Hei og velkommen til livedekningen av EM-kvalifiseringskampen mellom Spania og Skottland i Norges gruppe!
    Spania (4-3-3): Simón - Carvajal, Le Normand, Laporte, Balde - Gavi, Rodrigo, Merino - Ferran Torres, Morata, Oyarzabal.
    Spania-benken: Arrizabalaga, Raya, Sancet, Pau Torres, Fabián, Zaragoza, Joselu, García, Ansu Fati, Zubimendi, Fran García, Jesùs Navas.
    Skottland (5-4-1): Gunn - Hickey, Porteous, Hendry, McKenna, Robertson - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Dykes.
    Skottland-benken: Kelly, Clark, Souttar, Cooper, Adams, Gilmour, Armstrong, Brown, Ferguson, Taylor, Patterson, McLean.
    Skottland topper gruppe A med full pott etter fem kamper, og vil bli EM-klare i kveld med poeng eller norsk tap. Skjer det er det ikke mulig for skottene å bli tatt igjen av to lag.
    Spania er nummer to i gruppen med ni poeng etter fire kamper. De ligger to poeng foran Norge, og Ståle Solbakkens mannskap har i tillegg én kamp mer spilt.
    Skottland vant 2-0 da lagene møttes tidligere i EM-kvalifiseringen. Manchester United-spiller Scott McTominay scoret begge målene den kvelden i Glasgow.
    Antall stemmer: 1872
    Dommer Serdar Gozubuk leder lagene ut på Estadio de La Cartuja i Sevilla.
    Estadio de La Cartuja er den 5. største stadion i Spania med en kapasitet på 57.619, men brukes ikke av et lag i LaLiga. Copa del Rey-finalen har blitt spilt der de siste fire sesongene. Dette er 11. gang - inkludert gruppespillkampene i EM 2021 - at Spania spiller her. Forrige gang var i 1-0-seieren i VM-kvaliken mot Sverige i november 2021. Foto: Pa Photos.
    Nasjonalsangene er sunget. Straks avspark i Sevilla.
    Gjestene sparker i gang kampen.
    1'
    Kjempesjanse for Spania umiddelbart! Morata stikker perfekt gjennom til Ferran Torres, men han skyter utenfor fra strålende posisjon.
    2'
    Balde prøver å finne Morata i feltet, men Porteous får en fot på ballen før den triller ut til hjørnespark.
    3'
    McTominay header ballen ut til nok et hjørnespark.
    4'
    Strålende hjørnespark av Ferran Torres inn i femmeteren, men ingen får rørt ballen før Morata får den langt bak i feltet. Hardt presset for ikke spissen gjort noe annet enn å sendt den ut til femmeter.
    4'
    Skottland er farlig frempå og får lagt ballen inn i feltet. Nesten så McTominay får tak i den rett foran mål, men Spania får klarert.
    6'
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Må det bli uavgjort her om det skal bli spennende i gruppa?
    For Norges del er det kanskje best med skotsk seier her, men er ekstremt mange utfall den ene eller andre veien. Her kan du teste alle muligheter: https://www.vg.no/spesial/2023/norges-vei-til-fotball-em/
    Innlegg inn i den skotske boksen, og Merino går i bakken i duell med Porteous. Spania vil ha straffe, men må nøye seg med hjørnespark.
    12'
    Oyarzabals hjørnespark heades unna.
    13'
    Morata legger inn mot Morata, men Robertson får headet ut til hjørnespark.
    16'
    Presist hjørnespark på hodet til Le Normand på første stolpe, men stussen til stopperen går verken mellom stengene eller til en lagkamerat. Femmeter for skottene.
    17'
    Spania vinner ballen høyt i banen etter Skottlands femmeter, før ballen trilles til Oyarzabal på 17-18 meter. Om han skyter eller prøver å stikke gjennom til en klart offsideplassert Morata er ikke godt å si, men Gunn får i hvert fall tak i ballen.
