidlertid at hun står i offside, og må stå stille mens ballen triller ut til utspark.
    85'
    Isaksen spiller videre til Loennecken som smeller til fra 14 meter, men Sævik varter opp med en nydelig redning! Corner til vertene.
    86'
    Heades unna av Masdal.
    86'
    Stabæk 3 - 2 Røa
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Melissa Bjånesøy
    Omarsdottir hamrer ballen i nettmaskene, og Stabæk har snudd kampen! Soleng Hansen løfter opp mot Bjånesøy som stusser videre til Omarsdottir inne i feltet. Spissen smeller deretter til på halvvolley, og ballen suser i mål bak en sjanseløs Sævik!
    87'
    Midtbø smeller til fra 20 meter. I blokka og ut til corner.
    88'
    Ender med utspark til hjemmelaget.
    88'
    Stabæk 4 - 2 Røa
    Mål: Thea Loennecken
    Målgivende: Monica Isaksen
    Loennecken punkterer kampen! Abrahamsen spiller videre til Isaksen som vender opp og spiller en strålende pasning mot Loennecken motsatt. Midtbanespilleren får avsluttet alene med Sævik fra 16 meter, og skuddet går via hanskene til målvakten og i mål! Ikke patent keeperspill, men det bryr vertene seg fint lite om!
    89'
    Inn: Mathea Berg-Solemdal
    Ut: Thea Loennecken
    90'+2
    Inn: Elida Kolbjørnsen
    Ut: Meryll Abrahamsen
    90'+2
    Lempes opp mot feltet, men Suphellen header unna.
    90'+2
    Masdal med et sjeldent feilkast, og Stabæk overtar. Kun minuttet igjen å spille på Nadderud.
    90'+4
    Tas kort mot Soleng Hansen.
    90'+5
    90'+6
    Da er det over i Bærum - Stabæk trekker det lengste strået og vinner til slutt 4-2 over Røa. Hjemmelaget løftet seg etter pause, men det var innbytter Isaksen som fikk æren av å sette utlikningen i det 66. minutt. Deretter fortsatte vertene å presse på, og Omarsdottir scoret 3-2 like før slutt. Minutter senere punktere Loennecken kampen, og dermed tar bæringene tre meget sterke poeng. Med dette resultatet har de fortsatt et stykke opp til Brann, men fester grepet godt om 5. plassen. Røa rykker på sin side ned til 7. plass, men det er kun målforskjellen som skiller de fra Lyn. Takk for meg!