1-2
3 490
2 909

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Sarpsborgtrener Billborn sier til lokalavisa sa.no at han er betenkt over hvordan laget ofte blir dårligere utover i kampene. – Det kan være tunge bein hos spillerne som er årsaken til at vi ikke var like intensive i presset vårt. Spillerne har snakket om at de var tunge i beina. Det har vært en tendens i mange kamper at vi har vært veldig gode i de første 15–20 minuttene, og deretter falle litt sammen. Vi har tittet på det, og skal legge om treningen litt for at det skal bli bedre, sier Sarpsborgs svenske trener.
    Sarpsborg-målvakt Anders Kristiansen er ute med ødelagt leddbånd i tommelen og er trolig ute av spill i tre måneder. Det betyr at de blåkledde har en veldig ung keeperduo i Simen Vidtun Nilsen (22) og Leander Øy (18).
    Disse to lagene har allerede møttes én gang til offisiell kamp i 2022: Kvartfinalen i fjorårets cup. Molde vant 4-2 på "Røkke-løkka". Og ble siden cupmester.
    Sarpsborg startoppstilling: Simen Vidtun Nilsen – Ole Jørgen Halvorsen, Bjørn Inge Utvik, Anton Skipper, Joachim Soltvedt – Anton Salétros, Junior – Mikkel Maigaard, Jonathan Lindseth, Tobias Heintz – Steffen Lie Skålevik.
    Jørgen Horn, Guillermo Molins og Kristian Fardal Opseth er ute siden Aalesund-tapet. Inn hos Sarpsborg kommer Ole Jørgen Halvorsen, Mikkel Maigaard og Steffen Lie Skålevik.
    Lagbilder er en egen kunst. Hva synes dere om årets Molde-lagbilde?
    Her er bildet - faksimile fra Moldefk.no:
    Erling Moes utvalgte: Jacob Karlstrøm – Benjamin Tiedemann Hansen, Martin Bjørnbak, Birk Risa – Martin Linnes, Emil Breivik, Sivert Mannsverk, Magnus Grødem, Kristoffer Haugen – Magnus Wolff Eikrem, Rafik Zekhnini.
    Moldes innbyttere: Peder Hoel Lervik, David Fofana, Erling Knudtzon, Johan Bakke, Mathias Løvik, Niklas Ødegård, Anders Rønne Børset.
    Sarpsborg skal prøve å heve seg etter to strake serietap.
    Molde ligger syv poeng bak ledende Lillestrøm - men har én kamp mindre spilt. Det holder til 3. plass.
    Sarpsborg på sin side har 10 poeng og 7. plass.
    Sarpsborg har tre på skadelisten: Anders Kristiansen, Eirik Wichne og Joachim Thomassen.
    -Jeg tror det blir spennende å se om Sarpsborg slår tilbake. Og Molde vil hit og ta tre poeng, sier Tor Ole Skullerud på Max-sendingen.
    "Det vil blåse en vind" runger over Sarpsborg stadion.
    Molde må regnes som favoritt med tanke på Sarpsborgs dårlige kamper den siste tiden.
    1'
    Maigaard får muligheten til å slå inn, men innlegget legges rett til keeper.
    4'
    Christian Moen fra Løvenstad er kveldens dommer.
    5'
    Sarpsborg har et langt og godt angrep - men uten å klare å skape noen sjanse.
    6'
    Junior stopper Grøde ulovlig midt på Moldes banehalvdel.
    6'
    Fin stemning i "solbyen" denne maikvelden.
    7'
    Innlegg til Lindseth, men han treffer ikke skikkelig. Det ender med corner.
    8'
    Sarpsborg har dominert til nå.
    8'
    Saletros legger inn, men verken Skålevik eller Heintz klarer å få den ballen på mål. Heintz avslutter i nettveggen.
    8'
    Selv om Sarpsborg har dominert, har Molde-keeper Karlstrøm ikke hatt så mye å henge fingrene i.
    10'
    Så kommer Molde. Men Grødems avslutning blir blokkert av en sarpe-spiller.
    10'
    Sarpsborg har hatt en tendens til å spille bedre tidlig i kampen enn sent i kampen. Det bekymrer treneren. Kommer det samme til å skje i kveld?
    12'
    Molde kontrer, men begynner på nytt da det ikke byr seg noen umiddelbare alternativer til avslutning.
    13'
    Stor sjanse for Molde. Breivik skyter, men den unge Sarpsborg-keeperen får avklart til corner.
    13'
    Tiedemann får frispark på drøyt 16-meters hold. Stor mulighet for Molde! Kanskje er det litt for nærme mål - men Eikrem er klar!
    14'
    Eikrem skyter - men Simen Nilsen holder ballen i fast grep.
    15'
    Heintz mener at han blir snytt for straffespark. Og reprisen viser at mossingen trolig har rett. Det er Tiedemann som er synderen.
    16'
    Saletros avslutter med venstrebeinet, men Karlstrøm redder.
    17'
    Tyrkisk duell: Linnes stopper Heintz. Men det er faktisk Molde-spilleren som får mest vondt.
    18'
    Flott Molde-angrep når Eikrem spiller fram Haugen - men innlegget er ikke godt nok.
