0-1
0-2
145
334

Hei, og velkommen til livedekningen av Spjelkavik - Aalesund i første runde av norgesmesterskapet for menn.
    Tirsdag ble det klart at AaFK-stopper Erik Frøysa mister resten av sesongen. Den tidligere Raufoss-spilleren har hatt en god start på sesongen, men måtte byttes ut tidlig under lørdagens kamp mot Start på grunn av en kneskade. Undersøkelser viser at fremre korsbånd er røket, og dermed må 22-åringen belage seg på en lang opptreningsperiode.
    Lagene møttes også til første runde i cupen tilbake i 2016. Da vant Aalesund 1-0 etter en straffescoring fra Mustafa Abdellaoue. AaFK stilte et sterkt lag den gangen, med blant annet brødrene Riise fra start. Ingen fra det mannskapet er igjen i dagens AaFK-lag.
    Noah Solskjær, som har bøttet inn mål for AaFK i sesongoppkjøringen, ble hentet fra Spjelkavik før årets sesong. Han får dessverre ikke muligheten til å møte gamle kjente i kveld, da han er ute med en skade i hamstringen.
    Flere tidligere AaFK-helter har vært innom Spjelkavik tidligere. AaFK-legende Tor Hogne Aarøy har vært både spiller og trener i sin barndomsklubb. I følge fotball.no spilte han sin eneste seniorkamp for Spjelkavik i 1-6 tapet mot Molde i cupens første runde tilbake i 1999. Nåværende AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo var hovedtrener for Spjelkaviks A-lag fra 2013-2019.
    3. divisjonslaget Spjelkavik slo ut SIF/Hessa og Herd på veien til 1. runde i cupen. I første serierunde på søndag varmet de opp til kveldens kamp ved å spille mot AaFK2, der de tapte 1-0 på Color Line Stadion.
    Lagene entrer kunstgresset i Spjelkavika mens publikum strømmer inn portene. Værgudene er ikke med oss på Sunnmøre i kveld. 6 grader og regn.
    0'
    Aalesund, i helhvitt for anledningen, har tatt tak i kampen.
    1'
    Frispark
    1'
    AaFK med lange innkast høyt inne på Spjelkaviks halvdel.
    2'
    Myers tester skuddfoten fra distanse. Rett på Grytebust.
    4'
    Stor Vika-sjanse! Amdam blir spilt fri inne i feltet, men Grytebust er raskt oppe med en arm og redder.
    5'
    Braga setter fart og skaffer AaFK sin første corner.
    6'
    Legges inn bak i feltet, heades tilbake foran mål, men hjemmelaget får klarert!
    6'
    Haram nære på på neste corner, men Spjelkavik får reddet unna.
    7'
    Amdam blir spilt gjennom på høyresiden, men velger å sentre når han bør skjære innover i banen og avslutte selv! Friskt start fra hjemmelaget, som har vært nærmest scoring hittil!
    9'
    Atanga legger inn fra høyre, men Wojtalik er først på ballen i feltet og klarerer unna!
    11'
    Nytt innlegg fra gjestene, denne gang fra venstre. Ender med innkast fra motsatt side.
    11'
    Nesten som vinder skrur corneren i mål, men ender med ny corner.
    11'
    Stusses videre fra Diop, men Finseth er våken inne på strek og avverger.
    12'
    Spjelkavik ypper seg igjen, men får det ikke helt til å stemme med siste pasningen.
    15'
    Frostad går på skudd fra et par og tjue meter, men forsøket blir blokkert både ved første og andre anledning.
    16'
    Ender med ny corner.
    17'
    Resultatløs.
    18'
    Maksimov legger inn, blokkeres til corner.
    19'
    Rødset klarerer til corner.
    19'
    Hjørnespark til Aalesund
    19'
    Mål for Aalesund!
    Spjelkavik IL 0 - 1 Aalesund
    Mål: Sander Kilen
    Målgivende: Cláudio Braga
    Så sitter den for AaFK etter corner! Braga legger tilbake til Kilen, som plasserer den trygt i nettet med innsiden av foten fra et par meters hold.
    20'
    Offside for Aalesund
    22'
    Atanga brenner en stor sjanse etter et presist innlegg fra Karlsbakk. Den bør sitte!
    25'
    Så er Spjelkavik frempå igjen, men Grytebust er våkent ute og redder!
    25'
    Diop stanger ut fra fremste stolpe!
    26'
    Kilen legger inn med høyrefoten fra venstrekanten, og Braga skal bare bredside den videre i nettet, men plasserer ballen til side for mål!
    28'
    Braga er nære på igjen! AaFKs nummer 10 blir spilt fri inne i feltet, ser opp og skrur ballen rundt keeper og i stanga!
    30'
    Karlsbakk sitter nede og holder seg til låret. Ser ikke bra ut for AaFKs nøkkelspiller. Får behandling ute på banen.
    31'
    Karlsbakk tusler av banen mens han holder seg til låret med en ugunstig grimase. Han ser ut til å måtte byttes ut.
    31'
    Maksimov lager frispark ute på sin høyreside. Frisparket slås inn i feltet og ender med corner.
    32'
    Klareres kontant ut fra gjestene.
    33'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: John Norvik
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    Karlsbakk må gi seg med skade.
    34'
    Blåses for holding i feltet. Frispark til Spjelkavik.
    35'
    Frispark
    35'
    Gult kort til Aalesund
    Amidou Diop
    Ikke ukjent med gule kort, Diop. Her får han kampens første etter å ha brukt for mye hender i en duell midt på banen.
