1-0
1-2
Supporterfordeling på VG
1 139
2 378
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og god lørdag! Velkommen til Sandefjord der hjemmelaget tar imot Viking i Eliteseriens sjette runde.
    Etter en svak innsats og 0-2 for HamKam i serieåpningen har ting bedret seg for Sandefjord. Fire strake uten tap nå, riktignok tre uavgjorte, men de har fått med seg poeng både fra Trondheim og Bergen. Forrige hjemmekamp endte med solide 4-0 over Aalesund og det er en liten optimisme å spore.
    Noe av den samme innledningen for Viking som også røk i første serierunde. Deretter har det blitt to seiere og to uavgjorte, sist 1-1 mot Strømsgodset. Høydepunktet er selvsagt den elleville 7-3 seieren over HamKam der Viking scoret alle sine mål etter pause, og det er faktisk noe de har gjort hele sesongen. 11 mål så langt, ingen i første omgang!
    Litt rusk i begge lag og Sandefjord har Pålerud og Amin ute. Berglie er på god vei tilbake, men trolig ikke aktuell for en start. Hos Viking mangler Diop mens det er usikkerhet rundt Urbancic og Kvia-Egeskog.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-2 etter at Sandefjord ledet 2-0 til pause. Ofkir og Chaib ga hjemmelaget en fin start, men etter hvilen slo Viking tilbake gjennom Kabran og Haugen. I Stavanger overrasket Sandefjord med 2-1.
    Sandefjord kjører samme oppstilling som forsvarte seg og murte igjen i 90 + tillegg i Bergen. Hos Viking er det en endring fra oppgjøret mot Godset. Tripic plasseres på benken, det til fordel for D'Agostino.
    Værmessig er det svært lite å klage på denne lørdagen i Sandefjord. Solen skinner og vi har opp mot 20 grader. Noe trekk, som alltid, fra sør, men for de som sitter i solen er det nok bare deilig. Selv er jeg plassert i skyggen og utover i andre blir det nok en lett vårjakke over t-skjorten. Aktørene på banen ser foreløpig ut til å nyte forholdene.
    Vi må nok innom gresset her også. Det har, med rette, vært heftig kritisert i innledningen på sesongen. Etter et par sommerlige dager ser det noe bedre ut nå, men fortsatt veldig langt unna standarden man burde hatt på denne tiden av året. Jeg har faktisk jevnere gress i hagen der en hund spinner rundt og en treåring kjører traktor daglig.
    Kampen har startet
    0'
    Viking og Svendsen tar avspark.
    0'
    Gjestene åpner med en lang ball mot Salvesen. Der har Taaje kontroll for Sandefjord.
    0'
    Keto får et litt dårlig touch på et tilbakespill. Må bare feie ballen ut over sidelinjen når Svendsen er på jakt.
    1'
    Så er det Sandefjord som tester den lange. Bikoro får ikke helt satt fart og da er den defensive jobben grei for Bjørshol.
    2'
    Salvesen brenner en kjempesjanse! Får ballen midt på Sandefjord sin halvdel og deretter drar han i gang et show. Finter først bort Walle Egeli før han rundlurer Moen Foss. Da er han alene med Keto, men avslutningen står ikke i stil. Rett på keeperen som parerer med bena.
    3'
    Støttepasning på egen halvdel.
    4'
    Ny god Viking-mulighet! Sandefjord roter det til i de bakre rekker og ballen spilles rett til Svendsen. Han setter fart rett inn i boksen og kommer på avslutning fra 12 meter. Får dog ikke skikkelig treff og Keto kan holde markkryperen.
    4'
    Moen Foss kløner det til nede ved kortlinjen. Skal skjerme ut, men misser og da er Salvesen der for å snappe kula. Heldigvis for Sandefjord får ikke spissen skikkelig kontroll.
    6'
    Så blir det et lite stopp i spillet da to funksjonærer må plukke opp rester fra blussen som ble fyrt av før kamp.
