0-1
1-1

Det er søndag, Trøndelag, strålende sol og klart for Toppserie-fotball fra Koteng Arena! Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Rosenborg og Klepp!
    Rosenborg, i sin nåverende fasong, møter Klepp for første gang i historien, men basert på den gamle Trondheims Ørn-utgaven er dette to lag som kjenner hverandre godt. Skal man se på historikken de to lagene mellom, har ingen av de 24 siste oppgjørene endt med uavgjort. Rosenborg har vunnet 13 av oppgjørene, mens dagens gjester har tatt tre poeng ved elleve anledninger. Målforskjellen står på 31-32. Lagene har med andre ord delt poengene broderlig mellom seg de siste 20 årene, men på de to siste oppgjørene i Trondheim har Klepp stukket av med 0-1-seier begge gangene.
    Mens det som i fjor het Trondheims-Ørn slet på nedre halvdel av tabellen, leverte Klepp nok en solid sesong i 2019 og endte sesongen på tredjeplass. Medaljen hadde dog sin bakside, og gjennom vinteren har det vært store utskiftninger i dagens bortelag. Etter fire serierunder står Klepp med fire poeng, og før runden lå de på 6. plass. Det skal legges til at de etter fem spilte serierunder vil ha møtt både LSK, Vålerenga og Rosenborg. Hjemmelaget lå på sin side på 2. plass før denne serierunden, á poeng med serieleder LSK. Overgangen fra Ørn til RBK har ført til økt interesse, mer attraktivitet for nye spillere og har så langt sett ut til å ha vært svært vellykket for trønderne.
    Lagoppstillingene er klare! Gjestene har ett tungt fravær i Tameka Yallop, som var en av lagets beste spillere sist sesong. Hun har vært i Australia under hele corona-perioden og er fortsatt utilgjengelig. For øvrig er Hege Hansen tilbake etter å ha vært ute mot LSK i forrige kamp, ellers mønstrer Nick Lofthus sin forventede ellever.
    Steinar Lein gjør én forandring på laget som vant 2-1 borte mot Arna-Bjørnar forrige helg. Lisa Marie Karlseng Utland, som ble matchvinner med sin overtidsscoring, kommer inn for Celine Emilie Nergård.
    Etter tre strake seire og ti poeng av tolv mulige, er det vertene bookmakerne holder som favoritter. Som allerede nevnt har Klepp endt over vertene på tabellen de tre siste sesongene, og tatt med seg tre poeng fra Trondheim på sine to siste forsøk, men med et tøft kampprogram i starten av sesongen står de med null poeng på de to siste. Med 40 minutter igjen til kampstart er lagene ute til oppvarming, med behagelige 21 grader i lufta og et lett skylag på himmelen.
    0'
    Dommer Ingvild Aarland fra Malmefjorden blåser i gang oppgjøret!
    1'
    Gjestene får corner etter 18 sekunder!
    1'
    Mislykket kort variant. Innlegget klareres av Bragstad.
    1'
    Positiv start fra bortelaget! Frisk åpning fra Alsaker Rogde på høyrekanten.
    2'
    Befriende spark fra Blakstad, som klarerer ballen godt inn på Klepp sin halvdel.
    3'
    Glimrende prestasjoner av Blakstad, som rister av seg to Klepp-spillere. Motstanderne får henne nesten ut av balanse, men får avverget til et innkast høyt i banen.
    4'
    Sørum skaffer vertene frispark i god posisjon ute i venstre korridor.
    4'
    Andreassen ser at keeper står langt ute, og forsøker et frekt skudd på utsiden av muren. Avslutningen er dog hverken presis eller hard nok til å overliste Gay.
    4'
    God pressjobb av Clausen, men Klepp er komfortable i frispillingen. Ender etter hvert med en klarering av Bragstad, til innkast midt på banen.
    5'
    Klepp offensive når de kommer høyt i banen. Et skudd blokkeres av Joramo, men Klepp får innkastet og befester sitt press høyt i banen.