    36'
    Diop slår en nydelig tversoverpasning ut til Atanga på høyrekant, men den lave teknikeren bommer med nedtaket.
    40'
    Slås inn i feltet fra 40 meters hold. Grytebust er ute og plukker, selv om han roter litt med mottaket.
    41'
    Johannsson felles på høyresiden like utenfor feltet og får frispark.
    43'
    Hanken klarerer ut det lave og harde frisparket fra Grøgaard.
    43'
    Vertenes Frostad fyrer av med høyrefoten på halv volley og ballen får en fin bue som gjør at Grytebust må gi til corner!
    45'+1
    45'+2
    Aalesund leder 1-0 til pause etter en scoring på corner fra Sander Hestetun Kilen. Grøgaards corner ble headet tilbake i feltet av Braga, og venstrekanten fikk en grei jobb med å plassere ballen i nettet. Spjelkavik har på ingen måte gjort seg bort her i førsteomgang og står notert med tre sjanser, etter noen småfarlige skuddforsøk. Kampen lever fortsatt!
    45'
    Vi er i gang igjen!
    45'
    415 betalende tilskuere på Spjelkavik stadion, men i realiteten er det nok et par hundre flere tisltede, siden barn får gratis inngang.
    48'
    Gult kort til Spjelkavik IL
    Gaute Sætre Kvalsvik
    Prater på seg et gult kort.
    51'
    Aalesund med mye ball siste minuttene, men ingen avslutninger.
    55'
    Spjelkavik har tidligere AaFK-spiller Sigurd Tafjord på benken. Kanskje han kan komme inn og utrette noe her?
    56'
    Karlsbakk drar seg inn i banen og avslutter. Blokkert.
    57'
    De relativt få tilreisende AaFK-supporterne fra Stormen fyrer av noen bluss på bortetribunen for å få opp stemningen. Ikke helt folkefest-stemning i Spjelkavika med litt over 500 fremmøtte, men det kan været ta sin del av skylden for.
    57'
    Kilen drar seg innover fra venstrekanten og faller i det han drar seg forbi en Vika-forsvarer. Kom deg opp, er beskjeden fra dommer Myrheim.
    59'
    Inn: Sebastian Berntsen
    Ut: Thomas Grøgaard
    59'
    Inn: Eivind Kolve
    Ut: Isaac Atanga
    60'
    Innbytter Kolve går inn som høyre indreløper og skyver islandske Johannsson ut på høyrekanten.
    60'
    Det må være lov å påstå at AaFK ikke imponerer i denne kampen. Foreløpig står det relativt likt i sjansestatistikken, og bortelaget har slitt med å skape noe etter hvilen.
    63'
    Henrik Hanken
    Drar ned aktive og gode Kilen, og får det gule kortet.
    63'
    Spillerbytte - Spjelkavik IL
    Inn: Sigurd Tafjord
    Ut: Gaute Sætre Kvalsvik
    64'
    Inn: Simon Vågnes
    Ut: Peter Røvreit Frostad
    64'
    Stopper Simen Haram avslutter rett på Finseth med innsiden av foten.
    65'
    Innbytter Vågnes har mye fart og setter Diop på prøve med et løp i bakrom, men den rutinerte AaFK-stopperen holder unggutten unna med sin fysikk.
    67'
    Maksimov slår langt mot Kilen, men Finseth plukker det upresise oppspillet.
    69'
    Spjelkavik IL 0 - 2 Aalesund
    Mål: Cláudio Braga
    Målgivende: Sander Kilen
    Rollene er snudd når AaFK dobler ledelsen sin! AaFKs beste spiller, Sander Kilen, er et stadig uromoment og utfordrer innover fra sin venstrekant. Han slipper til Braga, som finter bort en Vika-forsvarer med en behersket kroppsfinte før han plasserer ballen lavt og sikkert ned i venstre hjørne.
    69'
    Da går fort lufta ut av ballongen til hjemmelaget her, som begynner å få slitne bein utpå kunstgresset.
    71'
    72'
    Vika med en sjelden sjanse. Langt innkat fra venstre. Dessverre får de ingenting ut av det.
    74'
    75'
    Frispark i god innleggsposisjon. Ender med ingenting.
    77'
    Sander Finnøy, som har hatt grei kontroll på Atanga ute på høyrekanten, kåres til dagens Spjelkavik-spiller av en lokal jury.
    79'
    Sønnen til AaFK-legende Erling Ytterland, Tellef, skal inn for AaFK. Stolt øyeblik for far!
    81'
    Inn: Thomas Gulbrandsen
    Ut: Sander Kilen
    81'
    Inn: Filip Dubicki
    Ut: Sander Svorkmo Finnøy
    83'
    Inn: Martin Flo Alnes
    Ut: Henrik Hanken
    83'
    Inn: Mathias Gangsøy
    Ut: Ruben Kolseth Myers
    83'
    Inn: Arianit Morina
    Ut: Sondre Rolland Roth
    83'
    Tas kort.
    84'
    Frispark
    85'
    Innbytter Tafjord er for ivrig med hendene i duell med Maksimov og bortelagets høyreback får et rutinert frispark på tampen.
    89'
    Cláudio Braga
    Braga er irritert på dommer i det han drar opp det gule kortet på overtid. Litt usikkert hvorfor dommer Myrheim velger å gi det gule, men kan se ut som Braga prater det på seg.
    90'+1
    Magnus Støylen Rødset
    Lager et frispark like utenfor feltet.
    90'+2
    Unggutten som har Alexander-Arnold som sitt forbilde, får sjansen på direkte frispark. Like over!