1-5
Tebo90'
1 270
405

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg FK og Sarpsborg 08 i cupens første runde. Mye mer lokalt blir det ikke!
    Dagens hjemmelag spiller til daglig i 4. divisjon, og har to gamle kjenninger på sidelinja, sett med Sarpsborg 08-øyne. Før sesongen tok nemlig Joachim Thomassen og Jørgen Horn over styringa rundt A-laget. Sarpsborg FK tok seg til første runde i cupen ved å snu 0-1 til 3-1-seier over Lisleby.
    Sarpsborg 08 har fått en tøff start på sesongen i Eliteserien, med to knepne 1-0-tap for Viking i Stavanger, og Odd på eget gress nå sist. Nå handler det om å få en god opplevelse for Sarpsborg 08, før det blir full fyring med et utsolgt Østfold-derby på Fredrikstad Stadion førstkommende lørdag!
    Sarpsborg FK på sin side serieåpnet hjemme mot Ås i helgen som var. Det endte i 4-1-seier.
    Sist gang disse lagene møttes var for 10 år siden, i 2014. Da vant Sarpsborg 08 hele 11-0 her på Kurland. Da var det over 700 tilskuere på plass. Skuddfinte-gud Bojan Zajic scoret to av målene den gang, mens Franck Dja Djedje scoret hattrick!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før avspark i Sarpsborg. Vel møtt!
    Som forventet mange forandringer hos Sarpsborg 08. Øy går inn i buret, mens hele tre av de fire bak er byttet ut fra kampen mot Odd. Wichne kommer inn på høyreback, mens Skipper og Welinder starter som stoppere. På midten tar ringrev Johansen plass, mens Sandberg og Berget er tilbake fra start litt lengre frem i banen. Det nærmer seg avspark i Sarpsborg!
    0'
    Berget sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Job utfordrer på venstresiden, men Sanneh går seirende ut av duellen.
    0'
    Tas raskt.
    1'
    Hjemmelaget vinner et kast, til applaus fra hjemmefansen.
    3'
    Mål for Sarpsborg FK!
    Sarpsborg FK 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Bader Rahhaoui
    Målgivende: Eirik Lorås Vestby
    Sjokkåpning i Sarpsborg når 4. divisjonslaget tar ledelsen! Vestby får plutselig mye plass til høyre inne i sekstenmeteren, og spiller ballen på tvers. Der venter Rahhaoui som får stå overaskende alene og enkelt sende ballen i det åpne målet. Ai, ai, ai!
    3'
    Job for tidlig ute.
    5'
    Gjestene med alt av ball nå, naturligvis.
    6'
    Heades unna.
    7'
    Enorme muligheter for gjestene! Berget blir spilt gjennom, men forstyrres av hjemmelagets forsvarere. Han får likevel avsluttet, men ballen går i stolpen. Deretter spretter ballen ut igjen til spissen, men Thulin kaster seg foran or redder før han får frispark i duellen!
    8'
    Tas kort.
    9'
    Tas raskt.
    9'
    Bortelaget triller og triller.
    10'
    Innlegg fra høyre fra Sarpsborg 08, men det blir for upresist.
    11'
    Lang ball fra bortelaget, men Thulin plukker enkelt til applaus fra hjemmefansen. Nyter hvert eneste minutt her nå, hjemmefansen!
    13'
    Heades unna av Andersen.
    14'
    16'
    Langt ifra imponerende første 20 fra Sarpsborg 08 her!
    18'
    Vestby forsøker seg fra distanse når vertene er på en sjelden visitt, men rett i blokka.
    20'
    Dommer står i veien for Johansen, og hjemmelaget kan kontre. Rahhaoui avslutter så fra midtstreken, men skuddet er aldri i nærheten.
    21'
    Berget nære på å få skutt inne i sekstenmeteren, men hjemmelaget forsvarer seg heroisk.
    21'
    Wichne går i bakken inne i sekstenmeteren, men dommer vinker spillet videre. Den er interessant!
