1-3
1 367
1 581

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Molde fra Eliteseriens nest siste serierunde!
    I det vi entrer Eliteseriens nest siste runde skulle nok begge disse lagene ønske de hadde litt mer å spille for. Regjerende seriemester Molde har skuffet i Elitserien i år, og ligger i skrivende stund på 5. plass, hele 20 poeng bak Bodø/Glimt på toppen av tabellen. Sarpsborg på sin side ligger seks poeng bak dagens motstander, på syvende plass.
    Da disse lagene møttes på Aker Stadion tidligere denne sesongen, fikk Sarpsborg det tøft. Molde ledet 2-0 etter bare 17. minutter, før Sarpsborg reduserte i det 42. minutt. Halvveis ut i andreomgang fikk Fardal Opseth rødt kort, og da ble det plankekjøring for Molde. Det endte til slutt med 5-1-seier.
    Molde har hatt eg godt grep på Sarpsborg 08 de siste årene. På de siste syv oppgjørene disse to imellom, har Molde vunnet seks ganger, mens dagens hjemmelag kun har vunnet en. Det er nok en statistikk vertene håper å pynte på i dag!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt nærmare kampstart i minusgradene i Sarpsborg. Vel møtt!
    Lagene er klare! Begge lag gjør en god del endringer fra sist serierunde, og Sarpsborg roterer i alle ledd. Hiim kommer inn på venstreback på bekostning av Christiansen, mens Ngouali kommer inn på midten. Med det flyttes Torp opp i en mer offensiv rolle, mens Maigaard erstattes av Jo Inge Berget på topp. Molde på sin side gjør flere endringer på midten hvor Ødegård, Breivik og Eriksen starter. De to på topp er de samme som sist, i Kitolano og Berisha.
    0'
    Berisha sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Haugan med et tidlig innlegg fra venstre. Eriksen kommer på den, men får ikke nok kraft i headingen som spretter inn til Haug.
    0'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Molde
    Mål: Mathias Fjørtoft Løvik
    Målgivende: Veton Berisha
    Drømmestart for Molde! Bortelaget står høyt, og vinner ballen. Ballen spretter så litt heldig via Berisha, før den faller ned til Løvik som banker til på direkten. Avslutningen er strålende, og suser utakbart ned i lengste hjørne bak en sjanseløs Haug!
    0'
    Pangstart på dette oppgjøret!
    2'
    Tas kort.
    3'
    Uchenna står høyt og vinner. Forsøker så å spille gjennom Berget, men forsøket stoppes!
    5'
    Lundqvist med en fin og iskald defensiv jobb i det han bryster en lang ball i bakrom tilbake til egen keeper.
    7'
    Uchenna header unna.
    9'
    Løvik legger inn fra høyre, men Uchenna beiner unna.
    11'
    Sarpsborg mer med nå. Hjemmelaget med ballen i laget, og trykker gjestene bak i banen.
    14'
    Tas kort.
    15'
    Sarpsborg nære på å spille seg til en mulighet, men roter på siste tredjedel.
    16'
    Slås langt på Berisha i bakrom. Spissen avslutter mot lengste hjørne, men Haug redder fint! Fin mulighet, det.
    16'
    Lavt på første før Breivik får ballen i retur. Legger så inn, men vertene har få problemer med å klarere.
    19'
    Hjemmelaget spiller seg fint fri, før Lundqvist forsøker å finne Berget. Den leser dog Øyvann enkelt, til hjemmefansens store frustrasjon.
    21'
    Lundqvist legger igjen til Wichne inne i sekstenmeteren. Backen går i bakken, men det er aldri snakk om noe straffespark, til tross for noen halvveis håpefulle rop fra tribunen.
    22'
    Slås over på Ellingsen.
    23'
    Tas kort tilbake til Øyvann, og Molde triller i bakre rekker.
    26'
    Over på Haugen som legger inn igjen på direkten, men det ender i ingenting.
    27'
    Berisha legger inn fra venstre. Ellingsen er blit igjen i boks i kjølvannet av corneren, men stopperen når aldri skikkelig frem.
    29'
    Rolige minutter i Sarpsborg nå. Bortelaget med full kontroll i skrivende stund.
    31'
    Enorm sjanse for hjemmelaget! Lundqvist legger inn fra høyre, og Øyvann klarerer ballen hundre meter opp i lufta. Petersen feilberegner så totalt, noe som fører til at vertene header ballen i tverrliggeren før Molde omsider får klarert!
    33'
    Tas kort.
    34'
    Stopp i spillet i det Løvik ligger nede og trenger tilsyn.
    35'
    Spillet fortsetter omsider. Hjemmelaget med ballen i laget.
    36'
    Ender i ny corner.
    37'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Anders Hagelskjær
    Ut: Mathias Fjørtoft Løvik
    Løvik må gi seg etter smellen her.
    37'
    Heades unna før Hiim avslutter fra returrom, rett i blokka.
    38'
    Øyvann får headet på mål, men rett på Haug som holder.
    39'
    Tas kort.
    39'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Serge-Junior Ngouali
    Feller Berisha som er på full fart fremover.
    41'
    Frispark til Molde på 25 meter. Fint hold for venstrefoten til Haugen.