    8'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 Viking
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Målgivende: Danilo Al-Saed
    Ruud Tveter styrer ballen inn fra kloss hold etter et glimrende forarbeid av Al-Saed! Vingen setter fart langs krittet og vipper ballen elegant forbi Bjørshol. Deretter skjærer han inn mot hjørnet av feltet før han vipper inn i boksen. Der er Ruud Tveter plutselig helt fri og han bredsider ballen ned i hjørnet fra fem meter.
    10'
    VAR-situasjon
    VAR skal sjekke scoringen til Ruud Tveter. Er det offside da? Svaret er nei. Den blir stående og Sandefjord kan juble enda en gang.
    12'
    Mål for Viking!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Viking
    Mål: Nicholas D'Agostino
    Målgivende: Sander Svendsen
    Balanse i regnskapet når D'Agostino banker ballen i åpen kasse! Svendsen slippes fri ute til høyre og han slår lavt inn foran. Akkurat som Ruud Tveter får D'Agostino enormt med plass inne i femmeteren. Keto er utspilt og fra to meter kan han ikke unngå å misse.
    13'
    D'Agostino sin avslutning stryker stolpen! Fryktelig feilpasning utenfor Sandefjord sitt felt av Walle Egeli og D'Agostino kan gå på skudd på direkten. Får en liten touch i Loftesnes-Bjune og det kan nok være det som gjør at det blir utenfor.
    14'
    Klareres ved første stolpe.
    15'
    Så er det Salvesen igjen! Svendsen leker seg til venstre denne gangen og slår perfekt inn mot straffemerket. Der er Salvesen fri og han kan bare banke ballen i mål, men presterer å sette den utenfor. Det skal jo være scoring!
    15'
    Offside for Viking
    16'
    Kort til stoppermakker Taaje.
    16'
    Dunsby spilles gjennom og kommer alene med keeper. Leverer en svak avslutning rett på og er nok like glad for at flagget kommer for offside. Dommer lar fordelen gå.
    18'
    Solbakken tester foten fra distanse. Sandefjord kommer seg opp i blokk.
    19'
    Dunker langt mot D'Agostino. Han når ikke helt opp og Sandefjord dunker unna.
    21'
    Ayer kommer seg til kortlinjen, men innlegget blokkeres av Stensness. Corner.
    22'
    Finner pannebrasken til Taaje, men han får ikke styrt ballen på mål.
    22'
    Gunnarsson og Viking setter raskt i gang og Svendsen stikker på løp. Han kommer til kort i hodeduell med Moen Foss.
    23'
    Walle Egeli drar til med en kanon fra distanse. Bra treff, men det er midt i mål og Gunnarsson har grei kontroll.
    25'
    Svedsen herjer på kanten! Nok en gang kommer han seg løs og slår fint inn i femmeteren. D'Agostino stuper frem og får satt hodet til, men ballen går like til side for mål. Dagens ving blir så liggende og må ha behandling. Kolliderer med Loftesnes-Bjune i det han avslutter.
    25'
    Begge lag samles ned ved sine respektive benker med stoppet i spillet. Tar litt drikke og får noen direktiver.
    27'
    D'Agostino er på bena igjen. Klar for å fortsette her, men må ta den obligatoriske turen ut av banen før han kan komme innpå igjen.
    28'
    Det vil seg ikke for Salvesen! Igjen rører Sandefjord det til utenfor eget felt og Salvesen snapper kula. En lett skuddfinte gjør at han får rom i boksen og da sender han kula ned mot kroken. Får den imidlertid ikke langt nok ut mot stolpen og Keto kan parere.
    29'
    Kjapt og kort til Taaje.
    30'
    Dunsby får god tid til å sikte med et innlegg. Plasserer det allikevel rett i ryggen på Pattynama.
    31'
    Offside for Sandefjord Fotball
    32'
    Lempes langt uten at Viking får tak i ballen. Isteden får Sandefjord et frispark.
