3-0
3-1
425
381

Hjertelig velkommen til dagens meget spennende oppgjør mellom Stabæk og LSK Kvinner. LSK og Stabæk er to lag som begge er involvert i kampen om topp fire, og i år er forskjellen mellom å bli nummer fire og nummer fem i grunnserien, enorm! De fire øverste lagene på tabellen går til et eget sluttspill som starter i september. Topp fire vil kjempe om seriemesterskapet og plass om spill i Europa. De seks andre lagene vil slå seg sammen med to lag fra 1.divisjon og spille om hvem som skal holde seg i Toppserien.
    Per i dag er det slik at Lyn ligger best an. De har 21 poeng. Like bak følger Stabæk med 20, i mens LSK har 18 poeng. Det er viktig å poengtere at Stabæk har en kamp mer spilt en de andre. Dermed er dagens kamp mellom de to lagene veldig avgjørende for hvem som havner på topp fire i grunnserien av Toppserien.
    Hjemmelaget Stabæk reddet plassen sent i forrige sesong, men i år har laget imponert de fleste. Laget har spilt flott og offensiv fotball, og ligger før dagens runde på femte plass på tabellen. Ved seier i dag vil de være avhengige av at Lyn taper mot Kolbotn for å få topp fire. Det er lenge siden Stabæk slo LSK i en seriekamp, og man må helt tilbake i 2013 for å finne sist gang de vant mot laget fra Romerike.
    LSK Kvinner har dominert det siste tiåret i Toppserien, men i fjor sa det stopp. I år har det ikke gått bedre og laget ligger på en begredelig sjette plass på tabellen. Kampen om ligagullet har nok dratt fra stasjonen, men kampen om topp fire lever enda. Ved seier i dagens kamp, samt hjelp fra Kolbotn så vil LSK ta fjerdeplassen på tabellen. Noe som vil være en mager trøst etter en til nå skuffende sesong.
    I forrige oppgjør mellom lagene endte det med en knepet 2-0 seier til LSK. Det skal bli spennende å se hvordan lørdagens kamp utspiller seg.
    Lagoppstillingene er klare og vi starter med hjemmelaget Stabæk. De gjør ingen endringer på laget fra forrige seriekamp, og trener Per Inge Jacobsen er fornøyd med det laget hans viste når de slo Lyn 2-1 borte i forrige serierunde. En Stabækspiller det kan være lurt å holde et ekstra øye med i dagens kamp er Justine Kielland. Den sentrale midtbanespilleren hadde både mål og assist i forrige oppgjør, og er nok interessert i å gjøre et godt inntrykk i dagens kamp.
    Bortelaget LSK gjør en endringer fra laget som vant over Arna-Bjørnar i forrige serierunde. Laget starter i sin vante 1-4-2-3-1 formasjon, men det gjøres altså et bytte. Wilmann som startet som høyrekant i forrige kamp er satt på benken og inn kommer Dirdal. Det skal bli spennende å se hvordan hun kan påvirke dagens meget spennende oppgjør.
    Lagene entrer banen og vi er klare for kamp mellom Stabæk og Lillestrøm!
    0'
    Hjemmelaget tar avspark, og dagens meget spennende oppgjør er i gang.
    0'
    Lang ball fra Kielland retning Bjånesøy, men pasningen er for lang og spretter inn til LSK sin keeper.
    1'
    Igjen en lang ball i bakrom retning Bjånesøy, Dirdal får klarert, men klarer rett til Omarsdottir. Det ender med et innlegg for Stabæk, men LSK får til slutt klarert. Offensivt fra hjemmelaget her i starten av kampen.
    2'
    Ball spilles ut til Vallotto på høyrekanten, hun skyter via en LSK spiller og til hjørnespark.
    3'
    Løftes høyt på bakre, men LSK får klarert til innkast for Stabæk.