    17'
    Denne gangen er det i hvert fall ikke tvil om at det er skudd Oyarzabal prøver på. Klinker til på volley fra skrått hold, men ballen flyr langt over mål.
    20'
    Hans
    Blir det uavgjort er det egentlig gjort. Beste er seier på en av dem. Aller helst Skottland
    Enig i det, Hans. Blir det uavgjort ser det vanskelig ut for Norge.
    Spania vinner høyt igjen, men Moratas chip mot Oyarzabal er upresis. Sistnevnte fortsetter å jakte ballen, og lager frispark i duell med Hickey helt nede ved Skottlands hjørneflagg.
    24'
    Frisparket sendes inn på Spanias halvdel, der Balde får frispark mot seg.
    24'
    Skottland flytter stopperne opp i feltet. Her skal det slås langt.
    25'
    Robertsons frispark sender den langt, og Dykes vinner duellen. Headingen på tvers er det imidlertid Laporte som kommer seg på, og Spania får ballen bort fra farlig område.
    25'
    Skottland får vridd spillet på Spanias halvdel, og Robertson header ned mot McGinn. Han går kontant i bakken i duell med Carvajal like utenfor feltet, men dommer lar spillet gå. Så ut som et frispark for meg.
    27'
    Harald Moe
    Dere diskuterer Spania Skottland og konsekvenser av uavgjort der. Er det ikke lurt at Norge slår Kypros før resultater i andre kamper betyr noe?😉
    Vi er i den situasjonen nå at resultatene i andre kamper så definitivt betyr noe for Norge. Så klart må Norge slå Kypros, men diskusjoner om andre kamper med betydning for Norge må da være lov.
    Morata får ballen forbi Gunn før han skyter i nettveggen. Flagget for offside kommer uansett opp.
    30'
    paul
    hei..går målforskjell foran innbyrdes oppgjør?
    Innbyrdes oppgjør først.
    Eirik
    Hva er det best mulige resultatet for Norges del mellom Spania og Skottland
    Seier til ett av lagene i hvert fall, og da kanskje aller helst Skottland. Norge må etter all sannsynlighet slå både Spania og Skottland i de to siste, og da vil det være nok til å bli toer i gruppen om Spania taper i dag.
    Herre min hatt for en sjanse for Spania! Merino banker ballen på innsiden av stolpen, før den går langs streken og ut. Millimeter unna 1-0!
    34'
    Laporte får frispark på midten etter at Dykes er oppe med en arm i ansiktet.
    36'
    Gult kort til Skottland
    Lyndon Dykes
    Skottland-spissen signaliserer filming på Laporte, men får uansett kampens første gule kort.
    36'
    Frans Toresen
    Hvordan ligger vi an på innbyrdes
    Norge tapte 0-3 mot Spania og 1-2 for Skottland. Spesielt Spania skal bli vanskelig å ta igjen på innbyrdes...
    Morata setter ballen i mål, men vinkes av for offside! Carvajal som banker ballen inn foran mål, før Morata som står i en klar offside styrer ballen inn i nettet.
    38'
    Kjell
    Er dette absolutt siste sjanse for kvalifisering til em, eller vil en tredje plass i gruppa gi andre muligheter?
    3. plass i gruppen gir ingenting, men Norge har fortsatt et håp i playoff gjennom Nations League. For at Norge skal komme dit avhenger imidlertid av flere resultater i mange andre kamper i andre grupper.
    Odin
    Spania må vel også avgi poeng mot Kypros eller Georgia for at Norge skal ta andreplassen.
    Ikke hvis Norge slår Kypros, Spania og Skottland. Da vil Norge få 16 poeng, mens Spania vil ende på 15 poeng med tap for Skottland og Norge og seier mot Kypros og Georgia.
    Robertson ligger nede etter å ha fått Simón over seg. Holder seg til skulderen, Skottland-kapteinen.
    41'
    Hans
    Hvor mange av spørsmålene handler om «kampen» 😂?
    Haha, veldig få!
    Robertson må gi seg her. Foto: AFP.
