2-1
150
141

Ble dekket av NTB

God ettermiddag, og velkommen til vår livedekning fra Nadderud og kampen mellom Stabæk og Lyn!
    Dette er den 16. runden i Toppserien, og den nest siste runden før VM-pausen som gir lagene et opphold fram til slutten av august. Kampene kommer tett om dagen for eliten i norsk kvinnefotball og dette er lagenes tredje kamp på sju dager.
    Sist søndag gikk Stabæk på et surt 2-3-tap for LSK Kvinner, før de på onsdag slo Medkila 4-1 i Harstad i cupens 3. runde. Petter Belsviks jenter innehar 7.-plassen før helgens runde og har kun tatt fem poeng på sine seks siste seriekamper (1-2-3).
    For Lyn har sesongen så langt vært av det varierende slaget. Oslo-jentene befinner seg på 8.-plass før dagens kamp, men hadde nok både håpet og forventet et par plasser høyere opp etter en god fjorårssesong. Sist søndag imponerte de imidlertid stort da de slo Rosenborg 2-0 hjemme på Grorud, og med det stoppet en rekke på seks kamper uten seier i Toppserien. I onsdagens cupkamp mot ØHIL vant de med tennissifrene 6-4, så det er et Lyn-lag med selvtillit som tar turen vestover fra hovedstaden denne ettermiddagen.
    Gressteppet på Nadderud er snart historie og dette blir faktisk Stabæk-kvinnenes siste hjemmekamp på naturgress. For når RBK kommer på besøk på Nadderud 26. august er det en nylagt kunstgressmatte som venter spillerne.
    Dagens hoveddommer er Satha Sritharan fra Oppsal IF. Kamplederen har med seg Liv Boberg Kristiansen og Torstein Hofstad-Fjellet langs linjene, mens Kristian Krey Løkås har fått oppdraget som fjerdedommer.
    Verken Stabæk eller Lyn gjør noen endringer på startelleverne fra sist helg. Det er sol, 26 grader og en flott gressmatte som venter spillerne når kampen skal sparkes i gang på Nadderud om kort tid!
    0'
    Aahjem sparker i gang kampen for gjestene.
    0'
    Lyn setter umiddelbart i gang med pasningsspillet sitt og det tar over minuttet før vertene får kjenne på ballen.
    1'
    En lang ball slås i retning Bjånesøy i gjestenes 16-meter, men ballen spretter helt inn til Ask i Lyn-målet.
    1'
    Offside for Lyn
    2'
    Det er to lag med trebackslinjer som møtes i dag. Begge står oppstilt i 3-4-2-1.
    3'
    Stabæk har overtatt initiativet de siste minuttene. Lyn forsvarer seg ganske dypt med toppscorer Aahjem på topp.
    4'
    Loennecken forsøker et innlegg fra venstre, men den sklir ut over dødlinja.
    5'
    Abrahamsen og Vallotto forsøker å kombinere ute til høyre for vertene. Det ender med en svak stikker fra førstnevnte og femmeter til Lyn.
    6'
    Det slås inn fra Vallotto ute til høyre, men Fink er sterk i duellen foran eget mål og får headet ut til corner.
    7'
    Hjørnespark til Stabæk
    7'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Lyn
    Mål: Iris Omarsdottir
    Vertene tar ledelsen! Corneren fra Kielland slås mot bortre stolpe der Bjånesøy vinner den første duellen. Stabæk-kapteinen header ballen på tvers i feltet og Jensen får ikke klarert unna. Det utnytter Omarsdottir, som fra 5-6 meter får satt foten til. Ask ser ut til å redde skuddet, men fomler ballen over streken. 1-0 til Stabæk!
    8'
    Lyn kommer på en visitt på vertenes halvdel, men innleggsforsøket går helt inn til Skoglund.
    10'
    Stabæk har opprettholdt initiativet også etter det tidlige ledermålet. Vært klart best i banespillet så langt, vertene.
    12'
    Fin mulighet for Lyn! Closs får slått inn fra venstre og det ser ut til at Stabæk får klarert, men andreballen havner imidlertid rett i beina til Røsholm Olsen. Hun forsøker seg med en avslutning inne i 16-meteren, men forsøket går rett i fanget til Skoglund.
    13'
    To av Toppseriens aller beste ballspillere møtes på midtbane i dag med Justine Kielland og Julie Jorde. Så langt er det utvilsomt Stabæks nummer 8 som har kommet best i gang. Vært mye involvert det første kvarteret.
    16'
    Skoglund redder til corner! Melgård blir satt opp ute til høyre og skjærer innover i banen. Hun forsøker en avslutning fra 17-18 meter, men Skoglund får slått unna.
    16'
    Svak corner fra Jorde, som roper ut i frustrasjon idet ballen går ut til femmeter.
    17'
    Kampbildet er stadig det at Stabæk har mye ball. De blåkledde triller ball mot et kompakt Lyn-forsvar, men har ikke klart å skape noen sjanser fra etablert angrepsspill.
