1-0
1-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen Sarpsborg Stadion, og livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga.
    Begge lag har fått en strålende start på sesongen, og står med tre poeng hver etter den første serierunden. Sarpsborg 08 beseiret Tromsø 1-0 borte på Alfheim, etter at Heieren Hansen headet kula i mål tidlig i den andre omgangen. Vålerenga ville ikke være noe dårligere, og slo Strømsgodset med sifrene 3-1 hjemme på Ullevaal i seriepremieren. Grindheim, Fredheim Holm og Gunnarson nettet for kveldens gjester.
    Sarpsborg 08 overrasket de aller fleste i fjor, og de blåhvite fra Sarpsborg leverte en meget god sesong. Vertene endte til slutt på en 8.-plass på tabellen, samtidig som de også var én omgang unna en cupfinale mot Molde, men Odd ble for sterke borte på Skagerak Arena. Det nye trenerteamet ved Bakke og Aune skal jobbe godt dersom de skal overgå fjorårets prestasjoner.
    Vålerenga skuffet litt under sesonginnspurten i fjor, og dermed endte hovedstadslaget til slutt på en 6.-plass. De bøttet inn med mål ved Kjartansson, samtidig som de også til tider var meget svake bakover. Dette skal Rekdal få orden på i år, og det så ut til å funke utmerket mot Strømsgodset i seriepremieren.
    Ingen av lagene er 100% friskmeldte inn foran dette oppgjøret. En av Sarpsborg 08s profiler, Kronberg, måtte opereres for blindtarmbetennelse i midtuken, og dermed er dansken satt ut av spill i noen uker. Rosted og Berge er også på skadelisten for vertene.
    På skadelisten til Vålerenga er det kun unggutten Totland som er registrert. Tollås Nation er tilbake i trening etter lang tids skadefravær, men han er ikke i kampform, og er dermed ikke med i troppen som skal kjempe om tre poeng på Sarpsborg Stadion i kveld.
    Sarpsborg 08 og Vålerenga har møtt hverandre ved syv anledninger tidligere, og statistikken viser 4-2-1 i favør Vålerenga. Det samme oppgjøret i fjor endte 3-0 til Sarpsborg 08 etter scoringer fra Dja Djédjé, Samuel og Zajic, så det er et revansjesugent Vålerenga-lag som kommer til Østfold i kveld. Den andre seriekampen på Ullevaal endte til slutt 2-2, etter mål fra Kjartansson, Zahid, Breive og Tokstad.
    Kveldens hoveddommer er Tom Harald Hagen, med seg som assistenter på sidelinjene har han Dag Roger Nebben og Jan Erik Engan. Ola Hobber Nilsen er kveldens fjerdedommer.
    Det er mye som tyder på at det blir stinn brakke på Sarpsborg Stadion i kveld. Fem timer før avspark var det solgt 4991 billetter, noe som betyr at det er kun 146 billetter igjen. Tilskuerrekorden hjemme for Sarpsborg 08 lyder 4935, og dermed henger rekorden som ble satt i 2010 mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad i en meget tynn tråd. Èn ting er sikkert - stemningen vil være på topp.
    Jeg kommer tilbake med mer informasjon, samt begge lag sine startoppstillinger når det nærmer seg avspark på Sarpsborg Stadion.
    Da er lagene klare, og både Sarpsborg 08 og Vålerenga går ut i en 4-2-3-1-formasjon.
    Vertene gjør én endring fra laget som slo Tromsø på Alfheim, Thomassen går inn for Kronberg. Det samme gjør Vålerenga, Stengel erstatter Heltne Nilsen.
    Sarpsborg 08 melder at det blir smekk fullt i kveld, og dermed kommer klubben til å tangere sin gamle tilskuerrekord.
    Begge lag er for fullt i gang med sine oppvarminger, og Sarpsborg Stadion er i ferd med å fylles opp, Vålerenga sine supportere har allerede fyllt opp bortetribunen, og avspark nærmer seg med stormskritt her i Olavs by.
