Badu22'
2-0
3-0
4-0
Supporterfordeling på VG
192
252
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God formiddag, og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Stabæk og Avaldsnes i Toppserien!
    Vi har nådd den aller siste runden av årets Toppserie, og selv om det stort sett er avgjort i både i topp og bunn, kan vi nå nyte en full runde med flere godbiter. Stabæk ligger klink midt på tabellen med store avstander både opp og ned til nærmeste nabo. Avaldsnes derimot ender på kvalikplass, og sesongen er nok ikke for dem slutt helt enda. Selv om de har en teoretisk mulighet til å ta igjen Røa på plassen foran, er det svært lite sannsynlig å ta igjen en målforskjell på hele 28 mål. I fare for å bli historieløs, tror jeg så store mirakler aldri har skjedd i fotballen før!
    Stabæks middelfarersesong var avgjort for et par runder siden, og med syv poeng ned til Lyn og elleve poeng opp til Brann på de nærmeste plassene, er det en god stund siden det var knyttet stor nerve og spenning til Stabæks kamper. En lang sesong, der de blant annet mistet et par av sine aller viktigste spillere midtveis, har vært preget av lite rytme og kontinuitet, og etter den lange pausen i sommer der det ble spilt VM for kvinner, gikk de på en rekke med kun én seier på de første åtte. Etter det kom de seg litt opp på hesten igjen, og vant to av sine tre siste. Forrige runde måtte de derimot se seg slått av Vålerenga, som dermed kunne krones seriemestere!
    Avaldsnes ender nok på den sure kvalikplassen etter det som har vært en lang og spennende kamp om å unngå nettopp det. Arna-Bjørnar ligger litt for seg selv helt nederst, og foran dem har Avaldsnes, Røa og Åsane kjempet om å unngå kvalikplass. Avaldsnes har før runden 21 poeng, mens de to andre har henholdsvis 24 og 25. Avaldsnes ga alt mot slutten, og klarte faktisk å ta syv poeng på sine siste tre, inkludert et meget sterkt poeng borte mot Rosenborg. I sist runde vant de mot nettopp Røa på plassen foran, og selv om de har en helt umulig målforskjell å ta igjen for å klatre opp på trygg grunn, skal de likevel berømmes for forsøket. Nå venter TIL2020 i kvaliken, og det blir viktig for Avaldsnes og ivareta den gode formen i siste kamp!
    Jeg er tilbake med lagoppstillingene når det nærmer seg kampstart, og selv om det ikke er kampen med mest å spille for, er det likevel bare å se frem til et oppgjør mellom to lag i brukbar form!
    Lagene er klare! Stabæk gjør to endringer fra laget som tapte mot Vålerenga i forrige runde, og de kommer i forsvar. Lång og Bølviken går ut og erstattes av Berg-Solemdal og Soleng Hansen. Avaldsnes gjør på sin side flere endringer fra laget som slo Røa sist runde. Olsen og Duah er ikke med i dag, og Nybru og Dahl tar deres plasser. I tillegg kommer Haugland og Hovmark inn for Natvik og Jåstad lenger fremme i banen.
    Lagene har allerde møttes to ganger i år. De to kampene har vært rimelig jevne og målfattige, og sist på Nadderud vant Stabæk 1-0, mens det på Karmøy endte 0-0. La oss håpe de slipper seg litt mer løs i siste kamp, og at vi blir servert en gøy og målrik avslutning på sesongen!
    Lagene har entret matta, og vi er straks klare for kamp!
    Riise har uttalt at han i dag hviler spillere til kvalik, og er interessert i å prøve litt nye ting!
    Kampen har startet
    0'
    Hovmark sparker kampen i gang!
    0'
    Jevn start på kampen på Nadderud, og det ser ut som begge lag er interessert i å angripe!
    1'
    Dahl lemper ballen inn i feltet, men der header Bjånesøy ut.
    2'
    Så blir det litt farlig når Haftorsen-Brakstad kommer til avslutning i feltet! Ballen lander i beina hennes etter en lang ball, og hun smeller til. Hun treffer greit, men klarer ikke å sette Skoglund på prøve.
    4'
    Omarsdottir setter fart og felles på 23 meter. Dadu får tilsnakk, og er nok litt heldig som unngår det gule kortet.
    4'
    Loennecken står klar med ballen.
    5'
    Loennecken prøver seg med et skudd mot keeperhjørnet, men ballen forsvinner et par meter til side for mål.
    5'
    Så kommer Omarsdottir til en god mulighet! Ballen kommer inn i feltet fra høyre, og der har Omarsdottir løpt seg fri! Hun skyter på ett touch, og skuddet går forbi Ervik, og så et par centimetere til side for stolpen før den treffer feil side av nettveggen!
    9'
    Tas fort.
    10'
    Bjånesøy legger ned til Isaksen, men Ervik kommer og henter ballen foran Stabæk-spissen.
    11'
    Svandal legger inn mot Hovmark fra høyre, men Helgesen rydder unna.
    11'
    Det legges fra venstre, men Bjørneboe får headet til værs før ballen lander i fanget på Skoglund.
