King65' (Str.)
Ramos71' (Str.)
2-1

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Velkommen! Her skal vi følge den første kampen i EM-kvalifiseringen. Det er en tøff start for Norge, borte mot Spania, EM-vinnere fra 2008 og 2012.
    Kveldens kamp spilles på Mestalla i Valencia.
    Ifølge TV 2 starter Martin Ødegaard kveldens kamp. TV-kanalen erfarer at disse starter for Norge: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi. (Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix)
    SPANIA (4-3-3): De Gea - Jesus Navas, Inigo Martinez, Sergio Ramos (C), Jordi Alba - Dani Parejo, Sergio Busquets, Dani Ceballos - Rodrigo, Alvaro Morata, Marco Asensio.
    NORGE (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.
    Norges benk: Bråtveit, Grytebust, Hovland, Rosted, Sørloth, Elyounoussi, Fossum, Dæhli, Svensson, Linnes, Maars Johansen, Kamara.
    Spanias benk: Kepa, Pau Lopez, Sergi Gomez, Gaya, Saul, Canales, Hermoso, Bernat, Rodri, Mata, Muniain, Sergi Roberto.
    Der er lagene ute på Mestalla.
    Nasjonalsangene er unnagjort, nå er det opp til de norske guttene å stille i stand en overraskelse på banen.
    Der er vi i gang på Mestalla!
    1'
    Spania som triller ball som forventet her i starten.
    2'
    Norge har lagt seg i en stram 4-4-2-formasjon.
    2'
    Henriksen gir Busquets en kakk på ankelen. Får frispark imot seg.
    3'
    Rodrigo prøver en lekker flikk til Morata, men Ajer leser den.
    4'
    Et kampbilde akkurat som forventet på Mestalla. Spania dominerer.
    4'
    Navas slår inn mot Morata, men han får ikke headet på mål.
    5'
    Norge mister ball så fort de får den. Beleiring rundt 16-meteren nå.
    5'
    God sjanse for Morata! Spissen header rett på Jarstein fra seks meter. Svakt av Morata, den bør sitte. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix)
    5'
    Forferdelig balltap av Ødegaard, Morata tar over, men Ajer står godt og får gitt til corner.
    8'
    Spania tar corneren kort, bare triller hjemover og det ebber ut i ingenting.
    9'
    Navas legger inn mot Asensio, men Norge gjør en god jobb i egen boks.
    9'
    Ny kort corner. Denne gangen slår Navas inn etter hvert. Busquets får frispark mot seg for et sperretrekk.
    10'
    Norge med antydninger til et godt angrep. King og Ødegaard kombinerer, men King slår feil og Spania tar over.
    11'
    Selnæs slår i bakrom mot King, men Martinez har et lite forsprang og får frispark når King bruker armer.
    12'
    Navas parkerer Stefan Johansen og slår inn. Meget godt gjort, men inne i boksen handser Morata, og Norge får frispark.
    13'
    Norge vinner nesten en corner, men Jordi Alba får akkurat taklet til innkast. Da skal Nordtveit kaste langt.
    13'
    Norge har hevet seg litt nå de siste minuttene.
    16'
    Et kvarter er passert. Spania har hatt masse ball, men kun skapt én sjanse.
    16'
    Mål for Spania!
    Spania 1 - 0 Norge
    Mål: Rodrigo Moreno
    Målgivende: Jordi Alba
    DER SITTER 1-0 FOR SPANIA! Alba sprinter fra Ødegaard på venstresiden og slår inn. Inne i feltet står Rodrigo helt alene og plasserer ballen i mål. (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
    17'
    Nå blir det tungt for Norge...
    18'
    Nordtveit hiver langt. King kriger med Martinez i feltet, men får frispark mot seg på armbruk.
    19'
    Nytt godt innlegg fra Navas, denne gangen kommer Jarstein langt ut i feltet og plukker. Solid keeperspill!
    20'
    Alba slår inn, over alle. Navas plukker opp og slår inn på første stolpe. Der kommer Rodrigo og flikker ballen mot mål, men Jarstein redder.
    21'
    Morata får stå helt alene og heade fra sju-åtte meter på corner, men rett på Jarstein.
    21'
    Tarik Elyounoussi får frispark mot seg i duell med Ramos.
    23'
    Ødegaard slår inn, prøver å finne King, men Ramos header unna.
    24'
    Nytt Ødegaard-innlegg, men inn i et område hvor ingen nordmenn har startet inn.
    25'
    Nesten-ulykke for Spania. Parejo sette De Gea i trøbbel, men han får lurt ballen forbi en rusende Tarik, mellom beina. Flaks for De Gea.
    25'
    Asensio prøver et skudd på direkten fra 17-18 meter, men får sleivtreff.
    27'
    Rodrigo dribler seg frem til 20 meter, prøver å spille gjennom Morata, det går ikke. Burde heller gått for skuddet.
    28'
    Fine Ødegaard-detaljer åpner det for Tarik. Han prøver et innlegg, blokkeres til corner. (Bjørn S. Delebekk/VG)
    30'
    Norge tar faktisk corneren kort. Selnæs slår så inn, men Spania har kontroll.
