0-1
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Lerkendal, der Rosenborg skal spille sesongens siste hjemmekamp, mot Celtic Football Club.
    Lagoppstillingene er inne, og det er Rosenborg som starter uten trøndere på banen. I praksis betyr dette at Vegar Eggen Hedenstad spiller høyreback (foran Erlend Dahl Reitan), og Pål André Helland hviles til søndagens cupfinale mot Strømsgodset.
    Rosenborg-trener Marinus Johannes Coolen starer med følgende spillere, i 4-3-3-formasjon: Hansen - Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling - Jensen (c), Trondsen, Konradsen - De Lanlay, Bendtner, Adegbenro.
    Begge lag gjør én forandring på laget fra forrige seriekamp. De Lanlay kommer inn for Helland. For Celtic kommer Tom Rogic inn for Olivier Ntcham.
    Celtic-trener Brendan Rodgers starter med følgende ellever, i det som, i følge UEFA, er en 4-4-1-1-formasjon: Gordon (c) - Lustig, Benkovic, Boyata, Tierney - Forrest, McGregor, Rogic, Sinclair - Christie - Edouard.
    På Rosenborg-benken sitter reservekeeper Østbø, Denic, VIlhjálmsson, Søderlund, Levi, Reitan og Serbecic.
    Celtic-benken består av Bain (k), Hendry, Brown, Griffiths, Gamboa, Hayes og Ntcham.
    Oppgjøret ledes av en tyrkisk sekstett, der Halis Özkahya er hoveddommer. På linjene går velkjente navn som Ceyhun Sesigüzel og Hakan Yemisken. Fjerdedommer er Kemal Ylimaz. Måldommere er Ali Palabiyik og Koray Gencerler.
    Det var bikkjekaldt i Trondheim i går, men i ettermiddag er spilleforholdene fine, med oppholdsvær og seks-sju varmegrader.
    Kampen er faktisk den fjerde mellom lagene siden sommerferien. Først i Champions league-kvalifiseringen, så to ganger i Europa league. Dette i tillegg til fjorårets dobbeltmøte i Champions league-kvaliken.
    Tallene viser at Celtic har vunnet 6 av de 9 oppgjørene, mens Rosenborg har vunnet én, og to har endt uavgjort. Mål har det ikke blitt mange av; Rosenborg har scoret 5 på 9, Celtic har scoret 11 på 9.
    Celtic bør helst vinne begge sine to siste kamper for å være sikre på avansement til cupspillet. Rosenborg har også muligheten til å gå videre, selv om det bare er i høyst usannsynlig teori. To 4-0-seire (kanskje mer) må til for at trønderne skal sikre avansement.
    Selv om avansementet virker sannsynlig, betyr ikke det at Rosenborg-spillerne ikke har tenkt å yte sitt beste. - Det tærer litt på oss at vi ikke har klart å prestere i Europa i høst. Og vi ønsker selvfølgelig ikke å gå gjennom gruppespillet uten å ta poeng, så det håper vi å gjøre noe med mot Celtic, sier Vegard Eggen Hedenstad, til rbk.no før kampen.
    Celtic-fansen har fått en uvanlig stor bolk av tribuneplassene, og er nok flere hundre i tallet. Se ikke bort i fra at det, når dette skrives, er flere Celtic-fans på tribunen (i hvert fall utendørs), enn det er Rosenborg-fans. Men trønderne er nok på vei.
    Rosenborg-spillerne varmer som vanlig opp sin mørk- og lyseblå Europa league-treningsdress. Det har ført til 0 poeng så langt. Kan det være en sammenheng?
    – Første gang vi spilte mot Celtic, var min første kamp. Vi starta godt da, men tapte 3-1. De var bedre enn oss. Så møtte vi dem hjemme, og spilte 0-0 hjemme. I bortekampen tapte vi i siste minutt. Da spilte vi en veldig godt kamp, og var bedre enn dem, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.
    – At Helland ikke spiller er et godt eksempel på at vi tar én kamp av gangen. Vi følger et opplegg der han ikke spiller mer enn én kamp i uka, og han er veldig god for tida. Han spiller søndag, sier Coolen, om Helland, som ikke er i troppen i dag.