    14'
    Badu får ballen til høyre i feltet. Hun prøver et innlegg, men Soleng Hansen er godt oppi situasjonen og får ryddet unna.
    16'
    Isaksen med en stor mulighet og bom! Omarsdottir vinner i lufta, og header ned til Isaksen på syv meter. Der står hun helt alene, men treffer ikker rent på ballen som triller til side for mål!
    16'
    Stabæk kontrer og Omarsdottir vender over på Loennecken som har mye rom. Pasningen er derimot noe upresis, og Avaldsnes får ryddet unna.
    21'
    Rødt kort til Avaldsnes
    Evelyn Badu
    Drama på Nadderud! Badu river Omarsdottir over ende, og det synes Stabæk-spissen lite om og hisser seg opp. Badu svarer da med to strake armer rett i ansiktet til Omarsdottir, og dommer viser frem det røde kortet! Håpløs oppførsel fra Badu, og nå blir det en langt vanskeligere kamp for Avaldsnes.
    22'
    Tas kort.
    24'
    Tas kort.
    25'
    Isaksen setter fart feremover, men tar et for langt touch og Nybru løper henne opp.
    27'
    Slås langt.
    27'
    Tas kort til Isaksen som roter bort ballen.
    28'
    Tas kort.
    29'
    Ballen lander i beina på Bjånesøy foran mål, og hun kommer til skudd! Det er en god mulighet, men Nybru redder på strek!
    31'
    Ny mulighet for Isaksen! Kruse legger inn fra høyre, og Isaksen får skutt helt alene fra 12 meter! Nok en fin mulighet for Isaksen, men igjen går skuddet på feil side av stolpen!
    31'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Avaldsnes
    Mål: Thea Loennecken
    Målgivende: Monica Isaksen
    Loennecken sender Stabæk i ledelsen etter en god periode! Berg-Solemdal legger inn fra høyre, og Abrahamsen skyter fra 15 meter! Hun treffer ikke mål, men heller Isaksen bak i feltet som legger igjen til Loennecken på ti meter. Derfra setter hun rista til, og ballen går hardt og lavt inn i lengste!
    32'
    Vondt blir til værre for Avaldsnes!
    34'
    Kuse legger inn fra høyre, men Øritzland klarerer unna.
    36'
    Dahl tar fatt på venstresiden på egen hånd, men Bjørneboe har falt av nok meter og får taklet ballen unna.
    38'
    Abrahamsen med en stygg pasning rett til Hovmark som setter fart. Hun er nokså alene, og prøver skuddet fra distanse. det blir derimot med forsøket, og ballen går en del meter til side for mål.
    39'
    Svandal setter fart til høyre. Hun trekker nedover før hun skyter, men Stabæk har grei kontroll i eget felt.
    39'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 2 - 0 Avaldsnes
    Mål: Mathilde Kruse
    Stabæk står høyt etter et angrep, og Kruse snapper ballen på hjørnet av feltet til Avaldsnes. Hun sender av gårde et skudd med venstreslegga, og bøyer ballen mot lengste! Ervik er på den, men klarer ikke holde ballem ute, og den går via stolpen og i mål! Nydelig skudd av Kruse, og dermed står det 2-0!
    40'
    Sjanse til Loennecken! Hun har masse plass bak i feltet, og hun sender av gårde et skudd! Det er hardt og godt, men Ervik strekker seg så lang hun er og får reddet unna!
    40'
    Stabæk har full kontroll her, og kan nok score flere mål, dersom de ønsker.
    45'
    Corneren slås på Berg-Solemdal, men skuddet går til side for mål.
    45'
    Pause
    45'+1
    Lagene tar pause på stillinga 2-0! Etter drøye 20 minutter mistet Badu hodet og sendte to never i ansiktet på Omarsdottir. Det resulterte i marsjordre, og Avaldsnes spilte resten av omgangen med ti spillere. Da ble det rom for Stabæk som først gikk opp til 1-0 ved Loennecken etter et fint angrep, før Kruse doblet ledelsen med et herlig skudd. Stabæk har full kontroll her mot ti mann, og det må noe stort til om Avaldsnes skal klare å komme tilbake i andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Vi er i gang med de siste 45!
    45'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Guro Kalstø
    Ut: Hanna Dahl
    45'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Ingrid Jåstad
    Ut: Kristina Svandal
    Riise gjør to bytter i pausen, og det kan rett og slett ut til at han sparer spillere her, til det langt viktigere oppgjøret mot TIL!
    45'
    Soleng Hansen prøver seg fra distanse, men treffer midt på mål og Ervik redder greit.
    47'
    Berg-Solemdal legger inn fra høyre, men i feltet får Øritzland ballen unna.
    48'
    Det legges inn mot Berg-Solemdal bak i feltet, men backen når ikke frem på ballen.
    48'
    Hovmark er på farten til venstre og vinner en corner!
    49'
    Skoglund kommer ut og plukker.
    49'
    Ny ball bak i feltet mot Berg-Solemdal, men igjen forstyrres hun nok til å ikke få tak i ballen.
    50'
    Berg-Solemdal trekker ned til dødlinja, men løpes opp av Haugland som får gitt ut til corner.
