4-0
2 102
2 178

Ble dekket av Mattis Holt

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av denne kampen. Vi er på plass i regnet på Sarpsborg stadion, der Lars Bohinens Aalesund er på besøk i kveld.
    Bohinen & co. fikk som kjent endelig noe å smile for da de tok sesongens første skalp mot Start sist runde. De ligger derimot fremdeles sist på tabellen, men har muligheten til å klatre med nok en seier her i dag.
    Sarpsborg 08 og Mikael Stahre har på sin side litt å jobbe med etter å ha gått målløse av banen i to kamper på rad. Sist onsdag var det Haugesund som var på besøk i Sarpsborg, men ingen av lagene maktet å finne nettmaskene. Faktisk har ikke bortelaget scoret her på stadion siden Brann vant 1-0 2. juli.
    Men Sarpsborg 08 må klare seg uten flere nøkkelspillere i dag. Anton Saletros (som heller ikke var med mot Haugesund sist) er nemlig ikke lengre Sarpsborg-spiller da han har dratt tilbake til Rostov etter endt utlån. I tillegg er fremdeles midtstopper Jørgen Horn skadet. Mikael Dyrestam, den tidligere AAFK-spilleren som ble signert av Sarpsborg tidligere denne uken, blir ikke spilleklar til denne matchen.
    AAFK mangler også et par viktige spillere. Niklas Castro, som det ble stor ståhei rundt da han skaffet straffe med det som så ut som en filming mot Start, soner karantene med gule kort. Sigurd Haugen er trolig også ute fortsatt, og Oddbjørn Lie ble skadet mot Start.
    Slik stiller Aalesund (3-5-2): Kongshavn - Grønner, Klinkenberg, Bizoza - Sno, Nordli, Larsen, Uzochukwu, Määttä - Fridjonsson, Stålinho Sæthre
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Mitov Nilsson - Utvik, Ødegaard, Næss - Halvorsen, Lindseth, Coulibaly, Thomassen - Abdellaoue, Strand Larsen, Ofkir.
    Vi ser altså at 18 år gamle Isak Dybvik Määttä får sin debut fra start her i kveld. Vingbacken kom inn mot Start, og gjorde tydeligvis et godt nok inntrykk på Bohinen til å få tillit allerede nå.
    Da nærmer vi oss avspark i Sarpsborg!
    Mannen med det kledelige navnet Ståle Stålinho Sæthre sparker i gang kampen for bortelaget.
    1'
    Mos kommer til innlegg nede ved hjørneflagget. Det blokkeres, men Sarpsborg holder på ballen høyt i banen.
    1'
    Ødegård med et kjempeinnlegg fra dypet, men ingen blåkledde får avsluttet. Ender ute i returrom, der Thomassen feier ballen over mål.
    2'
    Igjen er det et innlegg som går hele veien over til kaptein Thomassen. Han brenner ballen inn i feltet, men ballen spretter Aalesunds vei.
    3'
    Lindseth ser etter Strand Larsen i bakrom, men den høyreiste spissen rekker akkurat ikke frem.
    3'
    Lindseth har igjen siktet stilt inn på Strand Larsen, men pasningen blir igjen for hard.
    4'
    Strand Larsen river seg løs fra Klinkenberg for å jage en bakromspasning, men får frispark imot.
    5'
    Så blir Aalesund-stopperen sittende nede etter den situasjonen, før han halter av banen. Vi får se om han kan fortsette uten problemer.
    6'
    Bizoza finner Fridjonsson feilvendt like utenfor 16-meteren. Han får vendt om og skyter, men den triller bare enkelt inn til Mitov Nilsson.
    7'
    Ellevill sjanse for Sarpsborg! Jørgen Strand Larsen spilles gjennom til høyre, og han banker ballen i lengste hjørne... ser det ut som. Halve Sarpsborg stadion er på beina da ballen treffer innsiden av stolpen, men den spretter utrolig nok tilbake til en egentlig utspilt Gudmund Kongshavn! For en sjanse!
