2-0

Ble dekket av VG Sporten

Velkommen til kamp i Sandefjord! Til tross for en god sesongstart av Sandefjord ser publikum ut til å ha valgt andre ting denne litt kjølige lørdagskvelden.
    0'
    Begge lag gjør én endring fra forrige kamp. For Sandefjord kommer Enric Valles Prat inn igjen for William Kurtovic etter å ha mistet de tre siste kampene med en strekk, mens Haris Haradinovic erstatter Bruno Leite hos Haugesund.
    0'
    Haugesund har en meget sterk statistikk i innbyrdes oppgjør. Rogalendingene har vunnet fem av de seks kampene lagene har møttes, mens den siste endte uavgjort.
    0'
    Dommer Ola Hobber Nilsen blåser kampen i gang. Har vært mye i mediene i det siste, lederen av Dommerforeningen, men kan nå konsentrere seg fullt om det som skjer på banen.
    2'
    Tilløp til jubel blant de 20 tilreisende Haugesund-supporterne når speaker forteller at fylkeskollega Viking ligger under i Sogndal.
    3'
    Sandefjord presser relativt høyt i åpningen. Haugesund er rolige med ball i bakre rekker, og skal ha gode muligheter i bakrom med Huseklpp og Ibrahim på topp.
    3'
    Innkast til Haugesund midt på Sandefjords halvdel. Flytter folk opp i feltet.
    5'
    Kastet skaper kaos i feltet, Sandefjord får klarert i første omgang, men ballen lempes inn igjen. Ender med et skudd som blokkeres til corner.
    5'
    Ibrahim høyest når ballen svinges inn i feltet, header over.
    6'
    Sødlund forsøker å dra seg fri ute til høyre, blir stoppet.
    8'
    Seck er nede og header 20 cm over gresset. Får applaus for akrobatikken.
    9'
    Sandefjord får frispark i god posisjon, 10 meter utenfor spissen av 16-meterstreken til høyre. Samtidig får Liban Abdi tilsyn etter å ha blitt liggende nede etter en tidligere situasjon.
    9'
    Joackim Solberg Olsen gjør seg klar til å svinge inn.
    11'
    Det vinkes for offside, og keeper Bråtveit som først fanget ballen må ta litt telling etter en duell med Seck.
    12'
    Stølås med lang ball mot Hajradinovic, men Kane sikrer ballen over linja til utspill.
    13'
    Abdi er kommet inn igjen, men signaliserer at han må bytte. Vinker mot benken og setter seg ned på gresset.
    14'
    God mulighet for Haugesund! Det er Vegard Skjerve som kommer seg rundt på høyrekanten, slår inn og der er Ibrahim høyest, men headingen går over mål.
    16'
    Haugesund som har initiativet nå. Innkast fra høyre helt nede ved cornerflagget, går videre ut til innkast fra venstre.
    17'
    Kane klarerer til corner fra venstre.
    19'
    Corneren er for lav og klareres av Sødlund på første stolpe.
    19'
    For en mulighet for Sandefjord! Kastrati som stjeler ballen fra Tronstad, setter fart og slipper til Storbæk som skyter fra 18 meter, Bråtveit slår til corner.
    20'
    Bra avslutning fra Storbæk der, men Kastrati kunne med fordel gått én meter til før han slapp den til Storbæk så vinkelen ble enda bedre. Ble også såpass løs den pasningen at Storbæk måtte avslutte med en gang fremfor å avansere enda noen meter med ball så det kunne blitt enda farligere.
    21'
    Uansett god jobb av Kastrati i duellen med Tronstad. Satte også fart i Sandefjord som har løftet seg i minuttene etterpå.
    22'
    Igjen er Kastrati tøff og god og vinner ballen i duell med en Haugesund-spiller som vil ha frispark. Men så greit ut, og dommer Ola Hobber Nilsen har lagt lista her.
    24'
    Filip Kiss holder seg til hodet etter en duell. Kommer seg på beina.
    25'
    Mye luft under hver ball her nå og lite i nærheten av målene.
