1-2
8 661
18 407

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei og gratulerer med dagen! Hipp hipp! Her skal vi snart følge Liverpools jakt på ligatittelen. Skal håpet leve, må de spille uavgjort mot Southampton i kveld. Så utgangspunktet er krystallklart.
    Liverpool slo Southampton 4-0 på Anfield i november.
    Liverpool holder liv i gulldrømmen med seier...
    ... ja, med storseier.
    31%
    ... ja, men det blir drama dette.
    42%
    ... nei, southampton vinner/holder til uavgjort, så city blir ligavinner i kveld.
    27%
    Antall stemmer: 2765
    Klopp har bekreftet at Virgil van Dijk og Mohamed Salah ikke spiller i kveld, men at de antagelig er tilbake til siste serierunde søndag. De gikk ut med skader mot Chelsea i FA cupen lørdag. (Liverpool vant etter straffer.) Skal være småskader.
    Southampton skal gyve løs på en ny sesong i Premier League uansett utfall her.
    Det er store endringer i Liverpools startoppstilling, sammenlignet med laget som startet mot Chelsea lørdag. Ni endringer i laget. Bare Konate og Alisson fra laget sist.
    Liverpools lag: Alisson - Gomez, Matip, Konate, Tsimikas - Milner, Jones, Elliott - Minamino, Firmino, Jota.
    Southampton starter slik på hjemmebane: McCarthy - Lyanco, Stephens, Salisu - Walker-Peters, Ward-Prowse, Tella, Diallo - Redmond, Broja, Elyounoussi.
    Overrasket over SÅ store rokkeringer på Liverpool-laget?
    Ja, dette var i overkant.
    53%
    Nei, det lå i kortene etter kampen lørdag.
    47%
    Antall stemmer: 3483
    Tror du på norsk scoring i denne kampen?
    Ja, Elyounoussi treffer nettmaskene.
    30%
    Nei. Moro med nordmann på banen, men scorer ikke.
    70%
    Antall stemmer: 3013
    Det regner i bøtter og spann. Gode muligheter for noen finfine laaaange taklinger her.
    James Milner leder oppvarmingen til Liverpool på gresset nå. Kveldens Liverpool-kaptein.
    Klopp har på seg capsen og speider utover. Ser på Minamino som hinker litt, ikke skade der, men som del av oppvarmingen.
    Klopp gir uttrykk for at han har i bakhodet at det kan bli 120 minutter også i Champions League-finalen, og sa før kveldens kamp på TV 2: - Det er mange ting å ta hensyn til. Vi trenger hundre prosent lyst og friske ben.
    - Jeg liker virkelig denne lagoppstillingen. Jeg liker den virkelig, sier Klopp før kampen (hva annet kan han si?!?!), og la til mange grunner til at det er mange kvaliteter på gresset, som blant annet rutinen til Milner og alle gode opplevelser Minamino har hatt i Ligacupen og FA cupen.
    James Milner står foran Alisson og Matip i spillertunnelen, klar til å gå ut på banen. Matip ser tankefull ut.
    Southampton-keeper McCarthy tygger tyggis på vei ut på banen.
    Der er lagene på banen. Fotball og 17. mai - det er fint!
    Spillerne kneler mot rasisme.
    Southampton med avspark.
    1'
    Liverpool spiller opp. Ballen til Firmino som snur mot Tsimikas, han legger inn. Hjemme-keeper tar ballen.
    1'
    Innkast til Liverpoollitt innpå Southamptons banehalvdel. Matip fremover. Det brytes.
    2'
    Liverpool spiller opp, hjemmelaget header ballen ut.
    3'
    Elliott ned på høyresiden. Spiller over. Før ballen går bakover. Forsøker gjennom til Firmino.
    3'
    Hjemmelaget spiller ut, Redmond spiller ballen opp. Innkast.
    5'
    Firmino tilbake og forstyrrer angrepet til hjemmelaget.
    6'
    Opp mot Minamino. Ender med hjørnespark.
    6'
    Konate ligger nede og holder seg til ansiktet.
    8'
    Konate oppe og løper igjen.
    9'
    Broja mot Matip, Alisson redder med foten.
    10'
    Hjemmelaget med ballen. Blir utspill fra Alisson.
    10'
    Elliott legger over til Tsimikas, ballen på andre siden til Gomez. Ender med innkast.
    11'
    Gomez spiller Jota som tar ballen fint ned, spiller Elliott som ikke får best touch på ballen mot mål.
    12'
    Hjemmelaget stormer frem.