    7'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Vetle Fiskerstrand
    Ut: Daan Klinkenberg
    Klinkenberg må kaste inn håndkleet.
    9'
    Gudmund Kongshavn er utenfor boksen og stupheader (!) ballen vekk rett foran nesa på Strand Larsen.
    11'
    Mos er gjennom mot gamle lagkamerater – men offsideflagget er oppe. Jeg tror dog spissen skal være glad for at den ble avblåst, for han prøver å lobbe alene med Kongshavn. Rett i armene til keeperen.
    13'
    Ofkir lemper mot Ødegaard. Stopperen vinner i lufta, men header utenfor.
    16'
    Det meste har handlet om hjemmelaget her så langt. Aalesund har knapt vært over midtstreken.
    17'
    Så er det nære igjen! Strand Larsen starter angrepet selv da han spiller frem Halvorsen til høyre. Han slår inn på Mos, som bommer fullstendig med sin heading. Men den blir i stedet en fin pasning til Strand Larsen som kommer i full fart på motsatt side. Han brenner til på direkten, i nettveggen!
    19'
    Petter Orry Larsen tester skuddet! Mitov Nilsson tar den greit.
    21'
    Thomassen kommer til innlegg fra venstre. Mos stuper frem, men treffer ikke ballen.
    22'
    Det kriges inne i Aalesund-feltet, og fra vårt ståsted ser det ut som Strand Larsen blir holdt noe voldsomt. Men ballen spretter videre til Mos, uten at han får pirket den over streken. Ingen voldsomme protester fra Strand Larsen, så da regner vi med at begge var like gode.
    24'
    Bizoza mister ballen til Ofkir midt på banen, og Sarpsborg-kanten setter fart. Han velger å brenne av skuddet fra spissen av 16-meteren, men det går over.
    26'
    Strand Larsen har mye rom ute til høyre. Prøver å finte seg forbi en Aalesund-forsvarer før han slår hardt inn langs bakken. Klareres til corner.
    29'
    – Blåser man straffe i Bergen, så er det soleklar straffe her, sier Eurosport-ekspert Joachim Jonsson i Fotball Direkte om situasjonen med Strand Larsen inne i feltet for noen minutter siden.
    31'
    Så går Strand Larsen i bakken inne i boksen, og denne gangen får han frispark imot!
    31'
    Hjemmelaget bygger opp et angrep, og Halvorsen kommer til innlegg. Heades vekk.
    34'
    Ofkir setter fart inn i boksen, men kommer seg ikke rundt Bizoza.
    35'
    Sno hektes ute ved sidelinjen. Frispark til Aalesund. Det velger de å ta kjapt, selv om det var grei posisjon for et innlegg... og de mister ballen.
    36'
    Så er det dommer Tom Harald Hagen som får kjørt seg! Ismaila Coulibaly lader skuddet fra 20 meter, dommeren kommer seg ikke vekk – og blir skutt rett ned av Sarpsborg-spilleren. Det blir dropp her.
    38'
    Ofkir lader kanonen fra spissen av 16-meteren igjen, men det blir samme resultat som for noen minutter siden: Over mål.
    39'
    Sarpsborg er nære på en corner! Ofkir slår inn, og ballen treffer ryggen til Grønner, og endrer retning mot mål. Kongshavn reagerer kjapt, og slår den vekk.
    41'
    Strand Larsen skyter rett i blokka fra 17-18 meter.
    42'
    Ofkir med et godt innlegg fra høyre! Klareres til corner rett foran Kongshavn.
    43'
    Corneren treffer Grønner i bakhodet, og stopperen blir også liggende nede. Tom Harald Hagen stopper spillet for hodeskade, men det tar ikke mange sekundene før han er på beina igjen.
    44'
    Der er det pause i Sarpsborg! Det er hjemmelaget, og Jørgen Strand Larsen, som har hatt de store sjansene, men igjen står det 0-0 til pause, som det gjorde på onsdag. Da endte det også 0-0 mot Haugesund. Vi håper på litt mer action her etter hvilen.
