2-3
Coly (sm)90'+3
3-3

Ble dekket av Sigurd Skjefstad

Velkommen til direkteoppdateringer fra kampen mellom Sandefjord og Kristiansund!
    Etter hjemmetapet mot Ranheim velger Sandefjords nye trener Magnus Powell å utfordre både arven etter Lars Bohinen og Sandefjords sportsplan der det heter at laget som utgangspunkt skal spille enten 3-5-2 eller 3-4-3. Svensken har satt opp laget i en klassisk 4-4-2, med nykommer Pontus Engblom i tospann med Flamur Kastrati på topp. I tillegg kommer Abdoulaye Seck inn til sin første start for sesongen, mens Erik Mjelde og Eirik Holmen Johansen også er inne igjen. Ut går Ingvar Jonsson, Lars Grorud, Andrew Eleftheriou og André Sødlund.
    Sandefjord (4-4-2) Eirik Holmen Johansen - Victor Demba Bindia, Christer Reppesgård Hansen, Abdoulaye Seck, Joackim Olsen Solberg - Håvard Storbæk. Erik Mjelde, Enric Valles, Mohamed Ofkir - Flamur Kastrati, Pontus Engblom.
    Kristiansund (4-4-2)Sean McDermott - Aliou Coly, Andreas Eines Hopmark, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Bent Sørmo, Pål Erik Ulvestad, Stian Semb Aasmundsen, Liridon Kalludra - Benjamin Stokke, Karamoko Daouda Bamba.
    Kristiansund (4-3-3) Sean McDermott - Aliou Coly, Christoffer Aasbak, Dan Peter Ulvestad, Bent Sørmo - Pål Erik Ulvestad, Stian Semb Aasmundsen, Andreas Eines Hopmark - Liridon Kalludra, Benjamin Stokke, Karamoko Daouda Bamba.
    Endelig litt temperatur i lufta i Sandefjord der vi er oppe i et tosifret antall grader. Bør også hjelpe på gressmatta som er preget av en unormalt tøff vinter. Men publikum som har sviktet Sandefjord så langt, virker fortsatt å holde seg borte. Mange ledige seter med 15 minutter igjen til kampstart.
    Dagens dommer er Espen Andreas Eskås fra Bækkelaget. Snakker nå med de to kapteinene for å avgjøre hvem som begynner.
    Da er vi i gang igjen!
    0'
    Da er vi i gang!
    1'
    Holmen Johansen ute og header unna en ball utenfor eget felt. La oss håpe det setter tonen for en fartsfylt kamp.
    2'
    Seck klarerer til corner, ganske upresset. Kristiansund har startet friskest her.
    3'
    Mål for Kristiansund!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Stian Aasmundsen
    Kristiansund tar ledelsen! Corneren svinges inn fra venstre, der er Bamba først på ballen på første stolpe og flikker den videre i mål.
    3'
    Kastrati fyrer fra 20 meter, over!
    4'
    Den corneren Kristiansund scoret på, kom altså etter en svak klarering fra Abdoulaye Seck. I forrige kamp mot Ranheim var det en tilsvarende svak klarering fra Reppesgård Hansen som ga corneren Ranheim utliknet på.
    5'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Pontus Engblom
    Målgivende: Flamur Kastrati
    Og der er vi like langt! Og det kommer etter en klassisk spisskombinasjon. Engblom stusser videre til Kastrati som holder litt på ballen til Engblom har fått snudd og fått opp farten. Spiller så spissmakkeren alene gjennom, og selv om Engblom først må stoppe litt opp, holder han roen og setter ballen forbi McDermott.
    7'
    Bra mulighet for Kristiansund! Kalludra spiller på målscorer Bamba som løper bak ryggen på Reppesgård Hansen, skyter fra skrå vinkel, men der er Holmen Johansen ute og gjør seg stor og redder med beina.
    11'
    Ny corner for Kristiansund!
    15'
    Klareres ut, der står Dan Peter Ulvestad i returrommet og prøver et skudd - Holmen Johansen kan stå rolig og plukke.
    15'
    Bamba har åpnet kampen forrykkende. Får ballen ute til venstre i feltet, finter og rykker seg løs fra Reppesgård Hansen og skyter i nærmest hjørne, treffer innsiden av stolpen og triller ut bak keeper Holmen Johansen.
    17'
    I stolpen fra Bamba!
    18'
    Igjen fungerer samarbeidet mellom Engblom og Kastrati. Engblom stusser Kastrati som tvinger frem en corner.
    20'
    Dommer Eskås tar en prat med spillerne i feltet.