    22'
    Halvspilt førsteomgang, og her leder 4. divisjonslaget sensasjonelt nok 1-0!
    23'
    Job finner Berget på 16 meter, men ringreven misser i mottaket.
    23'
    Sandberg fra distanse, rett i blokka.
    25'
    Frispark til gjestene i fin posisjon for et innlegg.
    25'
    Stopperen er i offside på det påfølgende frisparket.
    26'
    Dervisevic forsøker å tre gjennom Øyrås, men det blir for upresist.
    27'
    Hjemmelaget spiller seg strålende ut bakfra. Imponerer stort her, Sarpsborg FK!
    28'
    Andersen er igjen sjef i egen boks når han stanger unna nok et innlegg.
    29'
    Hjemmelaget vinner et innkast høyt i banen.
    31'
    Heades unna av Wichne.
    31'
    Fint Sarpsborg 08-spill før de får lagt inn fra høyre. Thulin er raskt nede og slår unna.
    34'
    Job fra 18 meter, rett i blokka.
    34'
    Sandberg legger inn fra høyre, men rett i nærmeste forsvarer før ballen spretter inn til Thulin.
    35'
    Lang ball over hjemmelagets forsvar. Job avslutter på første touch, men det blir for veikt. Rett på Thulin.
    36'
    Skudd fra distanse fra gjestene. Thulin redder igjen.
    36'
    Gjestene forsøker å spille seg gjennom på høyresiden, men ballen forsvinner til slutt utover dødlinja.
    39'
    Godt slått, før ballen smeller i stolpen. Nesten 2-0! Ser ut som det var Øyrås som satte den i stolpen fra skrått hold.
    40'
    Innlegg fra høyre fra gjestene, Thulin er supermann i feltet og bokser unna.
    41'
    Spillerbytte - Sarpsborg FK
    Inn: Elias Artan Bile
    Ut: Rejhan Dervisevic
    43'
    God sjanse for Stefan Johansen! Christiansen legger inn fra venstre. I boksen har ringreven plassert seg perfekt inne i boksen, men avslutningen blir for svak. Thulin redder.
    44'
    Christiansen med nytt innlegg fra venstre. Treffer Job, men vingen header via en Sarpsborg FK-spiller før ballen daler inn til Thulin.
    45'+1
    45'+2
    Der er det pause, og 4. divisjonslaget Sarpsborg FK går til pause med en sensasjonell ledelse over Eliteserie-laget Sarpsborg 08! Vertene tok en tidlig ledelse, og gjestene har naturligvis hatt nærmest alt av ballinnehav etter det. Likevel har de ikke skapt alt for mye, og sjansestatistikken viser 2-2. Hjemmelaget var faktisk nære på å doble ledelsen da Øyrås satte et skudd fra skrått hold i stolpen. Kan vi få en cupbombe i Sarpsborg? Heng med etter hvilen!
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Franklin Tebo
    Ut: Markus Welinder
    45'
    Vi er i gang igjen! Gjestene med et bytte i pausen.
    45'
    Sher fra distanse. Via en Sarpsborg FK-spiller og inn til Thulin som holder enkelt.
    46'
    Øy holder ballen etter litt om og men.
    47'
    Frispark til bortelaget i farlig posisjon, spesielt for en venstrefot. Johansen forsøker seg på en frekk variant langs bakken inn i feltet, men ballen triller hele veien ill til Thulin.
    48'
    Nære på at hjemmelaget spiller seg til en god mulighet, men Sarpsborg 08 slipper med skrekken.
    50'
    50'
    Innlegg fra høyre som treffer Øyrås. Spissen får headet fra 7-8 meter, men avslutningen går langt over.
    51'
    Gult kort til Sarpsborg FK
    Bader Rahhaoui
    Stopper en kontring.
    51'
    Job tror han setter inn utligningen, men det er vinket for offside!
    52'
    Johansen forsøker å spille ballen over hjemmelagets forsvar retning Berget, men det blir for upresist fra den tidligere Fulham-spilleren.
    53'
    Tas raskt.
    54'
    Stopp i spillet i det en Sarpsborg FK-spiller sitter nede.