    21'
    Tøffe dueller på midten. Dommeren har lagt en høy list, og kampens første frispark kommer først etter halvspilt omgang.
    23'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    23'
    Vallotto forsøker seg fra 25 meter, men skuddet går en liten meter over målet til Ask.
    24'
    Lagene får en liten drikkepause i varmen. Det er nærmere 30 varmegrader og sola steker over Nadderud denne lørdagen.
    25'
    Spillet er i gang igjen. Femmeter fra Ask etter skuddforsøket fra Vallotto.
    26'
    Bølviken slår inn fra venstre, men forsøket er svakt og ballen havner rett i fanget til Ask.
    27'
    Aahjem brenner en kjempesjanse! Toppseriens toppscorer spilles gjennom i bakrom av Røsholm Olsen etter en svak pasning fra Helgesen. Alene med Skoglund forsøker hun å avslutte i nærmeste hjørne, men forsøket går like til side for stolpen. Den burde hun fått mer ut av!
    28'
    Svakt slått. Lyn får klarert unna.
    29'
    Det har ikke vært omgangen til Jorde så langt. En svak tversoverpasning plukkes opp av Abrahamsen og Stabæk overtar.
    31'
    Nytt innlegg fra Bølviken ute til venstre, og heller ikke denne gangen klarer hun å finne en blåkledd spiller i boksen.
    32'
    Lyn forsøker å kombinere ute til venstre ved både to og tre anledninger, men Stabæk forsvarer seg godt og hindrer både innlegg og avslutningsforsøkene i første omgang. Når innleggene først kommer er Helgesen suveren i luftrommet.
    34'
    Stabæks to rutinerte angrepsspillere Bjånesøy og Abrahamsen har fått vist sin viktighet for laget de siste minuttene. Begge to er gode ballvinnere og ikke minst dyktige til å ta ned ballen når de lange oppspillene kommer fra forsvaret.
    36'
    37'
    Lyn angriper fint ute til høyre. Jorde finner Røsholm Olsen på kanten som forsøker å slå 45 grader ut i feltet. Den pasningen har Helgesen lest, og stopperen får klarert unna.
    39'
    Lyn ser ut til å orke mest de siste minuttene før pause. Stabæk spilles lave, men har så langt klart å forsvare seg godt mot det gjestene har hatt å komme med.
    41'
    Aahjem tydelig frustrert på topp, noe som flere av hennes lagvenninner får høre.
    44'
    I tverrliggeren fra Røsholm Olsen! Aahjem snapper først opp en svak pasning fra Bølviken før hun igjen bryter en ny svak pasning fra Bjørneboe. Deretter trer hun ballen fint i bakrom til Røsholm Olsen. Lyns nummer 13 forsøker seg med en tidlig avslutning, men ballen går i tverrliggeren og ut for gjestene. Nære utlikning like før pause!
    44'
    Aahjem nære på igjen! Denne gangen får spissen lov til å avansere inn i 16-meteren før hun forsøker seg med en avslutning fra 10-11 meter. Forsøket er imidlertid ikke i vanlig Aahjem-klasse, og Skoglund redder enkelt.
    45'
    45'+2
    Vi tar pause på Nadderud etter de første 45 minuttene. Stabæk startet best og tok også en fortjent ledelse ved Iris Omarsdottir etter 9 minutters spill. Vertene opprettholdt initiativet også etter scoringen, men etter snaut halvspilt omgang tok Lyn mer og mer over. De siste 15-20 minuttene var gjestene fra hovedstaden klart best og burde scoret både én og to ganger. Det er imidlertid Stabæk som går til pause i ledelsen, og vi gleder oss til de siste 45 minuttene etter en liten pause.
    45'
    Omarsdottir sparker i gang andre omgang.
    45'
    Ingen bytter i pausen.
    45'
    Skoglund må i aksjon! Pettersen mister ballen i duell med Melgård like utenfor egen 16-meter. Lyn overtar og Røsholm Olsen tester skuddfoten fra rundt 20 meter. Hun forsøker å bøye ballen i høyre kryss, men Skoglund er oppe med en lang arm og får slått ballen ut til corner. Fin redning!
    46'
    Det blir litt kaotisk i feltet før Lyn overtar. Til slutt ender det med en avslutning ute til høyre, men ballen går en liten meter til side for mål.
    46'
    Mer Lyn! Birkelund slår inn fra høyre i retning Aahjem. Spissen får ikke avsluttet i første omgang, men ballen spretter i stedet ut til Jorde. Hun forsøker seg med et skudd, men ballen blokkeres ut til corner.
    48'
    Tas kort.
    48'
    Lyn har dominert fullstendig i minuttene etter pause.
    50'
    Aahjem avanserer ned mot dødlinja og slår på tvers mot Closs på motsatt. Vingbacken har løpt seg fri fra sin oppasser, men er akkurat for sent ute til å få styrt avslutningen på mål. Nesten for Lyn!
    51'
    Tas kort.
