0-6
Erlien71' (Str.)
340
511

Hei og velkommen til livedekningen av Sortland mot Tromsø i det som er første runde i årets norgesmesterskap for menn. Mitt navn er Simen Risbøl og jeg skal lose dere igjennom dagens kamp i Blåbyhallen. Oppgjøret ledes for øvrig Michael Wikestad Pedersen fra IF Kilkameratene.
    Dagens hjemmelag har forsterket seg kraftig før årets sesong og har tydelige ambisjoner om å komme seg tilbake på allnorsk nivå. Den mest bemerkelsesverdige signeringa er Mathias Dahl Abelsen som har returnert for å hjelpe moderklubben sin til å ta neste steg. Abelsen har vært klink på laget til Alta de siste 3 sesongene og scoret hele 10 mål i Post Nord ligaen i 2023. Nicklas Rødsand har også tatt turen tilbake fra Alta, samtidig som trener Frank Aspelund har hentet Sulejmanovic og sin egen sønn, Jesper Aspelund fra Harstad IL. Sondre Meløe har også retunert hjem til Sortland etter spill på allnorsk nivå for Ready, Oppsal og Lokomotiv Oslo. Den siste i rekka som ankom Blåbyen er Ingar Nicolaysen, han var ansatt som arrangementsjef i nettopp Tromsø IL før han vendte snuten hjemover.
    Sortland tok seg til 1. runde i cupen etter å ha slått ut fjorårets 3. divisjonslag Skånland og vesterålsnabo Melbo i kvalifiseringen, begge med sifrene 1-0.
    Dagens bortelag kommer til Sortland med en sterk tropp. De hadde spillefri i helga og trener Jørgen Vik forteller at de har planer om å sende mange av sine beste menn. Tromsø har kun spilt en tellende kamp så langt i år, det endte 2-4 hjemme mot Brann. Canadiske Simon Thomas fortsetter som Tromsøs cupkeeper i år også, og Jakob Haugaard er en av de som ikke er med i troppen i det hele tatt. Ellers ser det ut som det blir et stjernespekket mannskap når fjorårets tredje beste lag skal spille foran Sortlandspublikummet.
    Det meldes allerede om 1400 forhåndssolgte billetter i Blåbyhallen, så alt ligger til rette for en skikkelig fotballfest i Vesterålen.
    Sist gang lagene møttes var i 2010. Den gang endte cupoppgjøret 0-6 til Tromsø.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillinger nærmere kampstart.
    Lagene har kommet og bortelaget gjør 5 endringer fra laget som møtte Brann i første serierunde. Men det er sterke spillere som Ruben Yttergård Jensen, Yaw Paintsil og Lasse Nordås som kommer inn. Nordås kom inn og scoret 2 mål mot Brann i forrige serierunde. Vetle Skjærvik får sin debut etter overgangen fra Lillestrøm. Markus Johnsgård kan også få sine første obligatoriske minutter i Tromsødrakten, etter overgangen fra Raufoss. Erik Willke er reservekeeper i dag. Det er første gang han er med i en kamptropp for eliteserielaget.
    Hjemmelaget stiller sitt sterkeste mannskap. Det er en blanding av rutine og ungt pågangsmot. Nicolaysen går rett inn på laget etter overgangen fra Storelva i forrige uke. Det blir nok spesielt å spille mot sin arbeidsgiver for midtbanespilleren. Det er også potensielle matcvinnere på benken for Sortland i typer som Lange, Garang og Aloyseous. Til og med vertenes reservekeeper, Tobias Isaksen, regnes som en av den lokale 4. divisjons beste keepere.
    0'
    Dommer Wikestad Pedersen blåser i fløyta og Erlien sparker i gang kampen!
    0'
    Tromsø scorer på straffe!
    Sortland 0 - 2 Tromsø
    Målgivende: Runar Norheim
    Nordås banker ballen i nettaket! I Sortlands beste periode i kampen smeller det fra Tromsø. Nordås kommer ned i banen og vender vekk en Sortandspiller før han strør en pasning ut til Norheim. Vingbacken slår fint tilbake inn mot Nordås som vender av en spiller og banker ballen i mål.