    6'
    Rosenborg ivrige på å presse høyt når Klepp frispiller. Denne gangen lykkes de i å vinne ballen. Vårhus og Bragstad bygger opp bakfra.
    7'
    Flott Rosenborg-angrep! Bragstad trer opp Utland, som finner Andreassen. Hun kombinerer med Clausen, og sistnevnte kommer til avslutning. Østenstad får blokkert og vertene får hjørnespark.
    7'
    Annullert mål for Rosenborg - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Ina Vårhus fikk mål annulert
    Glimrende slått hjørnespark av Sørum, som planter ballen på pannebrasken til Vårhus! Den høyreiste midtstopperen er overlegen i luftrommet og stanger ballen i mål fra en meters hold, men målet annulleres.
    8'
    Enorm sjanse for Rosenborg! Blakstad kommer rundt på venstrekanten og slår et glimrende innlegg mot Utland. Hun skal bare bredside ballen i mål fra et par meters hold, men avslutningen sklir av foten og gjestene får klarert. Enormt press fra vertene nå!
    9'
    Lagene har kommet til hvert sitt innlegg fra venstrekanten i løpet av det siste minuttet, men begge har endt opp hos de respektive målvaktene.
    12'
    Enormt energisk åpning på kampen! Klepp ut i hundre fra starten av, før Rosenborg overtok og var ekstremt nære å ta ledelsen. Få på tribunen forstod hvorfor dommer Aarland valgte å annullere, men det må ha vært fordi Vårhus var for voldsom i duellen før den annullerte scoringen.
    14'
    Klepp har hatt ball det siste minuttet, uten å komme til avslutning.
    14'
    Rosenborg angriper på høyre side. Lilleås Næss spiller vekk ballen, før Klepp overtar og roer det hele ned. Tydelig komfortable med å angripe mot etablert forsvar, gjestene.
    14'
    Svakt av Rosenborg, som under svakt press gir vekk et hjørnespark. Utland skal spille i støtte til Lilleås Næss, men pasningen glir ut over egen dødlinje.
    15'
    Glimrende slått fra den polske høyrebacken, men Vårhus ruver i eget felt og vinner duellen!
    16'
    Ny corner til gjestene. Utland mener den er sist i en Klepp-spiller, men dommer er sikker i sin sak!
    17'
    Kort variant hvor Bjørnsen kommer til innlegg. Bragstad får dempet den med brystet, men Klepp-spillerne roper på hands. 'Nei, nei, nei' er den krystallklare beskjeden fra kamplederen!
    18'
    Frekk tunnell fra Andreassen på Stanton, men Klepp-spilleren rydder opp og vinner ball fra lofotværingen. Klepp overtar.
    19'
    Blakstad, som har vært energisk, vinner et frispark for hjemmelaget. Omtrent 40 meter fra dødlinja, ute i en venstre korridoren.
    20'
    Glimrende jobb fra Minde, som vinner ballen høyt i banen. Venstrebacken slår inn med sitt høyreben, og finner Andreassen. Hun header fra omtrent 14 meters hold, men avslutningen blir for løs. Gay får kontroll.
    20'
    To aggressive, energiske og offensive lag som i tillegg liker å bygge opp angrepene sine bakfra, det er oppskriften på en underholdende fotballkamp for det nøytrale øyet. Innholdsrik og underholdende første kvartal på Koteng Arena!
    23'
    God jobb av Alsaker Rogde, som kommer til innlegg på høyresiden. Det blir dog for løst og ender opp i klypene på Nøstmo!
    24'
    Forsøk på veggspill av Rogde og Terland, men pasningen fra sistnevnte glir utover sidelinja. Et langvarig Klepp-angrep ebber ut i ingenting.
    25'
    Frispark til Klepp, denne gangen ute i korridoren til venstre. Sikora skal slå.