    Da er oppvarmingen unnagjort, og vi er straks klare for innmarsj.
    Lagene entrer kunstgressmatten på Sarpsborg Stadion!
    Kampen har startet
    Da er vi i gang! Vertene med avspark.
    1'
    Klareres på første stolpe.
    1'
    Brown slår en lav ball inn i feltet, men der venter Ernemann som sparker ballen vekk.
    2'
    Zahid finner Fredheim Holm som slår en svak tversoverpasning. Innkast til Sarpsborg 08.
    3'
    Kristiansen slår en lang ball i bakrom mot Brown, men Nordvik er med på notene og header den tilbake til Kerr.
    5'
    Ernemann slår en lur stikker mot Zajic, men han blir vinket av for offside.
    6'
    Fredheim Holm vinner et frispark på høyresiden. Det tas kort før det blir slått inn, men innlegget blir klarert av Nordvik.
    9'
    Halvsjanse for vertene! Ojamaa slår et lurt innlegg fra venstre, og inne i feltet jager spillerne etter kula. Wæhler kommer først på ballen, og sparker den til hjørnespark.
    10'
    Klareres.
    10'
    Sarpsborg 08 kan kontre, og Ernemann leter etter Zajic i bakrom. Larsen i Vålerenga-forsvaret har ingen problemer, og snapper opp kula foran serberen.
    13'
    Grindheim finner Zahid som trekker seg innover i feltet. Istedenfor å skyte leter han etter Fredheim Holm, men vertene får klarert.
    14'
    Zahid kommer til avslutning, men det blokkeres.
    14'
    Fredheim Holm bryter før han spiller kula ut til Brown som venter på hjørnet av sekstenmeteren. Han drar seg innover, men blir til slutt stoppet.
    15'
    Gjestene kombinerer fint, og til slutt ender ballen opp hos Kristiansen på venstrekanten. Han prøver seg på et innlegg, men Askar er raskt borte og sparker ballen til innkast.
    18'
    Trondsen blir liggende nede med smerter i hodet etter en duell med Fredheim Holm. Han kommer seg til slutt opp på bena igjen.
    19'
    Så er det Ernemann som ligger nede med smerter, men også han kommer seg opp igjen.
    21'
    Kjempemulighet for Tokstad! Ojamaa finner Zajic som slår et meget godt innlegg inn i feltet. Tokstad kan gå opp helt alene, men han treffer ikke ballen med headingen, og dermed suser kula gjennom hele feltet.
    22'
    Så er Brown nær! Fredheim Holm spiller en fin pasning ut til Brown som har startet på venstresiden. Han kommer alene med Kerr, men sisteskansen leverer en meget god redning da kula til slutt ender i nettveggen.
    23'
    Nytt hjørnespark.
    23'
    Kerr plukker enkelt.
    24'
    Zahid mottar ballen på venstre før han stormer fremover. Han trekker seg innover før han prøver seg på et skudd fra seksten meters hold - halvmeteren til side for mål.
    26'
    Grindheim legger Tokstad i bakken, og dermed får vertene frispark i meget god posisjon. Rett foran mål, 20 meters hold.
    27'
    Zajic og Trondsen står klare.
    28'
    Frisparket fra Zajic går rett i muren.
    28'
    Sarpsborg 08 kombinerer fint på venstrekanten før Zajic slår inn mot Ojamaa. Han sleivsparker, og etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Trondsen i returrommet. Han prøver seg på et skudd, men han treffer dårlig og kula ender et par meter til side for mål.
    30'
    Enorm mulighet for Tokstad! Ballen lobbes til Wiig som har startet i bakrom, han spiller den kort til Ojamaa som kan slå inn. Innlegget er meget godt, og på bakerste stolpe kan Tokstad ta ned kula. Han tar ett steg utover i feltet før han hamerer til, men skuddet ender mange meter over mål.
    34'
    Zahid prøver seg fra 20 meters hold - rett på Kerr.
    34'
    Gunnarsson slår inn mot Zahid fra høyrekanten, og sistnevnte kan fyre av på hel volley. Han treffer fint, men avslutningen ender over og til side for mål.