    32'
    Ruller sideveis til sin stoppermakker.
    33'
    Al-Saed prøver seg langs krittet, men denne gangen er Bjørshol god. Ender med at ballen ruller over kortlinjen og det blir utspill.
    35'
    Etter noen eksplosive minutter tidligere i omgangen her har det nå roet seg betraktelig. Mest spill midt på banen.
    37'
    Gult kort til Viking
    Shayne Pattynama
    Skal støte frem og bryte, men ender med å feie Dunsby overende. Hjemmefansen får det som de vil når dommer drar opp kortet.
    37'
    Støttepasning ved midtstreken.
    37'
    Ruud Tveter spinner rundt og lapper til med en halvvolley fra kanten av feltet. Lite kraft og midt i mål, da er det enkelt for Gunnarsson.
    38'
    Salvesen stresser Taaje og belønnes med en corner.
    39'
    Elendig slått og Dunsby kan enkelt heade unna ved første stolpe.
    39'
    Svendsen får ballen tilbake etter corneren og prøver på ny. Da sendes ballen rett inn til en upresset keeper.
    40'
    Al-Saed på ny tur ute til venstre. Innlegget går inn i klypene til Gunnarsson.
    42'
    Loftesnes-Bjune er i trøbbel på backen. Løper hjemover med både Nilsen Tangen og Salvesen i hælene. Løser den greit ved å stikke av med et innkast.
    42'
    Der da, Salvesen? Neida, igjen blir det bom! D'Agostino får pirket ballen inn til Salvesen som suger den til seg ved straffemerket. Vender opp og sender i vei en markkryper, men Taaje kommer oppi. Ballen ender opp med å sneie utsiden av stolpen.
    43'
    Kort til Svendsen som slår inn. Klareres.
    43'
    Viking får på ny inn og Taaje blir liggende etter en duell med D'Agostino. Kommer seg ganske raskt på bena igjen, heldigvis.
    45'
    Bikoro jakter ball inne i Viking sitt felt, men får et dårlig touch. Da er Stensness på plass og det blir også frispark til Viking.
    45'+1
    Langt opp på motsatt halvdel der Taaje rydder unna for Sandefjord.
    45'+1
    Nære en stor sjanse for Sandefjord! Al-Saed til kortlinja og en chip mot bakre. Der får ikke Dunsby helt kontroll og muligheten forsvinner.
    45'+3
    Pause
    45'+3
    Solbakken legger seg ned med krampe og skal få tøyehjelp av Brekalo. Problemet er bare at ballen er i spill og det stopper man selvsagt ikke for. Solbakken halter seg opp igjen og fortsetter noen sekunder før en takling sender ballen til kast.
    90'+3
    Halvveis i Sandefjord og vi er like langt etter en ganske så underholdende omgang. Det var Viking som tok tak i det hele fra start og det skapte et par fine muligheter, men så var Sandefjord effektive. Hjemmelaget tok ledelsen etter drøye ti minutter på sin aller første sjanse. Det tok dog ikke lang tid før Viking svarte og etter hvert ble sjansene mange, da spesielt for Salvesen. Spissen kunne, og burde, scoret både to og tre her, men det vil seg ikke foran mål. For Sandefjord sin del er det stadig ganske tynt offensivt og de burde finne på noe her. For om Viking får like mange muligheter i andre omgang vil de ta med seg alle poengene hjem til Stavanger.
    2. omgang
    45'
    Ayer og Sandefjord triller i gang andre akt.
    45'
    Pattynama kommer fremover og kjører et tidlig, lavt innlegg. Der har Taaje kontroll på Salvesen.
    46'
    Bjørshol henger en ball inn på bakre. D'Agostino går opp og får kontakt, men det kan vel knapt kalles en avslutning.
    46'
    Taaje feilberegner et innlegg, men da er Salvesen på hæla. Ender med utstpill fra mål.