    26'
    Andreassen får kontroll i kjølvannet av frisparket, men finner ingen spillpunkter høyt i banen, og fører ballen over sidelinja. Klepp kaster.
    27'
    Roligere og mer behersket siste fem, etter en intens 20-minutter fra start av. Naturlig at begge lag kjenner på behovet for å puste litt...
    28'
    Klepp har hatt mest ball de siste minuttene, mens Rosenborg har forsvart seg mest lavt. Tap mot Lillestrøm og Vålerenga virker ikke å ha ødelagt mye av selvtilliten til gjestene. Herlige bidrag så langt!
    30'
    Ballen smeller i hodet på Alsaker Rogde, som går ned for telling. Heldigvis på beina igjen etter å ha fått et halvminutt til å summe seg.
    31'
    Meget voksen jobb av Minde i duell med Alsaker Rogde. Skjermer ballen ut til utspill fra Nøstmo.
    32'
    Clausen omringes av to Klepp-spillere, som samarbeider godt over vinner ballen. Clausen river ned Klepp-kaptein Hansen og får frispark mot seg.
    33'
    Ny Klepp-corner!
    33'
    Kort variant hvor Klepp ender opp 2v1 mot Joramo, men 18-åringen rydder opp på egen hånd. Klepp får innkast.
    34'
    Disiplinerte defensivt, Klepp. Hatt god kontroll de gangene Rosenborg har forsøkt seg på å tre gjennom sentralt det siste timinuttet. Denne gangen avverger de et forsøk i retning Utland.
    35'
    'Når vi ikke kommer oss gjennom, får vi prøve å løfte over, tenker hjemmelaget'. Ballen mot Minde avverges av keeper Gay, men presset fra venstrebacken tvinger frem et innkast høyt i banen.
    36'
    Et godt innlegg fra Sørum finner hodet til Clausen. Hun får dog en vinkel og distanse som gjør det vanskelig å få maks ut av headingen, og avslutningen går utenfor mål.
    36'
    Herlig prestasjon fra Terland, som frigjør seg inne i 16-meteren ved hjelp av en Zidane-finte. Både avslutning nummer en og nummer to blokkeres dog av de store Rosenborg-stopperne!
    38'
    Dommer Aarland hentes bort til teknisk sone av fjerdedommer. Dialogen ender med at Rosenborg-trener Steinar Lein får gult kort.
    39'
    Lett å se at Cesilie Andreassen, som topper NTB-børsen etter fire serierunder, spiller med høy selvtillit. Har dog brukt litt lang tid med ballen hittil i kampen. Mister ballen ved denne anledningen også.
    41'
    To offside-avvinkninger på Julie Blakstad i løpet av det siste minuttet.
    42'
    En lang ball leses tidlig av Bragstad, som klarerer til et innkast høyt inne på Rosenborg sin banehalvdel.
    42'
    God jobb av 03-modellen Bjørnsen, som kommer til innlegg på sin venstreside. Blokkeres til corner.
    43'
    Ved en overgang ender Andreassen og Utland opp 2v1 mot Snørteland Jensen. Ballen stusser og gir en hodeduell mellom Andreassen og Klepp-backen. Begge ofrer alt, og situasjonen ender med et frispark til gjestene.
    45'
    Klepp spiller seg til en brukbar sjanse. Kombinerer seg gjennom på høyre side og kommer til et innlegg, men avslutningen fra Hansen fyker over målet til Nøstmo.
    45'
    45'+1
    Dommer legger ikke til ett eneste sekund, og dermed er en intens og innholdsrik førsteomgang historie. Klepp åpnet kampen med et smell, og gikk rett i strupen på vertene, men hjemme på Koteng Arena ønsket Rosenborg å vise at det er de som skal styre. Vårhus stanget inn et hjørnespark etter syv minutter, men dommer annullerte scoringen. Like etter var Utland nære ved å sette inn 1-0 i sin 100. kamp for klubben, men avslutningen ble for svak. Den siste halvdelen av omgangen var det Klepp som hadde mest ball, uten å komme til ordentlig store sjanser. Det står 0-0 til pause på Koteng Arena!
