0-1
Meling (sm)8'
2-1
Helland75' (Str.)
3-1
3-2

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Lerkendal, der det er ganske nøyaktig én time til Rosenborg og Stabæk «tjuvstarter» den 19. serierunden.
    Kampen er viktig nok for begge lag; Rosenborg kjemper for topp 3-plassering og plass i neste års Europacup, mens Stabæk kjemper i motsatt ende av tabellen. Jan Jönssons mannskap har to poeng ned til kvalifiseringsplass.
    Det er tre dager siden Rosenborg spilte første kamp i playoff til Champions League-gruppespillet, og det er tre dager til returoppgjøret mot Dinamo Zagreb spilles på Lerkendal. I hvilken grad det får betydning for Eirik Hornelands lagoppstilling, skal du straks få vite, for startoppstillingene er inne.
    Overraskende nok gjør Horneland nok ingen forandringer på laget, og stiller med samme ellever som mot Dinamo Zagreb: (4-3-3) Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (c), Lundemo, Konradsen - Akintola, Søderlund, Adegbenro.
    Tidligere Rosenborg-trener Jönsson stiller som følger: (4-5-1) Sandberg - Hernández, Amankwah, Demidov (c), Moe - Brynhildsen, Skytte, Lumanza, Bohinen, Vetlesen - Junker.
    I timene før avspark har kampen ikke handlet om kampen, men at Rosenborg henter landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen på lån fra AZ Alkmaar. Rosenborg bekrefter at Johnsen er til stede på Lerkendal, men vil ikke si noe om spissen blir presentert som Rosenborg-spiller i pausen.
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Østbø, Helland, Trondsen, Valsvik, Åsen, Botheim og Ceide.
    Stabæks nyeste signering, danske Youssef Toutouh sitter på Stabæk-benken. Mye tyder på at Stabæks nye nummer 10 får sin debut i dag. Der sitter han sammen med Kjellevold (k), Strømnes, Kassi, Braaten, Kinoshita og Vogt.
    Kampen dømmes av Tom Harald Hagen. Han assisteres av Morten Jensen og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er den eksellente Robert Eggen.
    - Jeg er en teknisk og fysisk spiller, som liker å spille fotball og komme til avslutninger. Og så har jeg et godt blikk for mine medspillere, sier Toutouh til Stabæks hjemmeside.
    - Vi har mange gode spillere og alle er klare til å bidra. Jeg tror ikke det skal være noe problem å flytte fokus mellom serie og Europa. Vi trenger å hjelpe hverandre. Vi vet vi er kapable til å vinne begge kampene, sier Adegbenro til rbk.no..
    I motsetning til før første kamp mot Dinamo Zagreb, hviler Horneland ingen fra den antatte førstelleveren om tre dager: – Vi tenker ikke på Dinamo-kampen før på søndag. Nå er alt fokus på å ta tre poeng mot Stabæk, sier Eirik Horneland til rbk.no
    Oppgjøret er det 49. lagene imellom. Stabæk har et relativt godt tak på Rosenborg, og har vunnet 17 av de 48 kampene. Rosenborg har vunnet 22, mens 9 har endt uavgjort. Rosenborg har kun vunnet én av de fem siste kampene lagene imellom.
    Rosenborg-spillerne har for lengst startet sin oppvarming. Idet dette skrives kommer Stabæk-spillerne tuslende ut på matta.
    Lagene er klare i spillertunnelen. Avspark er fem minutter unna.
    Om lag hundre bortesupportere har tatt plass i bortesvingen. Det er ikke fullsatt på Lerkendal, men relativt bra med folk.
    Kampen har startet
    Rosenborg angriper med Kjernen i ryggen. Stabæk legger seg relativt lavt i 4-5-1, mens Rosenborg spiller tradisjonell 4-3-3.
    1'
    Stabæk kan ta en overgang, men sklir på vei frem, og Rosenborg vinner tilbake ballen enkelt.
    2'
    Aktinola angriper på høyre, men Jeppe Moe setter inn en perfekt takling, og vinner ballen.
    3'
    Frispark til Stabæk høyt i banne. Jeppe Moe skal slå innover.
    4'
    Yaw Amankwah
    Stor sjanse for midtstopper Amankwah. Får stå helt alene på bakerste stang, men header over.
    5'
    Jensen bryter, og setter opp Akintola. Godt innlegg fra høyre, men Demidov sklir ballen ut til kampens første corner.
    5'
    Hedenstad har som vanlig rangen når Helland ikke spiller.
    6'
    Amankwah header unna to ganger. På andre forsøk får bortelaget ballen vekk.
    6'
    Rosenborgs trekløver på venstre, Meling, Konradsen og Adegbenro, i aksjon for første gang. Får et innkast høyt i banen.
