1-0
1-2
540
484

Hei, og velkommen skal du være til denne livedekningen av Træff - Kristiansund i runde 2 av årets NM i fotball!
    Bydelsklubben Træff hører til i Molde, og befinner seg i 3. divisjon avdeling 5. Rykket ned fra 2. divisjon i fjor, men har fått en fin start på årets sesong, med 7 poeng på sine tre første seriekamper. Det har ført dem på en foreløpig 3. plass i avdelingen. Bjørkelangen og Gjelleråsen har blitt beseiret, mens det i siste serierunde endte 1-1 hjemme mot Lørenskog.
    Træff møtte Surnadal i første runde av årets NM, også det hjemme på Reknesbanen. Træff tok en tidlig ledelse ved Krisitan Selmer, før Surnadal utlignet ved Tore Næss. Deretter handlet det kun om Træff. Mål fra Nikolai Nornes, to kasser fra Dino Okanovic og et selvmål førte til at sluttresultatet ble 5-1 til vertene.
    KBK har også fått en fin start i sin retur til Eliteserien. Etter de første fire kampen viser status 2-1-1, 7 poeng og plass nummer 6 på tabellen. LSK ble slått 3-2 borte i første runde, før det ble 1-1 hjemme mot KFUM. Deretter ble det tap mot Molde på Aker stadion, før det ble seier 1-0 hjemme mot Tromsø sist runde.
    KBK møtte sunnmørslaget Brattvåg borte i første runde av NM. Williamsen og Guèye sørget for at Eliteserielaget ledet oppskriftsmessig til pause, men Brattvåg sørget for at det ble en jevnspilt andre omgang. Det var heller ikke særlig ufortjent når Ole Sebastian Sundgot reduserte, men de kom aldri nærmere enn det. Dermed 2-1 til KBK, og billett til 2. runde.
    Træff og KBK har møttes ved seks anledninger tidligere, hvis vi ekskluderer treningskamper. I disse oppgjørene er KBK ubeseiret med 5-1-0. Samtidig er det lenge siden sist oppgjør - det var nemlig tilbake i 2012, da begge lagene spilte i 2. divisjon. Dette oppgjøret ble spilt i Kristiansund, og endte med 2-1 seier til KBK.
    To av disse oppgjørene har også vært i cupen, i 2007 og 2010. Begge kampene endte med seier og avansement videre i cupen for KBK.
    Træff har ikke vært i 2. runde av NM siden 2015. Deres største bragd i cupen var tilbake i år 2000. Da kom de seg helt til åttendedelsfinalen, etter å ha slått Sunndal, Hødd og Stabæk på veien. I åttendedelsfinalen ble det likevel bom stopp hjemme mot Viking, og det endte til slutt 0-5.
    KBK hadde et fint cup-år i 2017. Her ble Brattvåg, Verdal, Ranheim og Florø slått i de fire første rundene, før det ble et forsmedelig tap mot fylkesrival Molde i kvartfinalen. Forrige sesongs cup-eventyr stoppet i runde 3 – også det mot Molde.
    Dagens dommertrio består av Torgeir Halsen (Vanylven fotballklubb), Martin Sørensen Kristiansen (Nordlandet IL) og Oliver Bjørsnøs Bakke (Elnesvågen IL). Fjerdedommer for dagen er Bendik Haarberg (Kvass/Ulvungen).
    Avspark på Reknesbanen er 18:00, og vi er tilbake med lagoppstillinger ca. en time før.
    Hjemmelaget Træff gjør én endring fra laget som spilte 1-1 mot Lørenskog forrige serierunde. Kristian Thorsheim Selmer erstatter Nikolai Viken Tornes fra start.
    KBK gjør noen flere endringer. Mbaye får sjansen i mål på bekostning av Lansing. Ulvestad, Rakneberg spares nok mest mulig denne kampen. Mikaelsson starter også på benk. Inn kommer Isaksen, Aalberg og Nyenetue.
    Flotte spilleforhold akkurat nå, selv om det har vært veldig skiftende tidligere i dag.
    Da er lagene på vei inn, og vi er straks i gang med første omgang fra Reknesbanen!
    0'
    KBK setter i gang!
    0'
    Nyenetue spilles gjennom direkte, og er nære ved å score! Et lang oppspill fra Williamsen brystes videre av Alte, og Nyenetue kommer gjennom. Forsøker å runde keeper Beinset, men presse av en Træffspiller, og det ender med en corner!