    45'
    Ingen endringer på lagene i pausen! RBK setter i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Herlig Klepp-angrep. Den siste pasningen går inn fra Rogde i retning Terland, men Joramo får den ytterste tuppen på tåspissen på ballen, og avverger faren. Rosenborg skal være glad hun ikke hadde en skostørrelse mindre akkurat der.
    47'
    Flott Rosenborg-angrep! Sørum gjør først en god jobb med å gjenvinne ball, før ballen tres opp til Andreassen. Hun spiller gjennom Blakstad, og det virker som de fleste tror ballen vil gå ut av spill, men venstrekanten får slått et hardt innlegg ut i feltet. Der er det ingen hvitkledde. Stort potensiale i den situasjonen, men det forblir uforløst.
    48'
    Hjørnespark til Rosenborg
    49'
    Tøffe dueller inne i boksen, hvor Clausen presses hardt og helt ned mot dødlinja. Spissen holder seg på beina til tross for tøft press i ryggen, men ballen glir over dødlinja og ut til utspill fra keeper. Kan være glade for at Rosenborgs toppscorer var så sterk og ærlig i den situasjonen, Klepp.
    51'
    Omgangens største sjanse! Blakstad spilles gjennom på venstre side og parkerer Sikora. Enorm jobb av 01-modellen, som slår ballen ut 45 grader mot Andreassen. Hun bruker ett touch til å frigjøre seg, men avslutningen blir for svak og går rett i klypene på Gay. Fenomenal prestasjon av Julie Blakstad i forkant!
    52'
    Smart jobb av Hansen, som spiller ballen via kneet til Blakstad og ut til corner for Klepp.
    53'
    Vårhus sjef i eget felt, som vanlig nærmest. Stanger vekk ballen, men Klepp befester presset høyt i banen.
    54'
    Flott innlegg fra Hansen til Hansen! Tuva i retning Hege. Hun forsøker å legge ned ballen til Terland, men Lilleås Næss får avverget. Stadig Klepp som innehar ball.
    54'
    Gult kort til Klepp
    Nikki Stanton
    Blakstad spilles fri av Minde, gir ballen et touch og passerer Stanton, men Klepp-spilleren får dyttet sin motstander ute av balanse. Hindrer en overgang og tildeles det gule kortet.
    55'
    Rosenborg forsøker å angripe Klepp ute av balanse, men nok en gang er gjestene disiplinerte og får jobbet ned nok folk til å avverge faren. Gay får kontroll på ballen.
    58'
    Klepp lykkes når de presser Rosenborg høyt, og gjenvinner ball. Vært gode i den fasen, gjestene.
    59'
    Andreassen går i bakken etter en duell ute på høyresiden. Forsøker å spille gjennom Utland, men kolliderer med en Klepp-spiller og blir liggende. Ballen går ut av spill og til utspill fra keeper, men Andreassen trenger noen sekunder på å komme seg til hektene.
    60'
    God Klepp-mulighet! Alsaker Rogde spilles fri på høyre side og setter fart. Hun tvinger Rosenborg-spillerne dypt inn mot eget mål, men i det hun passerer 16-meterstreken slipper hun ballen ut til Sikora. Hun avslutter, men ballen sklir fire-fem meter utenfor målet til Nøstmo.
    62'
    Julie Blakstad viser seg frem igjen! Runder Sikora, igjen, og kommer seg inn til kanten på femmeteren. Nok en gang spiller hun ut 45 grader, og denne gangen ender ballen opp hos Clausen. Hun avslutter mot mål, til gryende jubel, men den stilner når publikum innser at avslutningen går utenfor stolpen til en utspilt Gay. Stor Rosenborg-sjanse!
