3-1
2 261
1 700

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Kampen handler altså om retten til å møte det tredje dårligste laget i Eliteserien til avgjørende kamp om hvem som skal spille i Eliteserien neste sesong.
    5'
    Megasjanse til Sogndal: Peter Godly Michael er centimetere fra å skli ballen i åpent mål. Men han kommer for sent! For en start på kampen for Sogndal. Dette var alle sjansers mor.
    6'
    Sogndals lag: Renze Fij – Axel Kryger, Igoh Ogbu, Eirik Lereng – Daniel Eid, Sivert Mannsverk, Mathias Blårud, Tomas Totland – Alioune Ndour, Endre Kupen, Peter Godly Michael.
    8'
    Ranheim: Even Barli – Torbjørn Heggem, Christian Eggen Rismark, Daniel Kvande, Robert Williams – Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Adria Mateo Lopez – Vegard Erlien, Ivar Rønning, Erik Tønne
    8'
    Daniel Eid skyter - rett utenfor. Sogndal dominerer sterkt nå.
    10'
    Williams legger inn, men Sogndal-forsvaret klarerer.
    11'
    Ranheim har kommet seg over åpningssjokket. Nå opptrer trønderne mer bestemt og har ballen mye.
    12'
    Eid legger mot bakre stolpe, men der klarerer Ranheim-forsvaret med hodet.
    13'
    Godly Michael ligger nede, skadet.
    13'
    Sogndal-spilleren kommer seg på beina igjen.
    14'
    Ranheim finner mer rom nå. De har også fått en vitamininnsprøyting med målet.
    20'
    Eid skyter fra langt hold, men skuddet blir blokkert.
    22'
    Fra start var det eliteserie-tempo på denne kampen. Nå har det roet seg litt.
    24'
    Eid prøver å spille Kupen - men Ranheim får klarert.
    25'
    Totland og Michael kombinerer på venstresiden - men det sier stopp i Ranheim-muren.
    25'
    Sogndal har Kristoffer Hoven i bakhånd på benken. Han har 17 scoringer i år.
    28'
    Ranheim farlig på ferde, men Totland får beinet ballen ut over sidelinjen.
    29'
    Sogndal får corner.
    35'
    Kupen løper ned Barli, som naturlig nok får frispark. Det ser ut til å hardest ut over Kupen.
    35'
    Totland prøver veggspill med Michael - men det forstår Ranheim-forsvaret og bryter.
    37'
    Sivert Mannsverk og Daniel Eid gjorde et fantastisk forarbeid til 2-1-målet. De er ekstremt viktige for Sogndal.
    40'
    Ranheim flytter opp laget når de får frispark midt på Sogndals banehalvdel.
    40'
    Mislykket frispark fra Ranheim. Gjør det lett for Sogndal.
    41'
    Vinneren i denne kampen møter altså enten Start eller Mjøndalen i den avgjørende kampen, som går i romjulen.
    42'
    Kryger legger inn, men Even Barli er ute og fanger ballen i nevene.
    42'
    Mannsverk med lang ball - men helt inn til Barli.
    43'
    Tønne legger inn, men ballen går til Totland, som kan klarere.
    44'
    Mannsverk ligger nede og holder seg til ryggen. Han får Sollie Rønning over seg.
    45'
    Sogndal har vært best i 1. omgang og leder fortjent. Men Ranheim er så avgjort gode nok til å slå tilbake.
    45'+1
    - Vi må vinne flere dueller, sier Ranheim-trener Maalen i pausen.
    46'
    - Vi må bare fortsette å male på. Vi burde ha ledet mer, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.
    47'
    Sogndal ligger veldig lavt nå. Her skal det tydeligvis forsvares!
    50'
    Badou prøver seg på frispark. Rett i blokken. Men Sogndal får etter hvert et hjørnespark.
    53'
    Reginiussen ligger nede og har vondt.
    54'
    Frispark mot Sogndal-spillerne i kamp med Barli.
    59'
    Tønne legger frisparket. Sogndal-forsvaret klarer å heade ut.
