20-36

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei og velkommen til live-dekningen av VM-kampen mellom Slovenia og Norge!
    Norge fikk en forrykende start på mesterskapet i Japan da Cuba ble slått 47-16 i åpningskampen. 12.30 venter en langt tøffere motstander i Slovenia - som slo Nederland i sin første kamp.
    Slovenia er et lag i fremgang etter at de fra 2007 til 2015 ikke klarte å kvalifisere seg til VM. De slo verdensmester Frankrike i 2017-VM, men endte til slutt opp som nummer 14. I fjorårets EM ble slovenerne nummer 13.
    Slovenias største stjerner er Ana Gros (Brest) og Tjasa Stanko (Podravka). De to satte til sammen inn 19 av Slovenias 32 mål i åpningskampen mot Nederland.
    Norge har ikke spilt mot Slovenia siden 2010 - da ble slovenerne knust 32-16 under EM på Lillehammer. Heidi Løke, Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal spilte også den gangen. Fra 2001 til 2010 møtte håndballjentene Slovenia sju ganger. Norge vant samtlige.
    Malin Aune er tilbake for Norge etter noen små kneproblemer. Dermed blir det et lite jubileum for trønderen - hun spiller sin landskamp nummer 50.
    Norge uten Camilla Herrem fra start mot Slovenia. Silje Solberg starter i mål. Forsvar fra venstre: Stine Bredal Oftedal, Sanna Solberg-Isaksen, Emilie Hegh Arntzen, Kari Brattset Dale, Silje Waade og Marit Røsberg Jacobsen.
    I angrep spiller Stine Bredal Oftedal i midten med Emilie Hegh Arntzen til venstre og Silje Waade til høyre i bakspillerrekken. Solberg-Isaksen inntar sin vante plass på venstrekanten, mens banens beste i VM-åpningen mot Cuba, Camilla Herrem, igjen sitter på benken fra start. Der sitter også Heidi Løke og Malin Aune.
    Nasjonalsangene er sunget og det er straks klart for kamp!
    Slovenia starter i angrep.
    1'
    Slovenia kaster bort ballen etter godt norsk forsvar - Jacobsen scorer på kontring.
    2'
    Mål for Norge!
    Slovenia 0 - 1 Norge
    2'
    Slovenia 0 - 2 Norge
    2'
    Waade scorer Norges andre - ny kontring. Perfekt start!
    Mål for Slovenia!
    Slovenia 1 - 2 Norge
    3'
    Slovenia reduserer med en scoring fra høyrekanten.
    Norge roter bort ballen i angrep - Slovenia kontrer, men Solberg varter opp med en god redning.
    Hegh Arntzen går på skudd fra rundt ni meter, men avslutningen reddes av Slovenias målvakt.
    Solberg redder igjen - Norge i angrep.
    Waade mister ballen i det angrepet, Slovenia prøver seg på en kontring, men Norge kommer seg på rett side.
    Slovenia skyter, men godt forsvarsspill fører til at skuddet går langt over mål.
    Hegh Arntzen med et godt innspill til Brattset, strekspilleren får avsluttet, men Slovenias målvakt redder.
    Slovenia 2 - 2 Norge
    7'
    Så sitter utligningen for Slovenia. Gros scorer sitt første for kvelden - avslutter mellom beina på Solberg.
    Slovenia 3 - 2 Norge
    8'
    Waade går på skudd - avslutningen går utenfor. Slovenia går rett i angrep og dunker inn 3-2.
    Slovenia 3 - 3 Norge
    8'
    Jacobsen setter inn 3-3 fra høyrekanten.
    Slovenia 4 - 3 Norge
    9'
    Stanko setter inn 4-3.
    Norge slurver i angrep - Slovenia tar over igjen.
    Slovenia 5 - 3 Norge
    9'
    Så er Slovenia foran med to! Godt skudd fra Gros, som går opp og skyter fra ni meter.
    Utvisning Slovenia
    2 minutter
    10'
    Slovenias Svetik er for tøff med Brattset og får to minutter.
    Brattset får sjansen fra streken - men bommer igjen. God slovensk redning.
    Slovenia velger å ikke ta ut målvakt i undertall.
    Blåses for passivt.
    Og så blåses det for brøyt når Norge er på vei i angrep. Slovenia tar over igjen.
