0-1
193
3 741

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Slavia Praha og Brann fra UEFA Womens Champions League! Det er tid for gruppespillets 5. runde.
    Brann har gjort en fantastisk figur så langt i Champions League, og har til tider storspilt. Det ble til og med poeng hjemme mot stormakten Lyon, og Brann vil allerede kunne avansere videre til kvartfinalen med minst ett poeng her i kveld! Bergenserne står med syv poeng før kampen i Praha, tre poeng foran dagens motstander. Blir det uavgjort i kveld, vil Slavia Praha ha sjansen til å ende opp på lik poengsum som Brann, men da vil Brann likevel ligge foran på innbyrdes oppgjør, etter seieren i Bergen i november.
    Slavia Praha må med andre ord vinne dagens kamp for å ha sjans til å ta seg videre til kvartfinalen. Tsjekkerne må gi alt for seier, og det blir spennende å se hvordan de to lagene angriper denne matchen. For en kamp vi har i vente!
    Branns lag er klart! Kvamme og Bratberg Lund starter som forventet på vingbackene. Sentralt på midten starter Kielland og Haugland, mens supertalent Gaupset tar plass på høyrevingen. På topp finner vi Crummer, mens Engesvik, som til tider har storspilt i Champions League, starter som venstreving. Et stort tap er det dog at stjernestopper Marthine Østenstad er ute med skade. Hjemmelaget på sin side kommer i sin vante 4-2-3-1.
    0'
    Slavia Praha sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Bra med Brann-fans som har tatt turen til Praha i kveld! Nystemten høres godt.
    0'
    Enorm mulighet for Brann før to minutter er spilt! Et helt fantastisk Brann-angrep ender i at Crummer spiller gjennom Gaupset på høyresiden. Supertaltentet serverer så Engesvik på sølvfat foran mål, men Branns nummer 7 setter ballen utenfor fra drømmeposisjon!
    1'
    Kielland fyrer fra distanse, men Lukasova holder enkelt.
    3'
    Stortalent Gaupset har startet latterlig bra på Branns høyreside.
    3'
    Gaupset igjen. Finner Crummer foran mål, men spissens avslutning blir for veik. Rett på Lukasova.
    4'
    Brann klart best i gang i Praha. Hjemmelaget har nok med å forsvare seg innledningsvis her.
    7'
    Heades unna på første. Ballen ender hos Kielland, men skuddet blir blokkert. Brann vinner raskt tilbake og Kvamme legger inn fra høyre, men Lukasova holder.
    8'
    Skudd fra distanse fra hjemmelaget. Landslagskeeper Mikaelsen redder enkelt.
    10'
    Tas raskt.
    12'
    Slavia Praha farlig frempå, men får til slutt frispark mot seg inne i Branns sekstenmeter.
    12'
    Tas kort.
    12'
    Rett på hodet til Anasi-Erlingsson som header tilbake, men hjemmelaget får klarert.
    13'
    Tas kort.
    16'
    Rett på hodet til en Slavia Praha-spiller, men headinger går ufarlig utenfor.
    16'
    Brann startet klart best her, men hjemmelaget har spilt seg litt inn i matchen nå. Langt jevnere nå enn første ti.
    17'
    Engesvik trer gjennom vingbacken akkurat litt for sent.
    17'
    Tas kort.
    20'
    Relativt rolige minutter i Praha nå. Mange dueller og lite spill. Det passer dog Brann best, som er klar for kvartfinale med ett poeng her!
    20'
    Kvamme sin tur til å gå i offside.
    21'
    Slås langt på tvers.
    22'
    Store avstander i Brann-laget, som er litt mer nølende enn de var innledningsvis her nå. Veldig oppstykket kamp for øyeblikket, og mye skjer på midten av banen.
    24'
    Opp i banen fra stopperen.
    25'
    Gult kort til Brann
    Justine Kielland
    Kielland med et uvanlig svakt touch til henne å være før hun mister ballen, og får gult kort i det hun fratar hjemmelaget en overgangsmulighet.
    25'
    Kapteinen tar frisparket kort denne gang.