    0'
    Træff klarerer, men KBK beholder ballen.
    0'
    Træff kontrer, og WIlliamsen roter ballen over til en corner for hjemmelaget!
    3'
    Slås på bakerste, og det avsluttes fra en Træffspiller på bakerste stolpe, men det går rett i en KBK-spiller.
    3'
    Nyenetue forsøker å løfte en ballen i bakrom, men treffer fullstendig feil, og ballen havner bak mål.
    5'
    Alte slår inn mot Guèye, men den går helt inn til Beinset.
    7'
    Forren med et dristig tilbakespill til Beinset, men sisteskansen har grei kontroll.
    8'
    Hjørnespark til SK Traeff
    8'
    Mål for SK Traeff!
    SK Traeff 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Iver Flønes
    Målgivende: Martin Tornes Kjørsvik
    Hjemmelaget tar ledelsen! Kjørsvik feier inn corneren fra venstre, og Flønes får stå helt alene i boksen. Fra 6 meters hold får han upresset stange inn 1-0!
    8'
    Sivertsen gjør en god jobb når han dribler seg forbi Jørgen Bøe. Innlegget er også bra, og det lander på hodet til Guèye. Sistnevnte klarer imidlertid ikke styre headingen på mål, men vi noterer dagens første sjanse for gjestene.
    12'
    Nyenetue spilles gjennom, og slår flatt tilbake inn i boksen. Heggstad klarerer.
    12'
    Williamsen ligger nede på banen nå, etter en duell med Lewis, og holder seg til kneet. Ser ikke veldig bra ut dette her for den unge kapteinen, som får behandling på banen nå.
    13'
    Williamsen fortsatt nede, og det ropes etter båre. Veldig trist dette for Williamsen.
    16'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Mikkel Rakneberg
    Ut: Max Williamsen
    Rakneberg kommer inn, og tar venstrebacken. Kan se ut til at Jesper Isaksen går på høyreback, mens Sebastian Jarl dyttes opp i sin vante midtbaneposisjon. Aalberg flyttes dermed inn i midtforsvaret.
    16'
    Okanovic slår inn fra høyre, men Olsen klarerer til innkast for Træff.
    18'
    Tas kort.
    19'
    Olsen chipper i bakrom mot Guèye, men Forren er på plass til riktig tid.
    20'
    Lewis med en smart stikker mot Okanovic, men den er akkurat litt for lang, og triller inn til Mbaye. Nære en stor mulighet der for Træff!
    21'
    Sliter med å ta tak i kampen nå, Eliterserielaget KBK.
    22'
    Willumsson roper på hands inne i feltet til Træff, men en godt plassert dommer vinker bare spillet videre.
    22'
    Nyenetue med et voldsomt svakt innleggsforsøk fra venstre.
    23'
    Rakneberg slår godt inn fra venstre, men Forren er på plass, og stanger den langt vekk.
    24'
    Sivertsen slår inn, men igjen er Forren på plass.
    25'
    Alte skyter fra skrått hold, men Beinset parerer. Flønes gir til corner!
    26'
    God sjanse for Guèye! Får gått opp relativt alene på 7 meter, men treffer ikke godt nok. Headingen går rett i bakken, og spretter over mål.
    26'
    Stikkes gjennom av Jarl, men avvinkes for offside.
    27'
    KBK fester et visst grep her nå.
    27'
    Alte får frispark litt innpå Træffs halvdel.
    29'
    Tas kort.
    29'
    Rakneberg med nok et godt innlegg, men enn så lenge er Træff gode til å forsvare egen boks.
    30'
    Nok et innlegg fra venstre for KBK, men denne gangen er Beinset ute og holder.
    32'
    Guèye på løp i bakrom, men Beinset er ute og fanger den foran beina på spissen.
    33'
    Træff med høyt press nå, og KBK strever med å spille seg ut av egen sone.
    35'
    Willumsson skaffer en corner for gjestene.
    36'
    Godt slått på første, og Nyenetue har løpt seg helt fri inni i boksen! Setter ikke hodet nok til, og header dermed mer på tvers av målgården enn direkte på kassa. Bør gjøre det bedre der altså!
    36'
    Lewis spilles fint opp, og avanserer inn i feltet. Utfordrer Olsen, men sistnevnte er bra på plass.
    39'
    Frispark til Træff i god innleggsposisjon.