    66'
    Erlien legger inn, men der er det ingen Ranheim-spillere på plass.
    67'
    Sogndal vil ha hands på en Ranheim-forsvarer, men dommer gjør nok rett ved å vinke spillet videre.
    70'
    Klokka går Sogndals vei.
    70'
    Ranheim styrer kampen nå, men det har foreløpig blitt dårlig med sjanser.
    72'
    Kupen pådrar frispark mot seg i en duell med Barli. Ranheim-keeperen har fått en del juling i dag.
    74'
    Heggem er høyest på corneren. Men Sogndal får innkast.
    75'
    Ranheim sliter med å sette i gang en skikkelig sluttspurt.
    90'
    Innlegg mot Sogndal-målet, men keeper Fij fanger ballen uten problemer.
    90'+1
    Fire minutter er lagt til.
    90'+2
    Hei og velkomne til kvalifiseringskamp til Eliteserien frå Fosshaugane Campus. Ranheim og Sogndal skal krige om moglegheiten til å møte nr.14 i Eliteserien for å sikre seg ein plass på Noreg sitt øvste nivå i fotball.
    Og for ein historie denne kampen har. For berre litt over 3 år sidan sendte Ranheim Sogndal ned frå Eliteserien då dei vann ein gysare av ein fotballkamp. Den gong gjekk kvalifiseringa over to kampar og etter 1-0 på Fosshaugane slo Ranheim tilbake og fekk kriga seg til 1-0 og straffesparkkonkurranse i Ranheimsfjæra. Der var dei blåkledde best og tok dermed steget opp i Eliteserien der dei heldt seg i to før nedrykket i fjor. Sogndal har sidan den tid spelt på den nest høgste nivået i Noreg.
    Sogndaltrenar Eirik Bakke var den gong særs lite nøgd med både klubben Ranheim og dei trønderske supporterane og ingenting ville nok smaka betre for Bakke enn ein revansje her i dag. Ranheimtrenar Maalen har nok heilt andre planar og ein ny sogndalskalp er nok ikkje å forakte for trønderane
    Ranheim imponerte resultatmessig i 4-1 sigeren mot Åsane på laurdag. Trønderane har svinga litt i både prestasjonar og resultat den siste tida, men tek i alle fall med seg denne sigeren inn i denne kvalifiseringskampen. Heimlaget har vore ganske svake i det siste, men det har vore primært på bortebana. Heime på Fosshaugane står Sogndal med sterke 11-2-2 i år. Det tilsvarande oppgjeret i år enda 4-0 og sigeren kunne faktisk ha vore endå større. Vel og merke kom denne sigeren i heimelaget sin sterkaste periode denne sesongen og som tidlegare sagt har forma langt frå vore så god i det siste.
    Kampstart så tidlig som kl 1300 på ein tirsdag i ein så viktig kamp har irritert mange supporterar som rett og slett ikkje får sett kampen grunna jobb. Då kan vi berolige dykk med at her får de full livedekning frå kl 12 då vi er tilbake med siste nytt om dei elleve utvalde som Bakke og Maalen har valt ut. Vel møtt!
    Då har vi laga klare og av store overraskelsar kan vi nemne at Ole Sæter ikkje spelar for Ranheim. Sannsynlegvis ei skade som set hat-trick helten frå kampen mot Åsane ut. For Sogndal er toppscorar Kristoffer Hoven vraka til fordel for Peter Godly Michael.
    4-5 grader og opphald akkurat no i Sogndal. Ikkje mykje julesteming, men gode forhold for fotball og i alle fall betre enn sist gong desse laga møttes i kvalikk på Fosshaugane. Då vart det målt heile 9 minusgrader og fotballen vart difor der etter. Vi ser fram til ein betre og ikkje minst varmare kamp i dag.
    0'
    Ranheim med avspark.
    1'
    Innsvingar frå Mannsverk som Tønne til slutt får klarert.
    1'
    Sogndal med trykket her i innleiinga.
    3'
    Eid legg hardt inn langs bakken, men ballen går rett gjennom sekstenmeteren.