    43'
    Spillerbytte - Skottland
    Inn: Nathan Patterson
    Ut: Andy Robertson
    Tusler av med armen godt pakket inn i drakten.
    44'
    Det legges til fire minutter.
    45'+1
    Tyrkern
    Er Kroatia med i gruppa?
    Beklager forvirrelsen jeg har skapt ved å skrive Kroatia. Det er selvfølgelig Kypros Norge må slå i kveld.
    Gult kort til Spania
    Mikel Merino
    Feller McTominay på Skottlands halvdel.
    45'+4
    Pause i Sevilla. Spania har vært det dominerende laget, men det står målløst så langt. Merino var nærmest scoring med sitt skudd på innsiden av stolpen. Skottland har ikke skapt noe særlig, men har vist glimt til at de kan være farlige på offensive dødballer eller innkast.
    Eirik
    Hvor er han 16-åringen fra Spania som spiller på Barca?
    16-åringen Lamine Yamal måtte melde forfall fra landslagsstroppen grunnet skade, og vil også være utilgjengelig borte mot Norge søndag.
    kjetil
    hvem er det som må kvalifisere seg direkte for at norge skal få en ny mulighet via nations league? finland, serbia og israel ??
    De som vil hjelpe Norge ved direkteplass er Serbia, Polen, Wales, Israel, Finland og Tsjekkia. Herlig oversikt her: https://www.vg.no/spesial/2023/norges-vei-til-fotball-em/
    Ut: Alejandro Balde
    46'
    Bryan Zaragoza kommer også inn for Oyarzabal. Dobbeltbytte på den spanske venstresiden i pausen.
    46'
    Landlagsdebut for både Zaragoza og García.
    47'
    Bryan Zaragoza viser seg frem her. Trekker seg inn i banen, før han banker til. Over mål, men fint initiativ fra Granada-kanten.
    49'
    Zaragoza på farten igjen, og får frispark i meget god innleggsposisjon høyt i banen.
    50'
    Nathan Patterson
    Får det gule for det som må ha vært protester.
    51'
    Frisparket sendes inn i farlig område fra Merino, og Le Nordmand kommer akkurat for sent. Var uansett i offsideposisjon i det frisparket ble slått, Le Nordmand.
    51'
    Offside på Morata. Kan ikke være mange spillere i fotballhistorien som har blitt vinket av for offside flere ganger enn Morata.
    52'
    Skottland kombinerer seg helt inn i Spania-feltet, men McGinns pasning til Christie er rett og slett av det elendige slaget. I stedet for å stikke han rolig gjennom, banker McGinn ballen høyt og hardt på Christie. Ikke lett å ta ned den, og Simón får tak i ballen.
    53'
    Spania skaffer seg et hjørnespark, men ender opp med å lage frispark på McTominay. Merino som lager det, og han har gult kort. De skotske spillerne vil se det andre gule, men det hadde vært billig.
    54'
    Morata tar elegant ned en lang ball. feltet, før han prøver å bøye ballen i det lengste hjørnet. Ikke langt unna, men ballen går utenfor.
    56'
    Ferran Torres legger inn, men ballen går forbi Morata. Zaragoza følger opp motsatt, men dribler ballen ut til femmeter.
    57'
    Christie kommer ned til dødlinja og legger inn. Spania klarerer, men Skottland vinner ballen tilbake og Christie får lagt inn igjen. Blir samtidig lagt i bakken av Carvajal og Skottland får frispark like utenfor 16-meteren i innleggsposisjon.
    58'
    Dani Carvajal
    59'
    McTominay banker frisparket rett i krysset! Det er et helt ellevilt skudd!
    60'
    Så skal VAR se på et eller annet her. Dommer ut til skjermen.
    60'
    Scoringen annulleres! Hendry får frispark mot seg i duell med keeper Simón, men det så da fryktelig strengt ut.
    61'
    Unai Simon
    Spania-keeperen har fått gult kort mot seg, men nå er det ikke godt å si for hva.
    62'
    Helt korrupt avgjørelse det der
    Spania til avslutning, eller var det et innlegg? Enkelt for keeper Gunn. Rett i klypa.