    3'
    Innkastet tas kort og LSK får klarert, men rett i beina på en Stabæk spiller på midtbanen. Stabæk spilleren roer ned før de setter i gang et nytt angrep.
    4'
    Vallotto mottar ball på høyre side av banen, tar med seg ball innover i banen og skyter fra 35 meter. Skuddet går rett på keeper.
    5'
    Tett duell mellom Bjørneboe og Gashi, Gashi river ned Bjørneboe og frispark til Stabæk midt på banen, det skal slås langt.
    6'
    LSK mer med de siste minuttene og bortelaget spiller seg fint fremover langs venstrekanten. Dirdal utfordrer, men Pettersen får klarert via Dirdal og ut til utspark fra keeper. Godt forsvarsspill.
    8'
    God mulighet for LSK. Godø finner Woldwik på kant, hun slår inn i feltet. Stabæk får klarert, men bare ut til en Gashi. Gashi skyter, men skuddet blir for svakt og triller inn til Skoglund.
    10'
    Tett og jevnspilt første ti minutter på Nadderud. Hjemmelaget startet best, men LSK har kjempet seg tilbake i kampen og kommet mer og mer med.
    10'
    Omarsdottir vinner ball sentralt før hun tar en herlig frekk luke på Luthcke sentralt på midtbanen, vender spillet over til motsatt kant til Grønli. Hun legger tilbake igjen til Kielland som skyter fra 25 meter, men skuddet går over. Fint Stabæk spill.
    12'
    Kyvåg spilles fri på venstrekanten for LSK, hun tar med seg ball et par meter før hun legger inn til Gashi på kanten av sekstenmeteren. Gashi skyter, men skuddet går utenfor.
    13'
    Hele Nadderud roper på straffe! Anderdal med en nydelig stikker mellom midtstopperne til LSK. Bjånesøy har startet inn bak, og Gausdal i LSK sitt forsvar sklitaker. Bjånesøy går i bakken, men dommer vinker spillet videre.
    14'
    Kielland vinner frispark til Stabæk på høyre kant, ca 30 meter fra mål. God innleggsposisjon, og Stabæk flytter opp mange spillere.
    16'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Melissa Bjånesøy
    Målgivende: Siri Merete Nordeide Grønli
    Stabæk tar ledelsen, Nordeide Grønli får masse rom på venstrekanten, hun prikker en presis pasning i bakrom fra sin venstre vingback posisjon. Der har Bjånesøy løpt seg fri, og sklir inn 1-0 til hjemmelaget fra syv meter.
    17'
    Drømmestart på kampen for Stabæk, og hva gjør LSK nå?
    19'
    Stabæk fortsetter å presse på. Kielland er fri på kanten av sekstenmeteren, vender rundt og banker til. Skuddet går i tverrligger, Stabæk centimetere fra å øke ledelsen.
    21'
    Scoringen til Bjånesøy gjør at Stabæk akkurat nå er på den meget viktige fjerdeplassen på tabellen.
    21'
    LSK vinner ball på egen halvdel, lang ball i bakrom retning Kyvåg. Hun må ut og hente ball på kant, men når ballen akkurat. Setter fart inn i sekstenmeteren, og prøver å utfordre Bjørneboe. Bjørneboe gjør en god forsvarsjobb og tvinger Kyvåg ut av banen og til utspark fra keeper Skoglund.
    23'
    Dårlig utspark fra Skoglund og rett i beina på Kyvåg. Hun banker til fra 20 meter, men skuddet blokkeres. Returen plukkes opp av Worts like utenfor sekstenmeteren. Hun vender vekk en spiller før hun skyter, men Skoglund redder og Stabæk får klarert.
    24'
    Lyn har tatt ledelsen på Kringsjå, noe som gjør at Stabæk ikke lenger ligger på fjerde plass av tabellen. Både Stabæk og LSK er avhengige av å vinne dagens kamp, men også at Lyn taper mot Kolbotn.