    7'
    Som kjapt resulterer i corner nummer to.
    7'
    Rosenborg scorer selvmål!
    Rosenborg 0 - 1 Stabæk
    Mål: Birger Meling
    Junker setter på storfarten og løper enkelt fra Reginiussen. Meling kommer skliende inn desperat for å bryte foran Brynhildsen, men ender opp med å skli ballen i eget mål. Katastrofestart for Rosenborg.
    8'
    Der var det enorm stor forskjell på toppfarta til Reginiussen og Junker...
    9'
    Hadde ikke Meling satt foten på ballen, ville Brynhildsen hatt åpent mål på bakerste, så Rosenborgs venstreback hadde ikke så mange alternativer.
    9'
    David Akintola
    Stangskudd fra Akintola.
    10'
    Adegbenro utfordrer Hernandez på høyre. Vender hjemover, og legger inn med høyra. Søderlund legger ballen tilbake til Jensen, som skyter. Keeper Sandberg gir en dårlig retur, som lander perfekt hos Akintola. Men høyrevingen skyter i stanga....
    11'
    Melings innlegg fra venstre er dårlig, men Jeppe Moe vet ikke om det befinner seg noen bak seg, så han må gi et unødvendig hjørnespark til hjemmelaget.
    11'
    Hjørnespark til Rosenborg
    12'
    Mike Jensen
    Hedenstad slår corneren utover. Stabæk header unna, men ikke lenger enn til Jensen, som står på tjue meter. Dansken skyter på hel volley - høøøøyt over. Ingen grunn til å rope varsko engang.
    12'
    Horneland er som vanlig aktiv på sidelinja. Stabæk har gitt Rosenborg-treneren noe å tenke på med den gode starten.
    13'
    Konradsen til dødlinja, legger ut, men Stabæk klarerer til innkast.
    13'
    Rosenborg forsøker å spille seg ut, men Søderlund er sjanseløs i hodeduell med Amankwah. Sistnevnte header ned til en medspiller, og Stabæk kan begynne et nytt angrep inne på Rosenborgs halvdel.
    14'
    Friske tekniske lekkerbiskener av Skytte på høyre, men Meling er med på notene, og unngår til og med corner imot.
    15'
    Rosenborg kontrer på venstre. Konradsen slår inn med høyre, men over alt og alle. Til femmeter fra Sandberg.
    15'
    Dårlig pasning av Moe, Rosenborg bryter og kontrer på venstre. Moe retter opp sin egen feil.
    16'
    Lundemo forsøker å vri spillet tidlig mot Akintola, men Moe henger med, og klarerer.
    17'
    Mye nesten for Rosenborg så langt, spesielt på venstre.
    18'
    Marius Lundemo
    Akintola og Hedenstad samspiller på høyre, og sistnevnte kommer til innlegg. Innlegget er så som så, men faller til Lundemo på 24 meter. Midtbanespilleren tar sats og kliner til - treffer særdeles urent. Teller knapt som avslutning.
    19'
    Dårlig kjemi mellom Hedenstad og Søderlund. Førstnevnte slår kort, når Søderlund vil ha ballen i bakrom. Da blir det barnemat for rutinerte Demidov, som plukker opp ballen.
    20'
    Birger Meling
    Meling holder på å gjøre opp for selvmålet. Passerer Brynhildsen enkelt, spiller opp sentralt, og får ballen tilbake på 20 meter. Avanserer noen meter før han fyrer av. Enkel redning for Sandberg.
    21'
    Håpløs pasning fra Jensen fører til en ny kontringsmulighet for bortelaget. pasningen mot Brynhildsen er litt for lang. Rosenborg kan begynne på nytt på venstre.
    22'
    Litt for lang pasning mot Hedenstad på høyre. Ballen spretter ut til femmeter fra Sandberg. Behagelig hvilepause for Stabæk. Rosenborg styrer det meste nå, men uten å komme til sjanser.
    24'
    Konradsen spiller i bakrom. Søderlund er på etterskudd, men tvinger frem en klarering som ender med innkast, fra Amankwah.
    25'
    Det går tregt med Rosenborg nå, spesielt på høyre. På venstresiden, med Meling, Konradsen og Adegbenro er det mer fart, men lenge siden sistnevnte har vært involvert.
    26'
    Even Hovland
    Symptomatisk for hjemmelagets førsteomgang; Hovland skyter med innsida fra 18 meter.
    27'
    Tore Reginiussen er forøvrig den eneste aktøren ute på matta med hylende oransjefargete sko.
    27'
    Et godt Rosenborg-angrep på venstre ender med hjørnespark fra høyre.
    28'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Stabæk
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: David Akintola
    Søderlund gjør det. Trekker seg bakover idet hjørnesparket går, og får ballen på tolv meter etter Akintolas flikk på første. Sikter på langhjørnet, og treffer perfekt.
