3 399
6 969

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Velkommen! Her skal vi følge Eliteserie-kampen mellom Sarpsborg og Brann.
    Brann har fått en brukbar start med syv poeng på fire kamper, og kan ta steget opp på tredjeplass med seier her. De fikk seg derimot en nedtur hjemme mot Rosenborg sist, da de tapte kampen på overtid.
    Sarpsborg ligger helt sist på tabellen etter fire strake tap. Sarpingene har ikke sett spesielt farlige ut, men har fått dårlig betalt i hjemmekampene mot Vålerenga og Strømsgodset.
    SARPSBORG (3-4-3): Mitov Nilsson - Horn, Utvik, Næss - Lindseth, Vetti, Salétros, Thomassen - Jakobsen, Strand Larsen, Ofkir.
    BRANN (4-3-3): Ahamada - Teniste, Kolskogen, Forren, Kristiansen - Strand, Ordagic, Barmen - Koomson, Bamba, Taylor.
    Sarpsborg-trener Stahre gir danske Jakobsen hans første start. Mos benkes for Strand Larsen, mens Lindseth dyttes ut på høyre vingback.
    For Brann er kaptein Pedersen ute. Ordagic tar hans ankerrolle, Strand dyttes opp fra back til indreløper, mens Teniste er tilbake på høyrebacken. Fredrik Haugen er heller ikke med med i troppen.
    Sarpsborg går rett i angrep med Ofkir ute til venstre. Tvinges til å spille hjem.
    2'
    Teniste slår inn mot Barmen. Litt for luftig. Brann fortsetter å presse.
    4'
    Det bølger litt frem og tilbake uten at lagene helt klarer å finne rytmen.
    6'
    Forren forsøker å finne Koomson med den følsomme venstrefoten. Ikke helt fininnstilt.
    8'
    ...men Brann beholder ballen og fortsetter å trille i bakre ledd.
    8'
    Nok en feilpasning av Forren. Uvanlig upresis.
    10'
    Strand Larsen kommer til en avslutning. Vender opp og banker til via Amer Ordagic – til hjørnespark.
    10'
    Sarpsborg med mye ball her i starten.
    12'
    Sarpsborg roper på straffe. Strand Larsen skyter ballen opp i armen på Forren, soleklart at den treffer overarmen, men avstanden er kort. Dommer lar den passere. Straffe sier ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.
    13'
    Ofkir skyter fra 17-18 meter. Ahamada slår til corner.
    16'
    Brann får unna hjørnesparket.
    17'
    Bamba løper inn i bakrom på høyre, skaffer corner.
    18'
    Barmen stanger unna en Sarpsborg-corner. Brann forsøker å kontre, men blir presset tilbake.
    20'
    Saprsborg med et lite press nå. Brann slår langt hver gang de vinner ball, men treffer dårlig med oppspillene.
    21'
    Strand Larsen er alene gjennom, men Kolskogen får forstyrret ham nok til at det ikke blir en ren avslutning. Kjempesjanse.
    24'
    Utvik avslutter – med retning mot mål – men Forrens bakhode er der en forsvarsspiller skal ha det. I veien.
    25'
    Brann med frispark i innleggsposisjon, men over alle fra Taylor.
    27'
    Nytt rop om straffe! Ofkir som avslutter rett opp i armen på Kolskogen, får ingenting denne gangen heller.
    28'
    Thomassen slår inn fra venstre, men Ahamada plukker den.
    32'
    Teniste med et innlegg, men enkelt for keeper å plukke.
    33'
    Ny sjanse for Strand Larsen! Flott stikker gjennom, men igjen forstyrrer Kolskogen, og igjen redder Ahamada.
    35'
    Koomson slår inn langs bakken fra høyre mot Bamba, men ryddes unna av Næss.
    37'
    Mye rart fra begge lag nå, lite kvalitet.
    38'
    Så skyter Bamba fra 25 meter, himmelhøyt over.
    38'
    Lindseth prøver et innlegg fra høyre, blokkeres til corner.
    39'
    Horn får flikket corneren, men bare videre til Koomson som får ballen unna.
    40'
    Forren med feilpasning på egen halvdel, men Sarpsborg greier ikke å utnytte.