    19'
    Saletros må gi corner.
    19'
    God corner fra Eikrem, men sarpingene klarerer.
    20'
    Zekhnini med håpløst skuddforsøk.
    21'
    Simen Nilsen med dårlig utspill, men heldigvis for vertene får ikke Molde tak i ballen.
    21'
    Soltvedt med bra innlegg, men der er en Molde-forsvarer og header ut.
    22'
    Godt skudd av Skålevik, men Karlstrøm redder fint.
    22'
    Molde sliter med at det er mye rom for Sarpsborg foran Moldes forsvar.
    22'
    Molde kjemper seg til corner. Vil ha straffe, men reprisen viser at det neppe er riktig.
    23'
    Dårlig corner fra Eikrem denne gang.
    24'
    Molde hardt presset nå. Heintz legger over til Maigaard, men det blir ingen avslutning på mål. Reprisen viser at det skulle ha vært frispark mot Maigaard.
    24'
    Bra Molde-angrep, men innlegget fra Grødem går rett inn til keeper Simen Nilsen.
    26'
    Mannsverk nok en gang i hardt vær, men det er frispark mot Lindseth - helt korrekt.
    26'
    Eikrem skyter med venstrebeinet. Helt ufarlig.
    27'
    Molde er foreløpig forsiktig. Det er trolig fornuftig - med tanke på at Sarpsborg har en tendens til å spille dårligere i 2. omgang enn i 1.
    27'
    Vi tipper at vi kommer til å se Molins på sarpe-laget i 2. omgang. Det trengs litt magi fra svensken.
    29'
    Sarpsborg spiller og spiller - uten å klare å skape sjanser.
    31'
    Zekhnini med strekk?
    32'
    Håpløst skuddforsøk fra Saletros.
    32'
    Erling Moe er misfornøyd med at Sarpsborg ikke spiller ballen ut mens Zekhnini ligger nede.
    33'
    Zekhnini får behandling. Det lukter strekk.
    33'
    Fofana gjør seg klar til innhopp.
    33'
    Zekhnini prøver seg videre.
    34'
    Zekhnini gir tegn til benken at han likevel må bytte.
    35'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: David Datro Fofana
    Ut: Rafik Zekhnini
    36'
    Fryktelig feil av Grødem. Sarpsborg får en gratissjanse. Heintz får god tid, men Linnes kommer inn og redder til corner. Dårlig av Heintz.
    37'
    Det lukter ikke akkurat scoring av Sarpsborg - selv om de fører kampen.
    39'
    Sarpsborg spiller og spiller - men nok en gang er det bråstopp ved Moldes 16-meter.
    40'
    Endelig en sarpe-sjanse: Skålevik legger tilbake til Lindseth - men skuddet går rett utenfor.
    40'
    De tre Molde-stopperne har forsvart seg veldig godt til nå - til tross for sarpe-presset. Midtbanen til Molde svikter.
    41'
    Fin sarpe-kontring - men ballen blir stoppet av ... Skålevik, som er uheldig og sender ballen rett til motspiller.
    43'
    Mohamed Elyounoussi - fra Sarpsborg men også med fortid i Molde - sitter på tribunen.
    44'
    Saletros og Sarpsborg spiller masse god fotball, men det blir ikke tellende resultater av det. Da hjelper det ikke så mye at spillet er bra.
    44'
    Tre minutter er lagt til.
    45'+1
    Tiedemann blir skadet i kamp med Lindseth. Et hendelig uhell.
    45'+2
    Molde sliter voldsomt med skader. Derfor skaper Zekhninis skade bekymring.
    45'+3
    Sarpsborg har vært klart best i 1. omgang - men det lukter at Molde kommer sterkere i 2. omgang. Vertene sliter med å skape sjanser - til tross for spillemessig overtak. Molde er "på læret" når det gjelder tilgjengelige spillere - etter at Zekhini ble skadet i 1. omgang. Simen Vidtun Nilsen har ikke hatt noen problemer i sarpe-målet.
    Tiedemenn og Heintz i duell på Sarpsborg stadion lørdag kveld. Foto: Christoffer Andersen / NTB.
    Erling Moe: - Vi sliter på sidene. Vi blir undertall. Vi søker å forandre litt på oppstillingen. Og så må vi bli mye skikkeligere på ballen.
    Billborn: - Vi gjør en god 1. omgang og har bra kontroll deres banehalvdel. Men vi sliter med kvaliteten på avslutningene.
    46'
    Det er ingen endringer hos noen av lagene .
    47'
    Linnes prøver å legge inn, men ballen blir stoppet av sarpeforsvaret.
    48'
    Linnes kommer til skuddsjanse, men Soltvedt ordner opp for Sarpsborg. Corner.
    50'
    Mål for Molde!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Molde
    Mål: Magnus Grødem
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Grødems tredje mål på de fire siste kampene. Han blir ikke markert, og styrer ballen i mål med hodet. Dette Molde-målet lå i kortene etter Sarpsborg særdeles lite effektive 1. omgang.
    51'
    Molde er atskillig bedre med nå.