    21'
    Og når corneren svinges inn, blåses Eskås for frispark til Kristiansund. Var nok litt knuffing der inne.
    21'
    Ny corner for Sandefjord. Ofkir denne gang som utfordrer Aasmundsen. Olsen Solberg gjør seg klar igjen.
    23'
    Der er Sandefjord nær å få en stor mulighet! Corneren ender hos Storbæk på bakerste, han spiller Valles som baker ballen på tvers av feltet igjen, men ingen får stykket frem hodet.
    24'
    Bindia utfordrer Kalludra, får et innkast. Sandefjord har tatt over mer her etter at Kristiansund kjørte kampen det første kvarteret.
    27'
    Sørmo gjør en god jobb og prøver å stikke gjennom Stokke, Olsen Solberg får en tå på ballen til innkast.
    28'
    Rundt 60 borte-supportere på plass bak målet til McDermott. Går rolig for seg.
    30'
    Bra spill av Sandefjord som ruller opp et angre på høyresiden. Kastrati blir tatt, dommer Eskås gir fordel og det ender med et blokkert avslutningsforsøk fra Olsen Solberg
    31'
    Men nå får hjemmelaget frispark. Seck som går i bakken 15 meter inne på Kristiansunds halvdel.
    32'
    Olsen Solberg med en lang crosser fra venstreback og opp mot Kastrati som er noe centimeter fra å få ned ballen i bakrom. Bra forsøk.
    33'
    Coly skal klarere en ball og sender den 15 meter opp i lufta. MdDermott plukker - ingen roper på tilbakespill på den.
    34'
    Kristiansund presser lavt nå. Sandefjord får trille, mens gjestene er raske på å se etter Bamba i bakrom når de vinner ballen.
    35'
    Kalludra dribler seg utover dødlinjen og til utspill fra keeper.
    35'
    Flott raid fra Coly som drar seg forbi to Sandefjord-spillere på høyrekanten. Slår inn foran mål der Holmen Johansen får fingertuppene på ballen, og Storbæk sender den videre ut.
    37'
    Kristiansund får en kjempemulighet til å kontre når de bryter Sandefjord på vei frem. Kalludra står med ballen og Sørmo har masse bakrom, han starter løpet fint, men pasningen fra Kalludra er alt for hard, og keeper Holmen Johansen rekker ut og avverger.
    40'
    Olsen Solberg prøver seg på en slalom-passering av et par mann i KBK-feltet, mister kontroll og sleiver armen bort ansiktet på Dan Peter Ulvestad. Stopperen kommer seg opp igjen.
    43'
    Kjempesjanse for Sandefjord! Ofkir vekter en pasning perfekt bak Kristiansunds forsvar. Der har Engblom løpt seg fri, svensken tar ned ballen på brystet og prøver en avslutning på direkten, men keeper McDermott er raskt ute, holder seg oppreist og blokkerer skuddet.
    45'
    Kastrati var også med på det løpet, så om Engblom hadde fått kontroll på den, kunne han trillet makkeren på blank.
    45'
    Kastrati er på hugget, setter fart mot KBK-forsvaret og blir hektet. Frispark til Sandefjord fra 18 meter, litt til høyre for midten. Olsen Solberg-hold, der altså.
    45'+1
    Skyter forbi muren, McDermott er nede og holder.
    45'+2
    Og der er det pause i Sandefjord!
    45'+2
    Ser ikke ut til at noen av lagene har gjort bytter i pausen.
    46'
    Pål Erik Ulvastad får frispark etter en duell midt på banen.
    47'
    Sandefjord Fotball 1 - 2 Kristiansund
    Bamba gjør sitt andre for dagen! Stokke gjør en god jobb ute til høyre, slår et godt innlegg som går over Reppesgård Hansen og lander perfekt for Bamba. Holmen Johansen redder strålende, men etter litt klabb og babb på returen setter Bamba den i mål.
    47'
    Kristiansund scoret etter knapt tre minutter i første omgang, og før det var spilt to av den andre. Startvansker for hjemmelaget.
    50'
    Engblom header over fra 10 meter. Når akkurat ikke høyt opp, der.
    50'
    Sandefjord kombinerer fint på 20 meter, regissert av Ofkir. Men pasningen ut mot Olsen Solberg er litt for lang.
    51'
    2615 tilskuere, melder speaker. På linje med de forrige hjemmekampene, men langt under fjoråret.
    54'
    Sørmo utfordrer Seck, stoppes først av Reppesgård Hansen, men vinner ballen igjen. Ender med en avslutning som blir blokkert. Litt rusten her, både Reppesgård Hansen og Seck som vel aldri har spilt stoppere sammen i en firebackslinje.
