0-3
Lajqi69' (Str.)
153
258

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sprint-Jeløy og Moss i første runde i cupen!
    I går fikk vi to solide cupbomber. Sandefjord gikk på et 0-1-tap for PostNord-liga-laget Fløy . Den største cupbomben smalt dog på Karmøy, hvor 4. divisjonslaget Torvastad slo ut Haugesund. Får vi flere i dag?
    Sprint-Jeløy åpnet sesongen i Norsk Tipping-ligaen søndag som var, og fikk en god start da de vant 1-0 over Innstranden på eget gress. Moss på sin side har fått en mildt sagt varierende start på sesongen. I serieåpning ble det 3-0-seier over Lyn på eget gress, før de fikk bank av Levanger i helgen som var. Da tapte de hele 5-0,
    De siste 10 årene har disse to lagene møttes tre ganger, alle i NM, og Moss har vunnet samtlige. Det skal dog sies at det hat vært jevne oppgjør. I 2013 vant Moss 2-0, mens de i både 2017 og senest i 2022 vant 3-2.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før avspark. Vel møtt!
    Lagene er klare! Thomas Myhre gjør som ventet mange endringer på Moss-laget her i dag, som kommer i sin vante 4-3-3. Sprint-Jeløy kommer i en 3-5-2 i håp om en cupbombe. Det nærmer seg avspark!
    0'
    Tidlig sjanse for Moss, men Vieira er med på notene! Får skutt fra fin posisjon der gjestene, men skuddet er ikke godt nok plassert.
    0'
    Kort variant som slås over på Bjørgolfsson, men spissen treffer ikke reint.
    2'
    Tas kort.
    4'
    Skudd fra distanse fra Moss, men forsøket går langt over.
    4'
    Mål for Moss FK!
    Sprint/Jeløy 0 - 1 Moss FK
    Mål: Sebastian Pedersen
    Hva skjer der, da? Vieira med en kjempeblemme da han spiller bort ballen, og Pedersen setter ballen i det tomme buret! Et av de enkleste målene Pedersen har scoret i karrieren.
    5'
    Hjemmelaget vinner er innkast høyt i banen. Kastes inn i boks, men Moss får klarert.
    7'
    Tas raskt.
    8'
    Moss med alt av ballinnehav i det de jakter scoring nummer to.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Bjørgolfsson får plutselig en hel banehalvdel å løpe på, men Hafskjold gjør en god defensiv jobb.
    11'
    Tas kort.
    12'
    Gult kort til Sprint/Jeløy
    Daniel Håkon Tobiassen
    Stopper en kontring.
    12'
    Ozyilmaz med en strålende takling på Bjørgolfsson inne i sekstenmeteren.
    14'
    Tas kort.
    15'
    Tas kor til stopperpartner Ozyilmaz.
    16'
    Moss triller i bakre rekker.
    17'
    Stor sjanse for Bjørgolfsson! Moss står høyt og vinner ballen like utenfor hjemmelagets sekstenmeter. Gjestenes nummer 19 fyrer så fra 17 meter, men skuddet stryker stolpen.
    18'
    Tas kort før det legges inn, over alle.
    19'
    Nok en gang over alle.
    21'
    Tas raskt.
    22'
    Skudd fra 17 meter fra Moss, men skuddet går ufarlig til side for mål.
    23'
    Pedersen fra distanse. Via egen spiller og langt utenfor.
    25'
    Langt i fra noe fyrverkeri av en fotballkamp de første snart 27 minuttene her, men Moss er nok fornøyd med tingenes tilstand etter den tidlige ledelsen. Har full kontroll i skrivende stund, gjestene.
    26'
    Slås over alle.
    27'
    Moss med ballen i laget, og triller mellom jagende Sprint-spillere.
    29'
    Kort variant før det ender i en akrobatisk avslutning fra Skogen, men avslutningen går langt over.
    30'
    Hjemmelaget litt mer med i matchen nå.
    32'
    Gjestene har tatt over igjen, og triller i bakre rekker.
    34'
    Litt for tidlig ute på venstresiden.
    36'
    Kukleci legger inn fra venstre, men ballen daler ned i klypene til Vieira.
    39'
    Tas raskt.
    39'
    Stavdal trekker inn i banen og avslutter fra 16 meter, men Vieira redder greit.
    40'
    Rolige minutter inn mot pause nå.
    41'
    Tas kort.
    41'
    Lajqi går i bakken inne i sekstenmeteren, men dommer vinker spillet videre.
    42'
    Tas raskt før Moss vinner en corner.
    42'
    Stusses videre av Hellestø, men langt utenfor.
    43'
    Tas kort tilbake til Bachke.
    44'
    Sprint/Jeløy 0 - 2 Moss FK
    Mål: Adan Abadala Hussein
    Målgivende: Ilir Kukleci
    Strålende scoring av backen! Kukleci tar med seg ballen fremover i banen, og trer gjennom til Hussein. Han får et perfekt førstetouch når han legger ballen til rette inne i sekstenmeteren. Da kliner han like gjerne ballen utakbart i lengste hjørne.