    56'
    Inn: Marius Pihlstrøm Davidsen
    Ut: Eirik Lorås Vestby
    57'
    Backen litt for ivrig ute på høyresiden.
    57'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Niklas Sandberg
    60'
    Inn: Serge-Junior Ngouali
    Ut: Jo Inge Berget
    60'
    Nytt stopp i spillet i det en Sarpsborg FK-spiller ligger nede.
    62'
    Slås langt.
    63'
    Frispark til gjestene i fin posisjon litt til høyre i banen. Sher legger inn, og det ender i en kjempesjanse! Det reddes til slutt på strek etter en avslutning fra Tebo!
    64'
    Mye stopp i spillet her nå.
    67'
    Inn: Marcos Vinicius de Castro Ferreira
    Ut: Petter Normann Oyras
    68'
    Inn: Lukas Singdalsen Pettersen
    Ut: Marcus Moberg
    68'
    Tas kort før det avsluttes utenfor.
    69'
    Inn: Sondre Ørjasæter
    Ut: Daniel Job
    70'
    Hjemmelaget står godt i mot her!
    72'
    Marcos Vinicius de Castro Ferreira
    Feller en Sarpsborg 08-spiller like utenfor sekstenmeteren.
    72'
    Frispark like utenfor sekstenmeteren. Zekhnini svinger inn, men forbi alt og alle.
    73'
    Kjempesjanse for Zekhnini! Innbytteren tar med seg ballen inn i sekstenmeteren og avslutter fra fin posisjon. Ballen går like utenfor lengste kryss!
    74'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg FK 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Serge-Junior Ngouali
    Der sitter den for gjestene! En lang pasning på tvers finner Zekhnini, som legger hardt inn foran. Der venter Ngouali, som først header rett på Thulin. Returen setter han dog i mål. Da er vi like langt!
    76'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Rafik Zekhnini
    Innbytteren for sent inne i en duell.
    77'
    Sarpsborg FK 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Henrik Wendel Meister
    Gjestene har snudd det på et par minutter! Zekhnini avslutter først i tverrligger, før Meister er først på returen. Da setter han enkelt inn ledelsen fra kort hold!
    80'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    82'
    Sarpsborg FK 1 - 3 Sarpsborg 08
    Målgivende: Anton Skipper
    Corneren ender i scoring! Skipper venter på bakerste, og stopperen header tilbake foran mål. Der venter Ngouali, som setter inn sitt andre mål på kort tid.
    82'
    Da ser Sarpsborg 08 ut til å slippe med skrekken!
    84'
    Kjempeskudd fra Ørjasæter! Innbytteren kliner til fra distanse, og ballen suser i stolpen og ut.
    86'
    Tas kort.
    87'
    Sarpsborg FK 1 - 4 Sarpsborg 08
    Mål: Rafik Zekhnini
    Målgivende: Aimar Sher
    Sher tres gjennom til venstre inne i sekstenmeteren. Han sender ballen forbi Thulin, og ballen triller mot mål. Zekhnini pirker den så inn!
    87'
    Tas kort.
    89'
    Sarpsborg FK 1 - 5 Sarpsborg 08
    Mål: Franklin Tebo
    Målgivende: Rafik Zekhnini
    5-1! Den korte corneren ender til slutt hos Zekhnini som legger inn. Der er Tebo råsterk i boksen, og stanger inn bortelagets femte.
    90'
    1197 tilskuere her i kveld!
    90'+2
    90'+3
    Der er det over, og Sarpsborg 08 vinner til slutt 5-1 etter å ha ligget under i nesten 77 minutter. 4. divisjonslaget sjokkerte Sarpsborg 08 etter lenge, men etter utligningen ble klasseforskjellen tydelig. Da rant målene inn, og Sarpsborg 08 tar seg med det videre i cupen. Sarpsborg FK sto lenge godt i mot, og fortjener hyllest for innsatsen de la ned på kunstgresset her i kveld. Med det takker jeg for følger, og ønsker deg en strålende kveld videre!