Slutt

5-0

Supporterfordeling på VG
5 412
2 612

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til eliteseriehelgens siste kamp, Rosenborg ballklub mot Odds ballklubb.
    Lagoppstillingene har akkurat kommet inn, og disse er som følger:
    Rosenborg stiller med følgende særdeles spennende ellever: (4-3-3) Hansen (c) - Andersson, Eyjolfsson, Hovland, Augustinsson - Hoff, Vagic, Konradsen - E. Ceide, Holm, Vecchia.
    Med andre ord; nysigneringen Pavle Vagic debuterer på midtbaneplass, mens de to backplassene fylles av to svensker; Andersson og Augustinsson. Anders Konradsen fortsetter sin vei tilbake til toppform på indreløperplass, og Noah Holm får sin første start for Rosenborg i Eliteserien. Det er på mange måter en smakebit av det som kan bli «nye Rosenborg».
    Bortelaget Odd gjør som Rosenborg, og starter (selvsagt i 4-3-3): Rossbach - Ruud, Bjørtuft, Owusu, John Kitolano - Kaasa, Lekven (c), Joshua Kitolano - Rolantsson, Lauritsen, Larsen.
    Rosenborg fikk sin lange seiersrekke ødelagt av franske Rennes i playoff-kampen til Conference league på torsdag, men seiersrekken i Eliteserien lever videre. Med seier i kveld - i så fall den fjerde på rad i serien - vil Åge Hareides tropp fortsatt ha heng på Molde og Bodø/Glimt i gullkampen.
    Dagens kamp er den 53. lagene imellom i norsk serie og cup. Rosenborg har vunnet 28. Odd har vunnet 10, og 14 har endt uavgjort. Det er med andre ord klar overvekt for Rosenborg-seier. Sist gang Odd vant på Lerkendal, var 23. oktober 2016.
    Det er en stjernespekket benk Åge Hareide stiller med i kveld; et eksempel på at Rosenborg er i ferd med å få den bredden som så lenge har vært etterlyst: Faye Lund (k), Tangvik (k), Dahl Reitan, Tagseth, Serbecic, Skarsem, Mikkel Konradsen Ceide, Holse og Tettey.
    Odd-trener Jan Frode Nornes har med seg følgende reserver til Lerkendal: Wahlstedt (k), Kastrati, Ugwuadu, Wallem, Aas, Mæland og Hallstensen.
    Er det noe som i hvert fall er bemerkelsesverdig før avspark, så er det styrken mellom de respektive lags benker. Hvem trenerne sender i oppvarming og inn på matta, kan selvsagt få betydning for utfallet til slutt.
    Idet speaker gjennomgår lagoppstillingene, er det bare seks minutter til avspark. Smittevernbestemmelser gjør at stadion på langt nær er i ferd med å fylles opp, men det er i hvert fall mer som tyder på at verden er i ferd med å normaliseres; både med tanke på antall tilskuere, og Rosenborgs form. Det er forresten Espen Eskås som skal dømme dagens kamp.
    Hvem tror du vinner dagens kamp?
    Rosenborg
    78%
    Odd
    16%
    Uavgjort
    6%
    Antall stemmer: 1812
    Kampen har startet
    Og der sparker Noah Holm i gang sin første kamp fra start av for Rosenborg. En av Rosenborgs yngste spillere, mot Norges eldste lag.
    1'
    Holm kaster ikke bort tiden, og får hjemmefansen raskt på beina. Kommer nesten til avslutning, men Odd får blokkert, med kampens første corner som resultat.
    2'
    Hjørnespark til Rosenborg
    2'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Odd
    Mål: Hólmar Örn Eyjólfsson
    Målgivende: Jonathan Augustinsson
    Og DER sitter den i hvert fall. Holmar Eyjolfsson kaster seg inn i duellen, og header ballen i mål fra seks meter. Kanonstart for hjemmelaget.
    2'
    Neppe den starten bortelaget hadde ønsket seg. Kjernen synger av full hals.
    5'
    Så kriger bortelaget seg til en avslutning fra 16 meter. Men Hovland får blokkert skuddet. Da får også Odd sin første corner for kampen.
    7'
    Hjørnespark til Odd. Hovland rager høyere enn Hansen, og header unna.