    30'
    TARIK BOMMER PÅ ÅPENT MÅL! Henriksen slår knallhardt inn foran mål. Der kommer Tarik, han skal bare sette den inn fra en halv meter, men treffer feil og ballen går rett tilbake. FOR EN SJANSE!(Foto: Bjørn S. Delebekk)
    31'
    Spania har fått frispark i innleggsposisjon.
    33'
    FEBERREDNING AV JARSTEIN! Igjen får Morata stå helt alene, header mot hjørnet, men Jarstein redder. verdensklasse av keeperen, markering på amatørnivå. (Foto: Bjørn S. Delebekk)
    33'
    Igjen er Morata nære. Header en halvmeter utenfor på den påfølgende corneren.
    34'
    Gult kort til Norge
    Kristoffer Ajer
    Ajer er for sent ute mot Morata, frispark til Spania på 25 meter. Dårlig vurdering av Ajer som stuper inn i duellen.
    35'
    Parejo skyter på frisparket, men greit å redde for Jarstein.
    37'
    Spania leker seg inne i Norges boks, men Ajer får satt inn en livsviktig i tolvte time.
    38'
    CENTIMETER UNNA FOR SPANIA! Igjen er de farlige på corner, Martinez som styrer ballen centimeter på feil side av stolpen.
    38'
    Spania setter 2-0, men flagget er oppe for offside. Alba er noen centimeter foran linja.
    40'
    Asensio fyrer mot nærmeste kryss, men Jarstein er lynkjapt oppe med armen.
    42'
    Stefan Johansen får et frispark på egen halvdel. Etterlengtet pustepause for Norge.
    43'
    Norge står godt etter. Tarik utnytter slurv fra De Gea og Norge vinner corner.
    44'
    Godt slått corner av Selnæs. Men går over alle. Stefan Johansen plukker opp og skyter, men utenfor.
    45'
    To norske innlegg, men hverken Stefan Johansen eller Elabdellaoui treffer blink.
    45'
    Nære for Spania! Ceballos avanserer inn i boksen og skyter, men Aleesami står på rett sted og stopper ballen.
    45'+2
    Spania går til pause med 1-0. Tarik har bommet på alle sjansers mor for Norge, men det har vært en bombardering mot Norges mål fra spanjolene.
    Vi tar oss en pust i bakken, og er tilbake når 2. omgang starter.
    Sjansestatistikken sier forøvrig 8-1 i favør spanjolene.
    De siste 45 minuttene er i gang! Kan Norge få med seg noe her da?
    46'
    Navas slår inn mot Morata, men denne gangen henger Nordtveit på som et slips. Vinner duellen, corner til Spania.
    47'
    Tarik header ut corneren. Spania plukker opp og etablerer seg.
    47'
    Spania står opp og gjenvinner ball gang på gang.
    49'
    Tarik Elyounoussi
    Tarik stempler Ceballos. Greit gult kort.
    51'
    MORATA ALENE MED KEEPER, MEN JARSTEIN REDDER! Avslutningen går via foten til Nordtveit. Aleesami som ikke henger med når Rodrigo vender opp.
    52'
    King kontrer, sprinter nedover venstre, men møter til slutt overmakten. (Foto: Bjørn S. Delebekk)
    52'
    Ødegaard chipper ballen inn i feltet til Tarik, han prøver et hælspark. Svakt av Tarik som ikke treffer.
    53'
    Stefan Johansen
    Johansen dytter ned Ceballos.
    54'
    Gult kort til Spania
    Dani Ceballos
    Ceballos får gult for en ettersleng på Johansen etter at dommeren hadde blåst.
    54'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Bjørn Maars Johnsen
    Ut: Tarik Elyounoussi
    En tung dag for Tarik. Har jobbet hardt, men misset den enorme sjansen. (Foto: Bjørn S. Delebekk)
    55'
    Inn: Mohamed Elyounoussi
    Ut: Martin Ødegaard
    Moi får de siste 35 minuttene på kanten.
    56'
    Morata får ballen inne i boksen, men Ajer og Elbadellaoui får ryddet opp i samarbeid.
    57'
    Moi har gått inn på venstre, mens Stefan Johansen nå spiller til høyre på midtbanen.
    58'
    Rodrigo avslutter inne i feltet. Via Ajer. Corner til Spania.
    59'
    ENORM RAMOS-MISS! Spania tar corneren kjapt. Ceballos får all tid i verden og prikker sin lagkamerat i Real Madrid, men fra kort hold skyter Ramos ballen opp på tribunen. Svak markering igjen. Kaptein Johansen står ved siden av og stryker stopperkjempen på armen.
    60'
    Parejo skyter. Dårlig treff.
    61'
    Nesten at Moi kommer seg fri på 17-18 meter, men Alba får satt inn en takling etter Kings flikk.
    62'
    Bølgen går på Mestalla. Nå er det langt kast til Norge, skal vi skape noen bølger da?
