Ble dekket av Jonas Bucher

Hei og velkommen til livedekningen av Saudi-Arabia - Mexico.
    Lagoppstillingene er klare, og vi begynner med Saudi.
    Mexico (4-3-3): Ochoa - Moreno, Montes, Sanchez, Gallardo - Alvarez, Pineda, Chavez - Vega, Martin, Lozano.
    Dette er status før den siste runden i gruppespillet. Alle lag i gruppen har mulighet til å ta seg videre. Polen leder gruppen med fire poeng, mens Argentina står med tre, med like mange poeng ligger Saudi-Arabia bak på målforskjell. Med kun ett poeng er Mexico avhengig av å vinne mot Saudi-Arabia.
    Dette er rekkefølgen ved poenglikhet: 1) Målforskjell. 2) Antall scorede mål. 3) Innbyrdes oppgjør. 4) Fair play (antall gule/røde kort). 5) Myntkast.
    Det er ikke utenkelig at hvem som går videre fra denne gruppen blir avgjort på myntkast. Hvis Argentina og Mexico vinner 2-0 vil det bli avgjort på Fair Play, hvem som går videre av Polen og Mexico. Polen ligger best an foreløpig med fire gule kort på de to første kampene. Mexico har seks gule kort.
    Kampen er i gang!
    Mexico med avspark.
    1'
    Hvilket av lagene ønsker du å se gå videre i VM?
    Saudi-Arabia
    45%
    Mexico
    55%
    Antall stemmer: 1480
    Kjempesjanse for Mexico! Vega blir tredd nydelig igjennom. Keeper Mohammed Alowais er fint ute, og Vega får ikke løftet ballen over burvokteren!
    3'
    Al Dawsari ligger nede med store smerter. Spørs om han kan fortsette.
    6'
    Kjempesjanse til Mexico igjen! Slås inn fra venstre, og Alowais blir akkurat litt for passiv. Martin er nære å komme først på den, men keeperen slipper med skrekken.
    7'
    Lozano slår et innlegg som går over alt og alle til innkast.
    10'
    Antall stemmer: 1046
    Frispark til Saudi-Arabia i meget god posisjon.
    12'
    Lovende forsøk fra Kanno. Bittelitt over tverrliggeren.
    13'
    Lozano løfter i bakrom mot Martin, men Alowais avverger.
    15'
    Gult kort til Mexico
    Edson Alvarez
    16'
    Ny Saudi-spiller ligger nede.
    16'
    Mexico so, styrer det meste akkurat nå.
    20'
    Chavez tester lykken på volley. Går rett på Alowais.
    23'
    Pineda får en god mulighet innafor 16-meteren. Skuddet blokkeres, og Alowais holder atter en gang.
    25'
    Ny, svær mulighet for Mexico! Lozano slår et nydelig innlegg på bakerste stolpe, og Pineda er frempå igjen. Nok en gang blokkeres avslutninga!
    27'
    Gult kort til Saudi-Arabia
    Saleh Khalid Al-Shehri
    28'
    Ali Alhassan
    Nydelig luke fra Chavez, før han får en hånd i ansiktet.
    34'
    Corner til meksikanerne.
    35'
    Fin, innøvd variant. Gallardo får dessverre for Mexico et meget dårlig treff.
    36'
    Spillerbytte - Saudi-Arabia
    Inn: Riyadh Mohammed Sharahili
    Ut: Ali Al Bulayhi
    37'
    Albulayhi må gi seg.
    37'
    Messi har nettopp bomma på straffe i den andre kampen!
    39'
    Stadig 0-0 i begge matcher.
    39'
    Frispark til Mexico. Fyller opp i feltet.
    41'
    Corner til Mexico igjen.
    41'
    Antall stemmer: 1899
    Mexico får en stor kontringsmulighet. Dommer Oliver velger å dømme frispark i en helt fair duell. Ja vel.
    44'
    Vega får en god avslutningsmulighet, men nekter å skyte med venstrefoten. Bruker i stedet tid og mange touch på å dra seg inn på godfoten. Blokkeres da, selvsagt.
    45'
    35 prosent mener altså dette er en terningkast-1-kamp. Vi trenger et mål her. Vi gjør jo det.
    45'
    Legges til seks minutter.
    45'+2
    39 prosent nå. Huff.
    45'+2
    Har du sett (!) for et elendig innlegg.
    45'+3
    Saudi på vei igjennom. Velger å legge seg ned i stedet for å løpe mot mål. Spesielt.
    45'+4
    Ser ut til å være offside uansett.
    45'+5
    Saudi-Arabias første sjanse! Kommer seg til innlegg på høyre, og Albrikan får heade helt umarkert! Går til side for mål.
    45'+6
    Pause.
    45'+7
    Saudi med avspark.
    Alowais er helt alene, helt upressa, men velger å bokse ballen unna. Sært.
