0-1
Vega27'

Ble dekket av VG Sporten

Velkommen til direkteoppdatering fra Sandefjord og kampen mellom Sandefjord og Brann.
    0'
    Gjestene er oppe på en tredjeplass på tabellen foran dette oppgjøret, men må igjen klare seg uten viktige Daniel Braaten. I tillegg er Kristoffer Barmen ute. Inn for Barmen kommer løpssterke Kasper Skaanes, mens Deyver Vega og Gilli Rolantsson tar hver sin kant. Jakob Orlov starter på spissplassen der Torgeir Børven og Azar Karadas er alternativer på benken.
    0'
    Sandefjord har overrasket alle denne sesongen, og ligger på en fin 6. plass etter å ha vunnet tre av de fire siste kampene. Hjemme i Sandefjord er det blitt tre strake seire, mot Tromsø, Sogndal og Viking. Møter tøffere motstand i dag og har ingen fravær. Trener Lars Bohinen har valgt å gjøre én endring fra forrige kamp mot Viking, og lar tidligere Brann-spiller Erik Mjelde få sjansen fra start mot gamle kjente. Ut fra sist går André Sødlund.
    0'
    Dagens dommer er Ola Hobber Nilsen, lederen av Dommerforeningen som igjen har vært litt i fokus den siste tiden på grunn av Edvartsen-saken.
    0'
    Der er vi i gang!
    1'
    Orlov spilles i bakrom, går ned til linja og skjermer unna Reppesgård Hansen før han slår inn foran mål - men der venter ingen Brann-spillere.
    2'
    Brann spiller med egne supportere i ryggen fra start. Langt flere på borteseksjonen enn normalt, og også resten av stadion ser mer fylt opp ut enn den pleier. Fint spillevær er det også - så her ligger alt til rette for en fin kveld!
    4'
    Wormgoor slår en lang ball mot...ingen. Slår ut med armene, Brann-kapteinen.
    4'
    Den er bedre fra Haugen til Vega. Seck er imidlertid godt med på fintene og greier å vinne ballen.
    5'
    Sandefjord ligger i sin foretrukne 3-4-3 og presser Brann-stopperne så de ofte må slå langt i innledningen. Vært en god oppskrift for Sandefjord tidligere i sesongen.
    7'
    Heltne Nilsen river ned Seck som er i gang med sine karakteristiske kliv inn på Branns halvdel. Frispark, men dommer Ola Hobber Nilsen sparer det gule kortet.
    8'
    Frisparket ender i utspill for Branns keeper Leciejewski.
    9'
    Også Brann stresser Sandefjord-stopperne når de skal spille seg ut. Blir derfor slått en del langt, og det var vel også en del av grunnen til at Bohinen valgte Mjelde fremfor Sødlund - de vil matche Brann på fysikken.
    12'
    Kampens første sjansen, og den kommer for Sandefjord! Det starter med en Grossmüller-flikk til Solberg Olsen som setter fart mot Brann-feltet. Han slipper på utsiden til Kastrati som kommer alene med Leciejewski, men vinkelen er skrå og skuddet går rett på keeper.
    13'
    Morer og Kastrati kombinerer fint, før de tvinges hjem igjen. Branns forsvar ser mer stresset ut når det går fort langs bakken enn når det pumpes opp lange baller i lufta.
    16'
    Wormgoor er knalltøff i en duell med Morer ute ved sidelinjen. Er på ball og blir ikke frispark, Morer reiser seg og halter det av seg.
    17'
    Men Kastrati får frispark når det er Acosta sin tur til å gå hardt i. 10 meter inne på Branns halvdel. Sandefjord flytter opp.
    17'
    Nå er det Heltne Nilsen som får frispark når Solberg Olsen pumper ballen inn i feltet på andre forsøk. Noen interessante dueller her når Seck flyttes opp og møter Wormgoor og Acosta.
    19'
    Kastrati gjør et vanvittig vilje-løp hjemover og takler Ruben Kristiansen utover sidelinjen. Stopper kontringen OG får innkastet - det liker publikum!
    22'
    Skaanes som er inne for Barmen i dag, har knapt vært nær ball de første 20 minuttene. Lugger litt for Brann offensivt.
    23'
    Valles drar av Haugen på lekkert vis for andre gang på to minutter. Rives i trøya og får frispark.
    24'
    Seck er feilvendt og går ned mot eget hjørneflagg med Vega i ryggen. I stedet for å klarere tar han en rekke såledragninger før han snur 180 grader og dribler av Vega. Får applaus, men spørs om trener Bohinen er like fornøyd med risikoen i det valget.
    26'
    Mål for Brann!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Brann
    Mål: Deyver Vega
    Målgivende: Ruben Kristiansen
    Der sitter den for Brann, og det kom på lagets første sjanse! Kristiansen som slår inn fra venstre, ballen går over hele feltet og lander hos Vega. Han drar seg inn mot Seck, skaffer seg akkurat nok plass til å skyter og prikker ballen ned i nærmeste hjørne.
    27'
    Keeper Jonsson drar av Orlov med en Cruyff-vending.
    30'
    Kastrati får frispark imot seg etter en duell med Heltne Nilsen. Frustert her nå.
    31'
    Vega spilles fri i bakrom og fyrer fra 19 meter, får bra klem på den, men ballen fyker en meter utenfor.
    33'
    Grossmüller spiller en smart stikker til Solberg Olsen som lader til skudd fra 14 meter, der er Wormgoor bra med og får blokkert til corner.