    13'
    Mål for Southampton!
    Southampton 1 - 0 Liverpool
    Mål: Nathan Redmond
    Målgivende: Nathan Tella
    Kontring av hjemmelaget. Redmond tar med ballen og går og går, drar seg innover mot mål, skyter med høyre og setter den oppe til venstre for Alisson. Strålende skudd og mål.
    13'
    Hjemmelaget spiller opp igjen, men Alisson er ute.
    15'
    Liverpool spiller sakte fremover. Matip og Gomez spiller, Firmino finner nesten Jota.
    17'
    Liverpool får frispark etter at Jota legges i bakken.
    18'
    ANNULLERING: Firmino setter ballen i mål etter frispark, men brasilianeren er i offside, så dommeren blåser korrekt av den nettkjenningen.
    19'
    Firmino og Jones spiller, men den siste gjennombruddspasningen til Firmino ikke god nok.
    20'
    Nå er ligagullet kjørt for Liverpool.
    Jepp. Dett var dett.
    41%
    Nei, kom igjen - to mål her er mulig.
    59%
    Antall stemmer: 6244
    Innkast til Liverpool ikke langt fra cornerflagget. Firmino med ballen, men får den ikke inn foran mål.
    23'
    Elliott og Firmino spiller kjapt og fint. Men kommer seg ikke gjennom Southampton-forsvaret. Firmino er i form.
    23'
    Elliott slår inn. Over alle hoder. Hjemmelaget tar ballen. Kommer kjapt frem.
    25'
    Walker-Peters kommer ned på høyrekanten, men det blir litt mye hoftebevegelser og ben og lite ball. Liverpool overtar.
    26'
    Mål for Liverpool!
    Southampton 1 - 1 Liverpool
    Mål: Takumi Minamino
    Målgivende: Diogo Jota
    Liverpool frem, Matip spiller Gomez, så til Jota som finner Minamino som skyter knallhardt oppe i nærmeste hjørnet, til venstre for keeper. Knallscoring. Minamino velger ikke å juble for målet mot gamle lagkamerater.
    27'
    Matip spiller Gomez som slår over mot venstre til Tsimikas. Jones prøver et skudd, utenfor.
    30'
    Liverpool med corner. En til.
    32'
    Det må være lov å hevde at Liverpool har et overtak i denne kampen.
    33'
    Elliott spiller inn, Firmino spiller ballen videre, men der er det inegn. Ward-Prowse slår den ut. Corner.
    33'
    Liverpool får corner. Hjemmelaget får ballen ut, men gjestene fortsetter å angripe.
    34'
    Liverpool setter fart igjen. Nytt innlegg, fra Tsimikas denne gangen, i hendene på McCarthy.
    36'
    Så tester Firmino skuddfoten fra 18 meter, godt forsøk.
    37'
    Liverpool frem igjen, Gomez forsøker å spille Minamino. Går ikke helt.
    39'
    Liverpool med en sjanse igjen. Southampton blir presset i senk her. Hjemmelaget har lite å by på, utover målet de scoret. Så langt.
    40'
    Tsimikas legger inn. Liverpool fortsetter, men der er Salisu og får ballen vekk med hodet. Men Liverpool tar ballen igjen.
    42'
    Matip setter fart og spiller fremover. Elliott tilbake. Starter igjen. Konate til Jota. De forsøker å male hjemmelaget ut av stilen, men Gomez slår innlegger over mål og ut.
    43'
    Klopp står med armene i kryss. Hva tenker han?
    45'
    Hjemmelaget forsøker seg fremover, men spiller for langt, Alisson spiller ut. Elliott med en sjanse, men hjemmelaget får ballen vekk. Liverpool vinner tilbake ballen.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Matip slår ballen ut, fordi Gomez ligger nede og holder seg til ansiktet. Her kan det være flere ting. Får behandling. Kneet også. Jordan Henderson varmer opp.
    45'+1
    Robbie Fowler slår fast på TV 2 i pausen at Liverpool har dominert.
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Joe Gomez
    46'
    Da er kaptein Henderson på banen, etter at Gomez var nede for telling rett før pause. Hvor skadet han er, holdt mot blant annet kneet, vet vi ikke, men han måtte åpenbart ut. Henderson ropte, pekte og dirigerte like før dommeren blåste i gang 2. omgang.
    46'
    Hjemmelaget med innkast. Liverpool overtar.
    48'
    Tsimikas inn foran mål til Jota, avslutningen går like utenfor.
    49'
    Konate i duell mot Broja. Konate vant den.