    28'
    For én gang skyld går Adegbenro utover etter en overstegsfinte, men ballen glir av venstrefoten idet han skal slå innlegg.
    30'
    Tøff takling av Bohinen mot Lundemo. Slipper unna med tilsnakk.
    32'
    Akintola ser ut til å være alene med keeper, men linjedommerens flagg er oppe.
    33'
    Junker forsøker å runde Meling på høyre, og viser igjen prov på stor fart. Denne gangen sklir Stabæk-spissen, og gir Meling en enkel jobb.
    33'
    Konradsen blir liggende nede etter en uskyldig duell med Lumanza. Nordlendingen kommer seg etter hvert på beina igjen.
    34'
    Hjørnespark til Rosenborg
    35'
    Hedenstad slår hardt på første. Konradsen er høyt oppe, men det er en Stabæk-spiller som får luggen på ballen, og stusser ballen videre. Til ny corner.
    36'
    Hjørnespark til Rosenborg
    36'
    Stabæk får klarert, men Rosenborg vinner igjen raskt, og angriper på nytt. Stabæk ligger særdeles mye lavere nå enn i starten av kampen.
    37'
    Like fullt er raske Junker en trussel for Hovland og Reginiussen på topp.
    37'
    Hardt innlegg fra Hedenstad. Rett på Sandberg på første stolpe, men det er så hardt at Sandberg ikke greier å holde. Ballen spretter ut til nok en corner.
    38'
    Hjørnespark til Rosenborg
    38'
    Nesten selvmål, men Sandberg snapper ballen foran en Rosenborg-støvel.
    38'
    Mike Jensen
    Akintola møter, og finner Jensen. Dansken mister ballen, men får skutt. Rett på Sandberg.
    39'
    Rosenborg nærmer seg 2-1 nå.
    39'
    Stabæk på en semikontring på høyre ved Brynhildsen og Vetlesen.
    40'
    Velger å holde litt på ballen i stedet. Når innlegget til slutt kommer, er det puslete og umotivert.
    40'
    Rosenborg kan kontre, men Demidov setter inn en «i siste liten-takling» på Akintola.
    41'
    Jeppe Moe er med opp på Stabæks venstreside. Det er lenge siden sist. Er nok godt fornøyd med å få corner.
    42'
    Hjørnespark til Stabæk
    42'
    Rosenborg spiller seg enkelt forbi Stabæks første pressledd, og greier nesten å ta bortelaget på en slags kontring. Stabæk kommer seg på riktig side.
    43'
    Så mister Rosenborg ballen på vei frem. Lumanza og Junker kombinerer fint utenfor 16-meteren, og sistnevnte får avsluttet fra meget god posisjon. Treffer dårlig, og ballen ruller komfortabelt inn til keeper Hansen.
    44'
    Anders Konradsen
    Konradsen i god posisjon på 16 meter, etter Søderlunds pasning. Skuddet blir blokkert. Konradsen kunne gått lenger der. Hadde dessuten med seg Adegbenro på venstre.
    45'
    David Akintola
    Akintola i farta på høyre. Treffer bra mot lengste, men Sandberg er nede og redder.
    45'
    Hjørnespark til Rosenborg
    45'
    Pause
    I pausen ble Rosenborgs nye spiss presentert for Lerkendal-publikummet. Ikledt drakt nummer 23 (Pål André Hellands gamle nummer) ble Bjørn Maars Johnsen vist frem for hjemmefansen, som reiste seg i applaus. Rosenborg opplyser at Johnsen er klar til bortekampen mot Vålerenga 1. september.
    – Jeg er fornøyd med deler av kampen, og vi har hatt noen giftige kontringer. Også blir det viktig at vi greier å hvile med ballen, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport før andre omgang.
    2. omgang
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Marius Lundemo
    46'
    Etter å ha gjort ett bytte, sparker Rosenborg andre omgang igang.
    46'
    Åsen går rett inn på Lundemos plass som sentralt midtbanespiller.
    46'
    Risky pasning fra Åsen, som Junker nesten snapper. Men det går bra, og det fører til en enorm RBK-sjanse.
    48'
    Mike Jensen
    Meling stormer forbi alt og alle på venstre, og legger ut - femogførti - til Jensen. Kapteinen sikter seg inn med en bredside, men en desperat Stabæk-blokk fører til corner.
    48'
    På andre forsøk får bortelaget klarert. Er det et mindre tannløst hjemmelag vi ser her fra start av i andre omgang?
    49'
    Akintola holder lekestue på høyre, og runder av Moe og Demidov som om de ikke var der. Innlegget er også godt, men Konradsen header rett på keeper Sandberg.