    3'
    Enorm sjanse for Sogndal! Mannsverk med ein fantastisk pasning i bakrom på Eid. Han legg inn, men der er både Kupen og Michael 2 cm for seine til å sette ballen i mål.
    5'
    Endar i eit frispark til Ranheim.
    5'
    Sogndal med eit stort trykk på Ranheim her i starten. Blåtrøyene slit med å få til noko offansvit og er samtidig livredde for sogningane sine overgangar.
    7'
    Ndour driv in i feltet og for til eit skot, men det går rett på Barli.
    8'
    Så er det Eid som testar skotfoten. Ein liten halvmeter utafor frå 18 meter.
    9'
    Ranheim får endelig litt tid med kula og får satt eit lite trykk på heimelaget, men innlegget som til slutt kjem blir klarert.
    11'
    Mål for Ranheim!
    Sogndal 0 - 1 Ranheim
    Mål: Ivar Sollie Rønning
    Målgivende: Vegard Erlien
    Glimrande angrep av Ranheim. Etter ein liten pause i spelet tek bortelaget eit kjapt kast og det ser ut som heimelaget søv litt når Erlien elegant spelar gjennom Rønning. Spissen gjer ingen feil åleine med Fij og set ballen sikkert til side for Sogndal sin sisteskanse.
    13'
    Vi kan vel trygt seie at dette var fullstendig mot spelets gang, men vel og merke eit flott mål av Ranheim.
    16'
    Kupen og Rismark i duell og sistnemnte går i bakken. Sogndalspissen svært frustert over frisparket Ranheim får.
    17'
    Vitmaininnsprøyting dette for Ranheim. Ser mykje tryggare ut med ball no.
    17'
    Gult kort til Ranheim
    Eirik Valla Dønnem
    For ein ettersleng. Svært billig frå min posisjon.
    20'
    Sogndal mest med ball framleis, men slit veldig i det oppbyggande spelet no.
    23'
    Ranheim tvingar heimelaget til å slå meir langt og det er mat for store Rismark.
    25'
    Mål for Sogndal!
    Sogndal 1 - 1 Ranheim
    Mål: Endre Kupen
    Målgivende: Alioune Ndour
    Heimlaget reduserar etter eit langt kast frå Eid som blir stussa bakover til Kupen. Han kastar seg fram på bakerste og dunkar ballen opp i nettaket.
    25'
    Ei veldig viktig uttlikning dette for heimelaget som var begynt å gå seg meir og meir fast i angrepsspelet sitt.
    28'
    Komunikasjonsproblem mellom keeper og Totland gir nesten Erlien ein god sjanse, men backen får klarert til kast
    29'
    Sogndal får klarert på første stolpe.
    29'
    Reginiussen føl Mannsverk for kvar meter han legg ned. Heilt klart at Ranheim fryktar ungguten som vart kåra eil OBOS-ligaens beste spelar denne sesongen.
    32'
    Ranheim bryt og det ser ut som det er Lopez som skyt frå 20 meter. Uansett går skotet eit godt stykke over.
    32'
    Sogndal bryt og Mannsverk får låne ballen litt. Slår ein glimrande ball på Ndour som stormar gjennom og skyt rett på Barli frå sekstenmeteren.
    34'
    Barli plukkar og får også med seg eit frispark.
    34'
    Nydeleg spel av Ranheim og Tønne blir tredd gjennom. Avsluttar svakt til side for mål, men der er det ikkje langt frå straffespark for ranheimspissen vert heilt klart hindra.
    36'
    Dei få gongene Ranheim får til sitt kombinasjonsspel offansivt er det vakkert å sjå på. Eitt mål til no og ikkje langt i frå endå eit til i denne situasjonen.
    37'
    Sogndal 2 - 1 Ranheim
    Mål: Peter Michael Godly
    Målgivende: Daniel Eid
    På ny er det maestro Mannsverk som berre chippar ein fantastisk ball i bakrom på Eid. Han legg inn og denne gongen kan i kkje Michael bomme.
    37'
    Etter at Mannsverk vart kåra til ligaens beste spelar sa trenar Eirik Bakke at han var Noregs beste i sin posisjon. Så langt i denne kampen har den kommentaren vore godt innafor. Årdølen har strødd om seg med lissepasningar.