    35'
    Corneren slås inn i feltet, og ballen spretter en gang før Leciejewski får tak i den. Sandefjord har løftet seg litt igjen her.
    35'
    Ryktene sier at det er over 5000 tilskuere her i dag. Normalt pleier det å ligger på rundt 3500, men en rekke gode resultater har vel fått fart på sandefjordingene.
    37'
    Sandefjord sliter med å skape noe og tvinges litt for ofte til lange baller mot Kastrati. De gangene de har fått til noe, er det når Grossmüller og Morer har involvert seg langs bakken inne på Branns halvdel.
    39'
    Bohinen rasker mot dommer Nilsen når han blåser frispark fremfor å la Sandefjord få fordelen, og så ikke lar de ta frisparket raskt. Ballen lå ikke helt på samme sted, så det siste var i hvert fall korrekt.
    40'
    Kastrati kommer til avslutning, header mot mål, men den er lås og går rett i armene til Leciejewski.
    41'
    Sandefjord får frispark i god innleggsmulighet på høyre. Grossmüller og Solberg Olsen står klare.
    43'
    Stanges ut!
    43'
    Corner for Sandefjord. Solberg Olsen gjør seg klar igjen.
    44'
    Leciejewski er ute og holder ballen.
    44'
    45'
    Pause i Sandefjord! Brann har vært mest effektive og leder etter det som har vært en jevnspilt omgang uten mange sjanser.
    45'
    46'
    Da er det klart for nye 45 minutter med fotball. Ingen av lagene har gjort noen bytter, så får vi se om de greier å skape litt flere målsjanser og noen scoringer til her.
    46'
    Vega legges i bakken og får frispark midt på banen.
    47'
    Og så er det Heltne Nilsen som får frispark etter en duell med Valles. Litt som i førsteomgang, dette, mange dueller og oppstykket spill.
    48'
    Seck hektes av Vega. Tre frispark på litt over tre minutter.
    49'
    Der er Wormgoor ikke langt unna å sette ballen i eget mål! Solberg Olsen som slår inn fra venstre, Brann-kapteinen sklir ballen i nettveggen og til corner.
    49'
    Brann får klarert corneren og setter i gang en kontring, det ender med innlegg inn i feltet der Vega er offfside.
    50'
    Grossmüller spilles fri på 20 meter og skal til å fyre, hektes og får frispark i meget god posisjon.
    51'
    Litt til høyre for midten, 19 meter fra mål. Solberg Olsen har lyst på denne!
    51'
    For en redning av Leciejewski! Solber Olsen legger ballen helt ute ved stolpen, der ligger Branns keeper og slår ballen til corner.
    52'
    Nytt frispark til Sandefjord i meget god posisjon, 17 meter litt til venstre. Nå lukter det Grossmüller. Frisparket kommer etter at Brann først stanger corneren ut, men spilles lave igjen på direkten.
    53'
    Rett i muren fra Grossmüller.
    54'
    5 502 tilskuere her i dag. Bare Rosenborg-kampen (6 103) har vært bedre.
    54'
    Seck skyter fra 20 meter, par meter utenfor.
    55'
    Brann fortsetter å ligge disiplinert her med stramme lagdeler. Tar liten risiko og satser på det som måtte by seg av kontringer.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Deyver Vega
    Målscorer Vega rusler av banen til fordel for Orry Larsen. Mer muskler og defensive egenskaper inn her for Brann.
    60'
    Peter Orry Larsen går inn som venstre indreløper, mens Skaanes tar plass på vingen.
    60'
    Brann-supporterne juble for hver Tromsø-scoring mot Sarpsborg. Brann oppe på andreplass på tabellen slik resultatene står nå.
    63'
    Solberg Olsen tvinger frem en redning fra Leciejewski, men assistentdommeren har vinket for offside.
    66'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: André Sødlund
    Ut: Erik Mjelde
    Mjelde forlater banen uten å ha fått til all verden mot sin gamle klubb.
    66'
    Skaanes får behandling ute på banen.
    69'
    Haugen slår frisparket inn, der er Kastrati og stanger ut.
    70'
    Inn: Facundo Rodriguez Calleriza
    Ut: Pau Morer
    72'
    Der er Brann nær å doble! Orlov spiller Skaanes helt alene med keeper Ingvar Jonsson, Skaanes går for kraft, men Jonsson varter opp med en flott redning.
    76'
    Skaanes på farten igjen! Valles og Jonsson blir ikke enige om hvem som skal ta ballen, og Skaanes er nær med å komme mellom dem.
    77'
    Nå skjer det ting her! Sandefjord får plutselig rom for å kontre etter at Brann har flyttet opp laget, og Kastrati er nær ved å bryte helt gjennom Sandefjord får fatt på ballen igjen, men Grossmüller slår bort ballen i feltet.
    79'
    Innbytter Rodriguez smeller til på volley etter at Lars Grorud header ned et langt oppspill. Skuddet er hardt, men går utenfor.
    80'
    Langt høyere intensitet her nå enn tidligere omgangen.
    81'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Jakob Orlov
    Rent spissbytte for Brann.
    84'
    Børven noe raskere inn på banen enn Orlov gikk av.
    84'
    Nok en gang Skaanes, nok en gang Jonsson. Skaanes spiller igjen alene med keeper Jonsson som igjen gjør en god redning. Holder Sandefjord inne i kampen her!
    85'
    Sandefjord får frispark midt på banen. Flytter opp alle mann.
    87'
    Solberg Olsen sikter på Seck som vinner duellen både mot Leciejewski og det som er av Brann-stoppere, men Leciejewski får plukket tak i andreballen.