    7'
    Scoringen var for øvrig Eyjolfssons andre for sesongen.
    8'
    Debutanten Vagic har ikke vært vært veldig involvert frem til nå i kampen. Men han er en ruvende og elegant spiller, og det er ingen tvil om at det er hans som skal være ballsentral på Rosenborgs midtbane. Er ofte dypt nede i banen med ønske om å motta ball. Det betyr Hoff og Konradsen på hver sin indreløper.
    9'
    FOR EN SCORING!
    10'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Odd
    Mål: Noah Jean Holm
    Målgivende: Vebjørn Hoff
    Dette har ikke Lerkendal-publikummet sett siden John Carews tid. Holm løper alene fra midtbanen, brøyter seg forbi tre motspillere som forsøker å dra ham over ende, uten å lykkes. Legg til to hælfinter, to motspillere som ligger igjen som slakt, og du har trøndernes nye favorittspiller. For en avslutning, og FOR en introduksjon!
    11'
    Joshua Kitolano
    Josh Kitolano får til slutt skutt, men skuddet stryker utenfor. Hansen hadde nok ikke full kontroll på den.
    14'
    – Noe av det råeste jeg har sett av en 20-åring, sier Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
    14'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 0 Odd
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    15 minutter. 3-0 til Rosenborg. Vecchia skjærer inn fra venstre, og får en tå på pasningen i bakrom.
    15'
    Odd-spillerne samler seg i ring rett utenfor egen 16-meter. Nå må skienslaget gjøre noe. Noe annet...Marerittstart.
    15'
    Tobias Lauritsen
    Enorm Odd-sjanse, men Lauritsen bredsider den over fra fire meter.
    17'
    Vagic har som sagt ikke gjort mye ut av seg, men han spiller med en voldsomt smittende ro, er alltid ledig, og virker særdeles pasningssikker.
    18'
    Det står 3-1 i sjanser til Rosenborg, og 3-0 på resultattavla. Det er grei uttelling.
    19'
    Nytt godt Rosenborg-angrep, og det er Vagic som setter det opp. Perfekt pasning opp i mellomrom på høyre, til Vecchia som har trukket over fra venstre, gjør at Rosenborg kan sette full fart på høyre side, med flust av spillere på vei opp i angrep.
    20'
    Hjørnespark til Rosenborg
    20'
    Odd forsøker å spille seg ut bakfra, men hjemmelaget ser ut til å ha full kontroll. Presser godt, og tvinger Rossbach til å slå langt. Da er Hovland og Eyjolfsson som regel sjef i luftrommet over Lauritsen.
    24'
    Godt innlegg fra venstre, men Lauritsen taper igjen luftkampen foran RBK-målet.
    26'
    Ny Rosenborg-kontring på venstre. Igjen er Holm og Vecchia involvert. Førstnevnte legger igjen på ett touch til svensken, og får ballen tilbake. Kan skyte eller gå innover, men går i stedet utover. Forsøker å legge inn, men ballen stoppes akkurat av en Odd-spiller. Uegoistisk der, Holm.
    29'
    Så mister Vagic ballen - før han vinner den tilbake igjen.
    30'
    Stefano Vecchia
    Godt Rosenborg-spill, og Vagic er med opp. Hoff spiller inn til Vecchia, som er halvt vendt bort fra målet. Vender innover på ett touch, og forsøker å skru ballen nede i hjørnet. En halvmeter utenfor.
    31'
    Rosenborg kan kontre, men dommer Eskås blåser frispark til Odd etter en duell mellom Joshua Kitolano og Hoff, der førstnevnte blir liggende nede og vri seg. Kitolano får knottene til Hoff på hæla/akillesen.
    32'
    Hoff får klar beskjed av dommer Eskås etterpå. Samtidig får Kitolano hjelp av fysio.
    32'
    Kitolano kommer seg på beina og halter av banen. Får med seg applaus fra hjemmefansen på veien. Også bortefansen gir Kitolano støtte på veien. De er om lag ti i tallet.
    33'
    Kitolano forsøker å spille gjennom broren; Joshua, men tidspunktet var nok ikke helt riktig. En fortsatt litt haltende Joshua trenger fortsatt noen minutter før han kan friskmeldes helt.
