1-1
229
220

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av oppgjøret mellom Stabæk og Lyn på Nadderud Stadion.
    I dag er det duket for den tredje runden i årets utgave av Toppserien. Hjemmelaget er nå inne i sin andre sesong etter opprykk, og i fjor ente de på en 7.-plass. Denne sesongen har ikke startet særlig bra, og de har tapt begge sine første kamper. Det henholdsvis mot solid motstand i Vålerenga og Rosenborg.
    Bortelaget, Lyn, havnet på en skummel 9.-plass i fjor, og måtte dermed spille playoff mot Åsane tilbake i November. Det håndterte de fint med 3-1 sammenlagt over to kamper. Denne sesongen har de åpnet fint én seier og ett tap. Seieren kom mot Arna-Bjørnar i første serierunde, mens de fulgte opp mot tap mot Vålerenga kampen etter.
    I fjor ble Aahjem toppscorer for Lyn med fem mål på 15 kamper. Denne sesongen har hun også åpnet friskt med to fulltreffere på de to første kampene. Denne sesongen har hun også fått seg en ny spissmakker i Mjåseth som scoret ti mål for Medkila i 1.divisjon i fjor. Det blir spennende å se hva de to kan utrette videre denne sesongen.
    For Stabæk sin del ble Bjånesøy i fjor toppscorer med sine fire mål. Men i angrepstrioen Bjånesøy, Jönsson og Omarsdottir som i fjor sto for ni mål, er det kun Jönsson som har funnet veien til nettmaskene så langt i år. I andre enden har Skoglund hatt en veldig god start på sesongen, og har til tross for fem baklengs denne sesongen nærmest vært en vegg i buret. Hun kan bli viktig videre denne sesongen.
    I dag er det altså duket for et aldri så lite Oslo-derby. Siden Lyn rykket opp før 2018-sesongen har lagene møttes seks ganger. Stabæk har kommet seirende ut av fire oppgjør, mens Lyn kun har vunnet ett, og på hjemmebane har Stabæk vunnet tre av tre. Historisk sett ville man ansett Stabæk som favoritt i dag, men etter de siste årenes utvikling har nok avstanden mellom lagene aldri vært mindre. Det tilsvarende oppgjøret i fjor vant Stabæk 2-1, mens det motsatte oppgjøret endte 2-2.
    Da er lagene klare. Hjemmelaget gjør ingen endringer fra laget som tapte mot Rosenborg i forrige runde. Lyn på sin side gjør tre endringer fra laget som tapte mot Vålerenga. Palm, Hernes og Mjåseth er alle henvist til benken, og erstattes av Holmen, Fladberg og Melgård. Det betyr altså at Fladberg får sin første kamp fra start etter overgangen fra nettopp Stabæk.
    Lagene har entret banen og vi gjør oss klare for kamp!
    0'
    Jönsson sparker igang kampen for Stabæk.
    0'
    Loennecken prøver et skudd fra distanse. Det går via et ben og til corner.
    1'
    Corneren slås mot første stolpe, men ballen har vært over dødlinja.
    1'
    Omarsdottir presser høyt og får nesten tak i ballen ved Lyns 16-meter, men får ikke helt kontroll på den.
    3'
    Det er litt stillingskrig her de første fem minuttene. Begge lag sliter litt med å etablere et spill.
    6'
    Grønli motar etter litt tilfeldigheter ballen på rundt 20 meter og prøver et skudd. Skuddet går lavt, men sniker seg like utenfor stolpen.
    8'
    Lyn får et frispark ved egen fem-meter.
    9'
    Stabæk har fått litt grep om kampen nå og ruller opp et fint angrep ute til venstre. Ballen havner til slutt hos Bjørneboe som skyter langt over.
    11'
    Bjørneboe er litt sent inne i en takling og får tilsnakk. Frispark til Lyn ved midtsirkelen.
    13'
    Stabæk prøver nok et skudd fra distanse, denne gang ved Huseby. Også denne gangen går skuddet langt over.
    14'
    Frispark for Stabæk.
    15'
    Stabæk rydder unna.
    16'
    Melgård utfordrer ute til høyre og kommer til innlegg, men det går over alt og alle.
    18'
    Mål for Lyn!
    Stabæk 0 - 1 Lyn
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Iselin Sandnes Olsen
    Så scorer Aahjem ut av intet!! Olsen slår en lang ball i bakrom som Aahjem jakter. Hun springer fra Stabæk-forsvaret og kommer alene med keeper. Der gjør hun ingen feil og chipper Lyn i ledelsen med sitt tredje mål for sesongen. 0-1 til Lyn!