    46'
    Corner til Mexico.
    47'
    Mål for Mexico!
    Saudi-Arabia 0 - 1 Mexico
    Mål: Henry Martin
    Målgivende: Cesar Montes
    DER SITTER DEN! FOR EN ÅPNING PÅ ANDRE OMGANG DA, DERE! Slås inn fra venstre. Montes forlenger den, og Martin setter den i kassa!
    47'
    Ikke helt terningkast 1 nå, vel?
    Jo.
    43%
    Nei.
    57%
    Antall stemmer: 1399
    Mexico må fortsette og jage, om de skal nå åttedelsfinale. Slik det står nå, er Mexico to mål bak Polen. Argentina leder 1-0, og kan hjelpe Mexico dersom de scorer flere mål.
    49'
    Hassan Al Tambakti
    River ned Martin.
    52'
    Saudi-Arabia 0 - 2 Mexico
    Mål: Luis Chavez
    HAR DU SETT??? En av VMs vakreste scoringer til nå. Chavez legger frisparket rett i krysset! Fra 25 meter!
    53'
    Lozano setter ballen i mål. Blåses for offside.
    56'
    Mexico trenger ett mål, så er de videre slik resultatene står nå.
    59'
    Klarer Mexico ett eller flere mål til?
    Ja!
    83%
    Nei.
    17%
    Antall stemmer: 2808
    60'
    Inn: Abdulrahman Alobud
    Ut: Saleh Khalid Al-Shehri
    63'
    Alvarez har scoret for Argentina!
    65'
    Mexico og Polen er á poeng og har lik målforskjell. Det vil si at Polen er foran på "Fair play" med færre gule kort! Spinnvilt!
    66'
    Corner til Saudi.
    68'
    Ryddes unna.
    68'
    Dersom Polen skulle få tre gule kort mot Argentina nå, resultatene står seg og Mexico ikke får kort, vil det hele avgjøres på myntkast!
    68'
    Svær sjanse til Martin! Litt for ivrig i avslutningsøyeblikket.
    70'
    Antall stemmer: 3704
    Chavez banker til på frispark igjen! Er jaggu ikke langt unna. Går mot motsatt kryss fra scoringa. Alowais redder godt!
    73'
    Alowais får frispark når han kolliderer med Lozano.
    74'
    Alghannam i offside.
    75'
    Chavez i offside.
    75'
    Polen har fått gult kort! De er to gule kort unna å ryke ut på Fair Play!
    76'
    HVILKET DRAMA!!!
    77'
    Spillerbytte - Mexico
    Inn: Carlos Rodriguez
    Ut: Orbelin Pineda
    77'
    Inn: Raul Jimenez
    Ut: Henry Martin
    77'
    Gigantsjanse for Mexico!!! Lozano finner Antuna på åpent mål, men det blokkeres!
    78'
    Inn: Uriel Antuna
    Ut: Alexis Vega
    80'
    Frispark til Mexico i drømmeposisjon for Chavez.
    81'
    Variant denne gangen. Saudi rekker å blokkere.
    83'
    Mexico fortsetter å angripe.
    84'
    Det kan altså bli myntkast. Dersom det står seg 2-0 i begge kampene, samtidig som Polen får to gule kort til nå, uten at Mexico får et gult kort til, skal skjebnen til Polen/Mexico avgjøres på et myntkast. Dersom Polen får direkte rødt kort derimot, så er Mexico videre på bedre «fair play».
    84'
    Mexico setter ballen i mål, men blåses av for offside igjen.
    88'
    En Saudi-spiller ligger nede etter å ha blitt skutt i brystet.
    89'
    Sju minutter legges til.
    90'+1
    Inn: Rogelio Funes Mori
    Ut: Edson Alvarez
    90'+2
    Inn: Kevin Alvarez
    Ut: Jorge Sanchez
    90'+2
    Abdulelah Al Amri
    90'+2
    Inn: Hattan Bahbir
    Ut: Sultan Alganham
    90'+3
    90'+3
    Heades unna.
    90'+3
    Lozano skyter langt over mål, men Mexico er så nære!
    90'+4
    Det er slutt i den andre kampen. Vi slipper myntkast.
    90'+4
    Mexico trenger fortsatt kun ett mål.
    90'+4
    Mål for Saudi-Arabia!
    Saudi-Arabia 1 - 2 Mexico
    Mål: Salem Al Dawsari
    AL DAWSARI SENDER MEXICO UT!
    90'+5
    Det ødelegger alt for Mexico! De må ha ett mål. Det går jo ikke nå, med et halvt minutt igjen!
    90'+7
    Hattan Bahbir
    90'+7
    Frispark til Alowais.
    90'+8
    Brutal nedtur for Mexico - som har kjørt hele kampen!
    90'+8
    Kampen er ferdig! Argentina og Polen går videre til åttedelsfinale fra gruppe C.