    47'
    Salvesen fortestter å sløse! Fryktelig tilbakespill av Ottosson og Svendsen snapper ved hjørnet av feltet. Slår direkten inn til Salvesen, men spissen sliter litt med å få kontroll. Da kommer Taaje inn i en blokk i det avslutningen kommer. Kunne bare dyttet videre til en ensom Nilsen Tangen der også, Salvesen. Det får han også høre.
    48'
    Yazbek fyrer og Solbakken går på en hockeystyring fra kanten av feltet. Demper farten for mye og Keto settes ikke på den store prøven.
    51'
    Vender hjem til Moen Foss.
    51'
    Salvesen stanger unna ved første.
    52'
    Taaje går for gull med en volley fra returrommet. Faktisk ganske bra trykk i den, men får ikke presset ballen ned under tverrligger. Et par gode meter over.
    53'
    Løkberg tar rollen som offensiv coach der han varmer opp langs kortlinja til Sandefjord. Virkelig på jobb.
    54'
    Sendes raskt til Ayer og han kan setter fart offensivt.
    54'
    Dunsby tester Gunnarsson! Det kjappe frisparket gjør at Dunsby etter hvert slipper fri utenfor boksen. Tar et steg inn og brenner av en markkryper. Ballen får en snedig sprett rett foran Gunnarsson og keeperen må jobbe litt for å stoppe.
    55'
    Igjen rager Salvesen høyest i boksen.
    55'
    Måker langt. Viking makter ikke å vinne duellene.
    56'
    Enorm mulighet for Sandefjord og Ruud Tveter! Det kontres og Walle Egeli slår glitrende inn mot bakre. Drømmeposisjon for Ruud Tveter som bare skal bukke ballen i garnet, men så timer han litt feil og kommer ikke skikkelig over ballen. Da sendes den like over fra kloss hold!
    56'
    Viking gjør klart for to bytter. Tripic og Bjarnarson skal inn.
    57'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Birkir Bjarnason
    Ut: Patrick Yazbek
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Sander Svendsen
    58'
    Bikoro sender Al-Saed på løp i bakrom. Bjørshol viser imidlertid at han har trykk i pedalene.
    59'
    Klareres.
    59'
    Pattynama skal bryte foran Dunsby, men ender med å ta både mann og ball. Småheldig som slipper sitt andre gule der.
    62'
    Kort variant før Sandefjord får frispark et par meter lenger frem.
    62'
    Nå er det frispark i posisjon for et innlegg. Ute i høyre korridor for Sandefjord.
    62'
    Svinger inn i feltet der Brekalo regjerer for Viking.
    62'
    Slår langt og D'Agostino stusser, men Moen Foss klarerer andreballen.
    63'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    64'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Shayne Pattynama
    65'
    Poler inn i feltet fra dypet. Der går Keto ut og bokser. Blir en voldsom kollisjon der og Brekalo går ned. Bortefansen rett bak mål mener det er klar straffe.
    65'
    Medisinsk personell vinkes inn til Brekalo. Stopperen kommer seg opp i sittende posisjon og det ser ut til å kunne gå greit.
    67'
    Brekalo er oppe igjen og han skal fortsette. Godt å se!
    67'
    Steinsness header over fra god posisjon! Blir en duell på bakre før Løkberg snapper og vipper inn i feltet. Der går Steinsness opp ganske upresset, men avslutningen er ikke god nok.
    67'
    Offside for Viking
    69'
    Chipper opp mot Ruud Tveter. Spissen kommer aldri opp i duell med Brekalo.
    69'
    Tendenser til at Sandefjord begynner å drøye tid her. Tar seg god tid ved alt av dødballer.
    70'
    Bikoro trykker skikkelig til mot D'Agostino i en duell ved midstreken. Ender kun med frispark selv om Viking-benken ønsker et kort.
    71'
    Slår hjemover til Brekalo.