    49'
    James Milner tøff i takling mot Broja. Hjemmelaget får frispark.
    50'
    Ward-Prowse forsøker skudd fra over 25 meter. Den går rett i en Liverpool-spiller.
    51'
    Hjemmelaget fremover. Ender etter hvert opp med Matip som header til Alisson, som da kan spille ut.
    52'
    Liverpool med et middels hjørnespark... Ble nada.
    54'
    Innkast til hjemmelaget rett ved cornerflagget.
    54'
    Liverpool bryter etter litt frem og tilbake, så drar Minamino til med skuddfoten, ballen blir stoppet umiddelbart.
    55'
    God sjanse til Elliott som blir spilt frem av Firmino. Men ballen i nettveggen. Fin Liverpool-opprulling.
    56'
    Liverpool spiller ballen på tvers og tilbake. Henderson spiller bakover. Milner og Elliott kombinerer, innlegget kommer, rett på et hjemmehode. Ut til Jota. Ender med innkast.
    57'
    Milner med corner ut til Elliott, litt usikker på om det er skudd eller innlegg fra ham. Ballen ut. Liverpool bygger opp.
    59'
    Innlegg mot Milner som taper en hodeduell.
    59'
    Liverpool med 73 prosent ballbesittelse i 1. omgang.
    60'
    Tsimikas legger inn. Southampton får ballen vekk. Liverpool overtar. Curtis Jones skyter utenfor.
    61'
    Origi gjør seg klar til å komme inn.
    63'
    Salisu vinner en ball på hodet. Men Liverpool overtar og går i angrep.
    64'
    Hjemmelaget i angrep, mot Ward-Prowse, men Alisson er langt ute og får ballen ut.
    64'
    Firmino får en god mulighet, selv om det er flere spillere der og litt dårlig sikt når han skyter, og setter den rett på keeper.
    65'
    Inn: Divock Origi
    Ut: Harvey Elliott
    65'
    Liverpool med corner. Den skal Tsimikas slå.
    67'
    Southampton 1 - 2 Liverpool
    Mål: Joel Matip
    Corner. Tsimikas slår. Ballen er innom Elyounoussi, men målet kommer etter at ballen er innom Kyle Walker-Peters, før den går ut til Matip som setter den i lengste hjørnet oppe og i mål.
    67'
    Milner ligger nede. Setter en takling på Broja og går ned. Der skjedde det mye, med legg, knotter og armer og ben.
    70'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Oriol Romeu
    Ut: Ibrahima Diallo
    71'
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Nathan Tella
    72'
    Nå vinner Liverpool.
    Ja.
    73%
    Nei, Southampton scorer to og vinner.
    9%
    Nei, hjemmelaget scorer ett til og det blir uavgjort.
    18%
    Antall stemmer: 5338
    Gult kort til Southampton
    Jack Stephens
    Får for takling av Origi.
    75'
    Tsimikas legger inn. På et hjemmehode og ut.
    76'
    Konate tar Broja. Broja får frispark.
    76'
    Liverpool oppover. Så litt tilbake til Curtis Jones. Henderson til Milner, tilbake. Også helt tilbake til Alisson. Fant ingen åpning der.
    77'
    Jones dribler litt. Minamino spiller Milner som legger inn over og bak mål.
    79'
    Henderson spiller og løper opp. Southampton forsvarer seg, det er veldig stillestående nå. Hjemmelaget får ikke tak i ballen.
    80'
    Inn: Che Adams
    Ut: Armando Broja
    83'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Naby Keita
    83'
    Innkast Liverpool. Tsimikas kaster inn. Grekeren har spilt en god kamp.
    83'
    Minamino spiller trill rundt med Salisu.
    84'
    Lyanco i duell med Origi.
    85'
    Curtis Jones tester skuddfoten, innom en Southampton-spiller og da er det corner.
    86'
    Tsimikas slår hjørnespark igjen. Konate oppe og header. God mulighet.
    86'
    Southampton i angrep. Redmond skyter, rett i hanskene på Alisson. Han gir noen centimeter med retur, dermed tar han ballen fint selv Liverpool-keeperen.
    88'
    Hjemmelaget med ball. Spiller på tvers før de spiller inn til Stuart Armstrong. Hjemmelaget holder på trykket.
    89'
    Milner får frispark like ved egen corner. Han har krampe nå, hardtarbeidende Milner. Alisson gir benet en strekk mot krampen.
    90'+1
    Matip rydder opp i forsvar. Stuart Armstrong slår inn, Konate får ballen ut. Hjemmelaget fortsetter.