    35'
    Odd spilles veldig lavt nå. Når Rosenborg har ballen, ligger bortelaget tjue meter inne på egen halvdel. Er det fortsatt realistisk å håpe på bortepoeng, eller handler det nå mest om å begrense nederlaget?
    36'
    Rosenborg er flinke til å få mange av bortelagets spillere over på én side av banen, før ballen vris hurtig over til den andre siden, der det er mye rom på flankene.
    37'
    Emil Konradsen Ceide er nok også sugen på en scoring. Setter på storfarten, og utfordrer hele Odd-forsvaret alene, og det blir for mye selv for en 20-åring i form.
    38'
    Rosenborg mister ballen, og Odd kan kontre. Men det er langt frem til målet, og det er få Odd-spillere høyt i banen. Rosenborg vinner igjen ballen etter ganske nøyaktig to sekunder.
    39'
    Rosenborg har slått mange gode pasninger inn i det såkalte rom to, altså rommet mellom Odds back og midtstopper. Det er nesten så Ceide kommer seg foran, og kan skjære inn mot mål.
    40'
    Kjernen synger Åge Aleksandersen nå; «mytji lys og mytji varme». Opphavsmannen selv følger kampen fra tribunen. Kaster ikke trusa i første omgang...
    41'
    Gode touch mellom Augustinsson og Vecchia, men førstnevnte er akkurat offside, ifølge assistentdommeren.
    41'
    Odd får til et godt angrep, etter en særdeles god vending av Joshua Kitolano på midten. Innlegget fra høyre heades unna av Hovland.
    43'
    Det er et par minutter igjen til pause, og nå er det Rosenborg som legger lagdelene tett og lavt.
    43'
    Igjen angriper Odd på høyre. Ruud kommer rundt Rolantsson, og legger inn. Dessverre er det Kitolano eneste Odd-spiller på bakerste, og han blir for liten.
    45'
    I den grad Odd har skapt noe, så har det vært på høyre med Ruud og Rolantsson.
    45'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt, opplyser speaker, som virker en smule rusten i stemmen etter en arbeidssom første omgang.
    45'+1
    Igjen mister Odd ballen på vei frem. Denne gangen er det Andersson som snapper ballen.
    45'+1
    Pause
    En strålende første omgang av Rosenborg. Flere ganger den siste måneden har det blitt snakket om årsbeste. Det spørs om ikke det begrepet må tas frem enda en gang, når de første 45 minuttene skal oppsummeres.
    Spesielt Holm og Vagic har imponert. Det er vanskelig å ikke la seg imponere av de to spillerne som begge starter sin første Rosenborg-kamp.
    – Det var flaut fra vår side. Vi blir rett og slett utspilt av Rosenborg de første 25 minuttene. Nå må vi først og fremst tenke på ikke å slippe inn flere, sier Espen Ruud til Eurosport.
    – Vi kom ut i fyr og flamme, og scora et tidlig mål. De ble shaky, og så kjørte vi på de neste tjue. (...) Jeg fikk dytta bort Owusu, så var det bare å kjøre rett på mål. Det var deilig. Veldig deilig, sier Noah Holm, til Eurosport i pausen.
    2. omgang
    Odd starter med ballen i den andre omgangen.
    46'
    Rosenborg kontrollerer åpningsminuttene. Ikke noe spesielt høyt tempo.
    47'
    Lekven roter bort ballen 30 meter fra mål. Holm snapper opp ballen og skyter fra 20 meter. Skuddet går via Owusu og endrer helt retning. Rossbach er utspilt, men heldigvis for Odd går den akkurat like utenfor.
    48'
    Corneren klareres.
    49'
    Nesten for Holm igjen! Vecchia finner spissen inne i feltet. Der kommer seg i god posisjon og fyrer av, men Rossbach er raskt nede og får slått unna.
    49'
    Igjen fører ikke hjørnesparket til noen farligheter.
    50'
    Stolpen! John Kitolano kommer seg til innlegg og bak i feltet knuser Lauritsen Hovland i duellen, men han må se at headingen treffer stolpen!
    51'
    Stor sjanse for Rólantsson etter et hjørnespark. Ballen faller i beina til vingen seks meter fra mål, men han skyter utenfor!