    «Bilde ta'n Ivers» er ferdigspilt. Europa league-hymnen forsøker å løfte taket på et halvfullt Lerkendal, og spillerne er på vei ut på banen.
    Før selve kampen er igang, foregår kampen om hvem av supporterklanene som er mest høylydt. Celtic-fansen, som er i solid mindretall, er ikke langt unna å holde samme lydnivå som Kjernen. Sammen fører det til meget god stemning.
    Drama før avspark. Celtics James Forrest får streng beskjed av den tyrkiske dommer om å teipe over de sorte sokkene, som såvidt synes under de gule sokkene.
    Kampen har startet
    Rosenborg tar avspark.
    1'
    Rosenborg slår den første ballen langt, og dundrer etter. De Lanlay og Eggen Hedenstad vinner igjen ballen. Måtte den offensive innstillingen i åpningsminuttet bære bud om det som måtte komme.
    1'
    Løpeduell mellom Hovland og Eduoard fører til kampens først frispark.
    2'
    Scott Sinclair
    Første skudd på mål er det bortelaget Celtic som står for. Sinclair skjærer innover fra venstre, og forsøker å curle ballen i lengste kryss. Rett på keeper Hansen.
    3'
    Rosenborg spiller med to dype sentrale midtbanespillere i dag. Det betyr Konradsen og Trondsen bakerst, og Mike Jensen i en fremskutt midtbanerolle, slik som i Sverre Brandhaug-tida på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet.
    4'
    Celtic ruller ball i bakre rekker. Rosenborg setter inn et halvhardt press på midtstreken.
    5'
    Meling kaster langt mot Bendtner, som må duellere mot to motspillere. Den første går i duell, den andre faller av bak. Bendtner taper for overmakten.
    7'
    Noen savner kanskje Kristoffer Ajer i Celtic-troppen. Den kommende norske landslagskapteinen pådro seg brudd i øyehulen i en hjemlig kamp tidligere i november, og må trolig operere før han er tilbake i spill igjen.
    8'
    Celtic spiller seg frem til en ny avslutning. Høyreback Lustig er med opp, og slår innlegget tilbake i banen. Avslutningen på halv volley høyt over.
    9'
    Hedenstad jobber iherdig for å vinne igjen ballen høyt, men blir litt i overkant iherdig, og lager frispark.
    10'
    Christie vrir spillet fra venstre til høyre, der Lustig nesten har løpt seg fri bak Adegbenro, men Rosenborgs venstreving rekker å stenge rommet.
    11'
    Stor Celtic-sjanse, der dommer Özkahya lar spillet gå. Rogic løper forbi flere Rosenborg-spillere, men pasningen til Edouard er litt for svak.
    12'
    Adegbenro blir liggende nede etter en duell. Tar seg til magen, og får tilsyn av medisinsk personell.
    12'
    Rosenborg bryter, og kontrer med fem mot seks.
    14'
    De Lanlay spilles gjennom av Bendtner, på kant, går til linja, og får lagt inn. Dessverre har ingen medspillere rukket å komme inn i boksen. Hvor var Roar Strand-innløpet fra motsatt side?
    14'
    Rosenborg med et lengre ballinnehav her nå. Hedenstad slår en forferdelig pasning, og Tierney bryter. Høyrebacken gjør opp for seg med bra defensivt jobbing.
    15'
    Ny RBK-kontring.
    15'
    Adegbenro passer til Bendtner, som slår inn med venstre helt ute fra sideilnja. Det betyr at det heller ikke nå er mange foran mål, men pasningen fra Bendnter holder nesten på å nå frem. Ender opp hos Celtic-keeper Gordon.
    15'
    Rosenborg spiller seg pent ut fra eget keeper. Hedentstad løfter langt til Bendtner, som tar med De Lanlay med et slikemykt touch.
    16'
    Adegbenro dribler, Roseborg angriper på høyre. Innkast høyt i banen. Ballen slås helt over til Meling, som befinner seg nesten på kanten av femmeteren, men får ikke noe godt touch på ballen, som ruller inn til Gordon.
    17'
    Celtic i angrep, og Christie får skutt fra 20 meter. Via en RBK-spiller og utenfor. Corner.