    40'
    Sjølv om Sogndal har produsert mest må det være surt for Ranheim som brente ein kjempesjans like før 2-1 scoringa kom. SKal bli spanade å sjå situasjonen i pausen for dei blåkledde ropte veldig ivrig på straffe der.
    41'
    Godt spel av Ranheim som kjem til innlegg, men Eid får klarert.
    42'
    Rønning spring ned Mannsverk bakfrå. Rart at han ikkje får eit kort på den sjølv om det kanskje er eit uhell.
    44'
    Ser på reprisen her at det er Reginiussen som kakkar Mannsverk på elggen. Svakt å ikkje gi gult på den av dommar Amland.
    45'
    Eitt minutt tillegg.
    45'+1
    Sogndal held ballen i laget og dette ebbar nok ut med 2-1 til pause ser det ut som.
    45'+1
    45'+2
    Sogndal leiar 2-1 til pause i ein underhaldande førsteomgang. Bortelaget tok leiinga etter eit glimrande angrep der Sollie Rønning fekk æra av å trilla ballen i mål. Sogndal styrte det meste i omgangen og slo tilbake med to scoringar. Først krangla Kupen inn 1-1 før Michael fekk æra av å sette ballen i mål etter eit glimrande angrep regisert spielführer Mannsverk. Like før 2-1 hadde Tønne ein god sjanse, men åleine med keeper satte han ballen utafor. Har fått sett reprisen no og Ogbu er heilt klart i ryggen på ranheimspissen så bortelaget vil nok føle seg snytt for ei straffe der kanskje. Vi ser uansett fram til ein spanande andreomgang her frå Fosshaugane Campus.
    45'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Robert Williams
    46'
    Sogndal med avspark og vi rullar i gang dei siste 45 minuttane for eitt av desse laga i årets sesong.
    46'
    Vi skal sjølvsagt ikkje sjå bort frå ekstraomgangar og då vert det 30 minutt til.
    47'
    Ranheim prøver seg med eit innlegg, men der er Fij og fangar.
    48'
    Sogndal legg seg lågt i denne omgangen og Ranheim får trille ball.
    49'
    Frispark til Sogndal på 25 meter.
    51'
    I muren frå Ndour.
    52'
    Endar til slutt i eit frispark for Ranheim.
    52'
    Ndour dundrar inn i ei takling på Reginiussen. Er på ball der spissen, men spørs om det ikkje skulle vært eit frispark på grunn av den krafta han set inn. Blir i alle fall liggande nede Ranheim sin kaptein.
    54'
    Oppe på beina igjen no Reginiussen.
    56'
    Litt rotete og nervøs start på denne omgangen frå begge lag. Kanskje ikkje så rart når vi veit kva som står på spel.
    57'
    Krossar til Eid som brenn til. God redning av Barli.
    57'
    Frispark til Barli. Svært billig.
    57'
    Kvande prøver seg frå 30 meter. Det er hardt, men det er også to til tre meter for høgt.
    59'
    Sogndal stangar ut.
    61'
    Kriging og kjemping om kvar einaste ball her no. Lite finspel, men det kan ein kanskje ikkje forvente.
    62'
    Ballen ligg fritt i boksen, men Ranheim får klarert.
    63'
    Inn: Jakob Tromsdal
    Ut: Eirik Valla Dønnem
    64'
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Adria Mateo
    64'
    Frispark frå langt ute i banen som vert svinga inn for Ranheim. Ogbu stangar ut til kast.
    65'
    Ranheim det førande laget her no. Sogndalspelarane ser litt nervøse ut når dei får ballen i beina.
    66'
    Når får vi sjå helten frå Ranheimsfjæra 2017, Mikke Karlsen?
    66'
    Gult kort til Sogndal
    Tomas Totland
    Uvisst for kva, men mulig uthaling av tid.
    66'
    Eid blir spelt gjennom og avsluttar rett på Barli frå kort hald.