    28'
    Kastrati på godt løp i bakrom, tvinger frem en corner.
    29'
    Morer slår inn på første stolpe, ender med to blokkerte avslutningsforsøk fra Kastrati og Sødlund.
    29'
    Tronstad slipper det gule kortet etter å ha gått hardt inn i Seck bakfra, mer enn lovlig sent.
    32'
    Corner til Sandefjord fra høyre. Solberg Olsen klar for å skru inn med venstre.
    33'
    Og den er godt slått, men Bråtveit er god og får bokset ballen unna rett foran hodet på Seck.
    34'
    Reppesgård Hansen tar en liten piruett for å gå av press som bakerste mann. Lykkes og får applaus.
    35'
    Elendig slått inn av Solberg Olsen som får masse tid til å sikte inn etter at Seck har utfordret pressledd og sluppet ballen på utsiden. Ikke hatt en god start på kampen den tidligere Mjøndalen-kapteinen.
    36'
    Mye feilpasninger her nå. Ellers er undertegnede opplyst fra sikre kilder at det lave oppmøtet skyldes konfirmasjonshelg i byen. Foreløpig har de ikke gått glipp av stort de som akkurat nå tar den rosa sangen.
    38'
    Frispark til Sandefjord 35 meter fra mål, sentralt i banen. Joackim Solberg Olsen har ikke mistet troen på seg selv og står ved ballen.
    41'
    Solberg Olsen treffer mål, men Bråtveit står klar og plukker opp det som ikke er stort hardere enn et tilbakespill.
    41'
    Storbæk svinger inn i feltet, der er Bråtveit sjef. Ikke hatt all verdens å gjøre, Bråtveit, men trygg og god når det skjer noe.
    42'
    Reppesgård Hansen avskjærer Ibrahim som først har gått av Kane. Hansen har virkelig vært god for Sandefjord så langt i år.
    44'
    Corner til Sandefjord fra høyre. Men spørs om det ikke heller skulle vært straffespark, for den ballen så ut til å være oppe i hånden på Stølås i forkant.
    45'+1
    Bråtveit! Bokser ballen ut, den heades inn igjen og der er keeperen på nytt og holder ballen.
    45'+2
    45'+2
    Og der er det pause i Sandefjord. Langt mellom høydepunktene mellom to solide lag som ikke tar særlig sjanser, og én god mulighet til hver.
    45'+2
    46'
    Der er vi klare for nye 45 minutter pluss tillegg. Håper på litt mer underholdning.
    46'
    Kastrati får frispark litt utenfor hjørnet av 16-meteren. Ser ut som Morer skal svinge inn.
    47'
    Nei, det blir Solberg Olsen, og han har justert siktet i pausen. Treffer medspiller på bakre stolpe, ballen heades på tvers inn igjen og det ender med en suser fra Prat som har god retning men blåser rett i magen på Kiss. Den kjentes i magemusklene.
    48'
    Misforståelse mellom Leite og Huseklepp, Leite spiller én vei mens Huseklepp har stoppet løpet og er på vei den andre. Ballen ruller over streken til utspill.
    49'
    Ibrahim i bakrom, spiller inn i feltet men der er Seck og klarerer til corner. Kan det åpne seg mer opp?
    51'
    Stølås slår corneren inn på første stolpe, det heades i stolpen og på returen blåses ballen over mål. Det var en god sjanse for gjestene!
    51'
    Stølås er farlig på dødballer nå. Kaster inn i feltet denne gang, og etter litt kaos får Jonsson tak på ballen. Haugesund har giret opp!
    53'
    Bindia slår inn i feltet, men Kastrati mangler noen cm på å nå opp.
    54'
    3167 tilskuere. Det betyr at 25 prosent er borte fra forrige hjemmekamp mot Molde.
    55'
    Storbæk har fått en smell, klappes på beina igjen.
    55'
    Prat skyter igjen, er innom et Haugesund-bein og går til corner.