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Solen har tittet så vidt frem gjennom skylaget her nå.
    46'
    Orry Larsen ser etter Bolkan Nordli, men bommer med pasningen. Sarpsborg klarerer.
    47'
    Halvorsen spiller gjennom Strand Larsen til høyre. Innlegget blir for halvhjertet fra spissen, og AAFK klarerer.
    47'
    Halvorsen med nytt innlegg. Sno vinner i lufta, og klarerer.
    48'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Aalesund
    Mål: Ismaila Coulibaly
    Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen
    Fantastisk Sarpsborg-angrep! Det er Jørgen Strand Larsen som holder på ball feilvendt, og så flikker han sexy ballen videre med hælen. Halvorsen kunne skutt selv, men i stedet triller han den videre til Ismaila Coulibaly. Han kommer med en voldsom fart, og tar med hele kraften inn i skuddet – ballen smeller i nettet!
    49'
    Straffe til Sarpsborg 08! Jørgen Strand Larsen går ned! Det ser ut som han faller veldig lett. Bizoza er synderen.
    51'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 2 - 0 Aalesund
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Mos plasserer ballen så langt nede til høyre som mulig! Kongshavn er faktisk på ballen, men det blir akkurat litt for lite! 2-0!
    52'
    Gigantsjanse! Ofkir får ballen helt alene bak i feltet, og han setter den i stolpen! For en miss!
    53'
    Nå handler alt om hjemmelaget her! Thomassen med et strålende innlegg, og Mos får også beinet på den – men styrer ballen utenfor!
    54'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Izunna Uzochukwu
    58'
    Ut: Sigurd Haugen
    58'
    Ny straffe til hjemmelaget! Det er vanskelig å skje hva som skjer inne i feltet etter en corner, men Tom Harald Hagen peker i alle fall på krittmerket igjen! Det er Bjørn Inge Utvik, som som kjent spiller med beskyttelseshjelm, som ligger nede.
    58'
    Han ligger dessverre fortsatt nede her, Utvik.
    61'
    Får applaus da han reiser seg. Forhåpentligvis er det ikke snakk om en ny hjernerystelse. Det ser ut som at han skal fortsette.
    62'
    Sarpsborg 08 3 - 0 Aalesund
    Han setter den igjen! Denne gangen går Kongshavn feil vei, og Mos plasserer ballen lekkert opp til høyre.
    63'
    Utvik er ute på banen igjen. Kan se ut som at smellen var i ansiktet.
    64'
    Aalesund-skudd like utenfor! God mulighet.
    65'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Boubacar Konté
    Ut: Mohamed Ofkir
    72'
    Strand Larsen vender fint om, og slår inn fra høyre. Ufarlig.
    75'
    Næss drar til fra avstand! Blokkeres.
    75'
    Sigurd Haugen kommer alene med Mitov Nilsson! Svensken kommer ut, og snapper den foran innbytteren. Det er den første skikkelige målsjansen Aalesund har hatt i dag.
    75'
    Innlegg mot Mos, som ikke får styrt ballen på mål. Jager hat tricket mot gamle lagkamerater her, Mos.
    76'
    Utvik med en god sjanse! Det slås inn fra dypet, og midtstopperen header på mål fra kloss hold... rett på keeper!
    78'
    Så er det mye som skjer inn i boksen til Sarpsborg! Ballen spretter frem og tilbake, og Mitov Nilsson varter i alle fall opp med én solid redning. Men mål blir det ikke!
    80'
    Inn: Alexander Jakobsen
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    81'
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    81'
    Thomassen finter seg fint inn fra venstre, og slår inn. Gjennom hele feltet.
    82'
    Så ropes det på straffe igjen! Men Tom Harald Hagen stopper spillet for en hodeskade på Aalesund-spilleren som blir liggende nede. Sarpsborg-spillerne mente ballen traff ham i hånda.
    82'
    Coulibaly drar til fra der han scoret i stad, men denne gangen overlister han ikke Kongshavn.