    67'
    Godt innlegg av Erlien, men gjennom heile feltet. Nytt innlegg som Blakstad headar over.
    70'
    Heilt klart Ranheim som har momentumet i kampen. Ser nervøse ut no sogndalspelarane.
    70'
    Power-play frå Ranheim. Sogndal berre måkar ballen vekk kvar gong dei får den.
    72'
    Skot frå Totland som går via Heggem og utafor.
    73'
    ny corner.
    73'
    Heggem får stusa ballen vekk.
    74'
    Brukar lang tid på alle dødballar her no heimelaget.
    74'
    Kupen dunkar inn i duell med Barli og sisteskansa vert liggande.
    75'
    Inn: Michael Karlsen
    Ut: Ivar Sollie Rønning
    Sogndaldødaren kjem inn!
    75'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Akor Adams
    Ut: Endre Kupen
    75'
    Sogndal med ein god overgang, men Michael og Adams finn kvarandre ikkje.
    78'
    Sogndal 3 - 1 Ranheim
    Mål: Akor Adams
    Har du sett! Ungguten som har vore ute heile sesongen kjem inn og avgjør sannsynlegvis kampen! Får ballen i bakrom frå Ndour, rundar keeper, set ballen i mål og sender 600 tilskodarar på Fosshaugane til himmels.
    78'
    Akor Adams
    79'
    Då vert det hardt for Ranheim. Må svare kjapt no trønderane!
    80'
    Nære på for Ranheim. Karlsen når nesten fram på eit innlegg.
    80'
    81'
    Ranheim klarerar.
    81'
    Sju minutt igjen. No må du nok gjere nokre grep her Maalen. Har vore spelemesiig best denne omgangen Ranheim, men ikkje klart å skape noko særleg framfor mål.
    83'
    Mannsverk stangar ut.
    84'
    Så er Karlsen der, men headinga går utafor.
    85'
    Adams har fått blod på tann og avsluttar frå 25 meter. Utafor.
    86'
    Ser ikkje ut som Rnaheim har noko sluttspurt, men no skal i alle fall Sørløkk inn.
    87'
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Torbjørn Heggem
    87'
    Skal nok få godt med tillegg her også. Brukt god tid på alle faste situasjonar Sogndal så blir nok for 5 minutt.
    88'
    Eid nede med krampe og som vanlig i fotball må då kampen stoppast.
    90'
    Litt tøying så var høgrebacken klar igjen.
    90'
    Christian Eggen Rismark
    Snakkar på seg eit kort.
    90'
    Kort corner. Held ballen ved hjørneflagget.
    90'+1
    Fire minutt tillegg.
    90'+1
    Ranheim får tak i ballen, men klokka tikkar fort for trønderane no.
    90'+1
    Klarar ikkje å skape noko særleg Ranheim. Dette går nok mot sogndalsiger.
    90'+2
    Øyvind Alseth
    For seint inne mot Blårud.
    90'+2
    Inn: Anders Nord
    Ut: Peter Michael Godly
    90'+3
    Heimepublikummet reiser seg og applauderer spelarane sine. No blir det oslotur for Sogndal og berre ein fattig siger unna Eliteserien 2021.
    90'+4
    90'+5
    Der er det over på Fosshaugane! Sogndal skal spele kvalifisering til Eliteserien 2021! Alt i alt ein fortent siger sjølv om Ranheim styrte mykje i andre omgang. Heimelaget snudde kampen i den første omgangen etter at Ranheim tok leiinga ved Rønning. Nervane var i høgspenn på Fosshaugane før innbyttar Adams satte inn 3-1 ti minutt før slutt. Då var det nok fleire som hadde ei tåre augekroken for den unge spissen har hatt eit skademareritt utan sidestykke dei to siste sesongane og det å få avgjere denne kampen var nok stort. Sogndal møter då enten Start eller Mjøndalen til ein rein cupfinale om ein plass i Eliteserien neste år. Om eg ikkje hugsar heilt feil skal denne kampen spelast 28.desember i Oslo. Frå Fosshaugane Campus vil vi då takke for oss i 2020 og ynskje alle ei riktig god jul.