    40'
    Slås inn mot første, og den spretter mot Mbaye, som mister ballen opp i lufta! Nære på å fomle den inn i mål, men KBK slipper med skrekken!
    40'
    Willumsson spilles opp av Alte. Vender og avslutter, men rett i Flønes og Heggstad.
    41'
    Står alene i feltet, og header utenfor mål. Er uansett på feil side.
    41'
    Tas kort.
    42'
    Mål for Kristiansund!
    SK Traeff 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Brynjólfur Willumsson
    Målgivende: Franklin Nyenetue
    Så kommer utlikningen! Nyenetue spilles opp helt ute til høyre. Han utfordrer inn i boksen, før han sender en ball på tvers, til Willumsson som kommer på et godt løp fra dypet. Han får en god førstetouch, før han fra kloss hold banker ballen over keeper Beinset! En meget flott scoring, og lagene er like langt!
    42'
    KBK ruller opp et meget flott innlegg. Alte stikker gjennom til Rakneberg, som leverer nok et strålende innlegg, men det avvinkes for offside!
    43'
    Spillerbytte - SK Traeff
    Inn: Nikolai Viken Tornes
    Ut: Dino Okanovic
    Ser ut som sistnevtnte også har fått kjenning med en skade. Forlater dermed banen, og Nikolai Tornes erstatter ham.
    45'
    Sivertsen slår inn, men det går helt inn til Beinset.
    45'+2
    Tas kort.
    45'+2
    Nyenetue slås i bakrom, og skaffer en corner for KBK.
    45'+2
    Enorm sjanse for Guèye! Corneren praktisk talt lander i beina på spissen, som står ansikt til ansikt med keeper Beinset. Fra 5 meters hold skal han bare sette ballen i buret, men triller den til side, og Beinset kaster seg ned, og holder! Sterk redning!
    45'+2
    Løfter den langt inn i feltet, og det duelleres i feltet. Ballen spretter så rolig inn til keeper Mbaye!
    45'+4
    45'+5
    Lagene er like langt halvveis! Træff tok ledelsen på corner etter bare 9 spilte minutter, da Iver Flønes uhindret fikk stange vertene i ledelsen på en corner. Etter dette tok KBK mer og mer over, og det var sånn sett fortjent når Brynjolfur Willumsson utliknet noen minutter før pause. Træff har forsvart egen boks godt, og har ikke gjort seg bort så langt. KBK har kommet til mange innlegg, og en del sjanser, men har enn så lenge kun klart å overliste en god keeper Beinset én gang. VI er strak stilbake med andre omgang.
    45'
    Kjørsvik setter i gang for Træff!
    45'
    Offside for Kristiansund
    45'
    Lewis går overende utenfor KBKs boks, men får ikke frispark. Ender med utspill.
    46'
    Ny offside på Guèye.
    46'
    Jarl med en lang ball i bakrom mot Sivertsen, med Heggstad er på plass, og nikker ballen tilbake til egen keeper.
    47'
    Guèye spilles gjennom, og er på rett side denne gang. Skal til å legge inn foran, men Heggstad er på plass igjen, og får hindret innlegget. Får også utspill i samme situasjon.
    48'
    Nyenetue fosser ned langs høyresiden, og skaffer nok en corner for gjestene.
    49'
    Klareres først, før Rakneberg smeller til fra drøyt 20 meter - klink i tverrliggeren!
    49'
    Nyenetue skaffer nok en corner!
    50'
    Omtrent en reprise fra isted. Træff klarerer, før Rakneberg skyter. Treffer vesentlig dårligere denne gangen, og det ender med et ufarlig skudd til side for mål.
    50'
    Tas kort.
    51'
    Lewis kommer til innlegg fra venstre. Det er ganske godt slått, men det er ingen Træffspillere i nærheten.
    52'
    KBK vrir mot Sivertsen, som stikker gjennom en overlappende Rakneberg. Innlegget klareres av Heggstad.
    53'
    Tas kort.
    55'
    Forren med en lang pasning mot Lewis, men Mbaye er langt ute og fanger ballen.
    56'
    Tas kort.
    56'
    Willumsson spilles flott opp inne i boksen til Træff, men får ikke dreis på avslutning, og blir istedet blokkert av en Træff-spiller.
    57'
    Rakneberg har levert flere gode innlegg etter innhoppet sitt. Slår nå flatt inn foran, og er ikke veldig langt unna å treffe Guèye på blank kasse.