    God redning fra Solberg! Hindrer Slovenia å gå opp i en trepoengsledelse.
    Så roter Norge bort ballen i angrep nok en gang. En svak overtallsperiode fra Norge.
    Slovenia 6 - 3 Norge
    12'
    Gros banker ballen i krysset fra ni meter.
    Timeout
    13'
    Thorir Hergeirsson tar timeout.
    Timeout slutt
    13'
    Løke kommer inn for Brattset i angrep.
    Oftedal løper gjennom hele det slovenske forsvaret og setter inn 4-6.
    Ferdig
    13'
    Ny god slovensk scoring. Lekker lobb fra Gros.
    Slovenia 6 - 4 Norge
    13'
    Solberg setter inn en norsk redusering fra venstrekanten.
    Slovenia mister ballen i angrep. Norge tar over.
    Oftedal prøver å finne Løke på strek, men den når ikke frem. Slovensk angrep nå.
    Slovenia 7 - 4 Norge
    13'
    Stanko scorer for Slovenia.
    Norge roter i angrep, men kontringspasningen til Slovenia er for lang og Solberg redder. På det påfølgende angrepet mister Norge ballen igjen.
    Åtte tekniske feil på Norge det første kvarteret.
    Slovenia 7 - 5 Norge
    14'
    Hegh Arntzen spiller inn til Løke som setter inn sin første scoring.
    Slovenia skyter over.
    Oftedal skyter i stolpen.
    Så smeller det i stolpen også fra Slovenia.
    Og stolpe igjen! Løke i tverrliggeren. - Ingen vakker håndballkamp vi er vitne til nå, sier Viasat-kommentator Daniel Høglund.
    Slovenias Stanko skyter utenfor, men den toucher en norsk spiller og Slovenia beholder ballen.
    Slovenia 8 - 5 Norge
    15'
    Slovenia kaster bort ballen i angrep. Jacobsen reduserer etter en god norsk kontring. Tre på tre for kanten!
    Oftedal skyter utenfor.
    Waade for tøff i forsvar og får to minutters utvisning.
    Slovenia 8 - 6 Norge
    17'
    Slovenia 8 - 7 Norge
    19'
    Gros setter inn sitt sjette.
    Herrem har kommet inn for Norge.
    Utvisning Norge
    2 minutter
    20'
    Det er også Ingvild Bakkerud - hun finner Herrem som setter inn sin første scoring.
    Slovenia 9 - 7 Norge
    20'
    Slovenia 9 - 8 Norge
    21'
    Slovenia 10 - 8 Norge
    22'
    Högdahl har kommet inn for Norge - hun scorer i sitt første angrep.
    Slovenia får straffe.
    Ferdig
    22'
    Slovenia 10 - 9 Norge
    22'
    Gros banker inn sitt sjuende fra sjumeteren.
    Gros har dermed 100 prosent uttelling - sju mål på sju skudd.
    Straffekast til Slovenia
    23'
    Bakkerud scorer for Norge - innbytterne leverer!
    Brøyt på Slovenia - men den norske kontringsballen er for lang. Nytt slovensk angrep nå.
    Solberg redder.
    Slovenia 11 - 9 Norge
    23'
    Bakkerud utligner for Norge! Da er vi like langt. Debutantene har kommet inn og gjort det bra.
    Slovenia tar timeout.
    Gros går på skudd igjen, men blokkes ned. Igjen er den norske kontringsballen litt for lang.
    Slovenia mister ballen i angrep.
    Slovenia 11 - 10 Norge
    24'
    Bakkerud scorer igjen!
    Högdahl tar et raskt skudd, men Slovenias målvakt redder.
    Herrem avslutter i stolpen.
    Samtidig vises Brattset ut.
    Slovenia 11 - 11 Norge
    26'
    Timeout
    26'
    26'
    Gros lobber den inn.
    Slovenia 11 - 12 Norge
    27'
    2 minutter
    29'
    Bakkerud finner Aune som setter inn sin første VM-scoring.
    Bakkerud blokker ned et skuddforsøk fra Gros. Meget god omgang av debutanten!
    29'
    Slovenia 12 - 12 Norge
    29'
    2 minutter
    30'
    Slovenia 12 - 13 Norge
    30'
    Norge med knalstart etter sidebytte.