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Marit Clausen
    Rosenborgs toppscorer erstattes av Nergård. Utland flyttes frem som spiss.
    64'
    Tøff duell mellom Hansen og Nøstmo! Et gjennomspill blir litt for langt for Klepp-spissen, som strekker seg så lang hun er og treffer en utrusende målvakt. Det blir stille på tribunen i noen sekunder, før kroppsspråket til de involverte viser at det har gått bra med begge to.
    64'
    Vertene tar en overgang og spiller til seg et hjørnespark.
    66'
    Corneren stusses ut av farlig område fra Lilleås Næss. Nergård avverger andrebølgen. Innkast til Klepp høyt i banen.
    67'
    Frispark mot Blakstad noen meter inn på Rosenborgs banehalvdel. Klepp velger en kort variant.
    68'
    Klepp vinner ballen etter et vellykket høyt press. Bjørnsen spiller fri Sikora, som får to sjanser. Det andre blir en avslutning på mål, men det går rett i klypene på Nøstmo.
    69'
    Julie Blakstad altså! Kjører karusell med en rekke Klepp-spillere og dribler seg inn i 16-meteren. Ender med et klarert innlegg og hjørnespark.
    69'
    Svakt hjørnespark fra Sørum som ender bak mål.
    70'
    Rosenborg lykkes når de presser Klepp høyt og erobrer ball.
    70'
    Julie Blakstad, igjen! Nok en gang blokkeres et innlegg fra den livlige venstrekanten, nok en gang får Rosenborg corner.
    71'
    Bedre slått denne gangen, men godt forsvart av gjestene.
    71'
    Det er Rosenborg som har vært best etter kampens første spillerbytte, men begge lagene opptrer svært disiplinert defensivt. En svært god Toppserie-kamp!
    72'
    Spillerbytte - Klepp
    Inn: Isabella Hayes Sundby
    Ut: Hege Hansen
    Rent spissbytte fra gjestene.
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    Lisa-Marie Utland
    Spissen er for sent inne i en duell med Andresen og får det gule kortet fra dommer.
    73'
    Frispark for Klepp i korridoren ute til høyre, omtrent på høyde med 16-meteren. God frisparkposisjon!
    74'
    Gjett hvem som stanger den vekk? Det stemmer: Ina Lundereng Vårhus.
    74'
    Stor Rosenborg-sjanse! For en gang skyld angriper Rosenborg et Klepp-lag ute av balanse. Sørum kommer til innlegg på venstre side, men avleveringen ser ut som en blanding av innlegg og avslutning. To Rosenborg-spillere kunne vært tilgjengelige, men ballen glir forbi borteste stolpe og ut av spill.
    75'
    Inn: Ingeborg Skretting
    Ut: Sofie Bjørnsen
    75'
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Elin Sørum
    76'
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Cesilie Andreassen
    76'
    Dobbelbytte fra vertene. Steinar Lein ser ut til å legge om til en tydeligere 4-4-2, med Blakstad og Utland som spisspar. Fornes og Nergård på hver sin kant, men Joramo og Døvle sentralt.
    78'
    Herlig nerve i kampen! Begge lagene er åpenbart sugne på tre poeng, noe som gir et åpent, intenst og fartsfylt oppgjør.
    78'
    Rosenborg angriper. Blakstad vender spill på kaptein Lilleås Næss. Hun velger å slå innlegget tidlig, men Utland når ikke frem på innlegget og Gay får kontroll.
    79'
    Mål for Klepp!
    Rosenborg 0 - 1 Klepp
    Mål: Isabella Hayes Sundby
    Målgivende: Elisabeth Terland
    Det er gjestene som tar ledelsen på Koteng Arena! En pasning fra Bragstad mot Nergård brytes av kaptein Hansen. Et par trekk senere tres ballen gjennom fra Terland mot Hayes, og alene med keeper gjør innbytteren ingen feil. Vertene roper på offside, men sannheten er at de mislykkes i sitt forsøk på å sette Hayes i offside. Nyervervelsens første mål for Klepp!