    28'
    Gaupset involvert, og da skjer det ting med en gang igjen for Brann. 2005-modellen avanserer fremover før hun spiller ballen til Kvamme på høyresiden. Kapteinen legger inn foran mål, men hjemmelaget får klarert.
    29'
    Ny offside på Bratberg Lund som starter i bakrom.
    31'
    Crummer presser Lukasova, men keeperen er iskald i det hun vender bort spissen!
    31'
    Fint av Bratberg Lund som til slutt får lagt inn fra venstre, men innlegget blir nok en gang for upresist fra Branns vingbacker.
    32'
    Ender hos Cernná som avslutter mot hjørnet, men Mikaelsen redder relativt enkelt.
    32'
    Bratberg Lund i offside nok en gang. Timingen sitter ikke helt på Branns venstreside så langt i kveld.
    34'
    Litt frem og tilbake i hjemmelagets sekstenmeter før de får klarert unna.
    36'
    Tas raskt.
    37'
    Fem minutter igjen til pause, og det er lite som tyder på at vi skal få en scoring før den tid. Brann med mye ball, men sjansene uteblir.
    39'
    Kvamme med et innlegg fra høyre, men Engesvik får ikke kontroll på ballen.
    41'
    Kvamme i stolpen! Fantastiske Brann-kombinasjoner før Kvamme varter opp med en blanding av et skudd og et innlegg. Skuddet går på innsiden av stolpen før den triller nærmest langs streken. Slavia Praha får så klarert!
    42'
    Tas kort.
    44'
    Kjemperedning fra Mikaelsen! Szewieczková kliner til på direkten fra 17 meter. Skuddet er knallhardt retning nærmeste hjørne, men der venter landslagskeeperen vår og får slått til corner.
    44'
    Hjørnespark til Slavia Praha
    45'
    Hva skjer her da? Ballen ender i mål etter corneren, men det blåses for frispark til Mikaelsen! Der er Brann ekstremt heldige!
    45'+1
    Slås langt.
    45'+1
    45'+1
    Pause i Praha på stillingen 0-0! Brann startet ekstremt godt og burdet ledet tidlig, men det dabbet av etter kvarteret var spilt. Hjemmelaget spilte seg inn i kampen, og skapte noen farligheter. Kvamme hadde også et innlegg i stolpen, før Slavia Praha var farlig nærme å ta ledelsen like før hvilen, men Mikaelsen leverte en strålende redning. På den påfølgende corneren endte ballen opp i mål, men på uforklarlig vis annulerte dommeren scoringen. Brann veldig heldig på tampen av omgangen, men totalt sett er det greit at lagene er like langt til pause. Brann er som kjent videre til kvartfinale med ett poeng her, men de må nok opp et hakk om de ikke skal rote det bort etter hvilen! Heng med!
    45'
    Brann sparker i gang akt to!
    45'
    Stopp i spillet i det Anasi-Erlingsson får seg en smell i ansiktet. Ser ut som det går bra med stopperen.
    46'
    Spillet er i gang igjen. Brann med ballen i laget.
    47'
    Brann har tatt initiativet innledningsvis i denne omgangen.
    49'
    Kvamme legger inn fra høyre og vinner en corner!
    50'
    Heades unna på første.
    50'
    Anasi-Erlingssom gjør en viktig jobb i det hun stopper Stackpole inne i sekstenmeteren. Hjemmelaget vinner en corner.
    52'
    Heades unna på første før Stackpole avslutter på direkten fra returrom. Utenfor.
    52'
    Stackpole kommer ned til dødlinja og legger ballen hardt inn foran. Kvamme får klarert i siste liten! Der lever Brann veldig farlig. Ekstremt viktig involvering fra Branns kaptein.
    55'
    Heades på mål, men Mikaelsen slår ut til ny corner!
    56'
    Tas kort før hjemmelaget får klarert. Mikaelsen må slå over! Nå lever Brann ekstremt farlig.
    57'
    Mange svake touch hos Brann-spillerne nå. Slavia Praha vinner ballen tilbake så fort de mister den.