    Bakkerud tøff i forsvar. Herrem enda tøffere, får gult kort.
    Ferdig
    31'
    Slovenia 12 - 14 Norge
    32'
    Slovenia tok timeout.
    Ferdig
    32'
    2 minutter
    32'
    Solberg redder et distanseskudd. Viktig.
    Bakkerud skyter i stolpen. Det er et tungt skudd. Slovenia går i angrep.
    Slovenia 12 - 15 Norge
    Norge kontrer inn mål i undertall. Silje Waade setter ballen sikkert i mål.
    33'
    Timeout
    33'
    Solberg redder og Bakkerud scorer. Har Slovenia noe å svare med nå?
    33'
    Slovenia forsøker et innøvd trekk.
    Slovenia 13 - 15 Norge
    Gros igjen. Du store tid. Ni scoringer.
    33'
    Slovenia 13 - 16 Norge
    Bakkerud limer ballen i krysset.
    34'
    Ferdig
    35'
    Slovenia 13 - 17 Norge
    35'
    Bredal Oftedal er gjennom alene, hopper inn og setter ballen over mål.
    Solberg med mange redninger nå. En til nå.
    2 minutter
    35'
    Ny redning av Solberg.
    Slovenia 14 - 17 Norge
    36'
    Slovenia 14 - 18 Norge
    Camilla Herrem viser frem spensten og skuddet. Hopper inn fra kanten og setter ballen sikkert i mål.
    37'
    Slovenia 14 - 19 Norge
    Bakkerud er "on fire". For å si det forsiktig. Helt rå på gulvet nå. Hamrer den inn igjen.
    37'
    Slovenia 14 - 20 Norge
    Så tar kapteinen, Bredal Oftedal ansvar, og scorer.
    38'
    Ferdig
    38'
    Slovenia 14 - 21 Norge
    Herrem snappet ballen. Kontret inn scoring selv.
    42'
    Straffekast til Norge
    43'
    Slovenia 14 - 22 Norge
    Straffe. Hege Arntzen setter den i nettet. Nede til høyre for keeper.
    43'
    Slovenia 15 - 22 Norge
    44'
    Jacobsen bommer på en kjempemulighet. Flott kontring, avslutning ikke helt i stil.
    Slovenia 15 - 23 Norge
    Norge lar ballen gå fort. Det åpner seg for Bredal Oftedal. Får kjempeplass. Scorer sikkert.
    45'
    47'
    Slovenia 16 - 23 Norge
    47'
    Slovenia 16 - 24 Norge
    47'
    STRÅLENDE REDNING av Solberg. Gjør seg stor. Går ut i stjerne. Ballen treffer ene armen.
    Slovenia 17 - 24 Norge
    48'
    Slovenia 17 - 25 Norge
    Heidi Løke. Snur seg fint på streken.
    48'
    Slovenia 18 - 25 Norge
    50'
    Slovenia 18 - 26 Norge
    Heidi Løke. Fantastisk mottak av pasningen. Vrir seg fint.
    51'
    Timeout
    51'
    51'
    Slovenia 18 - 27 Norge
    Fin redning av Solberg, god scoring av Jacobsen.
    52'
    Slovenia 18 - 28 Norge
    53'
    Slovenia 18 - 29 Norge
    Jacobsen scorer på kontring.
    54'
    Slovenia 18 - 30 Norge
    Slovenia er klønete. De falt sammen rett og slett. Løke setter ballen i mål. Igjen.
    55'
    Slovenia 18 - 31 Norge
    Og der satte Jacobsen inn sin sjette scoring i denne kampen. Kontring. Lobber den over keeper.
    55'
    Herrem hopper på Arntzen. Glade norske damer. Og det er det på alle måter grunn til. Du verden, det gikk unna etter pause. For en fart på Norge. Kontringene satt som en kule.
    Silje Solberg kåret til banens beste.
    Slovenia 19 - 31 Norge
    56'
    Slovenia 19 - 32 Norge
    Jacobsen igjen. Nå renner det inn. Norge gjør som de vil. Dette lover godt for kommende kamper.
    56'
    Slovenia 19 - 33 Norge
    Nå er det bare å sende ballen til Jacobsen - så blir det mål. Strålende. Norge kontrer Slovenia fullstendig i senk.