    56'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Sandefjord Fotball 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Abdoulaye Seck
    Målgivende: Joackim Olsen Solberg
    Og der sitter den for Sandefjord! Olsen Solberg slår inn, og denne gangen taper Bråtveit duellen med Seck som header ballen i målet Bråtveit har forlatt.
    57'
    Bråtveit har vært kongen i feltet så langt i kampen, men Seck som også scoret i forrige hjemmekamp mot Molde er vond på skubbe seg på i lufta. Uansett: Nå må Haugesund ta mer risiko, og det kan åpne seg begge veier.
    60'
    Seck i sentrum nå! Gjør en god jobb i duell med Leite på et Haugesund-innlegg fra venstre, får sikret ballen inn til Jonsson men må tåle en smell på veien.
    60'
    Fint kombinasjonsspill mellom Morer og Kastrati, sistnevnte prøver å bredside i lengte fra 17 meter, men skuddet er svakt og lett for keeper.
    61'
    Solberg Olsen spilles fri til venstre i feltet, blåser ballen over. Publikum forventet seg mer der.
    62'
    Kastrati jobber frem en corner. Nå svinger det her!
    62'
    Solberg Olsen fra høyre, tar seg god tid.
    63'
    Sikter på Kane, blir ny corner.
    63'
    Haugesund både vinner duellen og får frispark.
    64'
    Frispark til Sandefjord på ca 19 meter. Mange som vil ta den.
    66'
    Seck har tatt grep om ballen, vet ikke om det er helt avtalt, men han føler seg nok ganske bra i dag.
    66'
    Blir et forsøk på et fikst frispillingstrekk som ikke helt fungerer.
    67'
    Sandefjord kontrer ved Morer, prøver å finne Kastrati men upresis.
    68'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Håkon Lorentzen
    Ut: Flamur Kastrati
    Sandefjord-toppscorer Kastrati er ferdigspilt for i dag. Lagt ned en voldsom innsats, presser og gjør en vanvittig jobb som førsteforsvarer, Kastrati.
    70'
    Morer er nede nå og vinker mot dommeren at han må bytte. Var ingen duell, så kan være en strekk. Halter av.
    71'
    Stølås tester Jonsson med et godt skudd fra 20 meter, keeper redder og setter i gang en kontring som ender med at innbytter Lorentzen får frispark rett utenfor Haugesund-feltet.
    72'
    Solberg Olsen tar frisparket, rett i muren.
    73'
    Sødlund med god involvering, drar seg fri og skyter via en FKH´er til corner.
    74'
    Solberg Olsen svinger inn, der er Knudsen høyest.
    75'
    Jonsson må i full strekk og greier så vidt å fange ballen på streken helt nede ved stolpen.
    80'
    Ibrahim spilles fri på høyre, tar med seg Leite som forsøker å spille den videre på tvers i feltet, men der er Reppesgård Hansen og blokkerer.
    83'
    For en sjanse for Haugesund! Ibrahim er god nå, dribler seg forbi på vsentre og spiller ut i feltet, der kommer Tronstad og får avslutte ganske upresset fra 10 meter, men Jonsson redder mesterlig!
    84'
    Seck kåres til hjemmelagets beste spiller av en lokal jury.
    86'
    Sandefjord Fotball 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: André Sødlund
    Målgivende: Abdoulaye Seck
    2-0 til Sandefjord! Og for en kontring, og for en maskin Seck er! Løper med ballen over halve banen, passerer flere Haugesund-spillere før han finner Sødlund i feltet. Sødlund beholder roen og plasserer ballen i mål.
    89'
    Inn: Alexander Gabrielsen
    Ut: Enric Vallès
    90'
    Haugesund får frispark helt nede ved cornerflagget.
    90'+4
    Kort variant, ender i ingenting.
    90'+4
    90'+4
    Der er det slutt i Sandefjord! Jevnspilt kamp som ble avgjort av at Sandefjord hadde matchvinnere i begge ender av banen: Seck som vant alt av dueller i begge felt, og keeper Jonsson som reddet en stor mulighet fra Sondre Tronstad på 1-0.