    52'
    Tas kort. Stabæk triller ball høyt i banen, men klarer ikke finne det riktige innlegget. Ballen kommer til slutt inn fra Soleng Hansen, men den går helt inn til Ervik
    52'
    Ny corner fra høyre for Stabæk.
    53'
    Klareres ved første stolpe.
    54'
    Nytt innlegg fra Loennecken, men igjen klarerer Haftorsen-Brakstad ut.
    54'
    Slås langt.
    55'
    Kruse prøver seg fra distanse, og denne gangen sender hun av gårde et hardt skudd. Det går derimot midt på mål, og Ervik redder greit.
    56'
    Kruse vinner ballen høyt før hun dribler seg innover i feltet. Hun går til slutt for skudd, rett i blokka.
    57'
    Enorm mulighet for Isaksen! Bjørneboe kommer på overlappen og Berg-Solemdal slipper perfekt. Nede ved dødlinja legger Bjørneboe inn, og treffer Isaksen foran mål som tår helt alene. Hun får til en avslutning mot mål, men Ervik varter opp med en god og viktig redning!
    58'
    Løvås får med seg ballen fremover og legger inn et hardt innlegg. Hun treffer Østenstad i feltet, men hun får ikke til en god avslutning.
    60'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 3 - 0 Avaldsnes
    Mål: Monica Isaksen
    Målgivende: Mathilde Kruse
    Nydelig angrep fra Stabæk og det står 3-0! Berg-Solemdal slipper til Kruse på overlappen, og hun legger hardt inn foran mål. Der har Isaksen løpt seg fri, og kan enkelte spasere ballen i mål fra tre meter!
    61'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Ida Natvik
    Ut: Maria Hovmark
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Signe Strømnes
    Ut: Monica Isaksen
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Melissa Bjånesøy
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Martine Leonards
    Ut: Sunniva Skoglund
    Leonards skal få noen minutter her på tampen av sesongen!
    62'
    Østenstad er på vei fremover, men Soleng Hansen kommer til og skjermer ut ballen.
    64'
    Solemdal går og går innover i feltet. Hun legger til slutt inn, men Nybru klarerer ut.
    68'
    Stor mulighet for Kalstø! Etter klabb og babb i Stabæks bakre rekker lander ballen plutselig hos Kalstø som er helt alene med keeper! Kun skyter, men Leonards har kommet tidlig ut og redder forsøket!
    69'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Elida Kolbjørnsen
    Ut: Mathea Berg-Solemdal
    70'
    Ervik kommer ut og plukker!
    71'
    Begge lag gir flere unge spillere muligheten nå! Også Avaldsnes skal bytte keeper!
    71'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Viktoria Sørensen
    Ut: Marion Mannes Haugland
    71'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Frida Aursland
    Ut: Siri Ervik
    72'
    Da har altså begge lag byttet keeper, uten at noen av dem har vært skadet! Det er ikke ofte man ser.
    72'
    Innbytter for Stabæk, Kolbjørnsen, er altså født i 2008! 15 år gammel der altså.
    74'
    Frispark
    74'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 4 - 0 Avaldsnes
    Mål: Signe Strømnes
    Strømnes øker til 4-0! Loennecken legger inn og Avaldsnes får ikke klarert ut ballen. Løvås sender ballen rett i Haftorsen-Brakstad før den lander hos Strømnes på fem meter. Derfra kan hun enkelt trille inn Stabæks fjerde for dagen!
    74'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 5 - 0 Avaldsnes
    Mål: Elida Kolbjørnsen
    Målgivende: Iris Omarsdottir
    15 år gamle Kolbjørnsen dribler seg innover og sender inn nummer fem! Hun får ballen ute til venstre og setter fart fremover. Hun utfordrer Østenstad som blir rundingsbøye, og trekker innover i feltet. Fra 15 meter skyter hun tilbake mot nærmeste stolpe, og skuddet er lavt og hardt og går rett i mål! Får et innhopp av 15-åringen!
    76'
    Stabæk gjør litt som de vil her nå!
    79'
    Kruse legger inn fra høyre, men Avaldsnes får klarert med nød og neppe!
    80'
    Bjørneboe legger inn, men ballen går hele veien inn til Aursland.
    81'
    Ballen havner hos Bjørneboe bak i feltet. Hun går for skudd, men skyter midt på mål.
    83'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Thea Loennecken
    83'
    Speaker informerer om at Kolbjørnsen med sitt mål er Stabæks yngste målscorer i Toppserien.
    85'
    Anderdal kommer rundt til høyre og legger inn mot Omarsdottir. Hun kommer til skudd fremme i feltet, men sender ballen utenfor.
    86'
    En god redning fra Aursland hindrer Strømnes andre mål! Høgevold slipper lekkert til Strømnes som er helt alene i felet. Hun skyter mot lengste, men Aursnes er lynraskt nede og redder!
    88'
    Offside for Avaldsnes
    90'
    Omarsdottir skyter godt, men ballen går via et bein og til corner!
    90'+1
    Hjørnespark til Stabæk
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+1
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her