    71'
    Litt mølje før Al-Saed får trukket av. Det blir i blokka.
    73'
    Keto med en stor redning! Plutselig bestemmer bare D'Agostino seg for å sette fart, og det gjør han meget godt! Litt lekker slalomkjøring før han er fri ved hjørnet av feltet. Keto kommer bra ut og stenger.
    74'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Youssef Chaib
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    75'
    Slår langt og ballen går helt inn til Sandefjord sin keeper.
    75'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sondre Bjørshol
    76'
    Da har Viking gjort alle sine fem bytter. Sandefjord har kun gjort ett så langt.
    77'
    De Lanlay må rett på jobb når Bikoro søker Al-Saed. Viking-innbytteren har varmet godt nok opp og tar den løpsduellen.
    78'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Filip Loftesnes-Bjune
    Jager ball offensivt, men blir for ivrig. Harver ned Sandberg ved Viking sitt hjørneflagg.
    78'
    Slår opp i midtsirkelen der Viking får et nytt frispark.
    79'
    Inn i boksen der Taaje klarerer for Sandefjord.
    79'
    Brekalo knuser all motstand! Brøyter seg vei og får heade fra fem meter. Kommer imidlertid ikke skikkelig over ballen og da blir det ikke treff innefor ramma.
    79'
    Ottosson søker Ayer i boksen og det ser ut til at han skal kunne ta ned, men så tar Solbakken det defensive løpet. Først på og header inn til egen keeper.
    81'
    Sandefjord kontrer og det er mange mann med, men så er det et voldsomt sleivspark fra Al-Saed som ødelegger det hele.
    83'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Ut: Fréderic Bikoro
    83'
    Viking misser når de skal spille seg ut og Sandefjord får sjansen. Al-Saed blir for heit på grøten og tar et tidlig skudd rett i blokka.
    83'
    Begynner å bli tung i skøytene nå, D'Agostino. Puster tungt og må ned i knestående ved stopp i spillet.
    84'
    Sandberg med en meget viktig innvolvering! Sandefjord bryter høyt i banen og Ottosson trer mot en Chaib på full fart inn i boksen. Sandberg får hektet seg på og pirket til corner.
    85'
    Over alt og alle.
    85'
    Chaib prøver seg fra distanse! Trekker inn i banen og kjører en curl mot lengste. Får dog ikke kjempetreff og det blir en grei redning for Gunnarsson.
    86'
    Al-Saed legger på sprang og kommer seg til utsiden av boksen. Går for skudd, men nok en gang i blokka.
    87'
    Taaje viser stor spenst der han rager himmelhøyt. Nesten litt for høyt, for han får ikke skikkelig treff på ballen. Den sklir av og ut til utspill.
    87'
    Ruud Tveter jakter et tilbakespill og det er ikke langt unna han snapper ballen fra Gunnarsson.
    89'
    Mål for Viking!
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Viking
    Mål: Kristoffer Løkberg
    Målgivende: Nicholas D'Agostino
    Løkberg løper ballen over linja! Det pumpes opp i høyre korridor og der fanger Tripic. Han vipper mot bakre hvor D'Agostino setter hodet til fra omtrent død vinkel. Ballen går i undersiden av tverrliggeren før den treffer låret til Løkberg og da drar han den bare med seg over streken.
    89'
    Selvsagt kjempestemning i borteseksjonen nå. De brenner av det som er igjen av bluss.
    90'+1
    Solbakken får litt rask tøyehejelp på ny og er klar for de siste sekundene.
    90'+3
    Salvesen er på tur ute til venstre. Har D'Agostino med seg foran, men får et dårlig touch og må nøye seg med corner. Depper ikke over det og kjører en neve opp til egne fans. Får respons på direkten.
    90'+4
    Kort variant og drøying av tid før det kommer en støttepasning tilbake til egen stopper.
    90'+4
    Dunker langt. Der gjør D'Agostino en stor jobb for Viking.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her