    50'
    Anders Konradsen
    Rosenborgs andre store sjanse i andre omgang.
    51'
    Adegbenro følger opp landsmannens dribleserie på motsatt kant, og får lagt inn etter å ha sendt Hernandez i pølsebua. Nesten igjen for Rosenborg.
    52'
    Mike Jensen
    Hedenstad tar med seg ballen inn fra høyre, og krysser halve banen før han vrir spillet mot venstre. Rosenborg vender spillet tilbake igjen, og Jensen får skutt fra tjue meter. Via en motspiller, til corner.
    55'
    Åsen tar over corneransvaret fra Hedentad, men slår en dårlig corner på første.
    55'
    Stabæk forbereder et bytte.
    56'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Tortol Lumanza
    56'
    Igjen er Meling på farta på venstre. Slår inn på første, og Rosenborg får en ny corner.
    57'
    Hjørnespark til Rosenborg
    58'
    Ola Brynhildsen
    Etter 14 minutter i andre omgang kommer Stabæk på sitt første gode angrep. Brynhildsen får skutt fra langt hold, men rett i blokka. Andrebølgen dør ut med et offsideflagg.
    59'
    Rosenborg forsøker å sette igang kort, men glemmer at ballen må utenfor 16-meteren før ballen er i spill. Fikser biffen på forsøk nummer to.
    60'
    Reginiussen spiller opp en feilvendt Konradsen, men nordlendingens førstetouch er ikke som på sene europacupkvelder - for dårlig.
    62'
    Vetlesen kan stikke gjennom til Hernandez, som kommer skjærende inn fra høyre. Altfor hardt slått...
    62'
    Jensen finner Hedenstad på høyre. Innlegget er lavt, men Adebenro vinner den tilbake - og skyyyyyter.
    63'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 1 Stabæk
    Mål: Samuel Adegbenro
    Adegbenro skyter i mål fra 17 meter. Innlegget går via Jeppe Moe, men Adegbenro snapper til seg ballen, og banker til. Rosenborg har snudd det.
    63'
    Adegbenros tredje eliteseriemål i år.
    64'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Youssef Toutouh
    Ut: Hugo Vetlesen
    Dansk debut.
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: David Akintola
    66'
    Rosenborg kan kontre.
    70'
    Gjermund Åsen
    Åsen fører ball, og ingen går opp i press. Åsen sikter seg inn på lengste kryss, og er nær ved å treffe blink. Like utenfor.
    70'
    Ola Brynhildsen
    Godt forsøk fra Brynhildsen, som kommer til avslutning fra venstre. Keeper Hansen er kjapt ute og avverger skuddet fra driblefanten.
    71'
    Hjørnespark til Stabæk
    71'
    Kampen er mye mer åpent nå, ettersom Stabæk må frem i jakten på poeng.
    73'
    Hjørnespark til Rosenborg
    73'
    Straffe til Rosenborg. Dommer Hagen mener Stabæk-keeper Sandberg er for tøff i ryggen på Konradsen, og peker på straffemerket.
    74'
    Gult kort til Stabæk
    Marcus Sandberg
    74'
    Pål André Helland skal ekspedere.
    74'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 3 - 1 Stabæk
    Mål: Pål André Helland
    Helland tar seg god tid, hviler litt på standfoten; sender Sandberg til høyre, og ballen til venstre. 3-1 til Rosenborg.
    75'
    Da skal Stabæk få det tøft...
    77'
    Gult kort til Stabæk
    Youssef Toutouh
    77'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Mike Jensen
    80'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kosuke Kinoshita
    Ut: Ola Brynhildsen
    81'
    Mål for Stabæk!
    Rosenborg 3 - 2 Stabæk
    Mål: Kasper Junker
    Målgivende: Jeppe Moe
    Junker moser Hovland i lufta etter et godt innlegg. GAME ON!
    82'
    Da får vi spenning på tampen her igjen likevel.
    84'
    Stabæk har ballen mest nå.
    86'
    Gult kort til Rosenborg
    Pål André Helland
    Soleklar holding.
    86'
    SÅ NÆRE for Stabæk! Hansen med en kjemperedning. Kosuke Kinoshita skyter fra få meter, men Hansen får slått til corner!
    87'
    Rosenborg forsvarer seg godt på to cornere.
    88'
    Adegbenro setter fart fremover. Før han tar vare på ballen og tiden går
    90'
    Moe løfter inn på bakre og det blir litt kaos i RBK-feltet, men Reginiussen får ryddet unna.
    90'+1
    Legges til 3 minutter
    90'+1
    Konradsen kommer til en bra mulighet for RBK. Men header utenfor.
    90'+3
    Kampen er slutt
    DET ER OVER!
    RBK vinner 3-2 på Lerkendal.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her