    36'
    Wiig stormer fremover for vertene, men han mister ballen og dermed kan Vålerena kontre. Ballen ender hos Lindkvist som setter fart på venstresiden før han leter etter Brown inne i feltet. Pasningen er god, men Brown er ikke med på notene, og dermed triller ballen gjennom hele feltet.
    38'
    Heades ut.
    39'
    Fredheim Holm slår et innoverskrudd innlegg fra høyresiden, men innleget går gjennom alt og alle.
    41'
    Zajic slår en god ball i bakrom mot Wiig, men spissen blir løpt opp av Wæhler.
    42'
    Gult kort til Vålerenga
    Simon Larsen
    Larsen får det gule kortet etter å ha stoppet en pasning med armen. Den er klar.
    43'
    Dermed får vertene et frispark fra 30 meters hold, Ernemann står klar.
    43'
    Ernemann prøver seg på et innlegg, men det går gjennom alt og alle.
    44'
    Det er lagt til minimum ett minutt i denne første omgangen.
    45'+1
    Stengel slår et godt innlegg, og inne i feltet kan Brown heade. Via en spiller og til hjørnespark.
    45'+2
    Brown header utenfor.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Det er pause på Sarpsborg Stadion, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Det har vært en jevn førsteomgang, der underholdningen har latt vente på seg. Selv om det gnistrende spillet har uteblitt, har det blitt skapt et par farlige målsjanser. Etter 22 minutters spill slo Zajic et lekkert innlegg inn mot Tokstad som kunne gå opp alene, men lynvingen nådde ikke frem på kula. Kun minuttet senere smalt det i andre enden da Brown kom alene med Kerr. Avslutningen fra venstresiden ble reddet mesterlig av Kerr i buret. Tokstad skapte nok en stor mulighet ti minutter før pause, men denne gangen avsluttet han over fra god posisjon. Mer enn dette har ikke skjedd, og dermed er det målløst til pause på Sarpsborg Stadion.
    2. omgang
    45'
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Sivert Heltne Nilsen
    Ut: Rasmus Lindkvist
    Heltne Nilsen kommer inn for Lindkvist.
    46'
    Ojamaa felles, og vertene vinner frispark i god posisjon.
    47'
    Zajic og Trondsen står klare.
    47'
    Zajic curler frisparket over muren, men også én meter over målet til Langer.
    47'
    Gult kort til Vålerenga
    Herman Stengel
    Stengel sparker vekk ballen helt unødvendig, og dermed får han det gule kortet.
    49'
    Nok en stor mulighet for Tokstad! Thomassen slår et godt innlegg fra venstresiden, og Tokstad kan gå opp alene i feltet nok en gang. Innlegget er litt for høyt, og headingen fra Tokstad går rett opp i været og ned i armene til Langer.
    50'
    Fredheim Holm slår inn, men Askar kneer innlegget til hjørnespark.
    54'
    Wiig header ballen ut av feltet.
    54'
    Etter et par headinger får vertene klarert.
    56'
    Tokstad er frempå nok en gang! Ernemann slår en fin pasning mot Wiig, og spissen stusser kula videre til Tokstad som venter på hjørnet av sekstenmeteren. Han hamrer til på halv volley, og Langer leverer en fin reaksjonsredning da han stopper skuddet.
    57'
    Kristiansen slår inn fra venstre, men Ernemann klarerer.
    58'
    Ojamaa spiller gjennom Zajic som tar med seg ballen innover i feltet, men Wæhler er meget god da han skjermer ballen inn til Langer.
    60'
    Thomassen slår inn mot Tokstad, men denne gangen blir han vinket av for offside.
    62'
    Zahid mottar ballen på dødlinja før han finner Grindheim som kommer stormende inn i feltet. Pasningen er litt upresis, og dermed blir skuddet til kapteinen svakt.
    63'
    Stor mulighet for Zahid! Et innlegg fra høyresiden ender opp hos Zahid som kan fyre av fra tolv meters hold. Skuddet er hardt, men går et par meter til side for mål.