    64'
    Spania fortsetter å trykke på nå. Gavi legger inn. Spania beholder ballen, så går den utover dødlinjen.
    64'
    Skulle det stått 0-1 etter den der?
    Det er strengt dømt - angrep på keeper der. Tenk å score DET målet, også blir det VAR-dømt nord og ned av angrep på keeper. Poenget var at det knapt så ut som noe angrep på keeper. Tvilsom annullering.
    Inn: Jesus Navas
    Ut: Dani Carvajal
    67'
    Inn: Oihan Sancet Tirapu
    Ut: Mikel Merino
    68'
    Corner til Spania. Men den blir headet unna.
    68'
    Stian
    Den avgjørelsen der var ikke bare streng, den var feil. Skottland skulle hatt mål.
    Spania med ballen igjen. Bygger opp. Spiller og spiller, så kommer de ned på venstrekanten. Men blir stoppet. Vinner ballen tilbake.
    70'
    Spania spiller for langt på venstrekanten. Ballen ut, innkast til gjestene.
    72'
    Mål for Spania!
    Spania 1 - 0 Skottland
    Mål: Alvaro Morata
    Målgivende: Jesus Navas
    Det virket litt smådødt nå, men der satt den. Morata scorer. Strålende scoring. Navas legger inn fra høyre, der kommer Morata stupende med hodet først og setter ballen i mål fra kloss hold. Meget smukt mål.
    73'
    Johannes
    Definisjon på dårlig gjort. Snakk om å ødelegge ett nydelig øyeblikk, med elendig VAR bruk…
    Tror du Skottland slår tilbake og scorer?
    Ja.
    33%
    Nei.
    67%
    Antall stemmer: 5075
    Ballen frem og tilbake som tre-fire ping-pongslag mellom Skottland og Spania der.
    77'
    Spania med ballen. Det går ikke fort nå.
    78'
    Inn: Che Adams
    Ut: Lyndon Dykes
    78'
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Ryan Christie
    79'
    Spania med litt mer fart fremover nå. Men Navas spiller tilbake. Så et innlegg, før gjestene overtar.
    79'
    Å du store tid. Kjempesjanse til Skottland. Hickey legger strålende inn, men Che Adams klarer ikke å sette den i mål. Kommer for tett på keeper.
    81'
    Skottland gjør et realt sluttspurt-forsøk her nå. Innkast ikke langt fra cornerflagget.
    82'
    Kjempesjanse igjen for Skottland. Denne gangen ved Armstrong som nettopp kom inn.
    83'
    Jack Hendry
    83'
    Inn: Joselu
    Ut: Alvaro Morata
    84'
    Du verden - Joselu kommer seg til en mulighet med en gang, men avslutningen fra 7-8 meter får han ikke helt kontroll på og setter den på keeper.
    84'
    Spania 2 - 0 Skottland
    Mål: Oihan Sancet Tirapu
    Målgivende: Joselu
    Forsvarstabbe. Aron Hickey sklir. Joselu er våken og tar ballen når Hickey sklir og mister ballen. Han legger inn, spanjolene står i kø, men det er Sancet som setter ballen i mål.
    85'
    Inn: Kenny McLean
    Ut: Billy Gilmour
    86'
    Spania kommer på venstrekanten. Men ballen går ut.
    88'
    Der slukket vel Skottlands håp for kvelden, og nå kjører Spania på. Kommer seg ned og til innlegg flere ganger her nå.
    90'
    Aymeric Laporte
    Tar McTominay og ikke ballen. Soleklart gult.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'
    Så koker det litt her og Skottland er gjennom og Che Adams kommer til avslutning. Men han er for presset.
    90'+1
    Der var kanskje Norges håp ute
    Nå må Norge ha hjelp for å komme til mesterskap! Les alt om det på VG.no.
    Kampen er straks over. Det var tidvis et fyrverkeri denne 2. omgangen. McTominay får neppe sove i natt. Iallfall ikke godt.