    63'
    Det blir småfarlig i boksen, Spania må gi til corner.
    63'
    Selnæs slår inn. Maars Johnsen får headet, over, men Norge får en ny corner.
    63'
    STRAFFE TIL NORGE! Maars Johnsen holdes i feltet av Martinez. (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
    64'
    Inigo Martinez
    64'
    Norge scorer på straffe!
    Spania 1 - 1 Norge
    Mål: Joshua King
    DET ER 1-1 PÅ MESTALLA! KING SETTER STRAFFEN I MÅL! Han plasserer den nede til høyre, De Gea går rett, men han når ikke bort. Klasse av King! (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
    65'
    25 minutter igjen. Kan dette holde da?
    66'
    MORATA-MISS IGJEN! Han får stå alene på nytt, men header utenfor fra fem meter.
    67'
    Ceballos roter ballen utover sidelinja. Det er litt frustrasjon, tydelig også hos trener Luis Enrique på sidelinjen.
    70'
    STRAFFE TIL SPANIA! nei, og nei. Forferdelig tilbakespill fra Nordtveit. Jarstein ruser ut og feller Morata, der burde han trukket seg. Var langt ute til siden.
    70'
    Spania scorer på straffe!
    Spania 2 - 1 Norge
    Mål: Sergio Ramos
    2-1 til Spania! Ramos er iskald. Chipper ballen midt i mål. (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
    71'
    Forferdelig bitter måte å få baklengsmålet på, Norge som roter det til for seg selv.
    71'
    Ceballos fyrer. Like utenfor.
    73'
    Spillerbytte - Spania
    Inn: Sergio Canales
    Ut: Dani Ceballos
    Det blir det siste Ceballos gjorde. Canales gjør sin debut på Spanias A-landslag.
    74'
    Bjørn Maars Johnsen
    Maars Johnsen gir en albue til Busquets.
    74'
    Spania har roet ned spillet etter 2-1-scoringen.
    76'
    Moi utfordrer og vinner et frispark i farlig innleggsposisjon.
    76'
    Inn: Rodri
    Ut: Dani Parejo
    Midtbanebytte for Spania. Valencia-spiller Parejo får stående applaus på Mestalla, som er hans hjemmebane også for klubblaget.
    77'
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Stefan Johansen
    Offensivt bytte av Lagerbäck.
    77'
    Moi skyter fra skrått hold på frispark. I nettveggen, brukbart forsøk, men neppe det beste alternativet.
    78'
    Utrolig at Elabdellaoui unngår kort. Meier ned Asensio, men dommer gir Spania fordel og plukker ikke situasjonen opp igjen.
    79'
    Asensio tar med seg ballen inn i feltet og skyter fra skrått hold. Jarstein holder det lave skuddet.
    80'
    Ramos med en susende takling på King. Norge får et kast på Spanias halvdel. (Foto: Bjørn S. Delebekk)
    81'
    King slår inn, Ramos header ut, men flagget kommer for offside.
    82'
    Spania angriper nedover langs venstre, men Ajer gjør en god sikringsjobb.
    84'
    Navas slår inn, Ajer får gitt til corner. Godt stopperspill!
    86'
    Moi vinner et frispark på Spanias halvdel.
    88'
    Så lager Maars Johnsen et frispark inne i feltet. Feil av Selnæs også som tar frisparket kjapt før Norge får flyttet opp.
    88'
    Moi setter i gang King, men han blir for opptatt av Ramos, og roter ballen utover dødlinja. (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG)
    89'
    Inn: Jaime Mata
    Ut: Alvaro Morata
    Morata ut, null scoringer, men mange brente sjanser.
    89'
    ASENSIO MISSER ALENE MED JARSTEIN! Asensio chipper istedenfor å avslutte enkelt eller spiller Rodrigo på åpent mål. Helt tullete arrogant.
    90'+1
    Norge ser ikke ut til å ha noen sluttspurt.
    90'+1
    Kast til Norge. Nordtveit skal kaste langt.
    90'+2
    Norge prøver en kort variannt, ender med Moi-innlegg, Ajer holder den inne, blir en corner til slutt.
    90'+3
    Jarstein er med opp.
    90'+3
    Spania klarerer.
    90'+3
    Selnæs slår inn igjen, ut fra Ramos.
    90'+4
    Innlegg fra Henriksen, men Norge lager frispark i boksen, det var nok siste sjanse, dessverre.
    90'+4
    Maars Johnsen og Ramos får begge behandling for en smell i hodet. Bandasje rundt hodet for Maars Johnsen.
    90'+5
    Sekunder igjen...
    90'+6
    King slår inn til Maars Johnsen som header like utenfor, men han står i soleklar offside.
    90'+6
    Det er over! Spania vinner 2-1.
    En hederlig norsk innsats. Spania hadde mange sjanser og dominerte enormt. Men Norge kom tilbake og utlignet, før de selv rotet det til for seg selv.
    Null poeng i første kamp, tirsdag venter Sverige på Ullevål. Et svensk lag som slo Romania 2-1, det blir en nøkkelkamp!