    0'
    Straffe! Per Erik Karlsen setter inn en klønete takling og bortelaget får straffe rett etter avspark!
    0'
    Sortland 0 - 1 Tromsø
    Erlien setter straffen rolig ned i venstre hjørnet. Sulejmanovic går samme vei, men når ikke bort.
    1'
    Da var det 0-1 egentlig uten at Sortland har vært særlig borti ballen.
    2'
    Yttergård Jensen felles i farlig posisjon. Frispark 20 meter fra mål.
    3'
    Antonsen skyter i muren, men Skjærvik plukker opp returen og skyter like utenfor.
    3'
    Tromsø ruller vakkert opp fra høyre til venstre. Nordås legger igjen til Paintsil, han skyter like utenfor fra 16 meter.
    5'
    Lekre kombinasjoner mellom Antonsen og Norheim ute til venstre. Førstnevnte treffer dog ikke helt poå innlegget.
    6'
    Nesten at Erlien får skutt etter å ha blitt spilt igjennom av Paintsil. Sortland klarerer og det skytes fra 30 meter. Langt utenfor.
    7'
    Så er det Abelsen som skyter fra 30 meter. Han kan score fra mange vinkler, men denne går langt utenfor.
    8'
    Roet seg litt nå etter det voldsomme kjøret fra Tromsø fra start.
    12'
    Ny bra mulighet for Erlien til å doble ledelsen, men skyter rett på Sortlands serbiske keeper.
    12'
    Sortland vinner ballen og deres hjemvendte sønn Abelsen velger å roe ned spillet med ballen i beina.
    13'
    Vakkert Tromsøspill og Romsaas kommer til avslutning, men bommer totalt på ballen!
    15'
    Stor sjanse for Nordås! Erlien løper i bakrom og slår tidlig inn mot sin spisskollega. Nordås ruver høyest i feltet, men header like utenfor.
    15'
    Tromsø med flere innlegg, Sortland får klarert og kontrer i bakrom mot Rødsand, men Skjærvik har kontroll.
    17'
    Romsaas kommer seg nesten fri inne i hjemmelagets 16 meter når Nordheim banker ballen inn til han. Sortland får klarert igjen.
    18'
    Sortland får innkast høyt i banen. Det skal kastes langt.
    20'
    Klareres ut til ett nytt innkast.
    20'
    Stusses inn i feltet, men Tromsø klarerer igjen.
    20'
    Sortland er direkte her, men er mer med i kampen nå.
    20'
    Skjærvik har tatt ut noen meter hver gang Sortland prøver å spille Rødsand i bakrom, da har han hatt god kontroll til nå.
    22'
    Frispark til Karlsen.
    22'
    Slås langt opp.
    22'
    Mange løpedueller mellom Skjærvik og Rødsand. Skjærvik har vært helt sjef til nå.
    23'
    Norheim har vært mye innvolvert til venstre.
    24'
    Offside for Tromsø
    24'
    Aspelund er sterk i duell med Norheim, men sistnevnte vinner kastet.
    25'
    Paintsil får frispark i en duell. Blir liggende, men det ser ut til å gå bra.
    25'
    Slår den kort til Antonsen.
    25'
    Jørgensen setter inn en klassetakling på Paintsil. Rødsand plukker opp ballen og blir felt. Får frispark.
    27'
    Slår den langt.
    27'
    Sortland vinner flere dueller nå, men klarer ikke ta vare på ballen når de har den.
    28'
    Det er altså stappfullt inne i hallen. Det sitter folk i hver krik og krok her inne.
    29'
    Karlsen mister ballen på tur frem og Tromsø kan kontre, men hjemmelaget kommer seg på rettsiden igjen.
    30'
    Norheim passerer et par spillere ute til venstre, men det er så trangt at ungutten bare må snu og spille hjemover igjen.