    19'
    Stabæk har vært det beste laget så langt, og det blir spennende å se hvordan de skal svare på denne kalddusjen.
    21'
    Så er Lyn nære på igjen Tandberg mottar ballen i 16-meteren, vender og skyter et godt skudd, men det går like over mål.
    22'
    Lyn prøver en ny ball i bakrom, men denne gangen er Skoglund tidlig ute og avverger.
    23'
    Lyn vinner et frispark ute til høyre og Jorde gjør seg klar for å legge inn.
    24'
    Stor sjanse for Lyn. Tandberg mottar ballen til høyre i 16-metern og vende om før hun skyter hardt. Skoglund er med på notene og avverger til corner.
    27'
    Ender i ny corner.
    27'
    Corneren ender på bakre stolpe der Aahjem fyrer av et skudd. Det går midt på keeper Skoglund som ikke har problemer med å holde ballen.
    28'
    Kjempesjanse for Stabæk. Grønli setter fart ute til høyre før hun sender en ball inn mot Jönsson. Ballen er strålende og Jönsson får til et skudd fra kloss hold. Odden varter opp med en strålende redning som hindrer utligning.
    31'
    Gult kort til Lyn
    Julie Jorde
    Jorde river og sliter og blir belønnet med et gult kort.
    32'
    Gult kort til Stabæk
    Selma Pettersen
    Pettersen takler Tandberg på veg gjennom. Stabæk mener hun er på ball, men frispark i farlig posisjon fra omtrent 20 meter for Lyn.
    33'
    Kielland er sent inne i en takling og frispark til Lyn.
    38'
    Stabæk kontrer regissert av Jönsson. Ballen havner til slutt ute til Bjørneboe som legger inn, men keeper er ute og plukker.
    40'
    Kristin Holmen
    Får det gule kortet etter en sen takling.
    43'
    Lyn kontrer med Aahjem og Closs og vinner et hjørnespark.
    44'
    Ballen havner hos Holmen som legger inn igjen, men Skoglund er ute og plukker.
    44'
    45'
    Da er det pause på Nadderud og Lyn leder 0-1. Stabæk startet friskest og fikk unna en del skudd uten at det ble veldig farlig. Etter omtrent 20 minutter sendte Olsen Aahjem gjennom med en strålende ball. Alenen med keeper gjorde Aahjem ingen feil og sendte bortelaget i ledelsen. Etter dette tok Lyn mer og mer over, og var farlig frempå ved et par anledninger. Stabæk mistet litt piffen, men også de var nære på ved et skudd fra Jönsson. Likevel må det sies at Lyn leder fortjent til pause, og det blir spennende å se hvordan kampbildet utvikler seg i andreomgang.
    45'
    Tandberg sparker i gang denne høyinteressante andreomgangen! Skal Lyn ta sin første seier på Nadderud?
    45'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 1 Lyn
    Mål: Zara Jönsson
    Målgivende: Iris Omarsdottir
    Så utligner Stabæk umiddelbart!! Jönsson blir tredd gjennom med en genial stikker fra Omarsdottir i 16-meteren og pirker ballen forbi Odden med tåa! Godt gjort av svensken, og da står det 1-1 og lagene er like langt!
    46'
    Lyn vinner et hjørnespark.
    52'
    Skoglund er ute og bokse, men får ikke et godt treff på ballen. Stabæk klarer likevel å klarere.
    53'
    Stabæk har åpnet denne omgangen godt, og trykker på også etter målet.
    55'
    Stabæk frempå igjen, denne gangen med et innlegg. Innlegget er akkurat litt for høyt for Bjånesøy, og ballen går ut til utspark.
    58'
    Så sliter Bjånesøy med en skade og setter seg ned.
    58'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Melissa Bjånesøy
    63'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Cornelia Fladberg
    63'
    Hjørnespark til Lyn
    63'
    65'
    65'
    Iselin Sandnes Olsen
    66'
    67'
    67'
    69'
    71'
    Firspark.
    73'
    Keeper plukker.
    75'
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Kristin Holmen
    76'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Anna Aahjem
    77'
    Cathinka Tandberg
    77'
    Inn: Smilla Vallotto
    Ut: Linn Huseby
    80'
    Isaksen er på veg gjennom, men Pettersen rydder unna med en strålende takling.
    82'
    Iris Omarsdottir
    Står i vegen når Odden skal sette igang.
    83'
    Stabæk prøver et innlegg, men Odden er ute og bokser og det ender i hjørnespark.