    26'
    LSK mer med nå, men sliter med å skape noe mot et godt etablert Stabæk forsvar.
    27'
    Lang ball fra Woldwik retning Worts, men pasningen er for upresis og spretter inn til Skoglund i Stabæk sitt mål.
    28'
    Det er mange tilskuere som har møtt opp i solsteken på Nadderud i dag, og Stabæk prøver i dag å sette ny publikumsrekord for damelaget på Nadderud. Det skal bli spennende å se om de lykkes med det.
    29'
    Godø med en stygg feilpasning på egen halvdel, og Bjånesøy snapper ballen like utenfor sekstenmeteren. Gausdal oppfatter faren og ordner opp like før Bjånesøy får skutt.
    31'
    Ny god Stabæk mulighet! Vallotto mottar ball sentralt i banen og spiller fri Bjånesøy på høyrekanten. Hun tar med seg ball et par meter før hun prikker en presis pasning på bakre retning Omarsdottir. Islendingen er helt fri og får avsluttet, men en mesterlig redning fra Edrud holder LSK inne i kampen.
    33'
    Stabæk fortsetter å presse på, og Vallotto skyter fra 20 meter, men skuddet går langt over.
    33'
    Bjånesøy er et konstant uromoment for LSK sitt forsvar. Mottar ball på kant og får slått inn igjen, men igjen er Gausdal der og ordner opp for LSK.
    34'
    Ti minutter igjen av første omgang, og LSK sliter mot et heltent hjemmelag. Stabæk har vært klart best de første 35 minuttene av kampen. LSK gjør allerede klar bytter for å prøve å endre kampbildet.
    35'
    Worts skaffet et hjørnespark til LSK.
    35'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Kristina Karlöf
    Ut: Oda Johansen
    36'
    Slås presist på bakre, og der har Gausdal løpt seg fri. Men hun header over.
    36'
    Innlegg fra høyrekanten til LSK, og Sundløv får bare halvveis klarert. Ballen havner hos Worts som banker til fra 11 meter, men skuddet går rett på keeper. God mulighet for bortelaget.
    37'
    Kyvåg spilles fri på venstrekanten igjen, og utfordrer inn i sekstenmeteren. Hun dribler bort Bjørneboe og skyter, men skuddet klareres av Sundløv. Andreball plukkes opp av Godø som også skyter, men igjen blokkeres muligheten og Stabæk får klarert.
    39'
    Worts blir felt på 30 meter midt på banen. Her kan det både skytes og legges inn fra. God mulighet dette for LSK.
    40'
    Stabæk vinner et hjørnespark.
    41'
    Slås i midten av feltet, men LSK får klarert.
    41'
    Vallotto er igjen fri på høyrekanten, hun legger ballen ut til Kielland som skyter, men skuddet blokkeres og LSK får tilslutt klarert.
    42'
    Fine kombinasjoner fra LSK ned langs høyrekanten og Woldwik spilles fri. Hun slår inn retning Worts som header mot mål, men keeper Skoglund redder enkelt.
    43'
    LSK presser på for utligning før pause, kan de få en siste mulighet?
    45'
    Gashi setter fart innover i banen, hun utfordrer, men mister ball. Woldwik plukker opp andreball og skyter fra kanten av sekstenmeteren. Hun skyter, men skuddet går rett på keeper Skoglund.
    45'+1
    Vallotto med et dribleraid innover i banen, men stoppes i siste liten av Luthcke hos LSK.