    17'
    Kampens første hjørnespark.
    18'
    En variant langs bakken ender med en stor Celtic-sjanse. Skuddet har retning nettmaskene, men en Rosenborg-spiller får blokkert. Celtic-spillerne roper på straffe i den påfølgende situasjonen, men dommer vinker spillet videre. Helt korrekt.
    18'
    Langt fra Hansen til Bendtner. Den har fungert før, men headingen fra Bendtner, mot Jensen, er en halvmeter upresis.
    19'
    Godt Celtic-spill på høyre, med flere korte kombinasjoner. Igjen havner ballen hos Christie, som får skutt fra 17 meter. Igjen går skuddet i blokka. Godt stopperspill av Reginiussen og Hovland.
    20'
    De Lanlay sover og ser ikke at han har en mann bak seg. Celtic vinner igjen ballen, og kan starte nesten angrep 30 meter fra mål.
    20'
    Etter mye om og men ser hoveddommer at linjedommere vifter med flagget.
    20'
    Forsøk på trekantspill mellom Hedenstad og Konradsen, men det blir noe anspent og utrygt over det hele, selv om det teknisk sett ser veldig enkelt ut. Ballen over sidelinja.
    21'
    Godt Celtic-spill, på venstre denne gang. Sinclair på klassisk løp i rom 2, mellom Rosenborgs back og midtstopper. Legger tilbake til Christie, som legger inn. Celtic får skutt, men nok en gang i forsvarsblokka.
    22'
    Odsonne Edouard
    Kampens største sjanse. Celtic er heldige som får ballen frem til Edouard, via omveier. Celtic-spissen skyter med venstre mot André Hansens høyre stolpe, men RBK-keepere er lynraskt nede og slår til corner.
    24'
    Hjørnesparket til Celtic blir det ingenting ut av.
    24'
    Tierney utfordrer De Lanlay langt oppe på venstre side, men rogalendingen stopper skotten.
    25'
    De Lanlay følger ikke med på innsiden av seg, og Tierney stikker i bakrom. Backen når akkurat ballen og går lagt inn, men Hovland klarerer.
    26'
    Adegbenro dribler seg forbi Lustig i Neymar-stil, men Lustig takler Adegbenro i Trond Henriksen-stil, noe ufint, men effektivt. Frispark til Rosenborg.
    27'
    Kjempejobb av De Lanlay på høyre flanke. Er sterkere enn Sinclair, og drar seg forbi neste motspiller. Innlegget er litt for nærme keeper, og ingen av de mange Rosenborg-spillerne foran mål når frem. Rosenborgs beste mulighet så langt.
    28'
    Celtic med overtall på venstre, men det ender med femmeter fra Hansen. Tierney river seg i håret, Celtic-bakken ville hatt corner i duellen med Hedenstad.
    29'
    Skudd på mål, Celtic
    30'
    Corner til Celtic fra venstre. Med utoverskru denne gangen.
    31'
    Tom Rogic
    Absolutt ingen går på Rogic, som får gå og gå innover i banen, og skyter med venstre fra 17 meter. Rett på Hansen.
    31'
    Odsonne Edouard
    Ny god mulighet for Celtic. Denne gangen er det Edouard som skyter fra nesten død vinkel. Et par meter utenfor Hansens høyre stang.
    32'
    Det er mest Celtic på Lerkendal nå. Tierney løper fra alt og alle, og det ender med et nytt innlegg. Det kommer litt bak Edouard, som ikke får til noe annet enn å flikke ballen videre, med ryggen mot mål.
    33'
    Det har vært ekstremt lite å se til Adegbenro og Bendtner så langt i kampen. Lite minner om Bendtners opptreden mot Celtic i 2017, og Adegbenros herjinger mot Ajax...
    34'
    Gang på gang frigjør Celtic rom motsatt, etter å ha dratt nesten hele Rosenborg-laget over til den andre siden av banen. Det gjør at backen Tierney og Lustig ofte kommer til god innleggsmulighet høyt i banen.
    35'
    Meling bryter, og Rosenborg kan kontre. Men det nytter ikke så lenge sju spillere blir stående hjemme, og ikke blir med frem. Da ender det med nye pasninger i bakre rekker, uten fremdrift.