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Liridon Kalludra
    Ut: Henrik Ojamaa
    Ojamaa går ut for Sarpsborg 08, inn kommer Kalludra.
    64'
    Heades ut.
    65'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Andreas Nordvik
    Målgivende: Anders Trondsen
    Der sitter den for Sarpsborg 08! Et innlegg fra høyresiden er perfekt slått, og inne i feltet stiger Nordvik til værs. Han stusser kula mot mål, og den går i en vakker bue over Langer og inn i det lengste hjørnet.
    66'
    Gjestene vinner et frispark i god innleggsposisjon.
    68'
    Mål for Vålerenga!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Ghayas Zahid
    Målgivende: Christian Grindheim
    Vålerenga svarer umiddelbart! Grindheim slår frisparket lavt mot Zahid som venter i returrommet. Ingen har markert han, og dermed får han både tid og rom til å avslutte. Han bruker tiden godt, før han curler kula inn i det høyre hjørnet på vakkert vis.
    68'
    Et frispark fra Zajic har retning mot Tokstad inne i feltet, men han blir vinket av for offside.
    71'
    Kalludra finner Thomassen som kan slå inn fra venstre, men innlegget blir headet ut av feltet.
    73'
    Askar kombinerer fint med Tokstad før han kan slå inn fra høyresiden. Inne i feltet venter Kalludra som leverer en dårlig avslutning - femmeter for Langer.
    74'
    Heieren Hansen holder i Braaten. Frispark til gjestene midt på 08s banehalvdel.
    76'
    Frisparket fra Grindheim blir klarert.
    76'
    Zajic felles på vei mot mål, og dermed vinner han et frispark i god posisjon. 20 meters hold, rett foran mål.
    77'
    Trondsen og Kalludra står klare.
    78'
    Frisparket fra Trondsen går rett i muren.
    78'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kamer Qaka
    Ut: Bojan Zajic
    Zajic går ut for Sarpsborg 08, inn kommer Qaka.
    79'
    Heieren Hansen slår en ball i bakrom mot Tokstad, men kula stusser i gresset og øver dødlinja.
    82'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Herman Stengel
    Stengel går ut for Vålerenga, inn kommer Berre.
    83'
    En lang ball finner Tokstad inne i feltet. Han bryster kula ned, men det ender i ingenting.
    86'
    Zahid fyrer av - via en spiller og til hjørnespark.
    86'
    Klareres.
    87'
    Kerr kommer ut og bokser.
    87'
    Det er Vålerenga som trykker på for øyeblikket.
    88'
    Zahid kommer til innlegg fra venstre, men det er svakt og går gjennom hele feltet.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Et langt innkast fra Gunnarsson ender på pannebrasken til Berre, men Kerr har full kontroll på headingen.
    90'+1
    Innkast til Vålerenga høyt i banen.
    90'+3
    Innkastet fra Gunnarsson klareres av Kalludra.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Det er slutt på Sarpsborg Stadion, og det ender 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga. Etter en lite underholdene førsteomgang våknet kampen mer til liv i den andre. Tokstad var frempå ved to anledninger, mens Zahid var nære for gjestene. Etter 66 minutters spill skulle Sarpsborg 08 gå opp i ledelsen. Et innlegg fra Trondsen fant pannebrasken til Nordvik, og han headet kula i en bue over Langer og inn i nettemaskene. Vålerenga stormet i angrep etter dette, og kun to minutter senere sto det 1-1 på resultattavla. Et frispark fra Grindheim fant Zahid som fikk fyre av helt upresset fra 20 meters hold. Skuddet var meget godt, og suste inn i nettet bak en sjanseløs Kerr. Mot slutten av kampen bølget spillet frem og tilbake, men ingen av lagene maktet å skape noe mer. Dermed ender det 1-1, og lagene kan dra hjem med ett poeng hver i sekken.
    Avslutninger: 6-9. Avslutninger på mål: 2-4.
    Jeg takker for følget, og ønsker dere en flott kveld videre!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her