    80'
    Gjestenes to siste besøk i Trondheim har endt med 1-0-seier til Klepp. Skal historien gjenta seg for tredje gang på rad?
    83'
    Ny vellykket bakromspasning på Rosenborg sin banehalvdel. Denne gangen sniker Alsaker Rogde seg inn bak Vårhus, men ute av balanse og mot en utrusende keeper avslutter hun over mål.
    84'
    Inn: Mille Aune
    Ut: Elisabeth Terland
    85'
    Rosenborg med mye ball naturligvis, men foreløpig har det ene innleggsforsøket blitt klarert fra Østenstad. Det unge Klepp-laget får testet disiplinen i laget nå i sluttminuttene!
    87'
    Blakstad kommer til avslutning fra 20 meters hold, men forstyrres nok til at ballen går i klypene på Gay.
    87'
    En jury har kåret Julie Blakstad til dagens Rosenborg-spiller. Fullt fortjent etter en svært god andreomgang!
    88'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Klepp
    Mål: Sara Kanutte Fornes
    Målgivende: Kristine Minde
    Så kommer utlikningen for Rosenborg! Kristine Minde kommer rundt på venstresiden og slår inn mot et folkehav foran Klepp-målet. Innlegget stanges videre av Sara Kanutte Fornes. Foran mål er Utland på ballen, men det ser ut til at den er over linja før hun er borti den. Utlikning!
    88'
    'Du må legge til en halvtime', lyder det fra tribunen. Gjerne for meg! Vært en fantastisk fotballkamp å bivåne.
    90'
    Ønsket om en halvtimes tillegg innfris ikke, men lagene har fem minutter på å skaffe seg tre poeng!
    90'+1
    Vårhus forsøker å spille opp Utland. Hun legger igjen til Fornes som forsøker å tre igjennom sin angrepspartner, men Utland agerer ikke raskt nok og ballen triller inn til keeper.
    90'+3
    90'+3
    Kaos i boksen! Klepp blokkerer desperat og forsøker å kontre, men desperate Rosenborg-spillere vinner ballen tilbake. Celine Emilie Nergård banker til fra 25 meters hold, men Gay får kontroll.
    90'+4
    Ina Vårhus
    Gult kort til Vårhus for tøff behandling av Skretting. 03-modellen blir liggende og rope ut i smerte. Trøstende lagvenninner roer ned situasjonen, før innbytteren kommer seg på beina etter et minutts tid.
    90'+5
    Frisparket klareres i første omgang, men Klepp vinner ballen tilbake og får en avslutning fra 16 meter. En tåtupp-avslutning glir utenfor stolpen til Nøstmo.
    90'+6
    Fullstendig kaos på slutten her! Nergård spilles fri ute til høyre, men slår et upresist innlegg som går i klypene på Gay.
    90'+7
    Nok en gjennombruddspasning, denne gangen fra Døvle mot Utland, glir forbi alle sammen og ender i klypene på Gay.
    90'+7
    90'+7
    Pusterom! For en heseblesende forestilling! Fantastisk oppgjør å være vitne til, med to offensive, initiativsrike og angrepsvillige lag. Ingen målrik affære, men en konstant nerve som gjorde det til et spennende oppgjør. Rosenborg fikk en scoring annullert før ti minutter var spilt, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Ti minutter før slutt var det gjestene fra Klepp som tok ledelsen, da innbytter Isabella Hayes var iskald alene med Kristine Nøstmo. En intens sluttspurt fra vertene gav nok en sen scoring fra Steinar Lein sitt lag, og etter 88 minutter utliknet Sara Kanutte Fornes. Overtidsminuttene ble ordentlig kaotiske, men da dommer Aarland blåste av stod det 1-1 på resultattavla. Med det ender det med poengdeling på Koteng Arena!