    53'
    Molins og Fardal Opseth varmer opp for Sarpsborg.
    54'
    Meget bra Molde-angrep. Eikrem spiller til Haugen - men keeper Simen Nilsen fanger ballen. Nå er Molde i siget!
    56'
    Tidligere Sarpsborg-trener Mikhael Stahre er på besøk fra Göteborg.
    56'
    Molde lar Sarpsborg løpe imellom nå.
    58'
    Lindseth skaffer Sarpsborg corner.
    59'
    Maigaard header rett utenfor.
    59'
    Karlstrøm-utspill går ut over sidelinjen.
    60'
    Eikrem skyter rett utenfor. Eikrem spilte Grødem og fikk ballen tilbake.
    61'
    Nydelig pasning fra Eikrem mot Fofana, men han klarer ikke å til noen skikkelig avslutning.
    62'
    Meningsløs pasning i bakrom fra Saletros.
    63'
    Lindseth skyter rett utenfor. Sarpsborg største sjanse i kampen. Skjer etter at Sarpsborg klarer å vri spillet.
    65'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Molde
    Mål: Tobias Heintz
    En kanonade fra Sarpsborg ender med at Heintz utligner for vertene. Starter med sterk gjenvinning. Sarpingene valser over. Reprisen viser at skuddet går via Birk Risa - og at Karlstrøm kanskje hadde reddet skuddet om det ikke hadde gått via medspilleren.
    66'
    Det så ut som om Molde hadde full kontroll, men så slår Sarpsborg tilbake takket være oppofrende spill.
    68'
    Sarpsborg 08 1 - 2 Molde
    Mål: David Datro Fofana
    Målgivende: Jacob Karlstrøm
    Fofana gjør alt selv. Gjør Skipper til junior og skyter i hjørnet - uten sjanse for Simen Nilsen.
    69'
    Hardt slag for Sarpsborg. Nå må vel Molins inn???
    70'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    71'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Anton Skipper
    72'
    Trener Billborn velger altså å ta ut Skipper etter at han ble rundlurt av Fofana på Moldes ledermål.
    72'
    Fint innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen, men ingen Sarpsborg-spillere er der som ballen kommer.
    73'
    Martin Linnes sliter med krampe.
    74'
    Veldig nær sarpeutligning. Karlstrøm redder glitrende! Molins til Lindseth, som skyter ned i hjørnet. Keeperprestasjon av høy klasse!
    75'
    Erling Moe beveger seg langt utenfor teknisk sone i et forsøk på å dirigere inn seieren.
    76'
    Sarpsborg presser stort nå.
    77'
    Bjørnbak sitter nede.
    78'
    Bjørnbak må nok gi seg.
    79'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Martin Bjørnbak
    79'
    Det ser faktisk ut som om Knudtzon skal spille forsvar.
    79'
    Fofana klarer på merkelig vis å komme til avslutning men rett på keeper. Passivt forsvarsspill av Sarpsborg!
    80'
    Saletros går i bakken og vil ha straffe. Dommeren er ikke enig. Reprisen viser at dommeren trolig har rett denne gang.
    82'
    Men der blir Sarpsborg snytt for straffe. Knudtzon holder i armen til Soltvedt. Det skal sies at Soltvedt først holder i armen til Knudtzon, men de fleste dommere hadde nok dømt straffe der.
    83'
    Junior legger høy ball inn, Maigaard header rett i hendene på Karlstrøm.
    85'
    Karlstrøm har vært veldig god denne lørdagskvelden.
    85'
    Stor Molde-sjanse når Linnes får en kjempemulighet på høyresiden. Men han skyter høyt over. Dårlig utnytting av en stor sjanse.
    85'
    Nok en merkelig avgjørelse av dommeren når Grødem blir stoppet på ulovlig vis på vei fremover.
    87'
    Molde er på vei mot sin fjerde strake seier - Sarpsborg mot sitt tredje strake nederlag.
    87'
    Moldes tre midtstoppere rydder opp i stor stil - som de har gjort i hele kampen. Merkelig at Sarpsborg satser på høye innlegg.
    89'
    Eikrem har gjort en kjempejobb, men er veldig sliten nå.
    90'
    Fem minutter er lagt til.
    90'
    Molde skal gjøre to bytter.
    90'+1
    Inn: Niklas Ødegård
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    90'+1
    Inn: Johan Bakke
    Ut: Emil Breivik
    90'+2
    Dette går mot en meget sterk borteseier for Molde, som har spilt fornuftig.
    90'+2
    Keeper Nilsen oppe på corner for Sarpsborg. Kommer nesten til avslutning.
    90'+3
    Karlstrøm ute og snapper et høyt innlegg. Banens beste?
    90'+4
    Sarpsborg fortsetter å løfte inn i Molde-feltet. Ganske uforståelig ...
    90'+5
    Halvorsen får muligheten - men skyter over.
    90'+6
    Sarpsborg dominerte fullstendig i 1. omgang, men de blå skapte veldig få sjanser - og da kunne Molde komme tilbake og avgjøre i 2. omgang. Molde tar en kruttsterk borteseier, uten å imponere. Skadeproblemene hoper seg opp for Erling Moe.