    36'
    Konradsen er seint inne og takler, og Celtic får frispark midt inne på Rosenborgs halvdel.
    37'
    Gult kort til Rosenborg
    Samuel Adegbenro
    Vanskelig å si hva som egentlig skjer der, men Samuel Adegbenro får i hvert fall det gule kortet. Det kan i så fall ikke være for taklingen...
    37'
    Ny smart dødballvariant fra Celtic, som nesten fører til stor sjanse. Hansen er ute og bokser akkurat i tide, men linjedommer har uansett vinket for offside.
    38'
    Rosenborg vinner igjen ballen høyt i banen, og angriper med flere mann. Dommer lar spillet gå, og der skulle det vært delt ut et klokkeklart gult kort i etterkant. Hjemmefansen buer mot den tyrkiske dommeren.
    39'
    Rosenborg har overtall på høyre kant, likevel kommer Bendtner imot, noe som gjør at det ikke er noen å slå inn på når laget har muligheten til å slå inn.
    40'
    Defensivt ser Rosenborg mer ut som 4-4-2 nå, med Jensen og Bendtner som presser svakt høyest, og De Lanlay og Adegbenro nede i midtbaneleddet, med én oppgave: å markere bortelagets offensive backer.
    42'
    Mål for Celtic!
    Rosenborg 0 - 1 Celtic
    Mål: Scott Sinclair
    Målgivende: James Forrest
    Det fungerer ikke der. Med Adegbenro borte, må først Meling ut mot høyre kant, så Meling. Da er det lite med Rosenborg-spillere foran mål, og Forrest slår inn på bakerste stang. Der er Sinclair helt umarkert, og header ballen i mål.
    42'
    Det må være lov å si at det var en fullt fortjent scoring.
    44'
    Hovand og Hedenstad spiller seg ut av eget forsvar. Konradsen får ballen på 25 meter, og forsøker en chip-pasning mot Meling. Bommer med 20 meter på medspilleren, og ballen spretter håpløst ut til femmeter.
    45'
    For de som husker Nils Arne Eggens Rosenborg, så er det lite å se av motsatte bevegelser og andre- og tredjebevegelser. Sjelden er det overtall på kant, og aldri er midtbanespillerne rettvendt mellom Celtics forsvar og midtbane.
    45'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Djordje Denic
    Ut: Anders Konradsen
    Konradsen må ut, da dreier seg nok det sannsynligvis om en skade.
    45'+1
    Pause
    2. omgang
    Sesongens siste omgang på Lerkendal, er igang.
    46'
    Hjemmelaget går ut i hundre, og får kampens største sjanse før minuttet er spilt. Spillet vris fra høyre til venstre, Adegbenro hopper over, og Meling er nesten fri på venstre kant. Meling velger innlegg fremfor skudd, og det blir ingen avslutningen ut av det gode angrepet.
    47'
    Lustig stopper Adegbenro. Sistnevnte får heller ikke innkastet. Linjedommeren 50 meter unna som «så» det...
    48'
    Gult kort til Rosenborg
    Djordje Denic
    Nytt gult kort. Det er innbytter Denic som stopper Forrest på vei frem.
    49'
    Akkurat som i første omgang er det et langt mer aggressivt Rosenborg-lag fra start av. Hvor lenge varer det denne gangen?
    51'
    Nytt godt Celtic-angrep. Tierney legger inn fra venstre, mot Sinclair, som står med ryggen mot mål, på sju meter. Får snudd seg, men skyter i nærmeste motspiller.
    51'
    Nok en gang får Celtic innkastet når Rosenborg-spillerne er overbevist om at linjedommeren burde vinket andre veien.
    54'
    Adegbenro drar seg utover, og får slått inn fra venstre, men foran mål er det som vanlig 0 antall Rosenborg-spillere. Bare De Lanlay som kommer på et halvveis løp fra motsatt.
    55'
    Denic har vært god siden han kom inn, og har vunnet ballen flere ganger.
    56'
    Rosenborg stoppes på vei frem. Ikke mer enn frispark.