    55'
    Olsen Solberg halter tydelig utpå der. Sandefjord sender Kane i oppvarming.
    58'
    Coly med dagens høyeste. Prøver lykken fra langt hold, 10 meter over.
    59'
    Sørmo har plass bak Olsen Solberg, svinger tidlig inn mot Stokke og Bamba, men Holmen Johansen er fint ute og holder.
    60'
    Små-ampert mellom Sørmo og Olsen Solberg. Mange meldinger begge veier, og litt ekstra i hver duell.
    65'
    Valles crosser mot Olsen Solberg, blir litt for høy. Sandefjord sliter litt med tempo og presisjon her.
    66'
    Der er det bedre fra Olsen Solberg som slår hardt inn i feltet, vinkes av for offside.
    67'
    Engblom på farten igjen. Heades gjennom av Storbæk, kommer litt langt ut og prøver å slå tilbake i feltet. Der venter ingen Sandefjord-spillere.
    70'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Joackim Olsen Solberg
    Får det gule kortet for å spille bort ballen etter å ha blitt vinket av for offside. Frustrasjon her, nå.
    71'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Liridon Kalludra
    73'
    Sandefjord Fotball scorer selvmål!
    Sandefjord Fotball 1 - 3 Kristiansund
    Mål: Christer Reppesgård Hansen
    Corner fra høyre, Stokke løper seg fri på første stolpe og presser Reppesgård Hansen til å sette ballen i eget mål.
    73'
    Oi oi oi! Trippelmulighet for Kristiansund. Bamba spilles i bakrom, Holmen Johansen er ute på 25 meter og får stoppet ballen, men bare til Kalludra som skyer mot det åpne målet fra 40 meter.Har retning mål men Seck får headet unna, da forsøker Sørmo seg, men skyter rett i Seck han og!
    74'
    Straffe til Sandefjord! Kastrati i duell med Dan Peter Ulvestad.
    75'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Sandefjord Fotball 2 - 3 Kristiansund
    Mål: Flamur Kastrati
    Kastrati setter straffesparket hardt til høyre for keeper McDermott. Nå er det plutselig kamp igjen!
    75'
    Gult kort til Kristiansund
    Pål Erik Ulvestad
    77'
    Nå skjer det mye her! Sandefjord jaget 2-2, Kristiansund scoret etter corner og så ut til å ha sikret seg seieren. Så får Sandefjord straffespark og øyner håp igjen.
    78'
    Bamba og Kastrati i tottene på hverandre.
    79'
    Daouda Bamba
    Dommer Eskås gir gult kort til begge to.
    79'
    Flamur Kastrati
    79'
    Bamba med hendene oppe i ansiktet på Olsen Solberg i en duell, uten at dommeren ser det. Nå lever tomålsscoreren farlig her.
    81'
    Corner til Kristiansund etter en god jobb av Bendik Bye.
    84'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Lars Grorud
    Ut: Mohamed Ofkir
    84'
    Holmen Johansen plukker.
    84'
    Inn: Brent Lepistu
    Ut: Daouda Bamba
    Tomålsscoreren plukkes av banen. Her skal Kristiansund kontrollere inn.
    86'
    Kristiansund pumper unna her nå.
    88'
    McDermott plukker foran Engblom. Får frispark og bruker godt med tid.
    88'
    Grorud får en smell i hodet. Må ha hjelp.
    88'
    Benjamin Stokke
    Får for å være i overkant røff i duellen med Grorud.
    88'
    Ulvestad header til corner for Sandefjord.
    90'
    Og header til ny corner fra andre siden.
    90'
    Kristiansund klarerer igjen og setter i gang en kontring. Blir stoppet.
    90'+1
    De tre tilleggsminuttene nærmer seg slutten.
    90'+3
    For en mulighet for Sandefjord! Kastrati skyter, McDermott slår til corner!
    90'+3
    Kristiansund scorer selvmål!
    Sandefjord Fotball 3 - 3 Kristiansund
    Mål: Aliou Coly
    Har du sett! Sandefjord scorer på corneren. Ballen ramler ned i feltet, treffer et bein og går i mål. Coly var sist på den.
    90'+3
    Og der er kampen slutt!"
    90'+4
    Det ble en vill avslutning og ett poeng til hver her i Sandefjord. Hjemmelaget jublet som gale etter den utligningen - trengte en opptur etter flere svake kamper. Kristiansund-spillerne naturlig nok mer slagne her.