    42'
    Mål for Brann!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Brann
    Mål: Gilbert Koomson
    Målgivende: Taijo Teniste
    SÅ SITTER DEN HELT PLUTSELIG! Koomson dribler seg fremover, slår vegg med Teniste, og banker ballen i lengste hjørnet via fingertuppene til Mitov Nilsson. Hans tredje mål denne sesongen.
    43'
    Salétros fyrer fra distanse, men rett i blokka.
    45'
    Brann går til pause med ledelse. Brutalt for Sarpsborg, som igjen har skapt store sjanser.
    Coulibaly kommer inn for Vetti i pausen for Sarpsborg.
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ismaila Coulibaly
    Ut: Gaute Vetti
    Vetti kjenner på en strekkskade, sa Stahre til Eurosport i pausen.
    46'
    Rolig start på den andre omgangen.
    48'
    Barmen skyter med venstre fra 20 meter, rett på keeper.
    48'
    Strand Larsen dribler seg inn i feltet, men mister til slutt ballen til Kolskogen.
    50'
    Så er Kolskogen og Strand Larsen oppe i ansiktet på hverandre, Kolskogen mener Strand Larsen filmer i situasjonen.
    51'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jørgen Strand Larsen
    51'
    Gult kort til Brann
    Ole Martin Kolskogen
    51'
    Gult til begge.
    51'
    Så får Forren et spark i ansiktet fra Strand Larsen. Kunne fort fått sitt andre gule der, unggutten.
    51'
    Barmen ligger nede. Lars Arne Nilsen sa i pausen at midtbanespilleren sliter.
    53'
    Acosta gjør seg klar, da endrer Brann trolig til en trebackslinje bak.
    54'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bismar Acosta
    Ut: Kristoffer Barmen
    55'
    Strand Larsen skyter fra død vinkel, Ahamada slår sikkert unna den.
    57'
    Jakobsen drar seg fri på høyre og slår inn, men bak mål.
    59'
    Salétreos slår et frispark inn. Horn får lagt den ned på bakerste og skyter, men Ahamada redder.
    60'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    Stopperbytte.
    61'
    Coulibaly tar over når Ordagic roter bort ballen. Skyter fra 17-18 meter, Ahamada holder.
    62'
    Sarpsborg slår inn fra venstre, det blir farlig, men Forren får et frispark i boksen.
    63'
    Horn sitter nede med en skade.
    64'
    Horn må gi seg.
    67'
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Jørgen Horn
    Stopper ut, spiss inn.
    67'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Alexander Jakobsen
    67'
    Brann får frispark på 20 meter.
    68'
    Like utenfor fra Petter Stand.
    68'
    Sarpsborg med fire bak og to spisser nå.
    71'
    Ofkir utfordrer og skaffer corner.
    72'
    Brann får corneren unna. Bamba får ballen og prøver å kontre på egenhånd, men blir overmannet.
    72'
    Brann triller ball, er forsiktige, har god kontroll i øyeblikket.
    74'
    Ahamada tar ballen ned på kassa og venter på Strand Larsen, småarrogant.
    75'
    Forren får seg en trøkk, blir liggende nede.
    76'
    Salétros med et godt innlegg, Acosta header til corner.
    78'
    Ahamada plukker corneren. Trygt keeperspill.
    78'
    Thomassen spilles gjennom på venstre, men er i offside.
    81'
    Inn: Christian Eggen Rismark
    Ut: Vegard Forren
    81'
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Gilbert Koomson
    82'
    Inn: Erlend Hustad
    Ut: Daouda Bamba
    82'
    Kolskogen ligger nede.
    85'
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Mohamed Ofkir
    85'
    Halvorsen får skutt på volley, men langt utenfor.
    86'
    Så får Thomassen en god innleggsmulighet, men Kolskogen stopper den, får frispark, og feirer som om han har scoret. Stort forsvarsspill.
    88'
    Halvorsen slår inn langs bakken, sklir gjennom feltet før den klareres.
    90'
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Robert Taylor
    90'+1
    Seks minutter er lagt til.
    90'+2
    Halvorsen får en sjanse fra skrått hold, men avslutningen er tam, Ahamada holder.