    62'
    Celtic triller mye ball nå, og lokker hjemmelaget høyere i banen. Rosenborg greier ikke å vinne igjen ballen.
    63'
    Celtic overlapper på høyre og kommer seg foran Meling. Sistnevnte jobber bra hjem, og stopper innlegget.
    64'
    Fem Celtic-spillere innenfor Rosenborg 16-meter nå. Innlegget for langt, men Edouard holder ballen i spill.
    65'
    Odsonne Edouard
    Edouard får ballen tilbake, og drar seg forbi Hedenstad. Skuddet har god retning, men går via en medspiller og ut.
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Anders Trondsen
    Nytt Rosenborg-bytte.
    65'
    Samtidig ligger Birger Meling nede.
    66'
    Spillerbytte - Celtic
    Inn: Leigh Griffiths
    Ut: Odsonne Edouard
    66'
    Spillerbytte - Celtic
    Inn: Cristian Gamboa
    Ut: Mikael Lustig
    Celtic gjør to bytter. En spiss og en høyreback ut. En spiss og en høyreback inn.
    66'
    Meling kommer seg på beina igjen.
    66'
    Småampert mellom Vilhjálmsson og McGregor. Gemyttene roer seg raskt. Islendingen får applaus fra hjemmefansen for å stå opp.
    68'
    Ny god involering av Denic, men tøffingen Tore Reginiussens touch er ikke like fløyelsmyk.
    69'
    Celtic kontrer, og har tre inne i boksen, men innlegget fra ex-RBK-spiller Gamboa, er helt bak mål - bokstavelig talt, for å sitere Viasat-kommentator Roar Stokke.
    69'
    Matthias Vilhjalmsson
    Bendtner ute på høyre flanke og slår et strøkent innlegg mot Vilhjálmsson. Islendingen ruver høyt, men headingen går via en motspiller og inn til Gordon.
    73'
    Forferdelig pasning av Hovland, gjør at Celtic vinner ballen sentralt i banen og kontrer. Rosenborg slipper billig unna.
    74'
    Celtics midtstopperduo Boyata og Benkovic har hatt full kontroll på Bendtner hele kampen. De eneste gangene dansken har vært involvert, er når han har løpt ut på flankene eller gått dypere i banen.
    75'
    Corner til RBK. Er det på dødball det skal skje?
    75'
    Nei, det er det ikke, men det er ikke aaaltfor langt unna. RBK får aldri avsluttet der.
    76'
    Adegbenro får grei klem med pannebrasken, men klarer ikke styre ballen på mål.
    76'
    Spillerbytte - Celtic
    Inn: Scott Brown
    Ut: James Forrest
    76'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonathan Levi
    Ut: Samuel Adegbenro
    78'
    Og der har begge lagene brukt opp sine bytter for kvelden. De som spiller nå, skal fullføre kampen (om de ikke blir skadet).
    79'
    Litt panikk i Celtics bakre rekke. Banker ballen til innkast for RBK.
    80'
    Griffiths stoppes av Jensen, og får heller ikke corner. Det er feil dømt.
    82'
    Omkring ti minutter igjen av RBKs europacupspill for sesongen. Det er inkludert tillegg.
    83'
    Har ikke så altfor mye å komme med, Rosenborg. Men publikum forsøker å holde trykket oppe på tribunen.
    84'
    Celtic er heller ikke veldig interessert i å angripe...
    85'
    Levi til innlegg. Det er for svakt.
    87'
    RBK gjør et siste forsøk. Flytter frem Tore Reginiussen.
    89'
    Celtic har ballen. Vi nærmer oss siste ordinære spilleminutt.
    89'
    Vilhjalmsson løpes over ende. Boyata er synderen.
    90'
    Innlegget slås inn i feltet. Boyata header unna.
    90'
    Reginiussen vinkes av.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter for øvrig.
    90'+2
    Vilhjalmsson går tøft inn i duellen på midten.
    90'+2
    Birger Meling vinner en corner - og oppildner Kjernen.
    90'+3
    Corner til RBK: Veldig godt slått, men det vil seg ikke for Rosenborg. Bendtner klarer ikke - under press - å heade ballen mot mål.
    90'+4
    Under minuttet igjen av tillagt tid...
    90'+5
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her