    31'
    Meløe vinner en hodeduell og Sortland får kast på bortelagets halvdel. De har ballen litt i laget før Aspelund prøver å helsparke gjennom Rødsand. Det lykkes bare nesten for Sortland og Tromsø tar over.
    33'
    Bedre struktur hos hjemmelaget nå. Tromsøspillerne finner hverandre mye sjeldnere på siste tredel.
    34'
    Sortland får frispark og dytter opp folk.
    35'
    Mot gjestenes corneflagg. Det blir innkast.
    35'
    Rødsand blir liggende etter duellen med Paintsil, men spretter opp etter å ha fått en helpende hånd hos sistnevnte.
    36'
    Tas kort.
    36'
    Sortland 0 - 3 Tromsø
    Mål: Vegard Erlien
    Målgivende: Vegard Erlien
    Så kommer det enda en scoring! Erlien header ned til Nordås, som triller ballen i borterste hjørne. Da er Nordås tomålsscorer i andre kamp på rad.
    0'
    Ny mulighet for Tromsø etter et innlegg, Sortland får klarert den av linja!
    42'
    Nicolaysen kommer til innlegg, men den klareres ut av Tromsø.
    42'
    Rødsand lager frispark.
    43'
    Tas hurtig.
    43'
    Rødsand og Meløe har stort sett vært sjanseløse i duellene mot Psychè og Skjærvik.
    44'
    Det er mye bakrom, men Nordås løper i offside.
    44'
    Erlien leker litt forbi 2-3 Sortlandsspillere.
    45'
    Det slås inn fra venstre og Nordås er nesten der å scorer hattrick. Når akkurat ikke ballen.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause fra Blåbyhallen og forskjellen på lagene er vel akkurat så stor som den skal være. Bortelaget fikk satt standarden tidlig når Yttergård Jensen ble felt av Karlsen allerede før 1 minutt var spilt. Erlien satte straffen trygt inn til 0-1 for Tromsø. Sortland virket å vokse seg mer inn i kampen etterhvert, men Nordås viste frem sin målteft når han banket inn to mål på ett minutt. Det kunne også vært mer. Sortland var nærmest når Abelsen banket ballen langt utenfor fra omlag 30 meter. Vi får håpe at lilleputten fra 4. divisjon kan yppe seg litt mer i andre omgang. Vi gleder oss iallefall til de siste 45 av fotballfesten i Vesterålen.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Felix Winther
    Ut: Ruben Yttergård Jenssen
    45'
    Danske Winther kommer inn, startet mot Brann i første serierunde.
    45'
    Opsahl spiller Erlien inni 16 meteren. Thomassen stjeler ballen.
    46'
    Stor sjanse, men blir avblåst.
    46'
    Enorm sjanse for Erlien! Winther chipper ett innlegg og Erlien header. Den reddes på utrolig vis av vertenes keeper.
    47'
    Nordås header rett på Sulejmanovic!
    47'
    Nordås skyter rett på Sulejmanovic! Det er du helt alene igjennom. Prøver vel å lobbe, men det er svakt utført av tomålsscoreren
    48'
    Romsaas skyter like utenfor krysset! Drar seg inn i banen og forsøker å bøye den i borteste hjøre fra 16 meter. Nært for Tromsø nå.
    48'
    Fint spill av bortelaget. Opsahl får et langt touch og Sulejmanovic får plukket opp ballen.
    51'
    Meløe stjeler ballen fra Winther og Sortland forsøker å roe ned med noen trekk i laget. Det ender med en lang ball og Tromsø tar over.
    52'
    Mål for Tromsø!
    Sortland 0 - 4 Tromsø
    Mål: Jakob Romsaas
    Målgivende: Felix Winther
    Triller ballen i åpent mål. Fint spill av hjemmelaget, som har spilt ball i hatt med Sortland de første 10 minuttene av andreomgang. De kommer seg fri på høyre og slår fint inn til Romsaas, som får en enkel oppgave.
    53'
    Nordås dytter Thomassen i ryggen. Frispark.
    55'
    Tas kort.
    55'
    Karlsen felles av Nordås.
    55'
    Setter i gang bakfra.