    45'
    45'+1
    Der er det pause, og Moss leder fortjent 2-0 uten å ha overbevist voldsomt i førsteomgang. Pedersen sendte gjestene tidlig i ledelsen etter en kjempetabbe av Vieira. Resten av omgangen var relativt kjedelig, før Hussein satte det viktige andremålet på lekkert vis like før hvilen. Med det har Moss relativt god kontroll før andre halvdel. Vi er straks tilbake med akt to!
    45'
    Spillerbytte - Moss FK
    Inn: Katoto Michee Mayonga
    Ut: Eythor Bjørgolfsson
    45'
    Gjestene med ett bytte i pausen.
    45'
    Fine Moss-kombinasjoner på venstresiden før det omsider blir litt for upresist og ballen triller utover dødlinja.
    46'
    Et langt kast fra hjemmelaget skaper litt tendenser til kaos i Moss-boksen, men gultrøyene får klarert.
    47'
    Tas raskt.
    49'
    Slås langt.
    49'
    Andresen med en god tanke og smart ball frem i banen, men det blir en misforståelse i det Murseli stopper løpet.
    51'
    Tas kort før det kommer en avslutning. Vieira med en redning, og til ny corner.
    51'
    Ender i to blokkerte skudd.
    52'
    746 tilskuere her i kveld!
    53'
    Frispark til vertene i fin innleggsposisjon. Finstad svinger inn, men Moss får klarert. I returrom venter Tobiassen, men det ender med et sleivspark.
    53'
    Tas kort.
    54'
    Rolige minutter her nå. Moss har full kontroll i skrivende stund.
    57'
    Fine Moss-kombinasjoner før de vinner en corner.
    59'
    Stanges unna på første stolpe.
    59'
    Finstad får klarert til corner like foran eget mål.
    60'
    Tas kort før det legges inn. Vertene får klarert.
    60'
    Inn: Ahmed Jamal Saaty
    Ut: Marius Andresen
    62'
    Inn: Laurent Mendy
    Ut: Alexander Håpnes
    62'
    Slås inn, men Moss har få problemer med å stå i mot.
    63'
    Gult kort til Moss FK
    Harald Race
    For sent inne i en duell.
    63'
    Frispark til Moss på 16.5 meter. Tas kort før Pedersen kliner til fra 17 meter, men Vieira redder greit.
    65'
    Spillerbytte - Sprint/Jeløy
    Inn: Nikolai Kase-Berg
    Ut: Daniel Håkon Tobiassen
    65'
    Moss tror de legger på til 3-0, men det vinkes for offside.
    66'
    Murseli med en klønete takling på innbytteren. Den er klar!
    68'
    Moss FK scorer på straffe!
    Sprint/Jeløy 0 - 3 Moss FK
    Mål: Altin Lajqi
    69'
    Skudd fra distanse fra hjemmelaget, men forsøket går langt over.
    71'
    Tas kort.
    72'
    Slås inn i farlig område, men stanges unna.
    73'
    Inn: Ensar Kalisi
    Ut: Kastriot Visar Murseli
    73'
    Inn: Henrik Brest Knutsen
    Ut: Henrik Hafskjold
    73'
    Inn: Thomas Jakobsen
    Ut: Sebastian Pedersen
    74'
    Rolige minutter her nå. Moss med ballen i laget.
    76'
    Godt slått, men ballen går gjennom hele feltet.
    76'
    For en sjanse! Etter en god redning fra Vieira skal Mayonga enkelt sette returen i åpent bur, men det reddes på strek!
    78'
    Inn: James Bradley Masters
    Ut: Sander Urstad Andresen
    79'
    Tas kort.
    80'
    Frispark til hjemmelaget på 34 meter. Ender til slutt opp hos Wasenius som lobber ballen over Bachke som er langt ute, men det reddes på strek! Nære et trøstemål for vertene på deres første sjanse.
    83'
    Inn: Bo Hegland
    Ut: Vetle Hellestø
    83'
    Bokses unna.
    84'
    Tas kort.
    85'
    Ensar Kalisi
    Holder igjen en Moss-spiller og ber om det gule kortet.
    85'
    Backen litt for ivrig på venstresiden.
    86'
    Hjemmelaget får låne ballen litt på slutten her nå.
    87'
    Mendy får skutt fra god posisjon, men avslutningen er av det svake slaget og går langt over.
    88'
    Moss triller ball nå.
    90'
    Tas kort.
    90'+1
    Tas kort.
    90'+2
    90'+3
    Der er det over, og Moss vinner oppskriftsmessig 3-0 her i kveld! Moss var det klart beste laget fra første spark på ballen, og ledet 2-0 til pause. Andreomgang var av det rolige slaget, men en straffescoring 20 minutter før slutt fastsatte sluttresultatet til 3-0. Med det takker jeg for følget, og ønsker Moss lykke til videre i cupen!