    45'+1
    45'+2
    Første omgang er ferdig på Nadderud og Stabæk leder 1-0 til pause over LSK Kvinner. Stabæk tok tidlig grep om kampen. Bjånesøy, Vallotto og Kielland har vært konstante uromoment mot et LSK lag som sliter i solsteken på Nadderud. Etter 18 spilte minutter var det Stabæk som tok ledelsen, Grønli prikket et presist innlegg i bakrom retning Bjånesøy som skle inn 1-0 til hjemmelaget fra syv meter. Etter dette har Stabæk fortsatt å kjøre kampen, og både Omarsdottir og Kielland har vært nære frempå å øke ledelsen til hjemmelaget. LSK kommer etterhvert mer med i kampen, men sliter med å skape de store mulighetene. Nærmest har deres toppscorer Worts vært, men skuddene har blitt reddet av Skoglund i Stabæk sitt mål. Vi gleder oss til en spennende andre omgang, hvor vi har to lag som har alt å spille for!
    45'
    Andre omgang er i gang, og bortelaget tar avspark.
    45'
    Spennende å se hvordan LSK angriper denne andre omgangen, de er helt avhengig av seier for å henge med i kampen om en topp fire plassering.
    46'
    Loennecken med en fin pasning i bakrom retning Bjånesøy, men pasningen er litt for lang og Edrud plukker opp enkelt.
    47'
    I den andre kampen om fjerde plassen i toppserien så er stillingen mellom Lyn og Kolbotn 1-1 på Kringsjå. Dette gjør at akkurat nå ligger Stabæk på fjerde plass på tabellen.
    48'
    Lang ball fra Grønli inn i feltet, men Gausdal får klarert til hjørnespark for Stabæk.
    48'
    Slås på bakre, men klareres av LSK sitt forsvar.
    48'
    Stabæk er enormt disiplinerte i det høye presset sitt og i å gjenvinne ball. Hver gang de mister ball så er det fullt fokus på å hindre kontring, og få tak i ball med engang. Dette gjør at LSK ikke klarer å skape noe form for etablert angrep mot Stabæk.
    50'
    Endelig får Kyvåg seg litt rom til å løpe i for LSK. Hun setter på tempoet gjennom midtbanen før hun prøver å tre gjennom Dirdal, men pasningen er litt for upresis og triller inn til keeper Skoglund hos Stabæk.
    51'
    Stabæk 2 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Andrea Anderdal
    Målgivende: Iris Omarsdottir
    Anderdal mottar ball på midtbanen, hun har masse rom og fører ball ca førti meter. Har alternativer med seg, men velger å skyte fra like utenfra sekstenmeteren. Skuddet er hardt og presist og fyker ned til venstre for en sjanseløs Edrud i LSK sitt mål. 2-0 til Stabæk!
    53'
    LSK har slitt store deler av kampen, og har startet andre omgang svakt. Det blir spennende å se hva de gjør nå for å snu kampen?
    54'
    Kyvåg med et nytt raid ned langs venstrekanten, hun slår et hardt innlegg lavt inn i feltet, men keeper Skoglund kaster seg ut og fanger ballen.
    55'
    Inn: Nina Jakobsson
    Ut: Irene Dirdal
    58'
    Godø med en fin pasning i bakrom retning Jakobsson, men Pettersen løper henne opp og ordner opp for Stabæk.
    58'
    Stabæk får frispark sentralt på banen.
    58'
    Fint Stabæk angrep, Vallotto hælflikker ballen til Loennecke like utenfor sekstenmeteren, hun legger ut til Anderdal som slår inn, men LSK får klarert.
    60'
    Omarsdottir kriger til seg ball sentralt på banen, og legger ballen ut til Vallotto som setter fart ned langs kanten. Hun skyter fra like utenfor sekstenmeteren, men Edrud redder. God mulgihet for hjemmelaget.
    62'
    Gashi blir felt på midbanen og LSK får frispark. Flytter opp mange og slår langt.
    62'
    Woldvik slår inn fra høyrekanten, men Stabæk får klarert i første omgang. Andreball plukkes opp av LSK, ballen havner hos Godø som prøver å flikke gjennom Worts, men pasningen snappes opp av Pettersen og Stabæk får klarert.