    52'
    Nesten for Stabæk! Pettersen svinger inn et innlegg fra dypet i retning Omarsdottir. Spissen har løpt seg fri i boksen, men klarer akkurat ikke å få satt foten til ballen.
    55'
    Melgård utfordrer Bølviken ute til høyre før hun forsøker å slå lavt inn. Der er Pettersen godt plassert og får beinet ballen unna.
    56'
    Etter en kraftig Lyn-dominans de første minuttene av omgangen har det jevnet seg ut betraktelig nå.
    58'
    59'
    Bølviken forsøker seg fra distanse! Stabæk ruller fint opp fra høyre mot venstre når Omarsdottir finner Abrahamsen, som igjen finner Bølviken. Sistnevntes avslutning går imidlertid til side for mål.
    60'
    Flere var overrasket over at Sunniva Skoglund ikke var en del av den norske VM-troppen som ble tatt ut tidligere denne uka. I dag har Stabæk-keeperen i hvert fall fremstått meget solid i feltarbeidet, og har også reddet de fire forsøkene til Lyn.
    62'
    Jönsson og Holmen gjøres klare på benkene til henholdsvis Stabæk og Lyn.
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Iris Omarsdottir
    65'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Kristin Holmen
    Ut: Josefine Birkelund
    65'
    Aahjem vinner en corner for Lyn etter duell med Bjørneboe. Sistnevnte svært uenig i den avgjørelsen.
    66'
    Slås inn mot bortre stolpe der Lyn vinner den første duellen, men Stabæk-forsvaret får til slutt klarert.
    66'
    De to byttene har ikke ført til ytterligere endringer for de to lagene. Jönsson legger seg på topp for Stabæk, mens Holmen tar plass ute som høyre vingback hos Lyn.
    68'
    Frispark
    69'
    Stabæk 2 - 0 Lyn
    Mål: Zara Jönsson
    Målgivende: Emilie Bølviken
    Stabæk dobler ledelsen etter en stor feil fra Lyn-keeper Ask! Frisparket fra Kielland ser ut til å seile rett i klypene til Ask, men Lyns sisteskanse glipper ballen tilsynelatende helt upresset. Ballen detter ned i beina til innbytter Jönsson, som fra kloss hold setter ballen i nettmaskene.
    69'
    Lagene tar en liten drikkepause etter scoringen.
    71'
    Bølviken forsøker seg igjen fra distanse, men greier ikke å treffe mellom stengene.
    73'
    Ny kjempesjanse til Aahjem! Jorde tar med seg ballen inne i 16-meteren til Stabæk og finner Aahjem med et høyt innlegg mot bortre stolpe. Spissen vinner sin duell med Helgesen, men klarer på utrolig vis å heade utenfor fra et par meters hold!
    74'
    Speaker opplyser om 251 tilskuere på Nadderud i dag, men fasiten er nok snaut 100.
    76'
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Smilla Vallotto
    77'
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Meryll Abrahamsen
    Dobbeltbytte fra Belsvik.
    77'
    Tas kort.
    78'
    Stabæk triller ball i de bakre rekker. Lyn ser noe resignerte ut for øyeblikket.
    80'
    Inn: Una Søyland
    Ut: Selma Hernes
    Søyland kommer inn til sin første kamp for sesongen.
    80'
    Et lite opphold i spillet. Skoglund som får litt assistanse.
    81'
    Tas kort.
    84'
    Melgård forsøker å slå inn, men det ender opp med en slags mellomting mellom et innlegg og et skudd. Femmeter til Stabæk, som har full kontroll for øyeblikket.
    86'
    En lokal jury har kåret Justine Kielland til dagens beste Stabæk-spiller. Vanskelig å være uenig i det. Var dominerende for Stabæk særlig før pause, og har også hatt en solid andre omgang på vertenes midtbane.
    88'
    Nesten igjen for Lyn. Jorde slår en strøken crosser ut mot Melgård. Hun slår inn fra høyre i retning Closs, men timingen sitter ikke helt og da ender det med femmeter.
    89'
    Mål for Lyn!
    Stabæk 2 - 1 Lyn
    Mål: Kamilla Melgård
    Målgivende: Trine Skjelstad Jensen
    Lyn reduserer og skaper spenning helt på tampen! Det slås inn fra venstre i et desperat forsøk på en sluttspurt fra Lyn. Ballen stusses videre i feltet fra Skjelstad Jensen og ender til slutt hos Melgård som står helt umarkert. Lyns høyreving legger ballen til rette før hun plasserer den lekkert i bortre krok med høyrefoten. En flott avslutning, og nå har vi noen spennende sluttminutter foran oss!
    90'+1
    Slås inn mot boksen, men Lyn får kontroll på ballen.
    90'+2
    Holmen forsøker å slå inn fra høyre, men innlegget er svakt og ballen havner bak dødlinja og til femmeter.
    90'+4
    Bjånesøy vinner et innkast for vertene på Lyns halvdel. Da ser dette ut til å ebbe ut med hjemmeseier.
    90'+5
    Nok en gang vinner Bjånesøy et innkast. Denne gangen helt nede ved cornerflagget.