    42'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Molde
    Mål: Kristoffer Haugen
    Har du sett for et frispark av Haugen!? Vingbacken bøyer ballen over muren, før den skrur perfekt inn i krysset bak Haug. Fasit frispark. Kunst!
    43'
    Nå blir det virkelig tøft for vertene!
    44'
    Tas kort.
    44'
    Tas raskt igjen.
    44'
    Slås langt.
    45'
    Jeppe Andersen
    For sent inne i en duell med Eriksen.
    45'
    Nesten for bortelaget etter litt klabb og babb, men vertene får gitt til corner!
    45'+1
    Ender i en avslutning fra Eriksen, men ufarlig utenfor.
    45'+1
    45'+2
    Der er det pause, og gjestene leder fortjent 2-0! Bortelaget har vært effektive, men det er likevel fortjent at de leder her. Vertene har ikke hatt mye å stille opp med, og må mange opp hakk i andreomgang om de skal ha med seg noe fra denne matchen. Heng med!
    45'
    Inn: Martin Bjørnbak
    Ut: Martin Ellingsen
    45'
    Gjestene med et bytte i pausen!
    45'
    Tas kort.
    46'
    Fine Sarpsborg-kombinasjoner, men nok en gang blir den siste pasningen litt for upresis.
    48'
    Wichne legger inn fra høyre. Ender i en avslutning fra Berget, men ballen daler ned i klypene på Petersen.
    48'
    Sarpsborg 08 0 - 3 Molde
    Mål: Niklas Ødegård
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Ødegård setter inn gjestenes tredje for dagen! Haugen med et fint innlegg fra venstre, som spretter hele veien over til Ødegård. Unggutten tar så et touch, før han sikkert setter ballen i nærmeste hjørne!
    49'
    Og dermed var en vanskelig oppgave for Sarpsborg nærmest umulig.
    50'
    WIchne legger inn fra høyre, men det er fryktelig svakt slått.
    51'
    Molde nære på å spille seg gjennom igjen, men denne gangen får Sarpsborg klarert i siste liten.
    53'
    Godt innlegg fra Zekhnini fra venstre, men Petersen bokser unna.
    54'
    Berisha jakter en lang ball i bakrom. Haug er dog raskt ute og klarerer unna.
    54'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Simon Tibbling
    Ut: Serge-Junior Ngouali
    56'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Rafik Zekhnini
    56'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    56'
    Trippelbytte fra hjemmelaget!
    56'
    Torp fyrer fra 23 meter. Det er mye kraft i skuddet, men rett på Petersen!
    58'
    Stopp i spillet i det Ødegård får seg en smell. Vrir seg i smerte her, unggutten. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig!
    59'
    Ødegård kommer seg på beina igjen, og spillet fortsetter.
    60'
    Hiim legger inn fra venstre, men rett i klypene på Petersen.
    61'
    Spissen starter for tidlig i bakrom.
    62'
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Veton Berisha
    63'
    Inn: Gustav Nyheim
    Ut: Kristoffer Haugen
    63'
    Rolige minutter her nå. Molde har naturligvis full kontroll på dette.
    64'
    Tas kort.
    65'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Jo Inge Berget
    68'
    Molde med ball nå, mens Sarpsborg har nok med å prøve å få tak i kula.
    70'
    Eriksen avslutter på direkten fra 20 meter. Rett på Haug.
    71'
    Ender i en stor mulighet, men Petersen varter opp med en spinnvill redning! Lynraskt nede og slår ballen unna der, keeperen.
    72'
    Frispark til gjestene på kanten av sekstenmeteren. Eikrem slår knallhardt inn, men den lurer seg forbi alle.
    74'
    Franklin Tebo
    For sent inne i en duell på kanten av sekstenmeteren.
    75'
    Tas kort.
    76'
    Victor Torp
    Ødegård sin tur til å få kjenne på Sarpsborg-spillerene sin frustrasjon.
    76'
    Lundqvist forlenger et innlegg fra Hiim, men forsøket går utenfor.
    80'
    Reinhardsen med et godt innlegg fra høyre, men Tibbling når ikke frem.
    82'
    Inn: Andreas Myklebust
    Ut: Eric Kitolano
    84'
    Enorm sjanse for Sarpsborg, men Øyvann får klarert ballen over tverrligger på uforklarlig vis!
    85'
    Ender i en avslutning langt over.
    85'
    Gult kort til Molde
    Kristian Eriksen
    Får det for å drøye tid.
    87'
    Det tikker mot fulltid. Hjemmelaget med ballen i laget.
    89'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 3 Molde
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Kristian Fardal Opseth
    Trøstemål for hjemmelaget! Fardal Opseth med et strålende innlegg fra høyre som Sandberg enkelt kan sette ballen i mål.
    89'
    Tas raskt.
    90'+1
    90'+3
    Der er det over, og i minusgradene i Sarpsborg var det langt mellom det som varmet hjemmesupporterene i dag. Molde tok ledelsen etter 40 sekunder, og var det klart beste laget her gjennom hele kampen. En kjip avslutning på hjemmebane for Sarpsborg 08, mens Molde kan feire tre nye poeng. Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en strålende innspurt på helgen!