    52'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Conrad Wallem
    Ut: John Kitolano
    52'
    Så ut som Kitolano tok seg litt til ryggen på vei ut. Han går rett inn i garderoben.
    53'
    Fint raid fra Eyjólfsson, som kommer seg forbi et par spillere. Ceide tar over og skaffer et hjørnespark.
    55'
    Klareres enkelt av Odd-forsvaret.
    55'
    Andersson slår inn, men over alle.
    57'
    Nesten for Rosenborg! Andersson kommer på et fint løp inn i feltet og feier ballen inn foran mål. Han er nær ved å sette ballen i lengste, men den går like utenfor.
    58'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 4 - 0 Odd
    Mål: Emil Konradsen Ceide
    Målgivende: Vebjørn Hoff
    For et mål! Konradsen Ceide får tak i ballen 20 meter fra mål, trikser den opp til seg selv og dundrer ballen i mål, via tverrliggeren! Wow! Hoff noterer seg for en målgivende etter å ha vunnet en hodeduell i forkant. Foto: Ole Martin Wold / NTB
    59'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Anders Konradsen
    61'
    Ceide hopper fint over ballen. Andersson slår inn fra høyre og slår den i farlig rom, men Odd får klarert.
    63'
    Frispark til Rosenborg i god posisjon, like utenfor 16-meteren, litt skrått i banen.
    64'
    Redning på strek! Vecchia skyter over muren og mot mål. Der står Bjørtuft og header ut til corner.
    64'
    Rossbach kommer fint ut og holder ballen.
    65'
    Andersson slår inn fra høyre. Svakt og over mål.
    67'
    Kastrati gjør seg klar for å komme inn for Odd.
    67'
    Lauritsen prøver å skru ballen bort i lengste hjørne, men skuddet går en god meter til side for mål.
    67'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Magnus Lekven
    68'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Noah Jean Holm
    Ut til stående applaus.
    69'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Olaus Skarsem
    Ut: Vebjørn Hoff
    Ceide opp som spiss.
    69'
    Andersson får en kjempemulighet, men han blåser ballen over! Backen er helt fri fra litt skrått hold, men skuddet er rett og slett svakt.
    72'
    Skarsem går og går. Det kommer ikke noe press fra Odd-forsvaret og da går Skarsem for skudd fra 20 meter. Igjen går det over mål.
    73'
    Ruud med et lurt innlegg inn i boksen, men Hovland leser spillet bra og får beinet unna.
    74'
    Corner til Rosenborg.
    77'
    Frispark til Odd inne i feltet.
    77'
    Ceide felles 35 meter fra mål. Rosenborg tar frisparket raskt.
    79'
    Skarsem legger inn foran mål. Litt slapt og Rossbach får enkelt tak i ballen.
    79'
    Kastrati får ballen alene med keeper, men vinkes av for offside.
    81'
    Gult kort til Rosenborg
    Jonathan Augustinsson
    83'
    Gult kort til Rosenborg
    Edvard Tagseth
    Hard kollisjon med Ruud og Tagseth får gult kort.
    83'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 5 - 0 Odd
    Mål: Stefano Vecchia
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Rosenborg herjer med Odd! Skarsem vinner ballen høyt i banen og får spilt til Vecchia, som plasserer ballen ned i hjørnet fra 15 meter.
    84'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Syver Aas
    Ut: Kristoffer Larsen
    86'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Pavle Vagic
    86'
    Wallem med en lekker skuddfinte og plutselig er han ganske fri 18 meter fra mål. Innbytteren går for skudd, men det er ikke langt nok til siden og Hansen redder fint.
    87'
    Hovland går i bakken inne i eget felt og får frispark.
    90'
    Det er lagt til to minutter.
    90'
    Kampen er slutt
    Rosenborg vinner 5-0! Allerede etter et kvarter ledet Rosenborg 3-0. I den andre omgangen hadde Odd et par store muligheter tidlig i omgangen, men det var Rosenborg som fikk omgangens første mål etter et nydelig skudd fra Emil Konradsen Ceide. Stefano Vecchia fastsatte sluttresultatet til 5-0 like før slutt.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her