    55'
    Det slås i bakrom mot Meløe, Han løfter foten så høyt når han skal prøve å ta ned ballen at han blir avblåst for høy fot.
    56'
    Tas hurtig.
    56'
    Nicolaysen kommer til Sortlands andre innlegg for dagen. Bak målet til Thomas.
    57'
    Tromsø spiller fint av Sortlands press. Winther vender spillet flott.
    58'
    Sortland 0 - 5 Tromsø
    Mål: Lasse Nordås
    Hattrick for Nordås! En meget spesiell situasjon når Nordås vinner ballen 5-6 meter fra motstanderens mål. Han spiller veggspill med Erlien og setter ballen i åpent mål. 0-5 til Goliat.
    58'
    Nå sliter Sortland voldsomt her.
    59'
    Inn: Jens Hjertø-Dahl
    Ut: Jakob Romsaas
    60'
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Runar Norheim
    60'
    Inn: Markus Johnsgård
    Ut: Lasse Nordås
    60'
    Winther med en god skuddmulighet! Men treffer dårlig fra 16 meter og skyter over.
    63'
    Spillerbytte - Sortland
    Inn: Olai Vollheim
    Ut: Ingar Angell Nicolaysen
    63'
    Hele blåbyhallen roper på straffe. Wikestad Pedersen vinker spillet videre.
    64'
    Tas hurtig.
    64'
    Nilsen kommer seg til linja og slår inn, men er i offside.
    65'
    Gult kort til Tromsø
    Lasse Nilsen
    Lasse Nilsen stopper en overgang og får det gule kortet.
    66'
    Johnsgård med noen lekre detaljer, men Aspelund stjeler ballen og Sortland tar over.
    67'
    Paintsil kommer til skuddmulighet. Det er hardt, men rett på Sulejmanovic.
    70'
    Sortland 0 - 6 Tromsø
    Erlien setter sitt andre for dagen! Skyter i samme hjørne og sender Sulejmanovic motsatt. Sikker som banken.
    71'
    Erlien herjer og får straffe! Erlien, dribler, spiller ett lekker veggspill og chipper ballen over Sortlands sisteskanse før han blir felt. Soleklar.
    71'
    Inn: Isak Vådebu
    Ut: Yaw Paintsil
    73'
    Rødsand blir liggende litt, men kommer seg opp igjen.
    75'
    Inn: Chudier Garang
    Ut: Halvor Bachke Thomassen
    75'
    Inn: Olav Sørdahl Myklestad
    Ut: Sondre Nordgaard Meløe
    75'
    Abelsen er tøff med Winther og lager frispark.
    77'
    Tas hurtig
    77'
    Myklestad med en dytt. Frispark for bortelaget.
    78'
    Frispark
    78'
    Er ganske rolig på banen nå.
    79'
    Abelsen forsøker en stikker mot Rødsand, Tromsø faller av tidlig å har kontroll.
    80'
    Garang med avslutning for Sortland. Utenfor målet.
    81'
    Vådebu slår inn, men Karlsen får klarert unna.
    81'
    Mulighet på hel volley for Vådebu! Rett i en Sortlandspiller.
    82'
    Stor mulighet for Antonsen, men blir avblåst for offside.
    83'
    Garang og Aspelund kombinerer. Så forsøker sistnevnte enten skudd eller innlegg, vanskelig å se. Ballen går uansett milesvis utenfor.
    84'
    Gult kort til Sortland
    Julian Andreas Berg
    Feller Isak Vådebu på tur fremover og får det gule.
    84'
    Tas hurtig
    84'
    Slurv fra begge lag her nå.
    85'
    Psychè kommer til avslutning. Den blokkeres og klareres, men så får Tromsø en ny mulighet. Like utenfor!
    86'
    Inn: Håvard Christensen
    Ut: Nicklas Rødsand
    87'
    Inn: Jonas Manuel Kristiansen Aloyseous
    Ut: Julian Andreas Berg
    87'
    Sortland holder på å rote det til. Slipper med skrekken, men corner for bortelaget.