    58'
    Aalberg med en svak pasning mot Olsen, som ender i innkast for Træff, høyt i banen.
    59'
    Guèye slås flott gjennom, men er nok en gang i offside! Kan kanskje skylde litt på at pasningen fra Rakneberg kom litt for sente der også.
    61'
    Nyenetue utfordrer Jørgen Bøe, men denne gangen ender det hverken med innlegg eller corner.
    62'
    Sivertsen overtar ballen fra Willumsson, og drar seg inn i feltet. Går for avslutning, men blokkeres.
    64'
    Tatt over alt av banespill nå, KBK.
    64'
    Godt gjennomspill mot Sivertsen, men Beinset er på alerten. Hiver seg ned foran Sivertsen, og fanger ballen.
    65'
    Innlegg fra Henrik Bøe, men det ender bak mål.
    66'
    Willumsson skyter fra langt hold. Får bra fart i ballen, og tvinger Beinset til å slå til corner.
    66'
    Guèye kommer først på ballen, men får ikke kraft i headingen, og ballen lander midt i feltet. Willumsson løper mot den, men det avvinkes for en offside.
    66'
    67'
    Slås langt.
    68'
    Sivertsen legger tilbake til Alte som skyter fra skrått hold. Høyt over.
    68'
    Træff kommer på en fin overgang. Lewis fører an, og har spillpunkter til begge sider. Velger istedet å prøve selv, og ender med å bli blokket av Olsen.
    69'
    SK Traeff 1 - 2 Kristiansund
    Mål: Habib Gueye
    Målgivende: Oskar Sivertsen
    Endelig får KBK uttelling for alle innleggen sine! Sivertsen slår inn, og denne gangen treffer Guèye bedre! Headingen går via stolpen og forbie en utspilt Beinset! Det må sies å være veldig fortjent!
    69'
    Inn: Hilmir Rafn Mikaelsson
    Ut: Franklin Nyenetue
    71'
    Træff med et sjeldent besøk i KBKs boks. Innlegget slås mot første, men Mbaye er først på ballen.
    72'
    Gult kort til SK Traeff
    Iver Flønes
    Alt for tøff i duell med Mikaelsson.
    72'
    Slås langt.
    73'
    Inn: Daniel Watt Gravdehaug
    Ut: Markus Hammerbekk Lewis
    73'
    Lempes mot boksen, men KBK klarerer.
    74'
    Jarl forsøker seg fra langt hold, men går utenfor.
    75'
    Gult kort til Kristiansund
    Sebastian Jarl
    Mener hardnakket at han skulle hatt corner i situasjonen før, og dommer trekker opp kortet. Unødvendig av Jarl.
    75'
    Frispark til Træff, her skal det slås inn!
    76'
    Flikkes videre, før Isaksen hamrer den unna.
    76'
    Tas kort.
    77'
    Tas kort.
    77'
    Olsen bryter elegant, før han like elegant slår Sivertsen gjennom ute til venstre. Han slår inn, men Forren slår Mikaelsson i duellen i feltet, og Træff får avklarert.
    78'
    Rakneberg med en flott dragning, før han slår inn. Forren ruver i feltet.
    80'
    Sivertsen kjøres fast helt nede ved dødlinja. Presses av to Træff-spillere. Løser det elegant ved å ta en Rainbow-Flick! Får kontroll på ballen etterpå, og slår inn, men Træff får klarert. Lekker detlaj av Sivertsen der!
    81'
    Inn: Eirik Roen Hermansen
    Ut: Martin Tornes Kjørsvik
    82'
    KBK virker å ha full kontroll på dette nå.
    83'
    Mikaelsson setter ballen i mål, men dytter i duellen før, og det blir frispark for Træff.
    84'
    Slår den langt.
    84'
    Slås langt, for langt! Ender opp hos Beinset.
    85'
    Sivertsen spilles opp ute til venstre. Sleiver fullstendig med innlegget, og det ender i utspill fra Beinset.
    86'
    Tas kort.
    87'
    Jørgen Bøe løfter inn et innlegg fra venstre, men det går langt forbi mål.
    88'
    Tas kort.
    88'
    Oppstykket kamp her nå. Træff er tomme for krefter, og KBK ganske fornøyde med tingenes tilstand.
    88'
    Mbaye plukker ballen og setter i gang Sivertsen. Han avanserer kjapt, sender gjennom Mikaelsson, som blir blokkert i siste liten. Corner for KBK.