    64'
    Kyvåg og LSK kontrer på et Stabæk lag i ubalanse. LSK kommer tre mot tre, men Kyvåg velger å gå selv, og Sundlöv får klarert.
    66'
    Lang ball i bakrom retning Woldvik. Hun setter på tempo, og er helt fri inne i sekstenmeteren, men løpes opp i siste liten av Pettersen. Stabæk får klarert til innkast.
    67'
    LSK mer med nå, og Stabæk har slitt de siste minuttene å få tak i ball. Klarer LSK å få en utligning så vil det være kamp igjen på Nadderud.
    68'
    Fortsatt 1-1 på Kringsjå mellom Lyn og Kolbotn.
    68'
    Vallotto dribler seg forbi en spiller før hun slår inn, men innlegget blokkeres til hjørnespark.
    68'
    Corneren er presist slått inn i feltet, og Edrud kommer ut i feltet og glipper ball. Andreball plukkes opp av en Stabækspiller som skyter, men LSK får klarert på strek to ganger. Til slutt spretter ballen ut til Pettersen som banker til fra skrått hold og inn til 3-0!
    70'
    Stabæk 3 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Selma Pettersen
    70'
    LSK går rett i angrep og slår en ball i bakrom retning Worts. Keeper SKoglund kommer ut og plukker ball enkelt for Stabæk.
    72'
    LSK vinner et hjørnespark.
    74'
    Slås på bakre, men Stabæk får klarert.
    74'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Linn Huseby
    Ut: Smilla Vallotto
    Vallotto har herjet med LSK sitt forsvar i dag, byttes ut og får en velfortjent hvil. Inn kommer Huseby som avgjorde cupkampen i midtuken.
    75'
    Mål for LSK Kvinner!
    Stabæk 3 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Emma Stølen Godø
    Målgivende: Thea Kyvåg
    Gashi plukker opp ballen etter hjørnesparket. Hun slår ballen ut til Kyvåg på venstrekanten, hun slår et hardt innlegg inn i feltet og der har Godø løpt seg fri og sklir inn reduseringen fra fem meter.
    76'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Ingrid Marie Spord
    Blir krangling i feltet etter scoring, og Spord dytter ned keeper Skoglund. Får korrekt gult kort.
    77'
    Da får vi en spennende avslutning på kampen her på Nadderud.
    77'
    77'
    Løftes på bakre, men LSK får klarert.
    77'
    Spennende siste ti minutter nå, kan LSK klare å kjempe seg tilbake i kampen?
    80'
    Kyvåg vinner ball sentralt på banen og setter fart, prøver å vende ball over til Woldvik som er helt fri på motsatt kant. Men Stabæk får klarert.
    82'
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Iris Omarsdottir
    Taktisk bytte hos Stabæk, og kan Zara Jönsson straffe LSK med sitt enorme fart?
    83'
    Jönsson spilles fri i bakrom med engang, men det ender bare med et innkast til Stabæk høyt i banen.
    83'
    Corner til Stabæk.
    84'
    Løftes høyt inn i feltet, men den blir headet ut av Dirdal.
    85'
    Etter scoringen til LSK har LSK slitt med å skape noe mot Stabæk. Hjemmelaget har hatt god kontroll og ser ut til å kontrollere inn tre poeng.
    86'
    Fortsatt 1-1 på Kringsjå, og resultatet ser ut til å ga Stabæk sin vei.
    86'
    Huseby spilles fri i mellomrommet og klinker til, men skuddet rett på keeper.
    87'
    Skal det bli spenningen i kampen igjen, så trenger LSK desperat en scoring. Foreløpig så sliter de med å skape noe mot Stabæk.
    88'
    Inn: Helene Dønnum Veum
    Ut: Kristina Karlöf
    89'
    Stabæk spillerne løper og løper og nekter LSK sine spillere et sekund rom med ball. Dette gjør at LSK ikke klarer å skape noen muligheter mot et godt Stabæk lag.