    58'
    Slås langt.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sara Ritter
    Ut: Natasha Anasi
    58'
    Hjemmelaget har vært klart best etter hvilen. Brann må virkelig våkne om de skal ha med seg det poenget som betyr avansement til kvartfinale her!
    60'
    Bratberg Lund legger inn fra venstre, men hjemmelaget får klarert.
    62'
    Kielland fra distanse. Frekt forsøk, men ballen skrur feil vei, og ender et par meter til side for borterste stolpe.
    63'
    Slavia Praha scorer selvmål!
    Slavia Praha 0 - 1 Brann
    Mål: Olivie Lukásová
    Supertalent Signe Gaupset sender Brann et langt steg mot kvartfinale i selveste Champions League! Branns nummer 16 kommer ned til dødlinja og legger ballen ut i feltet. Lukasova somler, og ballen går via keeperen og i buret. Den trengte Brann!
    64'
    Ekstremt viktig scoring fra Brann i en periode hvor hjemmelaget har vært veldig farlige!
    65'
    Rett i nærmeste Brann-spiller før hun fyrer på direkten. Forsøket går ut til kast.
    66'
    Larissa Crummer
    For tøff i en duell der, spissen.
    67'
    Tas kort.
    67'
    Svakt slått.
    69'
    Offside for Slavia Praha
    70'
    Spillerbytte - Slavia Praha
    Inn: Martina Surnovská
    Ut: Tereza Szewieczková
    70'
    Inn: Marjolen Nekesa
    Ut: Karolína Krivská
    70'
    Inn: Amalie Eikeland
    Ut: Larissa Crummer
    70'
    Tas kort til Gaupset.
    71'
    Tas kort.
    72'
    Brann med full kontroll i skrivende stund. Det begynner å lukte kvartfinale av bergenserne!
    73'
    Innbytter Eikeland litt for ivrig i bakrom.
    73'
    Slås langt.
    73'
    Tas kort igjen.
    75'
    Lite som skjer nå, noe som passer Brann ypperlig. Full kontroll nå.
    75'
    Fryktelig mange frispark her nå. Brann bruker naturligvis god tid på å ta de også.
    76'
    Fine Brann-kombinasjoner på høyresiden før Kvamme legger inn, rett i klypene på Mikaelsen.
    79'
    Langt ut mot Kvamme.
    79'
    Inn: Tamara Morávková
    Ut: Tereza Krejciriková
    80'
    Inn: Petra Divisova
    Ut: Gabriela Slajsová
    80'
    Inn: Denisa Veselá
    Ut: Haleigh Stackpole
    80'
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Justine Kielland
    81'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Signe Gaupset
    81'
    Stenevik med en strålende takling på høyresiden, noe den allerede ekstatiske Brann-fansen setter stor pris på!
    82'
    McLaughlin med en avslutning fra distanse, men skuddet går langt, langt, langt utenfor.
    84'
    Eikeland med et strålende innlegg fra venstre, men Renmark når akkurat ikke frem! Svært nære spikeren i kista.
    85'
    Lempes opp i banen.
    86'
    Mikaelsen banker ballen opp i banen.
    87'
    Innbytteren kommer fra offside, og klokka tikker stadig favør Brann.
    88'
    Enorm leveranse også fra de tilreisende Brann-supporterne i Praha i kveld!
    90'+1
    Engesvik løper seg fri inne i sekstenmeteren, men avleveringen blir for upresis.
    90'+3
    Ender i en avslutning utenfor.
    90'+4
    90'+4
    BRANN ER KLARE FOR KVARTFINALE I CHAMPIONS LEAGUE! Bergenserne vinner 1-0 her i kveld, og var totalt sett det beste laget. Gaupset tvang frem et selvmål halvveis ut i andreomgang, noe som var mer enn nok i kveld. Et helt fantastisk gruppespill av Brann, som er videre allerede før siste kamp skal spilles. Nå er det bare å glede seg til kvartfinalene trekkes. Klubber som Barcelona, Chelsea og PSG kan stå på motsatt banehalvdel senere i år. Utrolig! Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende uke videre!